- 11 Temmuz 2017
- 611
- 806
- 103
- 32
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #67.441
Bir an ben mi yazdım diye düşündüm. Bu kadar aynı duyguları mı paylaşır insan .. bende de kocam ne bakar kıza ne annem ne kaynanam. Tek basımayım.annemin bi lafi var bu durumlar icin. zikkimin pekini yesin
baba olmak ne kolaymis, ben bizimkinin 1 gece uykusuz kaldigini hatirlamiyorum, bi de uykusu bolunmesin diye bizle ayni odada bile yatmaz. alistim artik. insanlardan duyuyorum esimle sabaha kadar salladik, gezdirdik falan diyorlar. icime oturuyor walla, ben hep tekim. yardim eden ne esim ne annem var. herkes kacacak yer ariyor. ama lafa gelince canim cicim cok severim ben kizimi/torunumu. ben de cok dertliyim bu konuda
kizlar benim kizima biseyler oldu. 3 gundur durduramiyorum. surekli kucakta olacak, cogu zaman o da yetmiyor oyle bi agliyor ki. gozleri kapali avaz avaz bagirarak agliyor. ne oldu hic bilmiyorum. bir sıkıntısı yom ama agliyor. annem seni parmaginda oynatiyor, oyuncu olur cocuklar kucakta gezdir diye yapiyor diyor ama bazen kucagimda da aglamayi kesmiyor. uykusu da duzensiz, 4 ayi sagsalim bitirdik bu aglama krizleri yeni cikti. var mi bir cozum onerisi olan. ne temizlik ne yemek yapmaya firsat bulamiyorum.
Tabiki bebekleriniz için en doğrusunu siz bilirsiniz ama uyku eğitimlerini işleyişe ters buluyorum ben. Bebeklerin de getirdikleri bir mizaç olduğunu düşünüyorum ve daha dünyayı öğreniyorlar. Dişi ağrır başı ağrır sizi özler memede yatmak ister. Keşif yapmak ister beşikte yatar. Bebeğe uyum sağlamak daha kolay ve stressiz geliyor baba. Siz hiç mi tv karşısında uyumadınız yada canınız sıkkın olup az uyuduğunuz ya da uyumadığınız olmadı mı? Yanlış anlaşılmak istemem sonuçta herkesin dinamiği farklı. Sadece bir de bu açıdan bakın istedim. Bebeğim doğduğundan beri onun önderliğinde ilerledim. İnan'ın uykusuz kaldım dediğim çok çok azdır. Ataklar biraz huzursuz geçiyor o kadar. Hiç uyku eğitimi vermeyi düşünmedim ama en geç 9buçukta gece uykusuna geçer mesela. Acaba uyuyacak mı ne zaman uyuyacak gibi düşünceler bebeğe geçiyor ve daha da stres oluyor bence
Şu an bunu yazarken kucağımda uyuyor sıpam. İlk gece uykusu hariç yatağında uyumaz. Demek ki ihtiyacı bu diyorum hiç sıkıntı yapmıyorum en başından beri. Sizde koynunuz da uyutun yatakta uyanıyorsa. Oh mis gibi anne sıcaklığı anne kokusu... ne yapsın yatağı
benim bebiş de memede uyuyor. yatağına yatırıp uyutanıyorum bir saat sürüyo ağlama alma başa dönme ve sakinleşmiyor. ben pes ediyorum gözleri şişiyo artık ağlamaktan. bugün memede 10 ar dakika uyudu üç kez başka uyku yok. yatarsa şimdi gece uykusuna geçicek. napıcaz böyle bilmiyorum. biberon da almadı mecbur izne ayrıldım.bağımlıyız resmen
benimki de sadece memede uyuyor, baska uyutma sekli bilmiyorum, gece uykusu gunduz uykusu hep memede. emzik de almadi, kendi kendine uyuyan, sizan bebeklere gipta ediyorum
Bende anlamadım aşı yaptı diye düşünüyorum.Ama sabaha geçmişti ben yinede resimlerle göstericem doktora canımAlerjiye benziyor değişik bişey mi yedin canım yada giydiği biseyde yapmış olabilir
Ay aynı şeyi ben yazacaktim.demekki bu da dönemsel birşey.bide bizimki gece uykusuna hemen geçmeyi de bıraktı.en iyi ihtimale 1 saat uğraşıyoruz uyutmak için.bazen 12leri buluyor uyumasi.Melinda nasıl oldu bebeğin azaldimi artik ağlamaları? O 5 6 saatlik uykular ne hikmetse bizde de bitti geceleri bari dinleniyorduk şimdi 3 saate bir uyanıyor
Bu yazılar çok etkiledi beni kendi adıma teşekkür ederimCanım arkadaşlar büyüme atağı demişler. Doğrudur. Büyüme atakları bizde de böyle geçiyor. Ama en son kızım bu kafar huysuzlandıgında 2 gün sonrası nezle olmuştu. Ön belirtiymiş yani. Ben de ilk defa yaşamış oldum. Aklında bulunsun diye sana da söylemek istedim.
Kızımı küvezden aldıgım ilk günden beri hep ayrı yatırdım. Yatagımın yanındaki beşiğinde uyudu hep. 2 gün öncesine kadar hiç yanyana yatmadık. 2 gün önce de nezleydi, burnu tıkanıyordu. Tıkanır da duymam diye yanımda yatırdım. Yatagıma yatır diye kavga etti benimle resmenyatıramadım yanımda. Yatagına koydum hop uyudu. Şimdi sizi okuyunca iyi yapmışım ayrı uyutarak diyorum. Ve benim uyku rutinim falan da yok. Gündüz uykusunda ayagımda sallıyorum ki bu benim işime geliyor. Ellerim boşta kalıyor ve işte buraya yazabiliyorum mesela. Gece uykusuna da kendisi geçiyor. Tek istediği benim sesimden e-e-e-eeeeee duymak. Söylemediğim zaman başlıyor kendisi söylemeye yani demem o ki bence eğitim falan gereksiz. Onlar nasıl isterlerse öyle hareket ediyorlar ve bizim şekillendirmeye çalışmamız, sadece onşarı üzöeye yarıyor. Geçenlerde şu fotograflardaki yazıya denk geldim. Okuyun isterim. Bence mantıklı.
herkeste ayni sorun var galiba. gece 4-5 saat uyuyan cocuk gitti 1,5-2 saatte bir kalkan bir cocuk geldi. uyutmak da ayri mesele. gozleri kapali agliyor yatagina koyunca. kaldir pişpişla, uyut, geri yataga koy. gecede 10 kez yapiyorum heralde bunu. bi de yatiriyorum, oh cok sukur deyip ben de yatiriyorum, 10 dkka sonra aglamaya basliyor sebepsiz. dun gece 1 de kalkti 3,5 a kadar uyumadi. nasil uyuycak bu cocuklar, neyi yanlis yapiyorumAy aynı şeyi ben yazacaktim.demekki bu da dönemsel birşey.bide bizimki gece uykusuna hemen geçmeyi de bıraktı.en iyi ihtimale 1 saat uğraşıyoruz uyutmak için.bazen 12leri buluyor uyumasi.
Azaldı çok şükür her şey daha keyifli artıkMelinda nasıl oldu bebeğin azaldimi artik ağlamaları? O 5 6 saatlik uykular ne hikmetse bizde de bitti geceleri bari dinleniyorduk şimdi 3 saate bir uyanıyor
Cok faydali oldu cok tesekkurler .Canım arkadaşlar büyüme atağı demişler. Doğrudur. Büyüme atakları bizde de böyle geçiyor. Ama en son kızım bu kafar huysuzlandıgında 2 gün sonrası nezle olmuştu. Ön belirtiymiş yani. Ben de ilk defa yaşamış oldum. Aklında bulunsun diye sana da söylemek istedim.
Kızımı küvezden aldıgım ilk günden beri hep ayrı yatırdım. Yatagımın yanındaki beşiğinde uyudu hep. 2 gün öncesine kadar hiç yanyana yatmadık. 2 gün önce de nezleydi, burnu tıkanıyordu. Tıkanır da duymam diye yanımda yatırdım. Yatagıma yatır diye kavga etti benimle resmenyatıramadım yanımda. Yatagına koydum hop uyudu. Şimdi sizi okuyunca iyi yapmışım ayrı uyutarak diyorum. Ve benim uyku rutinim falan da yok. Gündüz uykusunda ayagımda sallıyorum ki bu benim işime geliyor. Ellerim boşta kalıyor ve işte buraya yazabiliyorum mesela. Gece uykusuna da kendisi geçiyor. Tek istediği benim sesimden e-e-e-eeeeee duymak. Söylemediğim zaman başlıyor kendisi söylemeye yani demem o ki bence eğitim falan gereksiz. Onlar nasıl isterlerse öyle hareket ediyorlar ve bizim şekillendirmeye çalışmamız, sadece onşarı üzöeye yarıyor. Geçenlerde şu fotograflardaki yazıya denk geldim. Okuyun isterim. Bence mantıklı.
Canim ben 1 _2 haftadir kanguruda uyutuyorum. Uykusu gelince takiyorum evin icinde ninni soyleyerek geziyoruz sonra uyuyor yataga aliyorum. Bi dene istersenAzaldı çok şükür her şey daha keyifli artık
Gaz bitti gibi birşey
Şu uykuları da az düzene girseydi.. gündüzleri nerdeyse hiç uyumuyo
Gece de 2 saatte bi uyanıyo
bu ara hepimizinki öyle zaten.emerken uyumak istiyorlar.buda geçer inşallahBu yazılar çok etkiledi beni kendi adıma teşekkür ederim
Artık yatır kaldır yapmam, zaten çok hassasım onu üzmüş olma fikri beni çok üzdü şuan
Emerken uyuyo ona izin vericem artık, yatırınca uyanıyor ama yine memede uyutup öyle yatırayım
birseyi yanlış yaptığımız yok.buda bi dönem sanırım.bide geçecek inşallah.bizimkisi de ayni.geçen gece önce emzirdim uyumadı.arabasıyla gezdirdik uyuttuk yatağa yatınca geri uyandi.geri emzirdim uyudu yatakta geri uyandi.yine arabasıyla gezdirip uyuttuk yatağa yatınca yine uyandı.en son emerken sızdı artık.yaklaşık bir haftadır bu rutimdeyiz.geçen hafta sabah 10 kadar uyuyan bebek bu hafta 7.30 da açıyor gözleri.herkeste ayni sorun var galiba. gece 4-5 saat uyuyan cocuk gitti 1,5-2 saatte bir kalkan bir cocuk geldi. uyutmak da ayri mesele. gozleri kapali agliyor yatagina koyunca. kaldir pişpişla, uyut, geri yataga koy. gecede 10 kez yapiyorum heralde bunu. bi de yatiriyorum, oh cok sukur deyip ben de yatiriyorum, 10 dkka sonra aglamaya basliyor sebepsiz. dun gece 1 de kalkti 3,5 a kadar uyumadi. nasil uyuycak bu cocuklar, neyi yanlis yapiyorum
bizim gaz hala devam diyor.bitsin bizimki de atılAzaldı çok şükür her şey daha keyifli artık
Gaz bitti gibi birşey
Şu uykuları da az düzene girseydi.. gündüzleri nerdeyse hiç uyumuyo
Gece de 2 saatte bi uyanıyo
Benim yatırınca uyanıyo, denedim canımCanim ben 1 _2 haftadir kanguruda uyutuyorum. Uykusu gelince takiyorum evin icinde ninni soyleyerek geziyoruz sonra uyuyor yataga aliyorum. Bi dene istersen
Bu yazılar çok etkiledi beni kendi adıma teşekkür ederim
Artık yatır kaldır yapmam, zaten çok hassasım onu üzmüş olma fikri beni çok üzdü şuan
Emerken uyuyo ona izin vericem artık, yatırınca uyanıyor ama yine memede uyutup öyle yatırayım
bizim gaz hala devam diyor.bitsin bizimki de atıl
anne sütü alıyor sadece canım.ama yinede merak ettim öneriniBebeğin ne ile besleniyor canım? Eğer mama alıyorsa bir öneride bulunacam
Ya her doktor çok farklı sanırım.Bizde bugün hastaneye gittik.Ayağındaki alerjiyi gösterdimDemir ilacı alerji yapmış başka ilca geçtik.O esnada sordu ek gıda vermiyorsun demi diye.Dedim sadece kavun,şeftali yalattım dedim kesinlikle 6 aydan önce bir şey vermiyorsun dedi.Yalattım hocam vermedim dedim yok hayır onuda yapmayacaksın dedi.Demir ilacı ağzını temizlesin diye bir iki damla su verdiğimi söyledim onada hayır dedi.ilaçtan sonra çok az ver ama suya başlama dedi.Bilemedim hepsi farklı farklı.Biz 4 ay 2 günlüğüzKızlar ek gıdayla ilgili doktoruyla görüşen, ek gıdaya başlayan var mı aramızda? Biz dün tam 4,5 aylık olduk ve soguk algınlıgı nedeniyle doktorumuza gitmiştik. Boy kilo ölçüldü. Herşey normal. Günde 5 kez 200 cc mama yiyor dediğimde, o zaman 15 gün sonra günde 1 fincan yogurtla başlayalım dedi. Yani tam 5 aylık oldugumuzda yoğurtla başlayacaz ek gıdaya. Sizde durumlar nasıl?
anne sütü alıyor sadece canım.ama yinede merak ettim önerini
Ya her doktor çok farklı sanırım.Bizde bugün hastaneye gittik.Ayağındaki alerjiyi gösterdimDemir ilacı alerji yapmış başka ilca geçtik.O esnada sordu ek gıda vermiyorsun demi diye.Dedim sadece kavun,şeftali yalattım dedim kesinlikle 6 aydan önce bir şey vermiyorsun dedi.Yalattım hocam vermedim dedim yok hayır onuda yapmayacaksın dedi.Demir ilacı ağzını temizlesin diye bir iki damla su verdiğimi söyledim onada hayır dedi.ilaçtan sonra çok az ver ama suya başlama dedi.Bilemedim hepsi farklı farklı.Biz 4 ay 2 günlüğüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?