2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    159
Teşekkür ederim canım ama sanki huysuzlanmaya başladı.İnsallah kolay atlatır .Gecen ay oldu evet ,bu ay tekrardan yapmadılar onu .
Bu ayki aşının ıcınde gecen aykı aşıdanda vardı kuzum malesef:( bosuna oldular gecen ay,ıcıne karıstırmıslar karma asının yenıden hepatıtı.nasıl gectı gecen bır sıkıntı olmamıstır ınsallah

Doktora sorduğum da bir şey olmaz dedi ama benimde içim almıyor gereksiz yere de iğneyi yedi 🤦🏻‍♀️ 5 Mayıs ta bizimde kara kara düşünüyorum napcagımı mecbur olcaz 🥹

Nasıl yapmadılar eski aşıdan mı vurdular canım yenisinde karışık değil mi 🤔

warcrew warcrew naptın zeytinyağladın mı bebitoyu bir şey olmaz canım genelde öneriyorlar zeytinyağını döküntülere vs sürmeyin diyorlar asidik oldugu için🌸

Gunaydın ipektoşum.zeytınyagının asidini almak ıcın ocakta ıyıce ısıtıp sogutmalıymısız.kaynamayacak ama ıyıce ısınacakmıs.annem oyle yapıyor,bebegın poposuna suruyoruz bız,bikere başınads sürdük konak dolayısı ile geçirdi hemen.

Bu ayki aşının ıcınde gecen aykı aşıdanda vardı kuzum malesef:( bosuna oldular gecen ay,ıcıne karıstırmıslar karma asının yenıden hepatıtı.nasıl gectı gecen bır sıkıntı olmamıstır ınsallah
Canım sordum aslında ,sistem de değişti ama yeniden hepatit aşısı olacak mı içinde vardı dedim ,hayır dedi hemşire .Tekrar arayıp sorayım canım .Bu arada gecemiz sakindi çok şükür ki .Sabah da iyi uyandı .

Ben hep sağım yapıyorum zaten son 3 gündür içmemeye başladı. Ama kilo problemi yaşıyoruz. 3500 doğdu o kiloyu verdi 2 aylık şuan 4300 olmuş daha herkes bu cocuk cok zayıf diyor. Moralim bozuluyor sütüm mü yaramıyor diye

3500 doğdu sonra zayıfladı 10. Günde doğum kilosuna ulaşması lazımdı ulaşamadı. 2. Ayını tamamladı daha 4300 bana cok az geliyor bacakları kolları incecik
Canım oğlum öyleydi benim ,mama da versem ne yapsam zayıftı .Bünye meselesi sanırım .İnsan kilo alsınlar istiyor çok üzülüyordum hâlâ üzülüyorum buna .Kızım 2.800 doğdu 34.haftada ilk iki ay iyiydi çok şükür bu ay azaldı ,çünkü kusuyor emmiyor mama da almıyor .

Bende işe yarayan şeyleri yazayım ilk aylar için .Hamileyken de iyi beslenmiştim onun da etkisi vardır .Sağlıklı yağlar ,protein ağırlıklı beslenmek gerekiyor .Ravla yagı kullandım bence işe yaradı .Avokado yagı vs var içinde .ama çocuk emmedikten sonra anlamı yok .Ben bebeğim emsin her durumda istiyorum o doyunca bırakıyor asla memeye düşkün değil

Gunaydın ipektoşum.zeytınyagının asidini almak ıcın ocakta ıyıce ısıtıp sogutmalıymısız.kaynamayacak ama ıyıce ısınacakmıs.annem oyle yapıyor,bebegın poposuna suruyoruz bız,bikere başınads sürdük konak dolayısı ile geçirdi hemen.
Teşekkür ediyorum kuzum sen ne kadar beklettin bebişin kafasında 🥰

Geçmiş olsun size de. Bizimkinin şükür gece uykusu düzene girdi onun da etkisi vardı biraz. Her uyandığında da huzursuzdu ama uyudu. Umarım sizinki de uyur da ağrısını sızısını hissetmez
Teşekkür ederim.Cok şükür fena değildi .Ağlamadı pek ara ara uyandı uyudu

2. Ay ataklari hepimizi ters düz etti galiba kimseler yok ortada xnxnjdndnd
Hayır ben hangi ataktayım onu bile bilmiyorum ki 🫣erken doğunca hepsi karıştı .Gelişine yaşamaya karar verdim 🤣oğlumdan biliyorum yeni bir beceri kazanınca kazanacaksa gece uyumazdı arkasından yeni bir şey olurdu .Kızım da ellerini keşfetti ,çok daha bilinçli ,sürekli agulamaya başladı .Şimdi maşallah sakinleşti🥰çok şükür

Benim de sütün sağdığımda çok az çıkıyor canım bu aralar mama takviyesine başladım, bir de birkaç gündür o kadar huzursuz ki süt sağmaya bile müsaade etmiyor yarım saat..

Aşı kartına yazmışlardı ama bakamadım daha ona da hastane hastalık falan derken 🥹 zaten daha arayan soran da olmadı.. korkuyorum yaa aşı huzursuzluğundan da

Ben bekleyemem o kadar korkarım ateşin yükselmesinden.. veririm ağrısını acısını alsın
Banada mantıklı gelen o aslında eskiden hep çay kaşığı ile calpol verirlermiş benim kafamda karışık ateş daha tehlikeli sonuçta

Güzel anneler bebişlere mama verirken ne kadar veriyorsunuz? Ortalama bu aylarda 120-130 ml diyo tek öğünde mama için siz ne kadar veriyorsunuz ?
Ben 3.5 saate bir 120 ml veriyorum her fırsatta emziriyorum ama sağımda gördüm ki sütüm çok az 20-30 ml anca sadece sakinleşmesine yarıyor anne sütü bence.

Doktora sorduğum da bir şey olmaz dedi ama benimde içim almıyor gereksiz yere de iğneyi yedi 🤦🏻‍♀️ 5 Mayıs ta bizimde kara kara düşünüyorum napcagımı mecbur olcaz 🥹

Nasıl yapmadılar eski aşıdan mı vurdular canım yenisinde karışık değil mi 🤔

warcrew warcrew naptın zeytinyağladın mı bebitoyu bir şey olmaz canım genelde öneriyorlar zeytinyağını döküntülere vs sürmeyin diyorlar asidik oldugu için🌸

Şimdi hemşire ile konuştum ,beni anlamamış ama şöyle dedi :Normalde 6. Ayda hepatit ikinci dozu vardı onu yapmayacağız bu karma aşıyla yapıyoruz dedi .Sorun yok dedi

Şimdi hemşire ile konuştum ,beni anlamamış ama şöyle dedi :Normalde 6. Ayda hepatit ikinci dozu vardı onu yapmayacağız bu karma aşıyla yapıyoruz dedi .Sorun yok dedi
Aşı takviminde ilk ay ve altıncı ay sonu zaten ilk ayı bu ayı almış olacaklar bir daha olmayacak yani .

Bir şey olmaz bence ama bebek huysuzlanabilir rahatsız olabilir kafası kaşınabilir onun dışında bir şey olacağını sanmıyorum olmadı eşinin evde olduğu zaman yapın için rahat etsin bebek içinde o kadar beklemek huysuzluk yapabilir
Aynen bugün eşimle yapcaz nddbbdbd
Hayır ben hangi ataktayım onu bile bilmiyorum ki 🫣erken doğunca hepsi karıştı .Gelişine yaşamaya karar verdim 🤣oğlumdan biliyorum yeni bir beceri kazanınca kazanacaksa gece uyumazdı arkasından yeni bir şey olurdu .Kızım da ellerini keşfetti ,çok daha bilinçli ,sürekli agulamaya başladı .Şimdi maşallah sakinleşti🥰çok şükür
Erken dogmasa da bilemiyor insan her şeye bir atak tutasi geliyo jdbdjdbjdnd

Ben 3.5 saate bir 120 ml veriyorum her fırsatta emziriyorum ama sağımda gördüm ki sütüm çok az 20-30 ml anca sadece sakinleşmesine yarıyor anne sütü bence.
Ben de daha yeni 120 ml vermeye başladım ama fazla mı veriyorum acaba dedim, çünkü sanki sindirmekte zorlandı gibi geldi.. bütün gün emziriyorum, müsaade ederse sağım da yapıyorum ama çok fazla değil maalesef.. mamayla da şişirmek istemiyorum çocuğu 🥹🥹🥹

Teşekkür ediyorum kuzum sen ne kadar beklettin bebişin kafasında 🥰
Yarım saat beklettım kuzum banyo yapmadan kafasını az bı kopukle kopurtup temız bezle sıldım hemen akabınde banyoya soktum banyoda zeytınyagı hemen cıkmayabılır cocuga ezıyet olmasın dıye.odasını ısıt ama bunu yaparken kafasını usutmesın mınnosum🥰ben ısıtmamıstım hıysuzlandı bıraz dustan sonra

Ayy bugun bebeyı dısarı cıkarmıstık bebek arabasında uyudu,battanıye almayı unutmusum😢huzursuz sımdı üşüttümüki ayagını,hava 20 dereceydı ama esıyordu,ayagında ıkı kat corap vardı üşütürmü sizce kızlar?üşütmez demi

Ayy bugun bebeyı dısarı cıkarmıstık bebek arabasında uyudu,battanıye almayı unutmusum😢huzursuz sımdı üşüttümüki ayagını,hava 20 dereceydı ama esıyordu,ayagında ıkı kat corap vardı üşütürmü sizce kızlar?üşütmez demi
Ayy şekerler bı cevap yazında gönlüm rahatlasın🥹🥹

Back
X