• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    168
Doğumdan sonra hemen uzmandan yardım alıcam zaten :) yinede dikkat etmeye çalışıcam 100 kilo yakın çünküü
Aynen uzmandan destek almak iyi olur benim 2. Gebeliğim bu ilki düşükle sonuçlanmıştı ve ilk gebeliğimden önde transfer öncesi diyetisyene gitmiştim çok güzel kilo verdim 66ya kadar düşmüştüm ama sonradan saldım tekrar isteyince gerçekten veriliyor ☺️

Ben de magnezyum kullanmıyorum. Multivitamin, d vitamini ve probiyotik kullanıyorum sadece. Doktora ağrım var dediğimde normal normal demişti magnezyum hiç teklif etmemişti bana. Zaten o kasıklardaki büyüme ağrıları bitti sanırım, bende yok yani artık.
Multivitaminin içinde de sadece 60mg varmış, hangi formu var o bile belli değil.
Ağrılara benim doktorum da normal diyor ama işte insan pimpirikleniyor illaki ilk gebeliğim bir de hangi ağrı normal, sancım olursa nasıl anlarım hiç bilmiyorum onun acemiliği var ama çok şiddetli ağrılar olmadığı sürece korkmamam lazım sanırım

Ben de normal yiyorum ama inanılmaz fena kilo alıyorum. 56 kilo ile gebe kaldım şuan 70 kiloyum inanılmaz moralim bozuluyo b
Baya kişide var sanırım aynı sorun. İnşallah doğumdan sonra ışık hızı ile veririz kilolari . Annem emzirmek de çok kilo verdiriyor dedi bakalım deneyleyecegiz☺️

Bu hafta kendim bir deneme yapıcam. Ekmek, pirinç, şekerli şeyleri keserek birde hamile pilatesi denicem bakalım duruma göre diyetisyene giderim. Ben yıllar önce 83den 59a düşmüştüm ve öyle devam ettirmiştim 2-3 yıl öncesine kadar o süreçte bu özel dahil hastane diyetisyenlerinin çokta iyi olmadığına karar verdim bir antrönerle devam etmiştim. Tabi belki ben iyisine denk gelmemişimdir bilemicem
Kendin yaptığında bile etkisini göreceksin inan ki, ekmek kahvaltıda tüketsen aksam yemesen bile etki eder bence. Kendini çok yıpratmadan yapmış olursun. Ben de hamile olduğumu öğrendiğimde 10 kilo almış bir vaziyetteydim 😕 en büyük hatayı orada yapmışım. Simdi de normal yediğim halde alıyorum. Bakalım kaç kiloya kadar gidecek.

Canim ben 33mm ile serklaj oldum. Ama şöyle tüp bebek benim farkli şehirde yaptırdım yüzden hem tüp bebek doktorum hem kendi sehrimde özeldeki doktorum hem devletteki bir doktorda takipliydim hepsi ölçtü 33mm çok iyi uzunluk dediler. Perinatolog ölçüm yaptı 33mm ölçtü yine uzunluk iyi ama alttan muayene etmem lazım uzun olması yeterli değil dedi alttan kontrol etti ve yumuşama başlamıştı acil serklaja alındım. Yumuşama da şu şekilde oluyor normalde rahim ağzı sert oluyor rahimi kapatıyor bebeği tutuyor içerde ama yumuşama olunca o sertliğini kaybediyor ve açılmaya başlıyor erken doğum riski oluşuyor. Yani benim uzundu kısa oldugu için serklaj olmadım yumuşamadan dolayı oldum. Eğer alttan bakıldıysa yumuşama olmadığından emin olduysa doktorun 33mm iyi bir değer, 15 20 mm ile serklaj siz zamanında doğum yapanlar var.

Belki varis çorabı fln giymeyi doktorunuza sorsanız mı o ödemlere işe yarayabilir. Bana herkes son 3 ay için tavsiye ediyor ama şimdilik okeyim diye araştırmadım henüz.
Daha once de burada tavsiye eden bir arkadas oldu ama ben unuttum. Her randevuda soracağım şeyi bile unutuyorum heyecandan. Bu kez not edeyim gitmeden, kafam iyice durmuş vaziyette bu aralar. 😂

Daha once de burada tavsiye eden bir arkadas oldu ama ben unuttum. Her randevuda soracağım şeyi bile unutuyorum heyecandan. Bu kez not edeyim gitmeden, kafam iyice durmuş vaziyette bu aralar. 😂
Ben de sizin gibiyim, ben de bu sefer not edicem diyorum unutuyorum hep 😅
Bir de bana troid düşüklüğü de ödem yapmıştı hamilelikten önce. Troid hormonlarınızı düzenli takip etmiyorlarsa onu da sorabilirsiniz.

Canim ben 33mm ile serklaj oldum. Ama şöyle tüp bebek benim farkli şehirde yaptırdım yüzden hem tüp bebek doktorum hem kendi sehrimde özeldeki doktorum hem devletteki bir doktorda takipliydim hepsi ölçtü 33mm çok iyi uzunluk dediler. Perinatolog ölçüm yaptı 33mm ölçtü yine uzunluk iyi ama alttan muayene etmem lazım uzun olması yeterli değil dedi alttan kontrol etti ve yumuşama başlamıştı acil serklaja alındım. Yumuşama da şu şekilde oluyor normalde rahim ağzı sert oluyor rahimi kapatıyor bebeği tutuyor içerde ama yumuşama olunca o sertliğini kaybediyor ve açılmaya başlıyor erken doğum riski oluşuyor. Yani benim uzundu kısa oldugu için serklaj olmadım yumuşamadan dolayı oldum. Eğer alttan bakıldıysa yumuşama olmadığından emin olduysa doktorun 33mm iyi bir değer, 15 20 mm ile serklaj siz zamanında doğum yapanlar var.
Ay inşallah ya sağlıkla ve vaktinde alalım bebeklerimizi kucağımıza 🙏🏻🙏🏻

Aynı ya hem geçmiyor hem de çok hızlı geçiyor çok ilginç gerçekten. Ama bu benim ikinci hamileliğim ve hamilelik sürecini çok özlediğimi fark ettim🫠 bu günlerin tadını çıkarmak lazım🥰

Aaa ciddimisin gözden kaçırdım galiba canım sağolasın🥰 ya ben ilk oğlumdan dolayı ücretsiz izindeydim. İkinci gebelik haberini alınca doğuma kadar işe dönmeye karar verdim bi değişiklik olsun iyice bunalmayayım diye:)) o yüzden iş hayatına tekrar uyum süreci, oğlumun benim işe başlamama alışma süreci biyandan hamilelik derken bakamaz oldum buraya. Sen nasılsın nasıl gidiyor?

Neden kötü hissettin canım gelecek kaygısından falan mı? Öyleyse eminim onu dönem dönem hepimiz yaşıyoruz. Ben iyiyim tekrar işe başlamak bana çok iyi geldi ilk doğumdan sonra. Bebiş de iyi çok şükür herşey yolunda gidiyor. Sen ve bebişin de umarım iyisiniz?

Ya maşallah, sağlıkla gelsin 🥹 gerçekten de stresli olsa da her an ayrı bir güzel, insan bazen unutuyor hepsinin gelip geçici olduğunu.
İyi bir anne olabilecek miyim, üstesinden nasıl geleceğim diye düşünüp duruyorum. Ailemden uzakta olduğum için de kendimi yalnız hissettiğim çok an oluyor, pek cevrem yok. Bazen eşimden de beklediğim desteği göremediğimi hissettiğim oluyor. Çalışmak güzel ama işe gidip gelirken de zorlanmaya başladım, izin zamanını iple çekiyorum şimdi.
Böyle iç karartıcı şeyler işte 🥲
Çok sevindim iyi olmanıza. 🥰 insan düzenine az da olsa geri döndüğünde rahatlamış hissediyor. İnşallah bu dogumdan sonra da dilediğince olur her şey.
Biz de iyiyiz çok şükür teşekkür ederim, randevumuzu bekliyoruz heyecanla 🥹

Ben de sizin gibiyim, ben de bu sefer not edicem diyorum unutuyorum hep 😅
Bir de bana troid düşüklüğü de ödem yapmıştı hamilelikten önce. Troid hormonlarınızı düzenli takip etmiyorlarsa onu da sorabilirsiniz.
Bebisleri göreceğiz diye iyice akıl gidiyor 😂
İlk zamanlarda bakıldı, o zaman problem yoktu. Sonra tekrar bakılmadı sanırım. Teşekkür ederim bilgilendirme için 🌸

Kendin yaptığında bile etkisini göreceksin inan ki, ekmek kahvaltıda tüketsen aksam yemesen bile etki eder bence. Kendini çok yıpratmadan yapmış olursun. Ben de hamile olduğumu öğrendiğimde 10 kilo almış bir vaziyetteydim 😕 en büyük hatayı orada yapmışım. Simdi de normal yediğim halde alıyorum. Bakalım kaç kiloya kadar gidecek.
Bende aynı hatayı yaptım 78e çıktım pat hamile kaldım…Bakalım 🤔 yazarım mutlaka sonucu

Aynen uzmandan destek almak iyi olur benim 2. Gebeliğim bu ilki düşükle sonuçlanmıştı ve ilk gebeliğimden önde transfer öncesi diyetisyene gitmiştim çok güzel kilo verdim 66ya kadar düşmüştüm ama sonradan saldım tekrar isteyince gerçekten veriliyor ☺️
Bakalım denicem bir hafta sonuca göre devam ederim :)

Selam kızlar , benim boyum 1,67 79 kilo olmuşum şuan bende bir şok geçirdim çünkü tartılmamıştım ama 65 falandım. Ama takmamaya çalışıyorum yürüyüş yapmaya devam ne olcaksa olcak artık zaten son 3 ay veririm doğumdan sonra bir de bunun için üzülemicem
Walla bende skldm bu muhabbetten doktorlar kiziyor 175 im 70 le hamile kaldim 78 im yok 30 kilo alirmisim birt zirt ya inan ne yesem.yariyor o kdr saglikli besleniyorumki demekki vucut istiyor yapicak bisey yok alicaz vericez

Walla bende skldm bu muhabbetten doktorlar kiziyor 175 im 70 le hamile kaldim 78 im yok 30 kilo alirmisim birt zirt ya inan ne yesem.yariyor o kdr saglikli besleniyorumki demekki vucut istiyor yapicak bisey yok alicaz vericez
Yooo gayet iyisin ya çokta umursamamak lazım ama benim arkadaşça tavsiyem yürüyüş bir şekil yapmak iyi geliyor. Onun dışında hiç kimseyi takmıyorum ben, şuan diyet zamanı değil sağlıklı bebeklere odaklanalım

Back
X