Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben hatırladığım kadarıyla yazayım:Kızlar bebeğinizin boy gelişimi nasıl acaba. Kiloyu yazıyoz da. 2 kontrollerinde 2 ayda artış nasıl
işte yetişemediğimden elimden kayıp gidiyor gibi hissediyorum bazen iki gündür ekstra çabalıyorum zaman yaratıp. hemen toparlandı gibi. zamanla düzene gireceğiz herakde umarım.evet görünürde hicbirsey yok kardeşine karşı da iyi ama sanırım evde ona vakit ayirmadigimizi düşünüyor. dikkat çekmek için de sınırları zorluyor okulda. oglum normalde cok iyiydi.hem davranışlarda hem derslerde ama bu ara öğretmeninden şikayet aldik cok üzüldük.anlamaya calisiyorum onu da ama hayat şartlarında hangi birine yetiselim bilmiyorum.
ataktandır muhtemelen normalden biraz olumlu yada olumsuz anlamda farklı oluyolar ve genelde olumsuz anlamda farklılık oluyor. hepsimde farklı gelişiyo belirtiler. atağı doğması beklenen tarihe göre hesaplıcaksınızKızlar merhabaaslında mart annesiydim ama 34. Haftada 11 şubatta doğdu kızım.40 haftamız 20 Mart’ta tamamlanmış oluyordu .Kızım birkaç gün öncesine kadar daha sakindi .Gece uykusu çok iyi değildi ama artık üç dört gibi uyanıp sürekli ağlıyor .Uyusa beş dakikada kalkıyor .Öncesinde aguladı bir iki defa ama bugün sürekli aguluyor .Atak haftasında olanlar nasıl geçti ?Atak haftasında mıyız doğum gününü mü yoksa doğması gereken zamanı mı almak lazım?
Yoksa doktora mı gitmeliyim ?
e devletten arama kısmına doğum yardımı diyince çıkıyor tıklayın bi sayfaya yönlendiriyor ordan başvuru yapacaksınız.Kızlar, bu çocuk desteğine başvuran var mı? 5 yasa kadar her ay 1.500 TL diye birsey vardı.. nasıl yapılıyor?
Bizim bebek kız ölçümünü sağlık ocağında yaptırmıştık oradaki hemşire de 2.5 ay değilde 2 ay olarak yorumladı o yüzden pek tatmin etmedi 4 kilonun altında olursa sıkıntı dedi onun dışında biz hastalık dışında normal doktora hiç gitmedik. Bende yediklerime ilk haftalarda dikkat ediyordum o ay 1 kilo almıştı sonra saldım her gün çay kahve felan da içiyordum şimdi biraz daha dikkat etmeye başladım. Ravla yağını da bugün sipariş verdim gelsin onu da deneyeceğim bakalım. Size ne dediler peki bir de mama için alt sınırda değilse bir ay daha şans verin bence çünkü bebeklerimiz çok küçük mama verince ona meyilli olup emmek istemeyebilirÇok geçmiş olsun dualarımız sizinle
Bizimkinin kilosuda alt sınır değil ama sizinki gibi.Erkek miydi sizin bebiş kız mı?
Bizim erkek ve düşük kilosu size sınır kaç dedlerHastalıkta geçirdik tabi o da etliledi ama ben o kadar çok dikkatli yiyorumki.Proteini mi alıyorum bestlak kullanıyorum anne çayı içiyorum tahin pekmez helva dut kurusu herşey içiyorum ve yiyorum.Ravla yağını kullanalı 1 hafta oldu şuan sütü yağlandırma konusundanfarkını göremedim belki daha uzun süre kullanmam gerekiyordur.Ama olmayınca olmuyor artık kabullenmem lazım.Doktorumuzda izinde gidemedik.Şehir dışına geldim kurbana kadar da buradayız.Devlete randevu yok.Kendim mamaya başlıcam sanırım.
Nasıl giydiriyorsunuz peki ben kısa kol zıbın üzerine uzun kol giydiriyorum iki gündür bizde de aynı durum söz konusu sadece zıbın yeterli diyorlar da onunla da üşür diye düşünüyorumBenimkinin de öyle oluyor. Bence efor sarfettiği için. Bir de havalar ısındı artık
Atak haftası beklenen doğum tarihine göre hesaplanıyor bizde yeni atlattık sürekli kucak istiyor emmek istiyor yatağa koyunca hemen ağlamaya başlıyor gece uykusu doğduğundan beri iyi normalde atak dönemleri bizde sıkıntı yaşıyoruz en son üç saat gecikmeli uyuttum bol bol ten tene temas gerekiyor sonrasında çabuk geçiyor ve yeni davranışlarıyla ortama hemen neşe katıyorlarKızlar merhabaaslında mart annesiydim ama 34. Haftada 11 şubatta doğdu kızım.40 haftamız 20 Mart’ta tamamlanmış oluyordu .Kızım birkaç gün öncesine kadar daha sakindi .Gece uykusu çok iyi değildi ama artık üç dört gibi uyanıp sürekli ağlıyor .Uyusa beş dakikada kalkıyor .Öncesinde aguladı bir iki defa ama bugün sürekli aguluyor .Atak haftasında olanlar nasıl geçti ?Atak haftasında mıyız doğum gününü mü yoksa doğması gereken zamanı mı almak lazım?
Yoksa doktora mı gitmeliyim ?
Evet o yönden iyi,ne kadar içtiğini biliyorsun.Sagmanın soyle faydası var ne kadar içtiğini gorebiliyorsun, bi de benim bebekler emerken tıkanıyor sut cok gelince
biz de ateş olmadi ama çığlık çığlığa agladi yavrum.uyurken bile inler gibiydi. 2 çocuğumda boyle olmamıştı. calpol verdim rahatladi kuzum.atese de bakıyorum surekli insALLAH çıkmaz. hepimiz kolay atlatalim insALLAH.Bizde bugün 2.ay asisi olduk sabahtan.. ateş olmaz inşallah çok korkuyorum tetikte bekliyorum.. Bir de bizim ablası biraz rahatsız ondan dolayi burun da tıkalı ufak yavrumun..![]()
Aslinda cok anormal değil. benim kizim o kadar erken uyumuyor henuz uyku düzeni oluşmadı. ama 7 bucuk 5 arasi en az 3 kez bez değişiyor. kaka yapiyor mutlaka. kaka yapmasa da ben çişi de değiştiriyorum emzirmeye kalktıkca. eger içmiyorsa bir sonraki alt degistirmede teklif edin daha çok acıkir en azindan zorla içmez. bu arada 7 buçukta gece uykusuna geçmesi cok guzel .kızlar ben tükendim ya benim bebem gece kakaya uyanıyo beslenmeye değil. yedi buçuk gibi yattı saat beş. dört kere kalktı kaka yapmak için. acıktı uyabdı diye süt veriyorum zorla içiyo sütleri bitirmiyo da. gündüz by kadar kaka yok gece mahvediyo beni vücut saati şaştı düzelme şansıd a yok gibi
Geçti gibi çok şükür hiç kullanmadan şuan daha iyiler acaba aşının etkisi miydi? Diye düşündümKullanıyoruz canım faydası var ve cok seviyor bebekler tadını
Yurtdısında ilk 3 ay boy ölçmüyorlar tam 3. ayda ölçüyorlar doğum cm’den 8 cm daha uzaması tam normalmiş. bizim de öyle çıktı şükür.Kızlar bebeğinizin boy gelişimi nasıl acaba. Kiloyu yazıyoz da. 2 kontrollerinde 2 ayda artış nasıl
ben sadece zıbın giydiriyorum uzun kol. ya da kısa kol zıbın atlet niyetine üzerine incecik tek parça. senin söylediğin fazla geldi bana da canimNasıl giydiriyorsunuz peki ben kısa kol zıbın üzerine uzun kol giydiriyorum iki gündür bizde de aynı durum söz konusu sadece zıbın yeterli diyorlar da onunla da üşür diye düşünüyorum
Sizin hatırlıyorum tazyikli süt sorununuz vardı çözebildiniz mi? Çünkü benim de aynı tazyikte devam ediyor ve çocuğum gece kaka yapıyor altını almasak uyuyamıyor alsak komple uyanıyorkızlar ben tükendim ya benim bebem gece kakaya uyanıyo beslenmeye değil. yedi buçuk gibi yattı saat beş. dört kere kalktı kaka yapmak için. acıktı uyabdı diye süt veriyorum zorla içiyo sütleri bitirmiyo da. gündüz by kadar kaka yok gece mahvediyo beni vücut saati şaştı düzelme şansıd a yok gibi
ya bilmiyorum bana biraz fazla geliyor kaka sayısı. gece 12 den bu yana 6-7 kakalı bez değişmişiz daha 24 saat olmadı. alerjiden şüpheleniyorum. yarın kontrolde söyleyeceğim bi. yenidoğanken tamam ama üç aylık bebek de bu kadar kaka olmaz gibi aklımda kalmış.Aslinda cok anormal değil. benim kizim o kadar erken uyumuyor henuz uyku düzeni oluşmadı. ama 7 bucuk 5 arasi en az 3 kez bez değişiyor. kaka yapiyor mutlaka. kaka yapmasa da ben çişi de değiştiriyorum emzirmeye kalktıkca. eger içmiyorsa bir sonraki alt degistirmede teklif edin daha çok acıkir en azindan zorla içmez. bu arada 7 buçukta gece uykusuna geçmesi cok guzel .
süt biraz azaldı ama tayzikli gelme sorunu çözülmedi malesef. ben sıklıkla biberonla veriyorum sütü. çok mu yiyor bilmiyorum geçtiğimiz aylarda kilo alımı 700 gram civarıydı bana az geldiği içn ben biberon ölçüsünü 120 ye çıkarmaya çalışıyorum. aç olmadığından emin olup emzikle pışpışlamak çok zor. gerçekten açsa ve öylece kalırsa çok üzülürüm. yarın doktora bi soracağım kilo durumuna da bakalım daYurtdısında ilk 3 ay boy ölçmüyorlar tam 3. ayda ölçüyorlar doğum cm’den 8 cm daha uzaması tam normalmiş. bizim de öyle çıktı şükür.
ben sadece zıbın giydiriyorum uzun kol. ya da kısa kol zıbın atlet niyetine üzerine incecik tek parça. senin söylediğin fazla geldi bana da canimgecen ev 25derece oldu o zaman tek kısa kol zıbınla da bıraktım.
Sizin hatırlıyorum tazyikli süt sorununuz vardı çözebildiniz mi? Çünkü benim de aynı tazyikte devam ediyor ve çocuğum gece kaka yapıyor altını almasak uyuyamıyor alsak komple uyanıyoracaba bizim sütlerle mi ilgili geçen bebeği olan arkadaşımla konuştum gece bebek kaka yapmaz normalde diyo. çok süt içtikçe de kaka yapıyordur bence kısa aralıkla uyanınca beslemek yerine pışpışla sallayarak vs uykuya döndürmeyi deneyin. ama öyle zor oluyor ki emzirsem yatakta kendim uyuklarken bırakıyorum yataga gece kalkmak sallamak ayakta gezinmek çoook zor
emzirme için direniyorum bu tazyik muhabbetine rağmen çocuk boğula boğula. 3 ay bitti bakalım ne kadar daha sabredeceğiz.
bizim de aynı özellikle geceleri çok tıkanıyo geniz akıntısı da var yarın kontrolde soracağım kedi var evde alerji ihtimalini bi görüşcem .Kızlar bizde sürekli bir burun tıkanıklığo var serum fizyolojik yapmak zorunda kalıyoruz her gün. Böyle bir sorun yaşayan var mı
Bir de akşam 8 den sonra emzirme saatleriniz nasıl? Kızım 3 aylık oldu
Benim de aynı. 8 de emzirdiysem bir daha 11-3 ve sabah 7 ye doğru uyanıyor öyle emziriyorum. Ben de evdeki köpeğimize alerjisi olmasından korkuyorum. Sürekli serum fizyolojik yapmak da beni geriyor. Şırıngayla yapın dedi doktor. Siz nasıl uyguluyorsunuz serum fiztolojik?ya bilmiyorum bana biraz fazla geliyor kaka sayısı. gece 12 den bu yana 6-7 kakalı bez değişmişiz daha 24 saat olmadı. alerjiden şüpheleniyorum. yarın kontrolde söyleyeceğim bi. yenidoğanken tamam ama üç aylık bebek de bu kadar kaka olmaz gibi aklımda kalmış.
süt biraz azaldı ama tayzikli gelme sorunu çözülmedi malesef. ben sıklıkla biberonla veriyorum sütü. çok mu yiyor bilmiyorum geçtiğimiz aylarda kilo alımı 700 gram civarıydı bana az geldiği içn ben biberon ölçüsünü 120 ye çıkarmaya çalışıyorum. aç olmadığından emin olup emzikle pışpışlamak çok zor. gerçekten açsa ve öylece kalırsa çok üzülürüm. yarın doktora bi soracağım kilo durumuna da bakalım da
bizim de aynı özellikle geceleri çok tıkanıyo geniz akıntısı da var yarın kontrolde soracağım kedi var evde alerji ihtimalini bi görüşcem .
emzirmiyorum ama besleme için şöyle :8 gibi gece uykusunda oluyo 3- 4 saatte bi uyanıyo veriyorum biberon ben bazen hepsini tam bitirmiyor 3 aylık oğlumda.
ben alerji testi isteyeceğim bende de çıkmıştı alerji kendimi göz ardı ettim ama oğlum da çıkarsa kediyle vedalaşmak zorundayız bebeğe bunu yaşatamam alerjiyle yaşamak çok zor.Benim de aynı. 8 de emzirdiysem bir daha 11-3 ve sabah 7 ye doğru uyanıyor öyle emziriyorum. Ben de evdeki köpeğimize alerjisi olmasından korkuyorum. Sürekli serum fizyolojik yapmak da beni geriyor. Şırıngayla yapın dedi doktor. Siz nasıl uyguluyorsunuz serum fiztolojik?
Evim 24 derece. Sadece zıbın. Bence bez bile yeterli benim kızım hep sıcacık. Ama eşime üşüyor gibi geliyor.Nasıl giydiriyorsunuz peki ben kısa kol zıbın üzerine uzun kol giydiriyorum iki gündür bizde de aynı durum söz konusu sadece zıbın yeterli diyorlar da onunla da üşür diye düşünüyorum