Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Kızlar dün kontrole gitmiştim ya doktor bende bir haftalık şeker ölçümü ve diyet yapmamı istedi. Dün akşamdan beri de düzenli ölçüyorum şekerimi yazıyorum da açlık tokluktan yüksek çıkıyor bugün hastanede cihaza güvenemedim kan verip baktım yine aynı tokluk daha düşük sorun bende mi nedir anlayamadım 🙄bunlar da ölçümlerim

Eklentiler

• IMG_6835.webp
    IMG_6835.webp
    18,6 KB · Görüntüleme: 38
Acaba 10 şişe gaviscon diksem kafama bu mide yanması ve reflü azalır mı ki diye düşünme saatlerine girmiş bulunmaktayım 🤣 zaten eşim ve iki kedimizde yatağın tamamını kapladılar yatacak yerim de yok 🤣 çıldırıcımmmmmm
Falım ışıl sakız çiğniyorum reflü için. Uarısını kahvaltıdan sonra kalan yarısını akşam yemeğinden sonra çiğniyorum. Yoksa sürekli tenine tablet kullanmak zorunda kalıyorum. Sakız baya bir bastırıyor. Abartıyorum belki ama bir saate kadar çiğniyorum sakızı

Muayeneden çıktım. 1630 gr olmuş. :anneadayı: Açlık tokluk şekerini beğendi. Küçük tansiyon bazen 9a kadar çıktığı için tekrar tahliller istedi. Şimdi kan verme sırası bekliyorum.

Vajinanın hemen üstünde, sezaryen yerinde bası hissediyorum. Ağrı acı değil. Basınç. Bu sebeple yürümekten biraz çekiniyorum dedim. Rahim ağzı uzunluğu iyi. Aksi söylemedikçe yürümeye devam et. Basınç rahatsızlık hissedince otur su iç. Yürümeyi bırakma dedi.

Bebek makat gelişti en son. Şimdi baktı baş asagı dönmüş. Başını biraz leğen kemiğine yaslamış. Yüzü de yara yerine dönük. Basıncı o yüzden hissediyorsun dedi.

@PenceredekiKiz Boğmaca içeren tetanoz aşısını sordum. Mutlaka ol dedi.
Oyy maşallah 🧿
Sona doğru adım adım.:)

Bende kontrolümü salıya aldım randevu bulamadığımdan bakalım 😊

Beni azarlamıştı sağlık ocağına haber vermemişsin diye. Benim haber vermem gerektiğini bilmiyordum sisteme düşünce zaten onlar çağırmıyor muydu bi değişikler neyse ki taşınıyorum umarım yeni yerdeki sağlık ocağı iyidir dkjfjg
İşine geldiği gibi konuşuyorlar işte e nabiza düştüğü gibi haberleri oluyor ugrasmamista suç atıyor, benim ilk gebeligimde aradılar, bu seferde ben giyim bı işlem yapmadı tetanoz haftası gelince gecmesin diye ki geçerse ceza alıyorlarmış kendileri aradı yine

Ben de bu ara sürekli ağlıyorum bağırıp çağırıyorum iyice kendimi kaybettim engel olamıyorum da. Bebeği üzüyorum böyle diyorum o zaman vicdan azabıyla daha çok ağlıyorum saçma sapan bir ruh hali yav..
Seni o kadar iyi anlıyorum ki kuzucum. Bak şimdi arkadaşım şu an 34. Haftasında. 32. Hafta kontrolde bebek 2-3 hafta geriden geliyordu. Gebelik tansiyonu vardı. Beslenemiyor diye doktor dedi ki 35 de alalım artık. İnanılmaz yıkıldı morali bozuldu. Bugün gitmişler ve bebek büyümüş doktor 38 e kadar bekleyelim demiş 🥰 benimkinin de karın çevresi bir hafta geriye düştü normalde hep bir hafta önden gidiyordu. Kendim de 2 kilo verince korktum besleyemiyor muyum diye. Ama olabiliyor demek ki. Bu konuda içini ferah tut sen çok iyi ve yeterli bir anne olacaksın hiç merak etme.

Psikoloji konusunda ben de bu aralar deli divaneyim. Kayınvalidemle sıkıntı yaşamıştım sonrasında eşimle sıkıntılar oldu. O sırada eşim görev gereği şehir dışına çıkmak zorunda kaldı ve ben o arada çok yalnız kalınca evde kendi kendime iyice psikolojik olarak çöktüm. Zaten psikolojisi çok da iyi biri sayılmam ama hamilelikte mükemmel ilerliyordum 🤣 şimdi eşim çok iyi kayınvalidem çok iyi ama bu sefer de doktorum plesentadan dolayı olumlu konuşmadı ve ona canımı sıktım. Dün gece uyuyamadım döndüm durdum plesentası aşağıda olanların konularını okudum moralimi bozdum ve gece dedim ki yarın başka birisi olacağım. Yeni hayatımın ilk günü 🤣🤣 plesentam aşağıdaysa da çıkar, çıkmazsa da bebeğim sağlıklı. Benim şu an yapabileceğim tek şey iyi beslenmek , kendimi yormamak. Elimden geleni yapıp rabbime bırakıyorum gerisini. Bu bebişin bizden önce zaten bi sahibi var. Gönlüm rahat. Sürekli youtube dan hamile nefes egzersizleri ve meditasyonları açıyorum. Çok iyi geliyor. Bir de Yusuf suresi ve Meryem suresi açıp yüksek sesle dinliyorum o da ruhumu ferahlatıyor tavsiye ederim🌺

Benim bu 2.gebeliğim gebelik nasıl diye soranlara ilk gebelik prensessin ikinci gebelikte perişansın diyorum 😀
Lohusalıkta da aynısı olur kesin😀
Ayy bende ilk gebeliğimde prenses gibiydim :D , Bunda bilmediğim bir sürü rahatsızlıklar çıktı , olsun buna şükür :) lohusalıkta keyfini sürerim diyorum <3

Falım ışıl sakız çiğniyorum reflü için. Uarısını kahvaltıdan sonra kalan yarısını akşam yemeğinden sonra çiğniyorum. Yoksa sürekli tenine tablet kullanmak zorunda kalıyorum. Sakız baya bir bastırıyor. Abartıyorum belki ama bir saate kadar çiğniyorum sakızı
Kuzum renine yerine gavicson tavsiye ederim. İkisini de kullanmış biri olarak 😀 gerçi ikisi de benim yangınıma çare değil ama yine gaviscon bi tık daha çare 🤣

İdrar yolu enfeksiyonun var onun dışında bı sıkıntı yok dedi ilaç verdi bunun için iki gündür gidip geliyormusum, demiştim oysaki cuma doktora gideceğim orada göstereyim diye yok yok bende göreyim dedi gördü sonunda haziranın ilk haftası izleme gel diye gün verdi bu sefer

Hediye ve beklentilerden konu açılmış. Ben de şunu bırakayım bi moraliniz bozulsun millette neler var kötü örnek :KK53:
İsteyenin bir yüzü anacım, isteyin almazlarsa kendimize bi şekilde yine aldırtırız ötesi yok. Tek taşını kendi almış biri olarak koymaz bundan gayrısı bize :lülülü:

Hediye ve beklentilerden konu açılmış. Ben de şunu bırakayım bi moraliniz bozulsun millette neler var kötü örnek :KK53:
İsteyenin bir yüzü anacım, isteyin almazlarsa kendimize bi şekilde yine aldırtırız ötesi yok. Tek taşını kendi almış biri olarak koymaz bundan gayrısı bize :lülülü:
Bunu eşime atsam çok üzülür 😂 ailesi bırak ağır maddi birseyi bı takım almisliklari yok yani 😂 benimkiler alır doldurur getirir adam mahçup oluyor zaten kahrolur 😂😂

Of yanmaya denemediğim değişik bir yöntem 😋 hemen gidem kasa kasa alıp çiğneyem. İnşallah gırtlağıma kadar alevlenen mide yanmamı söndürür.
5 şişe gaviscon 1 şişe rennie bitti 2 aydır. Çaresiz dert içindeyim.

Benim hastanede yatan hamile arkadaşım var ya, her yanda sakız, devamlı cakkıdı çakkıdı. :eek: Bu ne hal dedim. Reflüye yanmaya iyi geliyor. Hemen yemeğin peşine çiğnemek gerek dedi.

Bunu eşime atsam çok üzülür 😂 ailesi bırak ağır maddi birseyi bı takım almisliklari yok yani 😂 benimkiler alır doldurur getirir adam mahçup oluyor zaten kahrolur 😂😂
Bizimkiler de aynı. 20 gr altın alacağım var 4 yıldır ama saldım artık. Eşyamı bile kendim ödedim. Eşimden fayda yok o kendine zor yetiyor. Kocaya muhtaç olmayalım diye kariyer yaptık çalışıyoruz, koca bize muhtaç. Sinirim bozuldu neyse sinir bastı kapatayım konuyu 😅

İyi bari benim kayinbabam bebek arabası aliyo en azından külçe altın olmasada bunada şükür bisuru de kıyafet yorgan vs aldılar annane de beşik alınca mecbur kaldılar da caktirmiyorlar 😂

Kızlar şimdiii enfeksiyonlu arkadaşlara bı sorum.var, Çarşamba verdim idrar lökosit 1di dün verdim 3+ olmuş ilaç verdi bu kadar hızlı gelişen bı durum mu yoksa saglik ocağının klasik bekleyen tahlil sorunu mu anlamadım

Ben de bu ara sürekli ağlıyorum bağırıp çağırıyorum iyice kendimi kaybettim engel olamıyorum da. Bebeği üzüyorum böyle diyorum o zaman vicdan azabıyla daha çok ağlıyorum saçma sapan bir ruh hali yav..
Ben de dün oğluma bağırdım kızdım sonra da çok üzüldüm hep özür diledim vicdanım hiç rahat etmedi dedim napıyorum ben çocuğun en beni istediği dönemde ben uzaklaştırıyorum 😥 daha sakin kalmaya söz verdim kendime inşallah bakalım

Back
X