- 10 Eylül 2017
- 884
- 1.090
- 63
- 38
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #67.481
Benim kızımda doğuştan sakral gamze var kuyruk sokumu da hafif kıllı. İlk haftasında ultrasonla bakıldı hastanede bir.problem olmadığını söylediler. Önemsiz bi şey olarak düşünmüştüm. İnternetteki yazılar çok abartılı olabiliyor.kizlar canim cok sıkkın, telas yapmiyim diyorum ama google da cok fena seyler yaziyor. kizimin kuyruk sokumunda bir cukurluk var, daha evvel var miydi bilemiyorum sanki yoktu daha once. her ay duzenli doktor kontrollerine de gitti, olsa doktoru gorur soylerdi heralde. var mi bir fikri olan, insallah kotu bisey degildir. doktoruna yazdim ama okumadi henuz.
internette cok fena seyler yaziyor. resmini cekip doktora gonderdim. gamze bu, sorun yok dedi ama ultrasona fln baktirtmadik. delik olursa onemli dedi, senin de aklinda olsunBenim kızımda doğuştan sakral gamze var kuyruk sokumu da hafif kıllı. İlk haftasında ultrasonla bakıldı hastanede bir.problem olmadığını söylediler. Önemsiz bi şey olarak düşünmüştüm. İnternetteki yazılar çok abartılı olabiliyor.
bende kontrolde tekrar doktora sorucam delik olursa sıkıntılı die okudum bende sağolinternette cok fena seyler yaziyor. resmini cekip doktora gonderdim. gamze bu, sorun yok dedi ama ultrasona fln baktirtmadik. delik olursa onemli dedi, senin de aklinda olsun
Bizde aguyu hic demedi zaten konusuyo ama surekli biri ilgilenecek te oyleBenimki de çok agu derdi şu an hiç demiyor sen duyuyormuşsun yine :) ama başka sesler çıkarıyor artık
cnm nacizane fikrim gece alt alma sadece emzir çünkü altı açılınca sabah oldu sanıyorlar ve ben almamaya başladım artık sadece sabaha karşı çiş kaka yapmaya uyanıyor ve bir çok arkadaş aynı şeyi söylüyor. tabi kaka varsa bırakmak istemem bir koklama yapıyorum ki dediğim gibi çiş bile yapmamaya başladı açmadıkça. kocan da bana bütün kocaları hatırlattı kır kafasınıAy sabah sabah eşim yine sinir etti.gece oğlum uyumamak için direndi.gece 12 geçiyordu uyuduğunda. 3.30 ve 6.30 kalktı ve tabi bunların bide emme altını temizleme ve geti uyutma süreçleri var.sabah zaten öyle deliksiz uymadığı için bende 7 den sonra doğru düzgün uyuyamiyorum.sabah ta 8.30 gibi aldım yataktan.yine ayni fasıl alt temizle emzir.gece uyutmak içinde 3 kere emzirdim.iki kere bebek arabasıyla dolaşırdık. 10 gibi eşime kalk çok uykum var benim diyorum bana çocuk uyumadimi diyor.olanları anlatıyorum uyumuş ya diyor.kendi 2.30 yatmış.kalk kahvaltı yapalım diyorum saat daha erkenmis diyor.bide bu adam benden en az 3 çocuk istiyor tanemdi ne gelince çok erken bize gelince uyumuş.bide bu karın 12 saatten fazla zamandır kacinciya emziriyor yardim edeyim kahvaltıya demiyor.şimdide yattığı yerden hazırladın mi kahvaltıyı diyo yaaaa
Teşekkürler cnm paylaştığın için gerçekten çok fazla yorum var bu konuda insanın kafası allak bullak oluyor. ben de işe başladım günde iki kez 3 ve 4 saate yakın görüşemiyoruz ve biberon almıyor oğlum her markayı denedik yok yani yalıyor sadece kaşıkla 10-20 cc zor veriyor kv, acıkınca uykuya dalamıyor ben gelince kızıyior banaHerkese merhabalar, malum okullar acildi isten ve kizimdan pek giremedim bide kizim usutmus hiriltisi vardi bronsite cevirdi bi gunde anlamadim oksuruk hapsirma, burun akintisi basladi gece acildeydik bugun rapor aldm bir gunluk ise gidemedim zor nefes aliyor kuzum. ek gida konusulmus herkesin ve her doktorun fikri farkli bu konuda da. Ben emziriyordum sadece seminerlerden dolayi ise basladigim icin 15 gundur iki kez mama veriyor annem ben yokken bir biberon da sagdigim sutu iciyor. Ogleden sonra emzirmeye devam ediyorm. Ben 6. aya kadar ek gidaya baslamayi dusunmuyorum ilerde mide ve bagirsak sorunlari yasandiigini duydum erken ek gidadan dolayi doktordan. Ve doktor bir arkadasim doktorlar beslenme ile ilgili egitim almiyoruz tip cok eksik hep tedavi edici egitim verildi bize mesela ek gidaya yogurtla baslayin diyor hocalarimiz ama yogurt agir olabiliyor alerji durumu olabiliyo sut urunlerine. Patatesi haslayip ezip bir cay kasigi zeytinyagiyla karistirip verilmeliymis patates daha hafifmis dedi. Sebzeleri tek tek tattir ,karistirma ki tatlarini ayirt etsin. Meyveler sekerli diye en son. Her seyi karistirmadan tek tek yedir dedi. Ve doyacak kadar degil gunde bir tatli kasigi kadar tattirarak mideyi alistiracaksin oyle bi kucuk kavanoz yogurt kadar degil dedi. Alistiktan sonra yogurt kendimizin yaptigi yine evde mayalanan kefir bagisikligin guclenmesi icin ozellikle anne sutu alamayan bebekler icin cok onemli dedi doktor arkadasim nacizane ben boyle yapicam ins. Herkese kolay gelsin , Allahim bizlere ve bebeklerimize saglik versin
Benimki o kadar çok agu diyorduki ablam bebeğini agu demiyor diye doktora götürme gereği hissetti.Çok normal demiş :) O da öyle agu demiyor ama farklı sesler çıkarıyordu .Her çocuk farklı :)Bizde aguyu hic demedi zaten konusuyo ama surekli biri ilgilenecek te oyle
masallah 10 kilo nasil yapabildin, benimki minnak kaldiTeşekkürler cnm paylaştığın için gerçekten çok fazla yorum var bu konuda insanın kafası allak bullak oluyor. ben de işe başladım günde iki kez 3 ve 4 saate yakın görüşemiyoruz ve biberon almıyor oğlum her markayı denedik yok yani yalıyor sadece kaşıkla 10-20 cc zor veriyor kv, acıkınca uykuya dalamıyor ben gelince kızıyior banabiraz meyve püresi denedim 4. ay için yazıyordu çocuk doydu uyudu ama ebe ile konuştum anne sütünden muhallebi gibi bir şey yapayım mı diye o da senin söylediklerinin aynısın söyledi, meyve en son lüften dedi. ve 5.5 aylık olana kadar hiç bir şey verme unutur verdiklerini yoğurtla başlayalım dedi bir de benim oğlum 10 kilo 68 cm 3 saat aç kalabilir sona kaşıkla siz gelene kadar oyalansın ek gıdaya geçmemize bile gerek yok sadece tadım olacakmış 1 yaşına kadar. kan ilacı ayrı bir dert biri ver biri verme diyor iç güdülerime yönelmeyi düşünüyorum.
Ya iki gündür benim bebegimde onu yapıyor. Nasıl canım yanıyor yaKizim meme ucumu isiriyohergun yeni bise ogreniyo bu seferde bunu yapiyo bes dk emiyo sonra iki damaginin arasina memeyi kistirip kafasini sag sol ceviriyo ayy nasi canim yaniyo disimi sıkıyorum memeyi cekip tekrar veriyorum yine aynini yapiyo yara olcak diye korkuyorum
Sanirim dislerimiz yer yapiyo hunharca bi yerlere surtmek istiyo damaklarini
Verme damlaya karşı hassasiyet var. Benim kızım da böyleydi bir ay anlamadan verdim hep kanama oldu süt ve birçok şeye alerji oldu. Arkadaşın alerji doktoru çözmüştü olayı.Dün kan ilacına başladık. Bugün kakada kırmızılık vardı. Kan mı ilaç mı bilemedim. Burda bi arkadaş peçeteyle anlama yöntemi demişti ama hatırlamıyorum. Fotoda eklemeye çalışacağım. Doktora mesaj attım ama dönüş yapmadı
Dün eski forumdaki konusmaları okuduk senle amma konuşmuşuz zalim zaman....Benimki o kadar çok agu diyorduki ablam bebeğini agu demiyor diye doktora götürme gereği hissetti.Çok normal demiş :) O da öyle agu demiyor ama farklı sesler çıkarıyordu .Her çocuk farklı :)
bizimki de ilk gün böyle oldu, renk değişimi olabilir dediler diye önemsemedim.Dün kan ilacına başladık. Bugün kakada kırmızılık vardı. Kan mı ilaç mı bilemedim. Burda bi arkadaş peçeteyle anlama yöntemi demişti ama hatırlamıyorum. Fotoda eklemeye çalışacağım. Doktora mesaj attım ama dönüş yapmadı
Hadi canım hangi forum :)Dün eski forumdaki konusmaları okuduk senle amma konuşmuşuz zalim zaman....
Ben de kullanmaya başlayınca kan oldu kakasinda. Birde alerjisi de vardı hrlde yeşil ve sumuksu yapiyordu. Bir kaç gündür sapsarı oldu kakası ve artık yaparken ikinmaya başladı. Cıvık yaptığı için ikinmasi olmazdı. Katilasti. Kabız olcak diye korkuyorum. Neden oldu bilmiyorum daDün kan ilacına başladık. Bugün kakada kırmızılık vardı. Kan mı ilaç mı bilemedim. Burda bi arkadaş peçeteyle anlama yöntemi demişti ama hatırlamıyorum. Fotoda eklemeye çalışacağım. Doktora mesaj attım ama dönüş yapmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?