- 28 Haziran 2017
- 442
- 512
- 23
- 39
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #61.621
Hahaha az kaldi canim.yatcaz kalkcaz yatcaz kalkcaz...............hoopp 2yas.4 te 1 i bitti, öyle düşünyaz da bitiyor zaten.bi bakıcaz kış gelmiş 1yaş :)
Yalnız optimistliğin de bi sınırı var, abarttım mı
ayyy evet o bendede oldu büyük tuvaletim geldi tuvalet nerede dedim gel gel doğum başladı dedi çatala aldılar hemen.Ikın dediler ama büyük tuvaletim var dedim o geliyor dedim,sen öyle sanıyosun doğum o ıkın dedi dr,bi ıkındım dontorun önüne s... tımSancı çekerken geldi Bana ebe dedi ki : doğum nedir? Nedir dedim. "Doğum kaka yapmaktır" dedi kaka yapar gibi ıkın tatlım vs. Dedibu da böyle bi anım :)
süt kaynarken canım kaynama sıcaklığındaCanım hangi sıcaklıkta iken limon sıkıyorsun? Tarif verebilir misin? Süper olur ev yapımı lor olursa
canım Allah yardımcın olsun bu meme reddi durumları çok zor ve sıkıntılı bir süreç inşallah kendiliğinden bir gün döner. öyle diyenleri çok duydum. sen anne olarak çok güçlüsün. dik emzirmeyi denedinmi yani ayaktayken bu hastalık süreçlerinde dik emzirmek onlara iyi geliyormuş. heralde tıkanmıyorlar. kanguruda falan emzirebilirsi ordaki dik gibi oluyor. tabi bizim canavarlar emmek isterse o pozisyonda. belki sağ tarafıda öyleyken alır bilmiyorum. tazik konusunu bliyorsun gerçi ama başka ne olabilirki meme reddi için.Bende İpek’in emmesinden çok sıkıldım ve bunaldım
Hatta bu hafta öyle yoruldum öyle bıktım ki gelenler geldi bana
Bir haftadır hasta ve o yüzden emmek istemiyOr öksürükten emerken öksürüyor gıdıklanıyor bogazi aşırı mızmız hadi diyorum hasta ama by olayla biliyorsunuz memeye geçtikten sonra sağ memeyi red ediyordu ucunu emip yarmıştı yine bu haftaya kadar zar zor uyuyacağı zaman 5 fk da olsa ya da sağ gibi gösterip yatıp çapraz 10 dk emziroyodum sonra zaten ağlıyordu sol gibi sonuna kadar hiç emmedi zaten bu hafta artık hiç emmiyor yatırır yatırmaz ağlıyor sağ koluma gözünden uyku akıyor olsa dahi hatta geceleri uyandığında veriyordum uyku sersemi onuda anlıyor artık geceleri duyan etini kesiyoruz sanar öyle ağlıyor sağ memeyi vermekten sağ meme de sut kalmıyor doymuyor ek gıda desen yemiyor yoğurt sevmedi peynir sevmedi ancak ekmek emiyor ek gıda olayımız rezalet kaşığa gıcık ağzına getirir getirmez kitliyor
E malum hasta doktor sık emmesi lazim fazla sıvı alması lazım diyor e su da içmiyor suya zorla memeye zorla ek gıda zaten hiç oralı değil yoruldum tükendim bir haftadır ağlıyorum artık emzirme zamanı geldiğinde zorla emse emmiyor da bir kitliyor ağzı anlatamam dün o kadar sinirlendim ki solu bile emmek istemedi 5 saat geçmiş idrarda pembeliler arttı tabi bu Aralık’larda
Neyse parmağımla çenesini asagiya doğru ittireyim dedim öyle kitledi ki ağzı bende sinirlendim iyice ittirdim bunun ağzını bu da iyice agladi agladi agladi gebeRdi ağlamaktan Boğaz’ı iyice acıdı ve emmedi o agladi ben ağladım ve dedim 6 aydır zor bela emzirdim ek gıda da yemezse yemezsin verecem
Mamayı nokarim artık böyle ise dedim. Sonra tövbe allahım küstürmeyim en azından ise başlayana kadar emsin dedim
Acayip yoruldum bir de inanılmazı yumurtalıklarım agriyor İpek’in hastalığının üstüne olması beni iyice yordu
Hastalıktan mi 6. Ay da huy değişir diyorlar ondan mi onar mızmız emmiyor 2 gecedir 3 kere kalkti memeyi verim 3 dk iki emdi gerisi yok sonra sabah bezde kırmızılık idrar desen yok valla bu ay kilo bile almamiwtir
Kilo almasını da takmam ama hastalığını atlatabilmek icin bol bol emmesi lazim yok bebe emmiyor zaten ilk hastalığında emmedi inatla ateşi iyice arttı ne zaman emdi o zaman ates düşmüştü
Yorgunluk da değil tükendim sinirlerim yıprandı kendim iyi değilim sağlıklı düşünemez oldum psikohim bozuldu
Bakıyorum etrafıma bi arkadasım hiçbir derdi YÖK cougu 5 saat oyun halısına koy mizirdanmaz bile sigara içiyor niye cani cekiyormus rahatlıyormuş
Bi bakiyorum bi arkadaş birasını içiyor 2 güne bir denize gittikçe cani cekiyormus lan ben birayı geç daha kuru fasulye pilav yiyemedim gaz yapar yine diye
biri gezmek icin mama veriyor sağmıyor bile onla mi uğraşacağım diye biri annesine bırakıp eşiyle gezip tozuyor haftasonu tatile gidiyorlar lan diyorum sikinti bende mi ben mi abartıyorum
gece bizde öyleyiz. aha ek gıda veriyorum iki gündür. hiçte hayal ettiğim gibi olmadı aksine sanki kıvranıyor gibi geldi. dün gece kaka yaptı 4 te dedim şimdi nasıl uyuyacak başladı konuşmaya çünkü. artık taktığim var. eşimle aramıza yatırıyorum. bişey keşfettim eşime doğru dönünce uyuyor. dön babana da uyu diyorum. babasınında hoşuna gidiyor. onlar memnun ben daha memnun uyudumu uyumadımı umrum değil uyanınca babası beni uyandırıyor heheAynı durum bizde de var. Ki benim oğlan pek de meme meraklısı değildi bazen zorla emzirirdim ama son zamanlarda tam bagımlı oldu.Sabah 3 4 den sonra 7 ye kadar kaç kere kalkıyoruz sayamıyorum. Yanıma yatırıyorum sürüne sürüne dibime kadar gelip meme arıyor emdikten 5 dakika sonra. Ben de bunaldım ama ya dönemsel ya da dış muhabbetinden diye düşünüyorum bu günlerde geçeçek inşallah.
aa hiç dikkat etmedim bizimki napıyor acaba. geçmiş olsun cnm inşalah hemen geçecek bişeydir.Bu sekilde tutuyor hep. Tutmamasi lazimmis.
oyun halısına bende koyunca duruyor ama yanında nöbetçi memur gibi dikiliyorum ben. yoksa bar bar bağırıyor. tuvalete ve mutfağa gitme molasına izin veriyor sadece.cnm cok gecmis olsun( sizin hastaliginiz var tabi ama diger konularda yalniz degilsin dedigin gibi 6 .ayda bi haller oldu bunlara bizimki gece zor uyuyor sabaha kadar saat basi kalkiyor. ek gida da ayni sekilde sebzede de ayni yogurtta da zorla 4,5 kasik yiyor. oda soyle ; agzini kilitliyor. bende zorla agzina koymaya calisiyorum oda bi yandan püskürtüyor yediklerini goya ek gidaya gectik
arkadasin dedigi gibi yardim edenin de yoksa cok zordur.bu zor zamanlarda birisinin destegini mi alsan acaba?
aynen benim elti de diyordu oyun halisina koyuyorum 4,5 saat kaliyor. biz aksama kadar 2 kisi oyaliycaz diye yapmadigimiz sebeklik kalmiyor. bu subat bebelerinde var problem herhalde.
Beni tarif etmişsin resmen. Senin tek memeye yaptığını benim 2 memeye yapıyo. Suan gece uykusunda acıktı da ya herseyi emiyo olmadı müslini ağzına götürüp emiyo göğsümü ağzına sürdürmüyo uykulu uykulu çıldırıyo sanki dövüyorum. Tamam bebek ama reddedilmek okadar çok canımı sıkıyo ki sinirleniyorum bazen ağlayasım geliyo neden diye. Bizimde yemek sıkıntılı zorla 30 cc kendi içer kalanı ben eline oyuncak veririm yada değişik şeyler onları gösterirken içiyo iyi değil öyle içirmek ama tek içsinde diyorum napıyım bide aynı şeyi görünce sıkılır artık makyaj malzemelerimi felan gösteriyorum bakıyo. Bende 5.5 aydır nohut fasülye mercimek bulgur vs hepsine veda ettim özlediğiö okadar çok sey var ki ama alışmışım da artık istemsizce seçiyorum yemeği. Zaten bensiz ve babasız durmuyo tatilde çarşıya bile çıkamadık doğru düzgün uyku saatiyle kesişiyo diye. Çok yıprandım ben normal de sürekli gülen girdiğim ortamda sürekli güldüren insandım şimdi sadece Güneyin sorunları hakkında konuşmak geliyo aklıma konuşmalara tam katılamıyorum diyo. Galiba biz çok abarttık. Yani öyle yada böyle büyücekler elbet daha ilerde sevgimize ilgimize oyunlarımıza ihtiyaçları varken daha tam anlamadıkları dönemde pilimizi tükettik kendimize işkence haline getirdik anneliği pimpiriklendik. Ha içimiz rahat etmiyo ama biraz salmamız lazım. Mesela bazen babası bakıyo ben az uyuyorum başlıyo ağlamaya içim cız ediyo gidip bakıyım diyorum sonra ne olabilir ki diyorum en fazla durduruyorum. Bugün uyku saati gelmişti tamda kuzenlerim çarşıya çıkmış normalde çıkmam ama aman dedim ya bugün de böyle olsun çıktım dışarı ha biraz mızmızlandı ama ben daha pozitif oldum bazen bizimde yaşadığımızı unutuyoruz
hoop sonra 2 yaş sendromu gelmiş dimiHahaha az kaldi canim.yatcaz kalkcaz yatcaz kalkcaz...............hoopp 2yas.
İkide de ergenlikleri var2ye de cok var bee
Memede uyumasa da ben yoksam nası uyuyacak derdi var birde bağımlı oldu resmen o da çok zor ya şu uyku eğitimini denicem insallah basarılı olabilirimBizimki sallanarak bile zor uyuyor.uyuma düzenimiz berbat tam anlamıyla. Gözleri kıpkırmızı oluyor uykusu var ayağımda sallıyorum çoook zor dalıyor.napıyım bilmiyorum daldı mi da 15dk en fazla yarım saat uyuyor...geceleri iyi en azından diyordum 3 gündür gece de sık kalkmaya başladı. Biz emmiyoruz.emerek uyuma bence rahat oluyor bence eger ki çektiğinde uyanmiyorsa.bir tek sütten keserken zor oluyor o da bi kaç gün sürüyor.
Kaanı doğurduktan sonra benim kv hergün düzenli masaj yapardı kaana. Ellerini açar ovar ayaklarının altını ovalardı. Başka şeylerde yapardı da kavgalı olunca soramıyordum. :)Edizin eli devamli kapali.esim fizyoterapist el masaji yapalim dedi sik sik.1aydir daha iyi acmaya baslamis.
Ayaklara da yapilabilir bence.ayak parmaklarina tek tek
Bende eskisi kadar düşünceli davranmıyorum açıkcası bana uyum sağlasın birazda böyle hayat geçmez diye :) bi bende bi babasında duruyo zaten o yüzden o seçeneği sonuna kadar kullanıyorum :)canım Allah yardımcın olsun bu meme reddi durumları çok zor ve sıkıntılı bir süreç inşallah kendiliğinden bir gün döner. öyle diyenleri çok duydum. sen anne olarak çok güçlüsün. dik emzirmeyi denedinmi yani ayaktayken bu hastalık süreçlerinde dik emzirmek onlara iyi geliyormuş. heralde tıkanmıyorlar. kanguruda falan emzirebilirsi ordaki dik gibi oluyor. tabi bizim canavarlar emmek isterse o pozisyonda. belki sağ tarafıda öyleyken alır bilmiyorum. tazik konusunu bliyorsun gerçi ama başka ne olabilirki meme reddi için.
ben çalışıyorum ya canım bak 2 ay oldu. evden çıkarken uykusu oluyor arabada uyur öyle bırakırım sonrada 1 de evdeyim daha geç gittiğim olmamıştır. bu arada nasıl olsa ayrıyız diye inan hiç birşey yapmadım. vicdan azabı ve özlüyorumda. ne yaparsam kızımla yapayım modundayım. emziririm 1,5 saat dayanıyorya arabaya koyarım koştur koştur avm market gezme ne varsa halleder eve geçeriz. bir iki kez avm deki emzirme odasında emdi hayrete düştüm. geçen ağda yaptırmaya gittim ilk defa randevum 1 deydi 3 te evde olucam yani gittimki hatunun umrunda değil. zorla verdim emdi lutfetti. normalde gittiğimde beni özlemiş oluyor tok bile olsa saldırıyor memeye. ki bir tek o zaman doğru düzgün emiyor.
gezmeyede valla arabada uyuttuğumda oldu hiç napim işim oluyor canım gezmek istiyor. baktım emerek uyumuyormu gezmede de babasına devrediyorum ayağında sallayarak uyutuyor o bende öyle uyumuyor çünkü.
gece bizde öyleyiz. aha ek gıda veriyorum iki gündür. hiçte hayal ettiğim gibi olmadı aksine sanki kıvranıyor gibi geldi. dün gece kaka yaptı 4 te dedim şimdi nasıl uyuyacak başladı konuşmaya çünkü. artık taktığim var. eşimle aramıza yatırıyorum. bişey keşfettim eşime doğru dönünce uyuyor. dön babana da uyu diyorum. babasınında hoşuna gidiyor. onlar memnun ben daha memnun uyudumu uyumadımı umrum değil uyanınca babası beni uyandırıyor hehe
aa hiç dikkat etmedim bizimki napıyor acaba. geçmiş olsun cnm inşalah hemen geçecek bişeydir.
oyun halısına bende koyunca duruyor ama yanında nöbetçi memur gibi dikiliyorum ben. yoksa bar bar bağırıyor. tuvalete ve mutfağa gitme molasına izin veriyor sadece.
tatlım valla arabada da uyuttum. 30 dk lık mesafe diye aldık uyuya uyuya gitti. hem biz işimizi hallettik hemde o da gezmiş oldu uyumuş oldu. öbür türlü aman uyusun uyansın zaman geççmiyoki bu sefer gittiğimiz yerde uykusu gelmiş oluyor az duruyoruz. babasıyla arası iyiyse kullan derim :) arada nefes almaya iyi oluyor.
hoop sonra 2 yaş sendromu gelmiş dimi
Canim sana ne kadar uyar bilmem ama ben genelde yaptigim programi anlatayim. Sabah 9.30- 10 arasi hipp kasik mamasi ve 3 adet hünnap bisküvi ilave edip veriyorum. 11 gibi meyve püresi veriyorum. 13:00 de ev yapimi corba veriyorum ortalama 130 cc civarı. Tabi hemen yemiyor savasiyoruz yerken. Corbadan 1.5 saat sonra ya meyve püresi veriyorum ya da meyve filesine bir dilim koyup eline veriyorum. Saat 17 de ya çorbanin kalan kısmını veriyorum ya da normal biberon mamasi veriyorum. Zaten daha sonra bir kez daha mama içip gece uykusuna geçiyor. Ve en önemlisi her öğününe zeytinyag ileve ediyorum kabiz olmamasi icin + bol suEk gıdaları öğün olarak veren arkadaşlar tum gunluk ek gida rutinlerinizi saat olarak yazar misiniz.meyveyi ne zaman yoğurdu ne zaman veriyorsunuz mesela...
İlk kez hipp pirinç unlu kasik mamasi verdim bugün tahilli yoktu markette..bayıldı bizim kız corbayi öyle yemiyor 4kasik verdim formül sütle yaptım. ...içine meyve koyup da verenler var mı kaşık manalarini ve saat kaçta diye sorsam yine..genelde gece uykusundan önce veriliyor değil mi muhallebiler
Emzirmiyormusun canım artık?gece uyanınca yada gündüzleri süt olarak ne kadar veriyorsun?Canim sana ne kadar uyar bilmem ama ben genelde yaptigim programi anlatayim. Sabah 9.30- 10 arasi hipp kasik mamasi ve 3 adet hünnap bisküvi ilave edip veriyorum. 11 gibi meyve püresi veriyorum. 13:00 de ev yapimi corba veriyorum ortalama 130 cc civarı. Tabi hemen yemiyor savasiyoruz yerden. Corbadan 1.5 saat sonra ya meyve püresi veriyorum ya da meyve filesine bir dilim koyup eline veriyorum. Saat 17 de ya çorbanin kalan kısmını veriyorum ya da normal biberon mamasi veriyorum. Zaten daha sonra bir kez daha mama içip gece uykusuna geçiyor
Sorup ondan sonra kavga edeydin bariKaanı doğurduktan sonra benim kv hergün düzenli masaj yapardı kaana. Ellerini açar ovar ayaklarının altını ovalardı. Başka şeylerde yapardı da kavgalı olunca soramıyordum. :)
İlerde sağlık bakanı olursam eskişehir acıbademi kapattırcamKizlar biz ciktik doktordan. Sorun yokmus efsunda. Normalde bir bebek surekli boyle yaparsa mutlaka muayene isteriz. Kas kisaligi vs oldugu icin mi boyle yapiyor diye. Ama sizinkin de sorun yok cani oyle yapmak istiyor dedi.
Ne bileyim herşey kitaplarda yazıyor sanıyordum :)Sorup ondan sonra kavga edeydin bari
Biz de cok yaptik masaji.gunduzleri ben aksam esim.adam bi yapardi masaji arkasindan patir patir gaz cikarirdi.ellerde de ise yaradi cok sukur.
Canim benim bebegimle ilgili tek problemim beslenme. Onun disinda hic sorun yasamiyorum diyebilirim. Ama bu biraz da bizim elimizde. Mesela komşum bebeğine o kadar hassas davraniyor ki bebek hapsirsa kiz iç cekiyor. Sirtinda hep ince havlu ayaklari hep çorapli. Dışarıda az esinti olsa evden cikarmiyor. Sonuc: simdiden ağlama krizli panik bir bebek. Ben cok rahatim ayaklari buz gibi olana kadar şort dahi giydirmem gece 2 ye kadar bebek arabasinda sahilde dolaşirim. Yatağını oyuncak doldurur ev işlerimi yaparim. Çoğunlukla uyurken bulurum daha sonra. Ama bebegimin bu şekilde kişiliği oluşmaya başladı bence. Yapışık ikiz gibi değiliz. Uykusu gelirse beni beklemez ağlamaz koyar başını uyur. Bugün eşimle dışarıda bulusacagiz muhtemelen beslenme saati ve uykusu dışarıda olacak ama hic zorlamam disarida istedigi kadar yesin sonra da uyusun. Ben sosyal hayatima devam ediyorumBeni tarif etmişsin resmen. Senin tek memeye yaptığını benim 2 memeye yapıyo. Suan gece uykusunda acıktı da ya herseyi emiyo olmadı müslini ağzına götürüp emiyo göğsümü ağzına sürdürmüyo uykulu uykulu çıldırıyo sanki dövüyorum. Tamam bebek ama reddedilmek okadar çok canımı sıkıyo ki sinirleniyorum bazen ağlayasım geliyo neden diye. Bizimde yemek sıkıntılı zorla 30 cc kendi içer kalanı ben eline oyuncak veririm yada değişik şeyler onları gösterirken içiyo iyi değil öyle içirmek ama tek içsinde diyorum napıyım bide aynı şeyi görünce sıkılır artık makyaj malzemelerimi felan gösteriyorum bakıyo. Bende 5.5 aydır nohut fasülye mercimek bulgur vs hepsine veda ettim özlediğiö okadar çok sey var ki ama alışmışım da artık istemsizce seçiyorum yemeği. Zaten bensiz ve babasız durmuyo tatilde çarşıya bile çıkamadık doğru düzgün uyku saatiyle kesişiyo diye. Çok yıprandım ben normal de sürekli gülen girdiğim ortamda sürekli güldüren insandım şimdi sadece Güneyin sorunları hakkında konuşmak geliyo aklıma konuşmalara tam katılamıyorum diyo. Galiba biz çok abarttık. Yani öyle yada böyle büyücekler elbet daha ilerde sevgimize ilgimize oyunlarımıza ihtiyaçları varken daha tam anlamadıkları dönemde pilimizi tükettik kendimize işkence haline getirdik anneliği pimpiriklendik. Ha içimiz rahat etmiyo ama biraz salmamız lazım. Mesela bazen babası bakıyo ben az uyuyorum başlıyo ağlamaya içim cız ediyo gidip bakıyım diyorum sonra ne olabilir ki diyorum en fazla durduruyorum. Bugün uyku saati gelmişti tamda kuzenlerim çarşıya çıkmış normalde çıkmam ama aman dedim ya bugün de böyle olsun çıktım dışarı ha biraz mızmızlandı ama ben daha pozitif oldum bazen bizimde yaşadığımızı unutuyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?