• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
annemin bi lafi var bu durumlar icin. zikkimin pekini yesin :duduk:
baba olmak ne kolaymis, ben bizimkinin 1 gece uykusuz kaldigini hatirlamiyorum, bi de uykusu bolunmesin diye bizle ayni odada bile yatmaz. alistim artik. insanlardan duyuyorum esimle sabaha kadar salladik, gezdirdik falan diyorlar. icime oturuyor walla, ben hep tekim. yardim eden ne esim ne annem var. herkes kacacak yer ariyor. ama lafa gelince canim cicim cok severim ben kizimi/torunumu. ben de cok dertliyim bu konuda:kızgın:
Bir an ben mi yazdım diye düşündüm. Bu kadar aynı duyguları mı paylaşır insan .. bende de kocam ne bakar kıza ne annem ne kaynanam. Tek basımayım.

kizlar benim kizima biseyler oldu. 3 gundur durduramiyorum. surekli kucakta olacak, cogu zaman o da yetmiyor oyle bi agliyor ki. gozleri kapali avaz avaz bagirarak agliyor. ne oldu hic bilmiyorum. bir sıkıntısı yom ama agliyor. annem seni parmaginda oynatiyor, oyuncu olur cocuklar kucakta gezdir diye yapiyor diyor ama bazen kucagimda da aglamayi kesmiyor. uykusu da duzensiz, 4 ayi sagsalim bitirdik bu aglama krizleri yeni cikti. var mi bir cozum onerisi olan. ne temizlik ne yemek yapmaya firsat bulamiyorum.

Canım arkadaşlar büyüme atağı demişler. Doğrudur. Büyüme atakları bizde de böyle geçiyor. Ama en son kızım bu kafar huysuzlandıgında 2 gün sonrası nezle olmuştu. Ön belirtiymiş yani. Ben de ilk defa yaşamış oldum. Aklında bulunsun diye sana da söylemek istedim.

Tabiki bebekleriniz için en doğrusunu siz bilirsiniz ama uyku eğitimlerini işleyişe ters buluyorum ben. Bebeklerin de getirdikleri bir mizaç olduğunu düşünüyorum ve daha dünyayı öğreniyorlar. Dişi ağrır başı ağrır sizi özler memede yatmak ister. Keşif yapmak ister beşikte yatar. Bebeğe uyum sağlamak daha kolay ve stressiz geliyor baba. Siz hiç mi tv karşısında uyumadınız yada canınız sıkkın olup az uyuduğunuz ya da uyumadığınız olmadı mı? Yanlış anlaşılmak istemem sonuçta herkesin dinamiği farklı. Sadece bir de bu açıdan bakın istedim. Bebeğim doğduğundan beri onun önderliğinde ilerledim. İnan'ın uykusuz kaldım dediğim çok çok azdır. Ataklar biraz huzursuz geçiyor o kadar. Hiç uyku eğitimi vermeyi düşünmedim ama en geç 9buçukta gece uykusuna geçer mesela. Acaba uyuyacak mı ne zaman uyuyacak gibi düşünceler bebeğe geçiyor ve daha da stres oluyor bence

Şu an bunu yazarken kucağımda uyuyor sıpam. İlk gece uykusu hariç yatağında uyumaz. Demek ki ihtiyacı bu diyorum hiç sıkıntı yapmıyorum en başından beri. Sizde koynunuz da uyutun yatakta uyanıyorsa. Oh mis gibi anne sıcaklığı anne kokusu... ne yapsın yatağı

benim bebiş de memede uyuyor. yatağına yatırıp uyutanıyorum bir saat sürüyo ağlama alma başa dönme ve sakinleşmiyor. ben pes ediyorum gözleri şişiyo artık ağlamaktan. bugün memede 10 ar dakika uyudu üç kez başka uyku yok. yatarsa şimdi gece uykusuna geçicek. napıcaz böyle bilmiyorum. biberon da almadı mecbur izne ayrıldım.bağımlıyız resmen

benimki de sadece memede uyuyor, baska uyutma sekli bilmiyorum, gece uykusu gunduz uykusu hep memede. emzik de almadi, kendi kendine uyuyan, sizan bebeklere gipta ediyorum

Kızımı küvezden aldıgım ilk günden beri hep ayrı yatırdım. Yatagımın yanındaki beşiğinde uyudu hep. 2 gün öncesine kadar hiç yanyana yatmadık. 2 gün önce de nezleydi, burnu tıkanıyordu. Tıkanır da duymam diye yanımda yatırdım. Yatagıma yatır diye kavga etti benimle resmen :KK43: yatıramadım yanımda. Yatagına koydum hop uyudu. Şimdi sizi okuyunca iyi yapmışım ayrı uyutarak diyorum. Ve benim uyku rutinim falan da yok. Gündüz uykusunda ayagımda sallıyorum ki bu benim işime geliyor. Ellerim boşta kalıyor ve işte buraya yazabiliyorum mesela. Gece uykusuna da kendisi geçiyor. Tek istediği benim sesimden e-e-e-eeeeee duymak. Söylemediğim zaman başlıyor kendisi söylemeye :halay:yani demem o ki bence eğitim falan gereksiz. Onlar nasıl isterlerse öyle hareket ediyorlar ve bizim şekillendirmeye çalışmamız, sadece onşarı üzöeye yarıyor. Geçenlerde şu fotograflardaki yazıya denk geldim. Okuyun isterim. Bence mantıklı.

Eklentiler

• 9A9CDA01-DDE4-4C4D-A1E7-5A88C4A3D550.jpeg
    9A9CDA01-DDE4-4C4D-A1E7-5A88C4A3D550.jpeg
    84,3 KB · Görüntüleme: 86
  • 36D72E20-CF0A-425E-8BCD-487EA211C29C.jpeg
    36D72E20-CF0A-425E-8BCD-487EA211C29C.jpeg
    85,9 KB · Görüntüleme: 95
  • 4464F260-F538-4D1E-B266-3F4CA6A191D0.jpeg
    4464F260-F538-4D1E-B266-3F4CA6A191D0.jpeg
    105,5 KB · Görüntüleme: 84
  • 1E4769DD-CF92-44AE-8A0E-8A8649F4383F.jpeg
    1E4769DD-CF92-44AE-8A0E-8A8649F4383F.jpeg
    129,7 KB · Görüntüleme: 87
  • 22388B70-8171-493F-840E-E0522550FAF8.jpeg
    22388B70-8171-493F-840E-E0522550FAF8.jpeg
    66,5 KB · Görüntüleme: 83
  • AC8C48AD-F16F-41BA-932B-B9B1A140ED55.jpeg
    AC8C48AD-F16F-41BA-932B-B9B1A140ED55.jpeg
    77,2 KB · Görüntüleme: 81
  • FDF54A69-D85D-4DC9-8883-988F9CCACD0B.jpeg
    FDF54A69-D85D-4DC9-8883-988F9CCACD0B.jpeg
    122,4 KB · Görüntüleme: 85
  • 04493127-341A-4298-B840-428E272112F2.jpeg
    04493127-341A-4298-B840-428E272112F2.jpeg
    113 KB · Görüntüleme: 77
  • 91530D7D-8AE0-4792-AC2C-6785F1266F9C.jpeg
    91530D7D-8AE0-4792-AC2C-6785F1266F9C.jpeg
    89,6 KB · Görüntüleme: 78
  • BCCC8F74-C21D-4BA5-8AED-E58509D5F021.jpeg
    BCCC8F74-C21D-4BA5-8AED-E58509D5F021.jpeg
    173,2 KB · Görüntüleme: 85
Melinda nasıl oldu bebeğin azaldimi artik ağlamaları? O 5 6 saatlik uykular ne hikmetse bizde de bitti geceleri bari dinleniyorduk şimdi 3 saate bir uyanıyor :deli:
Ay aynı şeyi ben yazacaktim.demekki bu da dönemsel birşey.bide bizimki gece uykusuna hemen geçmeyi de bıraktı.en iyi ihtimale 1 saat uğraşıyoruz uyutmak için.bazen 12leri buluyor uyumasi.

Canım arkadaşlar büyüme atağı demişler. Doğrudur. Büyüme atakları bizde de böyle geçiyor. Ama en son kızım bu kafar huysuzlandıgında 2 gün sonrası nezle olmuştu. Ön belirtiymiş yani. Ben de ilk defa yaşamış oldum. Aklında bulunsun diye sana da söylemek istedim.

Kızımı küvezden aldıgım ilk günden beri hep ayrı yatırdım. Yatagımın yanındaki beşiğinde uyudu hep. 2 gün öncesine kadar hiç yanyana yatmadık. 2 gün önce de nezleydi, burnu tıkanıyordu. Tıkanır da duymam diye yanımda yatırdım. Yatagıma yatır diye kavga etti benimle resmen :KK43: yatıramadım yanımda. Yatagına koydum hop uyudu. Şimdi sizi okuyunca iyi yapmışım ayrı uyutarak diyorum. Ve benim uyku rutinim falan da yok. Gündüz uykusunda ayagımda sallıyorum ki bu benim işime geliyor. Ellerim boşta kalıyor ve işte buraya yazabiliyorum mesela. Gece uykusuna da kendisi geçiyor. Tek istediği benim sesimden e-e-e-eeeeee duymak. Söylemediğim zaman başlıyor kendisi söylemeye :halay:yani demem o ki bence eğitim falan gereksiz. Onlar nasıl isterlerse öyle hareket ediyorlar ve bizim şekillendirmeye çalışmamız, sadece onşarı üzöeye yarıyor. Geçenlerde şu fotograflardaki yazıya denk geldim. Okuyun isterim. Bence mantıklı.
Bu yazılar çok etkiledi beni kendi adıma teşekkür ederim
Artık yatır kaldır yapmam, zaten çok hassasım onu üzmüş olma fikri beni çok üzdü şuan
Emerken uyuyo ona izin vericem artık, yatırınca uyanıyor ama yine memede uyutup öyle yatırayım

Ay aynı şeyi ben yazacaktim.demekki bu da dönemsel birşey.bide bizimki gece uykusuna hemen geçmeyi de bıraktı.en iyi ihtimale 1 saat uğraşıyoruz uyutmak için.bazen 12leri buluyor uyumasi.
herkeste ayni sorun var galiba. gece 4-5 saat uyuyan cocuk gitti 1,5-2 saatte bir kalkan bir cocuk geldi. uyutmak da ayri mesele. gozleri kapali agliyor yatagina koyunca. kaldir pişpişla, uyut, geri yataga koy. gecede 10 kez yapiyorum heralde bunu. bi de yatiriyorum, oh cok sukur deyip ben de yatiriyorum, 10 dkka sonra aglamaya basliyor sebepsiz. dun gece 1 de kalkti 3,5 a kadar uyumadi. nasil uyuycak bu cocuklar, neyi yanlis yapiyorum

Melinda nasıl oldu bebeğin azaldimi artik ağlamaları? O 5 6 saatlik uykular ne hikmetse bizde de bitti geceleri bari dinleniyorduk şimdi 3 saate bir uyanıyor :deli:
Azaldı çok şükür her şey daha keyifli artık
Gaz bitti gibi birşey
Şu uykuları da az düzene girseydi.. gündüzleri nerdeyse hiç uyumuyo
Gece de 2 saatte bi uyanıyo

Cok faydali oldu cok tesekkurler .

Azaldı çok şükür her şey daha keyifli artık
Gaz bitti gibi birşey
Şu uykuları da az düzene girseydi.. gündüzleri nerdeyse hiç uyumuyo
Gece de 2 saatte bi uyanıyo
Canim ben 1 _2 haftadir kanguruda uyutuyorum. Uykusu gelince takiyorum evin icinde ninni soyleyerek geziyoruz sonra uyuyor yataga aliyorum. Bi dene istersen

Artık yatır kaldır yapmam, zaten çok hassasım onu üzmüş olma fikri beni çok üzdü şuan
Emerken uyuyo ona izin vericem artık, yatırınca uyanıyor ama yine memede uyutup öyle yatırayım
bu ara hepimizinki öyle zaten.emerken uyumak istiyorlar.buda geçer inşallah

herkeste ayni sorun var galiba. gece 4-5 saat uyuyan cocuk gitti 1,5-2 saatte bir kalkan bir cocuk geldi. uyutmak da ayri mesele. gozleri kapali agliyor yatagina koyunca. kaldir pişpişla, uyut, geri yataga koy. gecede 10 kez yapiyorum heralde bunu. bi de yatiriyorum, oh cok sukur deyip ben de yatiriyorum, 10 dkka sonra aglamaya basliyor sebepsiz. dun gece 1 de kalkti 3,5 a kadar uyumadi. nasil uyuycak bu cocuklar, neyi yanlis yapiyorum
birseyi yanlış yaptığımız yok.buda bi dönem sanırım.bide geçecek inşallah.bizimkisi de ayni.geçen gece önce emzirdim uyumadı.arabasıyla gezdirdik uyuttuk yatağa yatınca geri uyandi.geri emzirdim uyudu yatakta geri uyandi.yine arabasıyla gezdirip uyuttuk yatağa yatınca yine uyandı.en son emerken sızdı artık.yaklaşık bir haftadır bu rutimdeyiz.geçen hafta sabah 10 kadar uyuyan bebek bu hafta 7.30 da açıyor gözleri.

Kendini üz diye paylaşmadım canım benim. Bilelim öğrenelim. Çogumuzun ilk anneliği. Arada böyle iyi oldugunu düşündüğümüz şeyleri yapıyoruz. Ne yapalım, yapa yapa öğrenecez en dogruyu. Üzme kendini. Sen bebeğin için en mükemmel kişisin.

Kızlar ek gıdayla ilgili doktoruyla görüşen, ek gıdaya başlayan var mı aramızda? Biz dün tam 4,5 aylık olduk ve soguk algınlıgı nedeniyle doktorumuza gitmiştik. Boy kilo ölçüldü. Herşey normal. Günde 5 kez 200 cc mama yiyor dediğimde, o zaman 15 gün sonra günde 1 fincan yogurtla başlayalım dedi. Yani tam 5 aylık oldugumuzda yoğurtla başlayacaz ek gıdaya. Sizde durumlar nasıl?

Kızlar ek gıdayla ilgili doktoruyla görüşen, ek gıdaya başlayan var mı aramızda? Biz dün tam 4,5 aylık olduk ve soguk algınlıgı nedeniyle doktorumuza gitmiştik. Boy kilo ölçüldü. Herşey normal. Günde 5 kez 200 cc mama yiyor dediğimde, o zaman 15 gün sonra günde 1 fincan yogurtla başlayalım dedi. Yani tam 5 aylık oldugumuzda yoğurtla başlayacaz ek gıdaya. Sizde durumlar nasıl?
Ya her doktor çok farklı sanırım.Bizde bugün hastaneye gittik.Ayağındaki alerjiyi gösterdimDemir ilacı alerji yapmış başka ilca geçtik.O esnada sordu ek gıda vermiyorsun demi diye.Dedim sadece kavun,şeftali yalattım dedim kesinlikle 6 aydan önce bir şey vermiyorsun dedi.Yalattım hocam vermedim dedim yok hayır onuda yapmayacaksın dedi.Demir ilacı ağzını temizlesin diye bir iki damla su verdiğimi söyledim onada hayır dedi.ilaçtan sonra çok az ver ama suya başlama dedi.Bilemedim hepsi farklı farklı.Biz 4 ay 2 günlüğüz

anne sütü alıyor sadece canım.ama yinede merak ettim önerini

Eger mama alıyorsa gazlı bebekler için olan antikolik mamalardan başla diyecektim. Ama madem anne sütü alıyor şu bizim meşhur çayımızdan iç derim. Ben kızım beni emerken içiyordum, gaza çok faydasını gördüm

Ya her doktor çok farklı sanırım.Bizde bugün hastaneye gittik.Ayağındaki alerjiyi gösterdimDemir ilacı alerji yapmış başka ilca geçtik.O esnada sordu ek gıda vermiyorsun demi diye.Dedim sadece kavun,şeftali yalattım dedim kesinlikle 6 aydan önce bir şey vermiyorsun dedi.Yalattım hocam vermedim dedim yok hayır onuda yapmayacaksın dedi.Demir ilacı ağzını temizlesin diye bir iki damla su verdiğimi söyledim onada hayır dedi.ilaçtan sonra çok az ver ama suya başlama dedi.Bilemedim hepsi farklı farklı.Biz 4 ay 2 günlüğüz

Bizim doktorumuz da daha önce 5 ayı doldurdugunda gel, o ayın sonunda ek gıdaya nasıl geçeceğini konuşalım demişti. Dün ise tek seferde ve günde 5 kez 200 cc mama aldıgını duyunca ek gıdaya başlayalım bu ayın bitiminde dedi. Senin bebeğin mama ile mi besleniyor? Benim kızım sadece mama alıyor.

Back