- 10 Eylül 2017
- 884
- 1.090
- 63
- 38
- Konu Sahibi kardelen384
- #67.481
Herkese merhabalar, malum okullar acildi isten ve kizimdan pek giremedim bide kizim usutmus hiriltisi vardi bronsite cevirdi bi gunde anlamadim oksuruk hapsirma, burun akintisi basladi gece acildeydik bugun rapor aldm bir gunluk ise gidemedim zor nefes aliyor kuzum. ek gida konusulmus herkesin ve her doktorun fikri farkli bu konuda da. Ben emziriyordum sadece seminerlerden dolayi ise basladigim icin 15 gundur iki kez mama veriyor annem ben yokken bir biberon da sagdigim sutu iciyor. Ogleden sonra emzirmeye devam ediyorm. Ben 6. aya kadar ek gidaya baslamayi dusunmuyorum ilerde mide ve bagirsak sorunlari yasandiigini duydum erken ek gidadan dolayi doktordan. Ve doktor bir arkadasim doktorlar beslenme ile ilgili egitim almiyoruz tip cok eksik hep tedavi edici egitim verildi bize mesela ek gidaya yogurtla baslayin diyor hocalarimiz ama yogurt agir olabiliyor alerji durumu olabiliyo sut urunlerine. Patatesi haslayip ezip bir cay kasigi zeytinyagiyla karistirip verilmeliymis patates daha hafifmis dedi. Sebzeleri tek tek tattir ,karistirma ki tatlarini ayirt etsin. Meyveler sekerli diye en son. Her seyi karistirmadan tek tek yedir dedi. Ve doyacak kadar degil gunde bir tatli kasigi kadar tattirarak mideyi alistiracaksin oyle bi kucuk kavanoz yogurt kadar degil dedi. Alistiktan sonra yogurt kendimizin yaptigi yine evde mayalanan kefir bagisikligin guclenmesi icin ozellikle anne sutu alamayan bebekler icin cok onemli dedi doktor arkadasim nacizane ben boyle yapicam ins. Herkese kolay gelsin , Allahim bizlere ve bebeklerimize saglik versin