• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    111
Bizim bebek kız ölçümünü sağlık ocağında yaptırmıştık oradaki hemşire de 2.5 ay değilde 2 ay olarak yorumladı o yüzden pek tatmin etmedi 4 kilonun altında olursa sıkıntı dedi onun dışında biz hastalık dışında normal doktora hiç gitmedik. Bende yediklerime ilk haftalarda dikkat ediyordum o ay 1 kilo almıştı sonra saldım her gün çay kahve felan da içiyordum şimdi biraz daha dikkat etmeye başladım. Ravla yağını da bugün sipariş verdim gelsin onu da deneyeceğim bakalım. Size ne dediler peki bir de mama için alt sınırda değilse bir ay daha şans verin bence çünkü bebeklerimiz çok küçük mama verince ona meyilli olup emmek istemeyebilir
Biz dün gittik kontrole3450 doğmuştuk 5800 çıktı normal persentilde dedi içim rahatladı.İnce uzun olacak bizim ki.Alt sınıra yakınmış.Boy üst sınıra yakınmış.Bebeleri 7 kg olanları görünce özeniyorum tombiş bebiş severim ama sağlıklı en önemlisi ya şükür çok sevindim.Mama için gerek yok dedi ben bazen sütümün azaldığını hissediyorum onu da huzursuz görüyorum belki o zamanlar da verebilirim.Yoksa haklısınz annemde aynı şeyi dedi memeyi redeedebilir dedi.Ben çok dikkat ediyorum yediğime içtiğime ama sütüm azaldı anlamadım bende süt konusunu fazla kafaya taktığımdan azalmış olabilir 🫠

Atak haftası beklenen doğum tarihine göre hesaplanıyor bizde yeni atlattık sürekli kucak istiyor emmek istiyor yatağa koyunca hemen ağlamaya başlıyor gece uykusu doğduğundan beri iyi normalde atak dönemleri bizde sıkıntı yaşıyoruz en son üç saat gecikmeli uyuttum bol bol ten tene temas gerekiyor sonrasında çabuk geçiyor ve yeni davranışlarıyla ortama hemen neşe katıyorlar 🥹🥰
Cok teşekkür ederim 🙏🏻 çok şükür ki kızım normaline döndü yeni davranışlarla 🥰

Ben hatırladığım kadarıyla yazayım:
birinci ay 4800 dü 53 cm
ikinci ay 5400 56 cm
tam üç ay değildi geçtiğimiz günlerde gittik 6 kilo idi, 61 cm di. tam üç ay kontrolüne çarşamba gidicez

işte yetişemediğimden elimden kayıp gidiyor gibi hissediyorum bazen iki gündür ekstra çabalıyorum zaman yaratıp. hemen toparlandı gibi. zamanla düzene gireceğiz herakde umarım.

ataktandır muhtemelen normalden biraz olumlu yada olumsuz anlamda farklı oluyolar ve genelde olumsuz anlamda farklılık oluyor. hepsimde farklı gelişiyo belirtiler. atağı doğması beklenen tarihe göre hesaplıcaksınız

e devletten arama kısmına doğum yardımı diyince çıkıyor tıklayın bi sayfaya yönlendiriyor ordan başvuru yapacaksınız.
Teşekkür ederim 🙏🏻 şükür ki geçti

Teşekkür ederim cvplar için. Benimkide ilk ay 4800 gram 53 cm idi. 2 10 günlük gittik 6 kilo 59 cm çıktı. Gelişimi boyu iyi ilerliyor şükür

Biz dün gittik kontrole3450 doğmuştuk 5800 çıktı normal persentilde dedi içim rahatladı.İnce uzun olacak bizim ki.Alt sınıra yakınmış.Boy üst sınıra yakınmış.Bebeleri 7 kg olanları görünce özeniyorum tombiş bebiş severim ama sağlıklı en önemlisi ya şükür çok sevindim.Mama için gerek yok dedi ben bazen sütümün azaldığını hissediyorum onu da huzursuz görüyorum belki o zamanlar da verebilirim.Yoksa haklısınz annemde aynı şeyi dedi memeyi redeedebilir dedi.Ben çok dikkat ediyorum yediğime içtiğime ama sütüm azaldı anlamadım bende süt konusunu fazla kafaya taktığımdan azalmış olabilir 🫠
Bazen persentilde aya göre ufak sapmalar olabiliyormuş değer aralığının altına düşmediyse bir sıkıntı olmaz inşallah hem belki önümüzdeki ay artar kilosu. Birde kafaya takmak stres hastalık sütü çok çok etkiliyor. Ben dün pek bir iş yapmadım bolca dinlenip akşam 10 da uyudum gece bi uyandım sütüm çeşme gibi akıyor önceleri böyle nadir olurdu

Arkadaşlar Kızımı 16 gibi 2 aylık aşısı için sağlık ocağına götürdüm,sabah gelmeniz lazım şimdi açamayız aşıyı dediler.bide taaaaa 14 mayısa gün verdiler aşı için sizde böyle bir durum oldumu,randevulu aşımı olur ya.öncesinde yapamayız dedi 🤣 zaten 20 mayısta 3 aylık olacak 14 mayısa gün verdi.günün tek olumlu yanı ise kızım güzel kilo almış iki ayda 3 kilo almışız,yani aylık 1,5 kilo falan oluyor anne sütü için iyi galiba sevindim.çünkü endişe ediyordum acaba doyuyormu diye

Kaç günlük bebeğiniz,bizimki zayıf doğdu 2900dı,bugünkü kontrolde 5800 çıktı çok iyi desi ama persentil hesabı yapmadı Ozaman bizde sınırdayız sanırım

Herkese merhaba benim doktorum omega 3 takviyemi değiştirdi aranızda bu markadan kullanan varmı yorum arıyorum Zinzino diye bişi hap değil sıvı derin denizler balık türleri hepsine göre omega 3 değişiyormuş norveç balığı imiş dedi ne farkı var ben anlamadım

şöyle bir hesaplama gördüm instagramda.
Benim oğlum memede çok az duruyor. Emmek istemiyor. Alerjisi var diye süt yumurta kestim. Dikkat ediyorum kendime iki hafta önce gittiğimizde 5.250 di. Çok kilolu bir çocuk değil farkındayım ama iştahı da yok. Bir sürü vitamin içiyorum sütun kalitesi artsın diye. 😔 Ama kilo artışı iyi değil gibi geliyor. Doktor mama verse biberon içmiyor kabul etmiyor. İki farklı biberon denedim ikisini de almıyor. Kaşık biberon bile almadı hep ağzından çıkardı

Oglum 52 cm boy 3520 kilo dogdu. 1.ay 56 cm boy 4500 kilo, 2.ay 59.5 cm boy 5500 kilo ölcüldü. Suan icin sadece mama ilerliyoruz. Doktor ölcülerinin gayet iyi oldugunu soyledi.
Maşallah benimkide 3 kilo 50 cm doğdu. 2 ay 10 günde 6 kilo 60 cm dedi. Bizde iyi ilerliyoruz. Memeyle sürekli kavga halinde. Bende zorlamadan bırakıyordum. Aç kaldı diyordum da değilmiş demek.

şöyle bir hesaplama gördüm instagramda.
Osman gönülal diye bir doktor var takip ediyorum. O da bu hesaplamasını 100 ml olduğunu ve aslında damardan verilen sekilde hesaplandigini söylüyor. Her bebek de o kadar istemez bu hesaplamalara çok takılmayın, maksimum sınır bu diyor. Aşağıya ekliyorum mama ile ilgili de öyle diyor. Bence de takılmamak gerek, benim kiz bazen bir memeyi sömürüyor resmen sonra bir bakıyorum iki fırt bitti. :)

Hanımlar, benim kızım 3 4 gündür memeye geldigi zaman agliyor. Önceden aksam derin uykuya oncesi oluyordu. Gaz, uzun uyku falan diyordum zaten düzenli de olmuyordu. Ama şu 3 4 gündür neredeyse her meme oncesi ağlamaya basladi. Sanki 4.ay atağını yaşıyoruz. Aglama krizleri, yerde durmamak surekli kucakta ve dikey pozisyonda durmak isteme falan. Aynı durumu yaşayan var mı ? Doktora gideceğiz hafta başı da ne yapacağımı bilmiyorum ya meme reddiyse diye.

Hanımlar, benim kızım 3 4 gündür memeye geldigi zaman agliyor. Önceden aksam derin uykuya oncesi oluyordu. Gaz, uzun uyku falan diyordum zaten düzenli de olmuyordu. Ama şu 3 4 gündür neredeyse her meme oncesi ağlamaya basladi. Sanki 4.ay atağını yaşıyoruz. Aglama krizleri, yerde durmamak surekli kucakta ve dikey pozisyonda durmak isteme falan. Aynı durumu yaşayan var mı ? Doktora gideceğiz hafta başı da ne yapacağımı bilmiyorum ya meme reddiyse diye.
1 haftadır aynı şeyleri yaşıyoruz.Meme konusunu ayakta emzirirerek hallettim şu an çok nadir memeye gwldiğinde ağlıyor. Diğer sıkıntılarımız aynen devam ediyor. Hep ayakta gezmek istiyor koyduğumuz zaman ağlamaya başlıyor

1 haftadır aynı şeyleri yaşıyoruz.Meme konusunu ayakta emzirirerek hallettim şu an çok nadir memeye gwldiğinde ağlıyor. Diğer sıkıntılarımız aynen devam ediyor. Hep ayakta gezmek istiyor koyduğumuz zaman ağlamaya başlıyor
Bizimki ayakta da memeyi almıyor. İnat ediyor agliyor ama almıyor. Ben bazen kafasını karıştırıp veriyorum ama biraz agliyor yine de. Bir de ben stresliyim diye mi bilmiyorum bende agliyor, eşim eline aldığı an sanki çığlıklar atan kız gidiyor yerine mutlu cocuk geliyor. Moralimi bozuyor bu da. 🥲

Back
X