2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    232
Uykuda gözü kapalı ağlama bizde de başladı 😥 sakinleştirmek çok zor oluyor. Tuna da bugün tam 3.5 aylık
Sanki balığı sudan çıkarmışım can çekiyor kendini paralıyor
Ne uyumak istiyor ne emmek istiyor ne mama istiyor bazen deliriyor okadar yorgunum ki uykusuzluk çok kötü insanı Allak bullak ediyor
Ahh ahh uyku ne büyük nimetmiş yeni anladım.
Atak haftasındaymışız. Bebeğim çok sinirli uyku gerilemesi var gibi ama bence ataktan. Eller sürekli ağızda uykular çok kısa ve aniden bağıra çağıra ağlamalar mevcut.
Aa evet durup dururken çığlık kıyamet bir anda ağlamaya başlıyor sanki biri dövmüş gibi zor sakinliyor. Tek duam hepimize kısa sürede bu günlerin geçmesi

Neler almayalım mesela? Ne almamızı önerirsin?
Korbell çöp kovası, dönence, ek gıda için tabaklar, ek gıda için özel yiyecekler, telsiz, şu an ilk aklıma gelenler. Bunları ben kullanmadım ama aktif kullanan da vardır mutlaka. Oyun halısı almıştım, şimdi balkona serdim 😁 yürüme arkadaşı fisher price almıştım, gereksiz pahalıymış, basit bir şey de işimizi görürmüş gibi gibi. Oda nemlendirici almıştım, 1 ay falan kullandık anca. Emzirme örtüsü almıştım, onu tak çıkar zor oluyor, bebişin yorganını örtüveriyorum 😃
En çok işime yarayan keçe organizer, piyanolu minder, ana kucağı oldu 😊

Korbell çöp kovası, dönence, ek gıda için tabaklar, ek gıda için özel yiyecekler, telsiz, şu an ilk aklıma gelenler. Bunları ben kullanmadım ama aktif kullanan da vardır mutlaka. Oyun halısı almıştım, şimdi balkona serdim 😁 yürüme arkadaşı fisher price almıştım, gereksiz pahalıymış, basit bir şey de işimizi görürmüş gibi gibi. Oda nemlendirici almıştım, 1 ay falan kullandık anca. Emzirme örtüsü almıştım, onu tak çıkar zor oluyor, bebişin yorganını örtüveriyorum 😃
Ana kucağı en iyikim benim. O da olmasa hiçbir şey yapamazdım. Az da olsa onun sayesinde iş güçle ilgileniyorum.

Kişiden kişiye göre değişiyor dediğin gibi. Ben çöp kovası almadım eksikliğini hissetmedim. Oda nemlendiricisini doğduğundan beri kullanıyoruz olmazsa olmazımız. Ana kucağında durmadı almasak olumuş ama almadan da bilemezdik 🤣 neyseki kardeşim hamile 🎉

Oyun halısı almak istiyordum gereksizmi oda

Kişiden kişiye göre değişiyor dediğin gibi. Ben çöp kovası almadım eksikliğini hissetmedim. Oda nemlendiricisini doğduğundan beri kullanıyoruz olmazsa olmazımız. Ana kucağında durmadı almasak olumuş ama almadan da bilemezdik 🤣 neyseki kardeşim hamile 🎉
Biz yemek yerken mutfağa getiriyoruz mesela ana kucağıni sizinki durmuyorsa nasıl yapiyorsunuz canim

Sanki balığı sudan çıkarmışım can çekiyor kendini paralıyor

Ahh ahh uyku ne büyük nimetmiş yeni anladım.

Aa evet durup dururken çığlık kıyamet bir anda ağlamaya başlıyor sanki biri dövmüş gibi zor sakinliyor. Tek duam hepimize kısa sürede bu günlerin geçmesi
Mama verince biberona çok saldırıyor sanki çok açmış gibi açlıktan mi olur o😅ama sonra içerken ağlıyor

Aaa anakucağında durmuyorsa ne yapıyorsun merak ettim nerede tutuyorsun 😅

Bende yeni aldım yani çok gerekli değil ama güzel duruyor ve üzerindeki resimler ilgisini çekiyor ama kedim var ve tırnaklarıyla her an parçalayabilir zaten sulu oyun matını parçaladı 😅 oyun halısı yerine battaniye falanda aynı işlevi görür çok gerekli değil

Biz yemek yerken mutfağa getiriyoruz mesela ana kucağıni sizinki durmuyorsa nasıl yapiyorsunuz canim

Aaa anakucağında durmuyorsa ne yapıyorsun merak ettim nerede tutuyorsun 😅
İkinize de cevabım kucak 🤣 ben boşuna demiyorum kollarım koptu diye. 3.5 aylık ana kucağında toplam 10 saat durmamıştır. 15 20 dk duruyor bazen bende yerde yanında oturuyorum. Bazen direk koyar koymaz ağlıyor. Ben denemiyorum o yüzden artık annem ısrarla deniyor. Zaten 9 kiloya kadar taşıyormuş Tuna da 7.2 oldu bile.

İkinize de cevabım kucak 🤣 ben boşuna demiyorum kollarım koptu diye. 3.5 aylık ana kucağında toplam 10 saat durmamıştır. 15 20 dk duruyor bazen bende yerde yanında oturuyorum. Bazen direk koyar koymaz ağlıyor. Ben denemiyorum o yüzden artık annem ısrarla deniyor. Zaten 9 kiloya kadar taşıyormuş Tuna da 7.2 oldu bile.
Bizimkide aynı canım öyle saattlerce durmuyor zki zaten 10dk oyalabiliyorum kartlarla falan sonra kucak vs hele yemek saati de hiç durmuyor snliyormus gibi ama genede kurtarıcı bence keyfi yerinde olursa duruyor hemen evi supuruyorum onuda yanımda goturuyom supurdum yere yoksa bizimkide çoğu zaman durmuyor ama gündüz uyutunca ona koyuyorum yatağa koyunca uyanıyor hemen🙄

Yaaaa çok yoruluyosundur 🥺 ben ısrarla çok ağlamadığı sürece kucağıma almıyorum. Zaten Kuzey de anakucağında çok aşırı durmuyor bazen keyfi oluyor kırk dakika duruyor bazen keyifsiz oluyor on dakika duruyor. Ama yine de emzirip, gazını çıkarıp, altını değiştirip anakucağına koyuyorum kitap okuyorum, karşısına geçip dans ediyorum falan daha uzun dursun diye. Bence annen doğru yapıyor sende ısrarcı ol hemen ağlayınca alma kucağına farklı şeylerle oyalamaya çalış anakucağında ayy böyle yazdım ama yanlış anlamazsın dimi kucakta taşımak çok yorucu sen daha az yorul diye fikir açısından yazdım 😊😚

Şimdi bir yerde okudum kafasını da Konak varsa kaşınıyorsa dilini çiğner diyorlardı bana çok mantıklı gelmedi başka mantığı bir gelen bir şey ek gıdaya hazırlık sürecinde bebekler bunu yaparmış yani bizim bebekler çiğnemeye hazırlanıyor galiba oğlum da hiç böyle bir şey hatırlamıyorum ya da unuttum bilmiyorum. Hoş Benim oğlanın ek gıdaya hala geçemedi yaş 5 😁😁
Hahah senin oğlanla bnm ki aynı 🤣🥴
Kızlar ben oğlumda atak haftalarını vs çok takip ederdim, hep de atak modunda olurduk. Şimdi hiç aklıma gelmiyor atak neyim. Bebek de ben de daha rahatız. Anne rahatsa bebek de rahattır tezine sonuna kadar inanıyorum. Oğlumda ikimiz de çok eziyet çekmişiz 🥲🥲
Ek gıda için oğlumda bir sürü şey almıştım. Özel muhallebiler çorbalar vs hiç kullanmadım tarihleri geçti. Özel tabaklar vs de gerek yokmuş, her tabak iş görüyor, ilk çocuk heyecanı diyelim😁
Mama sandalyesi ikea aldım, çok basit, iş görüyor. Mama sandalyesini çok kısa süre kullandık biz. Oğlanlar hareketli oluyor. Uzun süre oturmuyorlar.
Diş dönemi geliyor, diş için jel alabiliriz faydası oluyor. Nurse harvey dentigel öneririm 😌
Evet ya ilk çocuklarda sanki herşey kullanilcak sanıyoruz ama çoğu şey gereksiz.kizimda bende rahatım.oglumda eee dese kucağa alırdım alıştı kucağa çok zorluk çektim.ama kızımda maşallah baya baya rahatım.

Selam kızlar bugün bizim de 4 ay aşımız vardı çok şükür ateş yapmadı şuana kadar inşallah yapmaz diye dua ediyorum ama huzursuzluğu var aşıdan beri sanırım ağrısı var rahatlasın diye 1 çay kaşığı calpol verdim kıyafetler ile tartti 7.900 çıktı 400 gr düştü 7.500 kg dedi boyumuz da 68 cm olmuş sağlık ocağında yaptırdığımız için ölçüleri hemşire iyi dedi ama bilemedim ağırlıklı olarak anne sütü ve geceleri biberon ile mama veriyorum yatmadan önce normal mi ölçüleri

Bizimkide aynı canım öyle saattlerce durmuyor zki zaten 10dk oyalabiliyorum kartlarla falan sonra kucak vs hele yemek saati de hiç durmuyor snliyormus gibi ama genede kurtarıcı bence keyfi yerinde olursa duruyor hemen evi supuruyorum onuda yanımda goturuyom supurdum yere yoksa bizimkide çoğu zaman durmuyor ama gündüz uyutunca ona koyuyorum yatağa koyunca uyanıyor hemen🙄
Hele uyuması imkansız 🤣
Yaaaa çok yoruluyosundur 🥺 ben ısrarla çok ağlamadığı sürece kucağıma almıyorum. Zaten Kuzey de anakucağında çok aşırı durmuyor bazen keyfi oluyor kırk dakika duruyor bazen keyifsiz oluyor on dakika duruyor. Ama yine de emzirip, gazını çıkarıp, altını değiştirip anakucağına koyuyorum kitap okuyorum, karşısına geçip dans ediyorum falan daha uzun dursun diye. Bence annen doğru yapıyor sende ısrarcı ol hemen ağlayınca alma kucağına farklı şeylerle oyalamaya çalış anakucağında ayy böyle yazdım ama yanlış anlamazsın dimi kucakta taşımak çok yorucu sen daha az yorul diye fikir açısından yazdım 😊😚
Yok canım yanlış anlamam, dayanamıyorum ağlayınca. Kendini değersiz hissetmesini istemiyorum. Ayrıca ağlaması öyle minik bir ağlama değil apartmanı inletiyor 😥

Hele uyuması imkansız 🤣

Yok canım yanlış anlamam, dayanamıyorum ağlayınca. Kendini değersiz hissetmesini istemiyorum. Ayrıca ağlaması öyle minik bir ağlama değil apartmanı inletiyor 😥
Ay ağlayınca bende hemen kucama alıyorum bir iki biseyler gösteriyom susmuyor alıyorum mecbur eşim çok rahato daha çok uğraşıyor almadan susturmaya calisiyor daha çok deliriyor🙄

Ben dayanırım ağlamasına ama annemle altlı uslu oturuyoruz kucağa alıştırdilar bı aydır da artık agirlasti zorlaştı almıyor eskisi gibi 😁 olan bana oldu

Oyun halısı aldım ve daha vakit bulup temizleyemedim😂😂

Mutfağa götürüyorum bulaşıkları yerleştirirken ses çıkara çıkara dikkatini çekmeye çalışıyorum yarım saat oyalıyorum😄 Sonra piyano halısına koyuyorum şanslıysam yarım saat onda da oyalanıyor.Her emzirme döngüsünde her şeyi deniyorum.

Back
X