2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
bizim doktor da seninkine benzer seyler soyluyor. sadece anne sutu ile besleniyorsa ve kilo alumi iyi ise ek gidaya 6.ayda baslamayi oneriyor. eger mama aliyor olsaydi daha erken ek gidaya baslayabilirdik dedi AnaTalia

Benimki çoğunlukla anne sütü alıyor.Sütümün çıkmadığı zamanlarda mama veriyorum.Bazen günde bir iki defa bazen hiç

Paylaşım için teşekkürler bende uyku eğitimini işleyişe ters buluyorum
ben kendimde psikolojik danışmanım. Arkadaşlara yazarken yanlış anlaşılmak istemediğim için işleyişe ters dedim. Davranışçı terapiden uyku eğitiminin çıktığı söyleniyor evet bende aslında bu konuda Pavlov un köpeği benzetmesini yapıyorum. Hep annelerin rahatı işi vs düşünülüyor bebek açısından empati yapılmıyor. Paylaşımlara yüzde yüz katılıyorum ve evet psikoloji istismara çok açık bir alan.uyku eğitimi, yaşam koçu vs bunlar genelde alanla alakasız kişilerin birtakım kursları almasıyla reklamlarını çok iyi yapması sonucu ortaya çıkıyor

sizinkine benzer içiyorum bende.sabah civanperçemi aksam rezene kimyon ve ıhlamur bir arada içiyorum.

Bu ek gıda konusu benimde kafamı çok karıştırıyor benim közüm şu anda tam 4 ay 22 günlük sadece anne sütü alıyor kilosuda gayet güzel doktorum artık yavaş yavaş tattırmaya başla dedi yani doyacak şekilde deil fakat farklı tatlar olduğunuda bilsin yoksa ek gıdaya çok zor geçeriz dedi mesela bugun 2 tane kavunu cam rendele rendeledim suyunu verdim gündüz biraz mandalina suyundan verdim Ama çok az bir çay kaşığı bile deil bu şekilde tattırmaya başladım ben umarım doğru yapıyorumdur 6 ayı doluncada inş tam anlamı ile doyurucu ek gıdaya başlıycaz şimdi tanıma evresindeyiz deişik tatları

Canım naçizane fikrim ve okuduklarımdan yola çıkarak ki bizim doktorumuz da böyle tavsiye etti, meyveler ile değil sebzeler ile tattırmaya başlayın dedi. Meyveler şekerli oldugu için tadını sever ve sebze reddi yaşar sonra dedi. Önce yogurt, sonra sebzeler tek tek denenecek bizde. Sonra karısık sebze püreleri en son da meyveler.

ek gidaya ilk cocugumda 5. ayda yogurtla baslamistim, sebzeye 6. ayda basladim meyveye sebze ve yogurda iyice alistiktan sonra basladim. bu siralama arkadaslarin dedigi gibi ideal olan. benim gozlemledigim yogurt harika bir ek gida cok kilo aldiriyor, kabizlik agri da yapmiyor, doyurucu, ben gunde 3 kez veriyordum.her gun taze yapiyordum kucuk kavanozlara, sebze corbasi vs cok elzem degil bence yavas yavas alisiyorlar, ama yogurdu cok onemseyin derim.

Yazilar çok çok güzel. Teşekkürler canım. Benimde bebegim anne yani besiginde yatıyor . Uykuya dalana kadar eğer mamasini yerken uyumadiysa elini tutarak saçını oksayarak başında bekliyorum. Yanına tulbentimi koyuyorum. Tutarak uyuyor bir zaman sonra. Ebe hemşiremiz 6 aydan sonra çok fazla kucak istemicek. Anne kucağini ve kokusunu ister ,ilk 6 ay demişti. Evde her şey olduğu kadar valla. Tadini çıkarmaya bakıyorum. Biraz daha büyüyünce her şey düzelecek zamanla. Uyanınca sabahları çok tatli oluyor. Aguuu yaparak bana bakarak yalandan ağlamasına bitiyorum. Kucağıma alınca gülücükleri havada uçuyor. Bayiliyorum. Benim için dünya duruyor. O kadar simetri ve temizlik hastası eşim bile degisti. Diyorum bazen ev dağıldi temizlik yapamadım. Rahatsiz olan temizlesin dedi. çok güldüm. Oda artık oğluyla daha kaliteli vakit gecirmek istiyor.
Büyüyorlar . Artık ek gıdaya geçtik bizde. Meyveli muhallebi. Sebze çorbası. Yoğurt. Pekmez bunlar ile başlattı doktor. İlk hafta sadece 1 çay kaşığı pekmez. Meyve suyu ve yoğurt vardi.

peki tattirmada da 3 gün kiralı uygulaman gerekmezmiki

Günaydın kızlar.bizimki önceden susmak bilmiyo ama şu ara konuşmayı bıraktı.günde en fazla 10 kere falan agu duyuyorum önceden sabahları susmazdı simdi ne yaptıysam yok.sizde durumlar nasıl

Maşallah ne kadarlık bebeğiniz?

Hımmmm aslında söylediğin çok çok mantıklı geldi banada aslında bizde önce yoğurt ile başlayacaktık fakat şu anda şarbon tehlikesi varya sütlere güven olmuyor o yüzden yoğurt vermeyi öteledim ben diğerlerindende sadece tattırıp bırAkıyorum 6 aya kadar doyurucu bişey vermeyi düşünmüyprum

Canım ek gıdaya tam geçmişsin galiba kaç aylık bebeğin tam olarak

Benim doktorum 3 gün kuralını mantıksız buluyor çünkü çocukların doğuştan alarjisi olmazmiş hiç bir şeye öyle söyledi o yüzden bende uygulamadım 3 gün kuralını
benimkinde süt ve ürünlerine alerjisi var ama.bi kaşık yogurt yedigimde bile kakası hemen degisiyor

Günaydın kızlar.bizimki önceden susmak bilmiyo ama şu ara konuşmayı bıraktı.günde en fazla 10 kere falan agu duyuyorum önceden sabahları susmazdı simdi ne yaptıysam yok.sizde durumlar nasıl
Benimki de çok agu derdi şu an hiç demiyor sen duyuyormuşsun yine :) ama başka sesler çıkarıyor artık

Benimki de çok agu derdi şu an hiç demiyor sen duyuyormuşsun yine :) ama başka sesler çıkarıyor artık

Bizde de ayni ya agulama devri gecti sanirim Cok da tatliydi halbuki.. Sirada ne var bakalim

Alıntı yapamadım, ek gıda ile ilgili mama alan bebeklere 4.ay bitiminde doktorlar başlatabiliyor çünkü zaten sindirim sistemleri mamadan dolayı bir tık ileride oluyor, anne sütü alanlara ise kiloya göre 5.aydan itibaren başlayabilir diyorlar.

Bizim doktor geçen ay kontrolde 5.5 aylık ek gıdaya geçeriz size anlatacağım dedi, 3 ekimi bekliyoruz.

Bu arada bu hafta (4 ay 15 günlük) 4 çay kaşığı yoğurt verdim. Ertesi gün şeftali yedirdim. Diğer gün üzüm suyu verdim.

Kakası gayet normaldi hiç sorun yaşamadı. 3 gün kuralı damak tadı iyice alışsın diye aslında uygulanıyor, 2 yaşa kadar ciddi alerjik reaksiyon göstermezmiş bebekler.
Sadece çilek ve domatesde dikkat edin diyorlar.

Önce sebze sonra meyve olayına inanıyorum ama doğru diyemem :)) annem bizi meyve ile başlatmış abimde bende kerevizden enginara kadar her sebzeyi yeriz ayırt etmeyiz.

Aile evinde ne pişiyorsa bebekde zamanla ona alışıyor, sadece meyve yiyip yemek yemeyen çocuk görmedim.

Zamanı gelince köfteyi pilavı ıspanağı taze fasülyeyi öyle de yerler ki :))

Biraz uzun oldu ama ek gıda herkesin endişe ettiği bir konu diye içimden geçenleri yazmak istedim. Onlar daha bebek hemen hapur hupur yemeyecekler zamanla zamanla olacak herşey.

Herkese selam ve sevgiler..

Aynen 2 aylikken cok konusuyodu simdi4.5 aylik hic konusmuyo demekki buda normal banada anormal geliyodu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…