2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Herkese merhabalar, malum okullar acildi isten ve kizimdan pek giremedim bide kizim usutmus hiriltisi vardi bronsite cevirdi bi gunde anlamadim oksuruk hapsirma, burun akintisi basladi gece acildeydik bugun rapor aldm bir gunluk ise gidemedim zor nefes aliyor kuzum. ek gida konusulmus herkesin ve her doktorun fikri farkli bu konuda da. Ben emziriyordum sadece seminerlerden dolayi ise basladigim icin 15 gundur iki kez mama veriyor annem ben yokken bir biberon da sagdigim sutu iciyor. Ogleden sonra emzirmeye devam ediyorm. Ben 6. aya kadar ek gidaya baslamayi dusunmuyorum ilerde mide ve bagirsak sorunlari yasandiigini duydum erken ek gidadan dolayi doktordan. Ve doktor bir arkadasim doktorlar beslenme ile ilgili egitim almiyoruz tip cok eksik hep tedavi edici egitim verildi bize mesela ek gidaya yogurtla baslayin diyor hocalarimiz ama yogurt agir olabiliyor alerji durumu olabiliyo sut urunlerine. Patatesi haslayip ezip bir cay kasigi zeytinyagiyla karistirip verilmeliymis patates daha hafifmis dedi. Sebzeleri tek tek tattir ,karistirma ki tatlarini ayirt etsin. Meyveler sekerli diye en son. Her seyi karistirmadan tek tek yedir dedi. Ve doyacak kadar degil gunde bir tatli kasigi kadar tattirarak mideyi alistiracaksin oyle bi kucuk kavanoz yogurt kadar degil dedi. Alistiktan sonra yogurt kendimizin yaptigi yine evde mayalanan kefir bagisikligin guclenmesi icin ozellikle anne sutu alamayan bebekler icin cok onemli dedi doktor arkadasim nacizane ben boyle yapicam ins. Herkese kolay gelsin , Allahim bizlere ve bebeklerimize saglik versin

Kizim meme ucumu isiriyo hergun yeni bise ogreniyo bu seferde bunu yapiyo bes dk emiyo sonra iki damaginin arasina memeyi kistirip kafasini sag sol ceviriyo ayy nasi canim yaniyo disimi sıkıyorum memeyi cekip tekrar veriyorum yine aynini yapiyo yara olcak diye korkuyorum
Sanirim dislerimiz yer yapiyo hunharca bi yerlere surtmek istiyo damaklarini

kizlar canim cok sıkkın, telas yapmiyim diyorum ama google da cok fena seyler yaziyor. kizimin kuyruk sokumunda bir cukurluk var, daha evvel var miydi bilemiyorum sanki yoktu daha once. her ay duzenli doktor kontrollerine de gitti, olsa doktoru gorur soylerdi heralde. var mi bir fikri olan, insallah kotu bisey degildir. doktoruna yazdim ama okumadi henuz.

Benim kızımda doğuştan sakral gamze var kuyruk sokumu da hafif kıllı. İlk haftasında ultrasonla bakıldı hastanede bir.problem olmadığını söylediler. Önemsiz bi şey olarak düşünmüştüm. İnternetteki yazılar çok abartılı olabiliyor.

internette cok fena seyler yaziyor. resmini cekip doktora gonderdim. gamze bu, sorun yok dedi ama ultrasona fln baktirtmadik. delik olursa onemli dedi, senin de aklinda olsun

cnm nacizane fikrim gece alt alma sadece emzir çünkü altı açılınca sabah oldu sanıyorlar ve ben almamaya başladım artık sadece sabaha karşı çiş kaka yapmaya uyanıyor ve bir çok arkadaş aynı şeyi söylüyor. tabi kaka varsa bırakmak istemem bir koklama yapıyorum ki dediğim gibi çiş bile yapmamaya başladı açmadıkça. kocan da bana bütün kocaları hatırlattı kır kafasını

Teşekkürler cnm paylaştığın için gerçekten çok fazla yorum var bu konuda insanın kafası allak bullak oluyor. ben de işe başladım günde iki kez 3 ve 4 saate yakın görüşemiyoruz ve biberon almıyor oğlum her markayı denedik yok yani yalıyor sadece kaşıkla 10-20 cc zor veriyor kv, acıkınca uykuya dalamıyor ben gelince kızıyior bana biraz meyve püresi denedim 4. ay için yazıyordu çocuk doydu uyudu ama ebe ile konuştum anne sütünden muhallebi gibi bir şey yapayım mı diye o da senin söylediklerinin aynısın söyledi, meyve en son lüften dedi. ve 5.5 aylık olana kadar hiç bir şey verme unutur verdiklerini yoğurtla başlayalım dedi bir de benim oğlum 10 kilo 68 cm 3 saat aç kalabilir sona kaşıkla siz gelene kadar oyalansın ek gıdaya geçmemize bile gerek yok sadece tadım olacakmış 1 yaşına kadar. kan ilacı ayrı bir dert biri ver biri verme diyor iç güdülerime yönelmeyi düşünüyorum.

Bizde aguyu hic demedi zaten konusuyo ama surekli biri ilgilenecek te oyle
Benimki o kadar çok agu diyorduki ablam bebeğini agu demiyor diye doktora götürme gereği hissetti.Çok normal demiş :) O da öyle agu demiyor ama farklı sesler çıkarıyordu .Her çocuk farklı :)

masallah 10 kilo nasil yapabildin, benimki minnak kaldi

Ya iki gündür benim bebegimde onu yapıyor. Nasıl canım yanıyor ya

Dün kan ilacına başladık. Bugün kakada kırmızılık vardı. Kan mı ilaç mı bilemedim. Burda bi arkadaş peçeteyle anlama yöntemi demişti ama hatırlamıyorum. Fotoda eklemeye çalışacağım. Doktora mesaj attım ama dönüş yapmadı

Eklentiler

• IMG_3774.JPG
    38,8 KB · Görüntüleme: 87
Verme damlaya karşı hassasiyet var. Benim kızım da böyleydi bir ay anlamadan verdim hep kanama oldu süt ve birçok şeye alerji oldu. Arkadaşın alerji doktoru çözmüştü olayı.

bizimki de ilk gün böyle oldu, renk değişimi olabilir dediler diye önemsemedim. doktorun cevap verdi mi

Slm anneler nasilisniz ? Nasil gidiyo bebisler nasil 5 ayi bitirip 6 ya girmek nasil ? Valla bizim yaramazlar geride geliyolar ama size yetisecez insallah.bu aralar surekli konusma cabalari var.3 taneye yetisemiyorum cenem agriyo resmen :) ve bu aralar nedendir bilmiyorum cok uyuyolar.yani gun icerisinde yemek ye biraz oyalan sonra uyku.uyanikliklari cok az.gece zaten giz acmadan yemek ye uyku direk bazen zorla yediriyorum artik endiselenmeye basladim.ikizlerim en azinda acikinca aglayip kalkiyor ama dieri banamisin demiyo biraksam 6 7 saat uyuyo artik agzi kokuyo acliktan.gelisimsel pediatriye gittik gecen gun gelisimleri guzel 3 aya gore ddi ama bu kadar uyumalari normal mi anlamadim ? Bide siz kan damlasini nasil iciriyisunuz ya bizimkiler icmek istemiyo

Ben de kullanmaya başlayınca kan oldu kakasinda. Birde alerjisi de vardı hrlde yeşil ve sumuksu yapiyordu. Bir kaç gündür sapsarı oldu kakası ve artık yaparken ikinmaya başladı. Cıvık yaptığı için ikinmasi olmazdı. Katilasti. Kabız olcak diye korkuyorum. Neden oldu bilmiyorum da

kan ilaci konusulmus, ben sidefer veriyorum, 3 gun oldu. kakasinin rengi yesilimsi oluyor. ben agzina damlatiyorum sonra biraz su veriyorum agzinda kalanlari supursun diye.
bi de bizim kiz oksuruyor galiba, ozellikle yuzustu iken ben sirtustu cevirdigimde ufak ufak oksuruyor, doktora goturucem bugun. biz butun yazi klima ile gecirdik ama son 2 gundur usuttu mu acaba diye telaslaniyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…