- 3 Aralık 2010
- 2.898
- 1.294
- 133
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #61.601
Canım ayak sıkmasından kastın parmaklarını kasması mı? Benim oğlanın da elleri hala yumruk hep bazen açıyo ama genelde yumruk şeklinde ayaklarıda öyle parmaklarını sıkıyo ama ben normal diye düşünmüştüm sizinde mi öyle bişeyBizden haberler hem iyi hem kotu. 8 kilo olmus efsun boy 73 cm fazla uzamamis bu ay. Kalp duzelmis ritm bozuklugu kalmamis aciklik kapanmis.
Ama ortopedik sorunumuz var. Efsun ayaklarini hep sikiyor. Bu normal degimmis. Serbest kalmamasi sikintiymis yarin cocuk ortopedisine gidecegiz. Ileride yurume bozuklugu olabilirmis. Bakalim oyle iste.
2. Sorun kafasi. Kuckmus. Gecen ay 45 cm yazmisti kafasina yanlis olcmus bu ay 41 cm cikti. Son 2 ayda 1 cm buyumus. Bingildak hala acik o yuzden gelisim devam ediyor ciddi degil ama takip edilecek.
Bu sekilde tutuyor hep. Tutmamasi lazimmis.
Aa yeni gördüm msj nı e bizim de hep böyleBu sekilde tutuyor hep. Tutmamasi lazimmis.
Beni üzen şey emmesi yanı bi bitmedi emmedk biberondan silikon silikondan meme memeye geçince sağ meme reddi bi sonu gelmiyorlar reddininGeçmiş olsun inşallah iyilesir bir an önce. Senin ipeğin durumu da seni bu hale getirdi canım emmemesi rahatsızlığı yanında yardım edecek kimse de yok bunalman çok normal. Ama şu da var insanın rahat olmayı da öğrenmesi lazım ben ikinci çocuk da biraz ne olursa olsun kıvamına yaklaştım :)
Valla deniyorum ama olmuyor ek gıdaya da takik değilim sinda 8. Ayda falan baya yiyorlarmış artık beni bu emmesi meme reddi görüyorHmm sen baya dolmuşsun kuzucum yaa.. Bebekler genelde ek gıdaya geçişte zorlanirmis seve seve geçenler var ama onlar da bizi bulmaz :) ben yaklasik 7-8 gündür hiç emzirmedim de sağmadim da. Bunaldim çünkü darlandım baygınlık geldi artık. Püre ile degil de tuzsuz hafif çorbalar ile başladım tabi ki kaşığı görünce ağzını kilitliyor. Sinirden aldım tabagi kasigi elime ben yedim çorbayi o da baktıburda dönem dönem hepimiz sıkıntılar yaşıyor birbir destegimiz sayesinde atlatiyoruz. Az mi destek oldunuz bana emzirme konusunda :) insallah hastalığı bir an önce gecsin de beslenmesini dert etme gercekten acıkınca deli gibi yiyorlar
Yardim eden var ablam geliyor İpek’in beni yormasına alıştım aksama kadar mizirdak illa gezecek birileri olacak onunla oynayacak evde odada çıkamıyorum buna da alıştım ablam geliyor zaten onla oynuyor ben is yapıyorum vs beni yoran İpek’i beslemeye çalışmak sürekli bi meme savaso veriyorum saatlerce emmiyor sağ memeyi red beni üzen bunlar bi adam akıllı emse rahatlayacağım özellikle hastayken emmeyinxe hastalık iyice uzuyircnm cok gecmis olsun( sizin hastaliginiz var tabi ama diger konularda yalniz degilsin dedigin gibi 6 .ayda bi haller oldu bunlara bizimki gece zor uyuyor sabaha kadar saat basi kalkiyor. ek gida da ayni sekilde sebzede de ayni yogurtta da zorla 4,5 kasik yiyor. oda soyle ; agzini kilitliyor. bende zorla agzina koymaya calisiyorum oda bi yandan püskürtüyor yediklerini goya ek gidaya gectik
arkadasin dedigi gibi yardim edenin de yoksa cok zordur.bu zor zamanlarda birisinin destegini mi alsan acaba?
aynen benim elti de diyordu oyun halisina koyuyorum 4,5 saat kaliyor. biz aksama kadar 2 kisi oyaliycaz diye yapmadigimiz sebeklik kalmiyor. bu subat bebelerinde var problem herhalde.
Sagolasin canimO beş gün çabucak geçsin de, iyileşsin kuzucuksevindim antibiyotik gerek kalmamış
Denedim minicik yaptık yumurta sarısıyla top yaptım minnacık elimi uzatınca da acmiyor minnacık mercimek kadar peynir vermeye kalkuodum yok ağzından atoyor müdahelesi olan hiçbir şeye ağzını acmiyor eline salatalık veriyorum emiyor ekmek emiyor bu kendi yemek istiyor peyniri verdim yemedi yoğurtta ogurdu kaşık görünce kitliyor o yüzden hava da sekiz taklada atsam olmuyor gerçi ek gıdayı çok sallamıyorum 7 bitince illaki yiyecekKaşığı sevmeyen bebelere çorbalarına ufak parça ekmek banıp elinizle vermeyi deneyebilirsiniz. Merve kaşığı sevmiyor. Köylü çocuğu. Ekmeği yemeğe banıp yiyecek.
Valla ek gıdayla uykunun benzerliği varmış galiba. Sizin şu dönem yaşadıklarınızı ben 2-3 aydır yaşıyordum. Gece hep emiyordu. Şimdi de kalkıyor ama en azından 3 saatte bir kalkıyor. Üşenmeseydim ben 4 aylıkken geçecektim oğlumda doktorumuz 4 aylıkken ver dediydi
Valla emmedigi icin öyle diyenlere bi tane vakasın geliyor ne alaka ya Her çocuk farklı sonuçta o zaman her hareketli çocuk emmiyor mu yanı beyinlerine edem ben onlarınCanim valla herkesin ayri bi derdi var.diyorum ya psikolojim gel git benimde.aglayan bi bebege ne kadar dayanilir tahammul edilebilir biliyorum.edizi gorenler bi yakinlarinim cocugunu bana anlatip duruyolar.koyduklar yerde duruyomus hic aglamiyomus.bu niye boyle.kucaga alistirmissin o yuzden boyle.sutun yok ya o yuzden boyle.herseye bi cozumleri var.ve evet cok yiprandim.bazen bakamadigimi yetemedigimi becerwmedigimi dusunuyorum.ne zamana kadar surecek diyorum.
Ek gidaya gelince ediz suyu cay kasigi icmeyi severdi.ben de ek gidalarini kendi kasigiyla verdigimde agzini acmazdi.ama cay kasigiyla su icmeye alisik oldugu icin ek gidayi da cay kasigiyla vermeye calistim..
Yogurdu bardakla verdigim oldu.meyve puresini elimle yedirdigim oldu.elimi yalamasi hosuna gidiyodu.bi sure ayni meyvenin tadina alisinca sevince yavas yavas kasiga gectim o sekilde.sen de bi dene.
Moralini bozma bu bir surec.hep 6.aya gelince gececek derdim kendime.5.aydayim ama hala parlak bir isik gormedim.ama ne kadar moralim bozuk olsa da ne kadar yipransam da biliyorum ki bu bir surec.gececek.simdi ki hedefim 1yas.1yasina gelince gececek aglamarimiz
Bizimkinede o çok tatsız geldi sevmedi galiba bende içine meyve rendeledim bi gün mor erik bi gün şeftali bi gün havuç öyle sevdiEk gıdaları öğün olarak veren arkadaşlar tum gunluk ek gida rutinlerinizi saat olarak yazar misiniz.meyveyi ne zaman yoğurdu ne zaman veriyorsunuz mesela...
İlk kez hipp pirinç unlu kasik mamasi verdim bugün tahilli yoktu markette..bayıldı bizim kız corbayi öyle yemiyor 4kasik verdim formül sütle yaptım. ...içine meyve koyup da verenler var mı kaşık manalarini ve saat kaçta diye sorsam yine..genelde gece uykusundan önce veriliyor değil mi muhallebiler
Herkesin ki boyleymis anlasilan. Ama mepten kasit ne hic duzeltmiyor mu. Efsun 20 dakikalil muayenede 1 kere duz yapti sonra birakti tekrar sikti mesela.Aa yeni gördüm msj nı e bizim de hep böyle
Ek gıdaları öğün olarak veren arkadaşlar tum gunluk ek gida rutinlerinizi saat olarak yazar misiniz.meyveyi ne zaman yoğurdu ne zaman veriyorsunuz mesela...
İlk kez hipp pirinç unlu kasik mamasi verdim bugün tahilli yoktu markette..bayıldı bizim kız corbayi öyle yemiyor 4kasik verdim formül sütle yaptım. ...içine meyve koyup da verenler var mı kaşık manalarini ve saat kaçta diye sorsam yine..genelde gece uykusundan önce veriliyor değil mi muhallebiler
Beni üzen şey emmesi yanı bi bitmedi emmedk biberondan silikon silikondan meme memeye geçince sağ meme reddi bi sonu gelmiyorlar reddinin
Valla deniyorum ama olmuyor ek gıdaya da takik değilim sinda 8. Ayda falan baya yiyorlarmış artık beni bu emmesi meme reddi görüyor
Yardim eden var ablam geliyor İpek’in beni yormasına alıştım aksama kadar mizirdak illa gezecek birileri olacak onunla oynayacak evde odada çıkamıyorum buna da alıştım ablam geliyor zaten onla oynuyor ben is yapıyorum vs beni yoran İpek’i beslemeye çalışmak sürekli bi meme savaso veriyorum saatlerce emmiyor sağ memeyi red beni üzen bunlar bi adam akıllı emse rahatlayacağım özellikle hastayken emmeyinxe hastalık iyice uzuyir
Sagolasin canim
Denedim minicik yaptık yumurta sarısıyla top yaptım minnacık elimi uzatınca da acmiyor minnacık mercimek kadar peynir vermeye kalkuodum yok ağzından atoyor müdahelesi olan hiçbir şeye ağzını acmiyor eline salatalık veriyorum emiyor ekmek emiyor bu kendi yemek istiyor peyniri verdim yemedi yoğurtta ogurdu kaşık görünce kitliyor o yüzden hava da sekiz taklada atsam olmuyor gerçi ek gıdayı çok sallamıyorum 7 bitince illaki yiyecek
Valla emmedigi icin öyle diyenlere bi tane vakasın geliyor ne alaka ya Her çocuk farklı sonuçta o zaman her hareketli çocuk emmiyor mu yanı beyinlerine edem ben onların
Kuzum elimle de denedim minnacık yumurta sarisin topu yaptım ekmekle elimi görünce de ağzını kitliyor beni yoran ek gıda da degil 6 ay bitmiş 7. Ayin içindeyiz hala emmeme yapıyor 5 saat 6 saat zorla emiyorum bıraksam hiç emmeyecek e sonra idrarda pembelik oluyor yetersiz beslenme ve susuzluk yasıyor onun yanısıra bi çocuk hala mi memeyi red eder ya sağ memeyi artık kandırarak da veremiyorum
cnm biberon veriyor muydun,cabuk iyilessin diye kisa bir sure sag memeyi sagip mi versen acaba? biberon kullanmiyorsan alistirma bardagiyla da verebilirsin ,ondan sonra devam ederdin hem belki hasta diyede yavrum iyice almak istemiyordur.Beni üzen şey emmesi yanı bi bitmedi emmedk biberondan silikon silikondan meme memeye geçince sağ meme reddi bi sonu gelmiyorlar reddinin
Valla deniyorum ama olmuyor ek gıdaya da takik değilim sinda 8. Ayda falan baya yiyorlarmış artık beni bu emmesi meme reddi görüyor
Yardim eden var ablam geliyor İpek’in beni yormasına alıştım aksama kadar mizirdak illa gezecek birileri olacak onunla oynayacak evde odada çıkamıyorum buna da alıştım ablam geliyor zaten onla oynuyor ben is yapıyorum vs beni yoran İpek’i beslemeye çalışmak sürekli bi meme savaso veriyorum saatlerce emmiyor sağ memeyi red beni üzen bunlar bi adam akıllı emse rahatlayacağım özellikle hastayken emmeyinxe hastalık iyice uzuyir
Sagolasin canim
Denedim minicik yaptık yumurta sarısıyla top yaptım minnacık elimi uzatınca da acmiyor minnacık mercimek kadar peynir vermeye kalkuodum yok ağzından atoyor müdahelesi olan hiçbir şeye ağzını acmiyor eline salatalık veriyorum emiyor ekmek emiyor bu kendi yemek istiyor peyniri verdim yemedi yoğurtta ogurdu kaşık görünce kitliyor o yüzden hava da sekiz taklada atsam olmuyor gerçi ek gıdayı çok sallamıyorum 7 bitince illaki yiyecek
Valla emmedigi icin öyle diyenlere bi tane vakasın geliyor ne alaka ya Her çocuk farklı sonuçta o zaman her hareketli çocuk emmiyor mu yanı beyinlerine edem ben onların
Kuzum elimle de denedim minnacık yumurta sarisin topu yaptım ekmekle elimi görünce de ağzını kitliyor beni yoran ek gıda da degil 6 ay bitmiş 7. Ayin içindeyiz hala emmeme yapıyor 5 saat 6 saat zorla emiyorum bıraksam hiç emmeyecek e sonra idrarda pembelik oluyor yetersiz beslenme ve susuzluk yasıyor onun yanısıra bi çocuk hala mi memeyi red eder ya sağ memeyi artık kandırarak da veremiyorum
Sıkıntı sende değil bacım analık.... Zor zanaat... Her yiğidin yoğurt yiyişi farklı işte.. Kimi döke döke yiyor, kimi... Neyse. Çok yıpratıcı, evet. Ama güzel günlerini görünce hepsini unutcaz bence. Allah güç versin hepimize .. Ben bunalınca babasına paslıyorum canım, oynayın biraz ben çok yoruldum deyip banyo yapmaca ya da mutfağa gidip atıştırmaca.. ya da uzanıp izliyorum onları.. Eminim sen de yapıyosundur.. Aklıma gelmiyor ki çok farklı bir aktivite. Yalnız olmadığını bil... Bazen iyi geliyor bu.Bende İpek’in emmesinden çok sıkıldım ve bunaldım
Hatta bu hafta öyle yoruldum öyle bıktım ki gelenler geldi bana
Bir haftadır hasta ve o yüzden emmek istemiyOr öksürükten emerken öksürüyor gıdıklanıyor bogazi aşırı mızmız hadi diyorum hasta ama by olayla biliyorsunuz memeye geçtikten sonra sağ memeyi red ediyordu ucunu emip yarmıştı yine bu haftaya kadar zar zor uyuyacağı zaman 5 fk da olsa ya da sağ gibi gösterip yatıp çapraz 10 dk emziroyodum sonra zaten ağlıyordu sol gibi sonuna kadar hiç emmedi zaten bu hafta artık hiç emmiyor yatırır yatırmaz ağlıyor sağ koluma gözünden uyku akıyor olsa dahi hatta geceleri uyandığında veriyordum uyku sersemi onuda anlıyor artık geceleri duyan etini kesiyoruz sanar öyle ağlıyor sağ memeyi vermekten sağ meme de sut kalmıyor doymuyor ek gıda desen yemiyor yoğurt sevmedi peynir sevmedi ancak ekmek emiyor ek gıda olayımız rezalet kaşığa gıcık ağzına getirir getirmez kitliyor
E malum hasta doktor sık emmesi lazim fazla sıvı alması lazım diyor e su da içmiyor suya zorla memeye zorla ek gıda zaten hiç oralı değil yoruldum tükendim bir haftadır ağlıyorum artık emzirme zamanı geldiğinde zorla emse emmiyor da bir kitliyor ağzı anlatamam dün o kadar sinirlendim ki solu bile emmek istemedi 5 saat geçmiş idrarda pembeliler arttı tabi bu Aralık’larda
Neyse parmağımla çenesini asagiya doğru ittireyim dedim öyle kitledi ki ağzı bende sinirlendim iyice ittirdim bunun ağzını bu da iyice agladi agladi agladi gebeRdi ağlamaktan Boğaz’ı iyice acıdı ve emmedi o agladi ben ağladım ve dedim 6 aydır zor bela emzirdim ek gıda da yemezse yemezsin verecem
Mamayı nokarim artık böyle ise dedim. Sonra tövbe allahım küstürmeyim en azından ise başlayana kadar emsin dedim
Acayip yoruldum bir de inanılmazı yumurtalıklarım agriyor İpek’in hastalığının üstüne olması beni iyice yordu
Hastalıktan mi 6. Ay da huy değişir diyorlar ondan mi onar mızmız emmiyor 2 gecedir 3 kere kalkti memeyi verim 3 dk iki emdi gerisi yok sonra sabah bezde kırmızılık idrar desen yok valla bu ay kilo bile almamiwtir
Kilo almasını da takmam ama hastalığını atlatabilmek icin bol bol emmesi lazim yok bebe emmiyor zaten ilk hastalığında emmedi inatla ateşi iyice arttı ne zaman emdi o zaman ates düşmüştü
Yorgunluk da değil tükendim sinirlerim yıprandı kendim iyi değilim sağlıklı düşünemez oldum psikohim bozuldu
Bakıyorum etrafıma bi arkadasım hiçbir derdi YÖK cougu 5 saat oyun halısına koy mizirdanmaz bile sigara içiyor niye cani cekiyormus rahatlıyormuş
Bi bakiyorum bi arkadaş birasını içiyor 2 güne bir denize gittikçe cani cekiyormus lan ben birayı geç daha kuru fasulye pilav yiyemedim gaz yapar yine diye
biri gezmek icin mama veriyor sağmıyor bile onla mi uğraşacağım diye biri annesine bırakıp eşiyle gezip tozuyor haftasonu tatile gidiyorlar lan diyorum sikinti bende mi ben mi abartıyorum
O zaman hem gözün aydın hem de geçmiş olsun canım. Ortopedist ten güzel haberlerle dönün inşallah....Bizden haberler hem iyi hem kotu. 8 kilo olmus efsun boy 73 cm fazla uzamamis bu ay. Kalp duzelmis ritm bozuklugu kalmamis aciklik kapanmis.
Ama ortopedik sorunumuz var. Efsun ayaklarini hep sikiyor. Bu normal degimmis. Serbest kalmamasi sikintiymis yarin cocuk ortopedisine gidecegiz. Ileride yurume bozuklugu olabilirmis. Bakalim oyle iste.
2. Sorun kafasi. Kuckmus. Gecen ay 45 cm yazmisti kafasina yanlis olcmus bu ay 41 cm cikti. Son 2 ayda 1 cm buyumus. Bingildak hala acik o yuzden gelisim devam ediyor ciddi degil ama takip edilecek.
Kuzum ıraz da kasıyor böyle bazen. Sen sürekli demişsin ne kadar uzun bilmiyorum ama... Yeni mi başladı böyle kasmayaBu sekilde tutuyor hep. Tutmamasi lazimmis.
Genel baktığımda öyle dur yarından itibaren inceleyim bendeHerkesin ki boyleymis anlasilan. Ama mepten kasit ne hic duzeltmiyor mu. Efsun 20 dakikalil muayenede 1 kere duz yapti sonra birakti tekrar sikti mesela.
4 te 1 i bitti, öyle düşün2ye de cok var bee
Sanmiyorum yeni olsun. Cektigim neredeyse her fotosunda boyle ayaklari.Kuzum ıraz da kasıyor böyle bazen. Sen sürekli demişsin ne kadar uzun bilmiyorum ama... Yeni mi başladı böyle kasmaya
Allaah derim.. Öperim onun koş diyen dillerini...Oğlum benim hep anne koş anne dedi nil diyor yavrum.
Hadi ya... O zaman ortopedisti beklicez. Ne dicek bakalım. Ciddi bişey çıkmıcak gibi hissediyorum.Sanmiyorum yeni olsun. Cektigim neredeyse her fotosunda boyle ayaklari.
Beni tarif etmişsin resmen. Senin tek memeye yaptığını benim 2 memeye yapıyo. Suan gece uykusunda acıktı da ya herseyi emiyo olmadı müslini ağzına götürüp emiyo göğsümü ağzına sürdürmüyo uykulu uykulu çıldırıyo sanki dövüyorum. Tamam bebek ama reddedilmek okadar çok canımı sıkıyo ki sinirleniyorum bazen ağlayasım geliyo neden diye. Bizimde yemek sıkıntılı zorla 30 cc kendi içer kalanı ben eline oyuncak veririm yada değişik şeyler onları gösterirken içiyo iyi değil öyle içirmek ama tek içsinde diyorum napıyım bide aynı şeyi görünce sıkılır artık makyaj malzemelerimi felan gösteriyorum bakıyo. Bende 5.5 aydır nohut fasülye mercimek bulgur vs hepsine veda ettim özlediğiö okadar çok sey var ki ama alışmışım da artık istemsizce seçiyorum yemeği. Zaten bensiz ve babasız durmuyo tatilde çarşıya bile çıkamadık doğru düzgün uyku saatiyle kesişiyo diye. Çok yıprandım ben normal de sürekli gülen girdiğim ortamda sürekli güldüren insandım şimdi sadece Güneyin sorunları hakkında konuşmak geliyo aklıma konuşmalara tam katılamıyorum diyo. Galiba biz çok abarttık. Yani öyle yada böyle büyücekler elbet daha ilerde sevgimize ilgimize oyunlarımıza ihtiyaçları varken daha tam anlamadıkları dönemde pilimizi tükettik kendimize işkence haline getirdik anneliği pimpiriklendik. Ha içimiz rahat etmiyo ama biraz salmamız lazım. Mesela bazen babası bakıyo ben az uyuyorum başlıyo ağlamaya içim cız ediyo gidip bakıyım diyorum sonra ne olabilir ki diyorum en fazla durduruyorum. Bugün uyku saati gelmişti tamda kuzenlerim çarşıya çıkmış normalde çıkmam ama aman dedim ya bugün de böyle olsun çıktım dışarı ha biraz mızmızlandı ama ben daha pozitif oldum bazen bizimde yaşadığımızı unutuyoruzBende İpek’in emmesinden çok sıkıldım ve bunaldım
Hatta bu hafta öyle yoruldum öyle bıktım ki gelenler geldi bana
Bir haftadır hasta ve o yüzden emmek istemiyOr öksürükten emerken öksürüyor gıdıklanıyor bogazi aşırı mızmız hadi diyorum hasta ama by olayla biliyorsunuz memeye geçtikten sonra sağ memeyi red ediyordu ucunu emip yarmıştı yine bu haftaya kadar zar zor uyuyacağı zaman 5 fk da olsa ya da sağ gibi gösterip yatıp çapraz 10 dk emziroyodum sonra zaten ağlıyordu sol gibi sonuna kadar hiç emmedi zaten bu hafta artık hiç emmiyor yatırır yatırmaz ağlıyor sağ koluma gözünden uyku akıyor olsa dahi hatta geceleri uyandığında veriyordum uyku sersemi onuda anlıyor artık geceleri duyan etini kesiyoruz sanar öyle ağlıyor sağ memeyi vermekten sağ meme de sut kalmıyor doymuyor ek gıda desen yemiyor yoğurt sevmedi peynir sevmedi ancak ekmek emiyor ek gıda olayımız rezalet kaşığa gıcık ağzına getirir getirmez kitliyor
E malum hasta doktor sık emmesi lazim fazla sıvı alması lazım diyor e su da içmiyor suya zorla memeye zorla ek gıda zaten hiç oralı değil yoruldum tükendim bir haftadır ağlıyorum artık emzirme zamanı geldiğinde zorla emse emmiyor da bir kitliyor ağzı anlatamam dün o kadar sinirlendim ki solu bile emmek istemedi 5 saat geçmiş idrarda pembeliler arttı tabi bu Aralık’larda
Neyse parmağımla çenesini asagiya doğru ittireyim dedim öyle kitledi ki ağzı bende sinirlendim iyice ittirdim bunun ağzını bu da iyice agladi agladi agladi gebeRdi ağlamaktan Boğaz’ı iyice acıdı ve emmedi o agladi ben ağladım ve dedim 6 aydır zor bela emzirdim ek gıda da yemezse yemezsin verecem
Mamayı nokarim artık böyle ise dedim. Sonra tövbe allahım küstürmeyim en azından ise başlayana kadar emsin dedim
Acayip yoruldum bir de inanılmazı yumurtalıklarım agriyor İpek’in hastalığının üstüne olması beni iyice yordu
Hastalıktan mi 6. Ay da huy değişir diyorlar ondan mi onar mızmız emmiyor 2 gecedir 3 kere kalkti memeyi verim 3 dk iki emdi gerisi yok sonra sabah bezde kırmızılık idrar desen yok valla bu ay kilo bile almamiwtir
Kilo almasını da takmam ama hastalığını atlatabilmek icin bol bol emmesi lazim yok bebe emmiyor zaten ilk hastalığında emmedi inatla ateşi iyice arttı ne zaman emdi o zaman ates düşmüştü
Yorgunluk da değil tükendim sinirlerim yıprandı kendim iyi değilim sağlıklı düşünemez oldum psikohim bozuldu
Bakıyorum etrafıma bi arkadasım hiçbir derdi YÖK cougu 5 saat oyun halısına koy mizirdanmaz bile sigara içiyor niye cani cekiyormus rahatlıyormuş
Bi bakiyorum bi arkadaş birasını içiyor 2 güne bir denize gittikçe cani cekiyormus lan ben birayı geç daha kuru fasulye pilav yiyemedim gaz yapar yine diye
biri gezmek icin mama veriyor sağmıyor bile onla mi uğraşacağım diye biri annesine bırakıp eşiyle gezip tozuyor haftasonu tatile gidiyorlar lan diyorum sikinti bende mi ben mi abartıyorum
Canım hipp kasık maması çok tok tutmuyo mu öğlen yiyince ben 1 kere veriyorum 4 saat hiç acıkmıyo cocuk normalde 3 saate 1 160cc içen cocuk kaşık mamasından 4 saat sonra 70 i zorla içiyo acaba diyorum sadece yatarken mi versem kaşık mamasınıcnm ben kasik mamasi veriyorum arada hipp pirincli denemedim hic elmali sutlu aldim sekeri az oldugundan pek sevmedi gibi. ben kasik mamalarini da ek gidalari da gunduz saati veriyorum oglen gibi ve aksama dogru gibi 2 sefer. hippin iyi geceler mamalari var aslinda gece yatmadan verince gece iyi uyurlarmis. ama bizim uyku bozuldugu icin bir kere yatmadan denedim hic farketmedimeyva koymadim meyvali olanlari da var. ama sen evde pirinc unu veya irmik pisirip icine meyva katarsan da olur. veya ben evde en kucuk kavanoza yogurt mayaliyorum artik. ona da meyva rendeleyip muz olur seftali olur rendeleyip yedirmeye calisiyorum. valla simdilik bizimki herseye mesafeli. ama hero babynin kasik mamasini sevmişti oda bayagi sekerli oldugu icin sanırım.
bir de yogurda bebek biskuvisi katıyorum elimle toz hale getiriyorum 4,5 adet. hippin organik bebe biskuvisi var tavsiye ederim. ebebeklerde satiliyor. ama ne yalan soyliyim eti cici bebede vermedim degil
Aslinda endiselenmistim biraz ama burda herkes bizde de ayni deyince biraz sakinledim. Neticede herkeste ayni sorun olamaz. Yinede yarin bakacagiz bakalim.Hadi ya... O zaman ortopedisti beklicez. Ne dicek bakalım. Ciddi bişey çıkmıcak gibi hissediyorum.
Ağlarken anne der gibi ses duyanlara bizi de ekleyin :)) ınne der gibiAğlarken anne diyo gibi di mi yaa... Ama tamamen tesadüfi bi ses tabi :) demek ortak dilleri bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?