• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    168
Canım ocean Extramag ben kullanıyorum buraya da yazmıştım, doktoruma sorarak kullandım şuana kadar sıkıntı yaşamadım. Üçlü kombinasyon olduğu için çok iyi geliyor.
Süpermiş ben devletin verdiği ilaçlarla sürünüyordum demek ki 🤪 Benim de c.tesi randevum var. Dr a sorup geri başlayayım hem ağrılarım hafifler hem de gece uykularım düzene girer.

Selam kızlar , benim boyum 1,67 79 kilo olmuşum şuan bende bir şok geçirdim çünkü tartılmamıştım ama 65 falandım. Ama takmamaya çalışıyorum yürüyüş yapmaya devam ne olcaksa olcak artık zaten son 3 ay veririm doğumdan sonra bir de bunun için üzülemicem

Magnezyum genelde kemik ağrısı yada içeriğine göre senin kullandığın gibi kabızlık yada az önce yazdığım gibi uyku kalitesi olanı gibi içeriği değişiklik gösterebiliyor ama doğum riskine + olarak kattığı bir şey yok. Endişelenme 😊 bir sonra ki kontrolünde dr una sorarsın için rahat etmiş olur.
Gittiğim perinatolog tansiyon ve kan sulandırıcı dışında ilaca gerek yok diyor gerek olursa kan değerlerine göre veririm diyor çünkü karaciğeri ve böbrekleri yormaya gerek yok zaten şu an bedenin extra bir durum içerisinde doğumdan sonra tükenirsin diyor ama normal gittiğim doğumumu yapacağım dr tansiyon, kan sulandırıcı, kalsiyum, magnezyum, d vitamini, kan ilacı ve omega3 düzenli kullanmalısın diyor 🤪 Ben de dönüşümlü kullanıyorum tansiyon ve kan sulandırıcı her gün balık yediğim ve sonra ki 2 gün omega3 almıyorum ciğer tarzı kan yapıcı şeylerden yediğimde kan ilacını gibi bir düzenleme yaptım 🤭 Tahlillerim çok iyi çıkıyor 2 dr da doğru yoldayız doğuma kadar böyle devam diyor 😂😂😂
Herkes magnezyumdsn bahsedince tedirgin oldum bakıyorum en az doz kullanan benim heralde gerek görmedi bilemiyorum 😂 ektra kalsiyum d vitamini ve ocean mummy kullanıyorum onun içeriğindr magnezyum yok. Haftaya Çarşamba kontrolum var bir sorayım bakalım ☺️

Merhaba kızlar otururken veya masada yemek yerken tam midemin olduğu kısımda ağrı oluyor biraz uzanıp dinlenince geçiyor . Ama oturmakta bile zorlanmaya başladım bu durumu yaşayan var mı ?

Ben 22 haftamda kontrole gittim 83 kg çıkmıştım, 25 hafta kontrolünde 87 kilo çıktım yani 3 haftada 4 kilo nasıl alınır aklım almıyor ya benim de moralim çok bozuluyor. Bakıyorum o kadar kilo almış gibi de görmüyorum kendimi aynada ya da kendi görüntüme alıştım bilmiyorum hiç. Eşim de sürekli çok kilo aldın deyip duruyor sinirlerimi bozuyor.
Canım ödemdir ya bende aynı gören aşırı yiyorum hiç nefes almadan zanneder öyle kilo alıyorum ama hayır yani gayet normal evet akşam yemeğinden sonra bi çay tatlı Faslı yapıyorum ama bu derece hızlı akması mümkün değil bence ödem topladık o kilo görünüyor

Merhaba kaç cm iken serklaj oldunuz. Benim 33 mmdi, kimine göre riskli kimine göre değil bu uzunluk. Ben de kendimce dikkat etmeye çalışıyorum doktorum bir şey demedi ama
Canim ben 33mm ile serklaj oldum. Ama şöyle tüp bebek benim farkli şehirde yaptırdım yüzden hem tüp bebek doktorum hem kendi sehrimde özeldeki doktorum hem devletteki bir doktorda takipliydim hepsi ölçtü 33mm çok iyi uzunluk dediler. Perinatolog ölçüm yaptı 33mm ölçtü yine uzunluk iyi ama alttan muayene etmem lazım uzun olması yeterli değil dedi alttan kontrol etti ve yumuşama başlamıştı acil serklaja alındım. Yumuşama da şu şekilde oluyor normalde rahim ağzı sert oluyor rahimi kapatıyor bebeği tutuyor içerde ama yumuşama olunca o sertliğini kaybediyor ve açılmaya başlıyor erken doğum riski oluşuyor. Yani benim uzundu kısa oldugu için serklaj olmadım yumuşamadan dolayı oldum. Eğer alttan bakıldıysa yumuşama olmadığından emin olduysa doktorun 33mm iyi bir değer, 15 20 mm ile serklaj siz zamanında doğum yapanlar var.

Canım ödemdir ya bende aynı gören aşırı yiyorum hiç nefes almadan zanneder öyle kilo alıyorum ama hayır yani gayet normal evet akşam yemeğinden sonra bi çay tatlı Faslı yapıyorum ama bu derece hızlı akması mümkün değil bence ödem topladık o kilo görünüyor
İnşallah öyledir ya ödem de olabilir evet yani insanın aklı almıyor deli gibi yesen kilo almaya çalışsan alamazsin bu kadar kilo. Hiç yemiyorum değil ama normal yemek yiyorum yani tatlı ile hiç aram yok resmen sıfır şeker tüketiyorum ona rağmen hızla alıyorum 😂

Merhaba, ben de uzun bir süre giremedim. Zaman geçmiyor gibi geliyor ama geriye dönüp bakınca da bir şey kalmamış gibi hissediyorum. Sen nasılsın? :)
Aynı ya hem geçmiyor hem de çok hızlı geçiyor çok ilginç gerçekten. Ama bu benim ikinci hamileliğim ve hamilelik sürecini çok özlediğimi fark ettim🫠 bu günlerin tadını çıkarmak lazım🥰
Selamm, seni uzun süredir görmüyorum ya merak etmiştim, geçenlerde yazdım hatta nerelerdesin diye :) Her şey yolundadır umarım ?
Aaa ciddimisin gözden kaçırdım galiba canım sağolasın🥰 ya ben ilk oğlumdan dolayı ücretsiz izindeydim. İkinci gebelik haberini alınca doğuma kadar işe dönmeye karar verdim bi değişiklik olsun iyice bunalmayayım diye:)) o yüzden iş hayatına tekrar uyum süreci, oğlumun benim işe başlamama alışma süreci biyandan hamilelik derken bakamaz oldum buraya. Sen nasılsın nasıl gidiyor?
Merhaba :)
İyiyim, biraz kötü hissettiğim bir dönemdeydim galiba öyle de olunca biraz kendi içime çekiliyorum. Sen nasılsın, bebiş nasıl? :)
Neden kötü hissettin canım gelecek kaygısından falan mı? Öyleyse eminim onu dönem dönem hepimiz yaşıyoruz. Ben iyiyim tekrar işe başlamak bana çok iyi geldi ilk doğumdan sonra. Bebiş de iyi çok şükür herşey yolunda gidiyor. Sen ve bebişin de umarım iyisiniz?

Hoş geldin canımm. Bana da tam tersi hızlı geçiyor gibi geliyor. Ama ağırlaşmaya başlayınca son trimester hiç geçmeyecek sanki 🥹 neyse ki bugünlere kadar geldik. Sağlıkla alalım bebişlerimizi kucaklarımıza. ♥️🌹
Hoşbulduk canım. Amin amin inşallah tek gayemiz sağlıkla kavuşmak gerçekten. 🫠💕🥰

İnşallah öyledir ya ödem de olabilir evet yani insanın aklı almıyor deli gibi yesen kilo almaya çalışsan alamazsin bu kadar kilo. Hiç yemiyorum değil ama normal yemek yiyorum yani tatlı ile hiç aram yok resmen sıfır şeker tüketiyorum ona rağmen hızla alıyorum 😂
Ben de normal yiyorum ama inanılmaz fena kilo alıyorum. 56 kilo ile gebe kaldım şuan 70 kiloyum inanılmaz moralim bozuluyo b

Valla bana aynadaki ben değilim gibi geliyor.. 78 oldum diye bile şoktayken hayatımda ilk defa 9lu rakamları gördüm, boyum 168 ordan kurtarıyorum diyordum ama artık boyda kurtarmıyor 🫣🤐 Eşimde şişko diyip duruyor bana , bebekten diyorum bebek 700-800 gram ne alaka diyor iyi eğlence çıktı onlara
Yalnız değilsin. Ben de fazla aldım maalesef. 25 hafta 12 kilo🤦🏻‍♀️ Doğumdan sonra veririz napalim yaaa. Elimden geldiğince dikkat ediyorum. Son 2 hafta da almamışım hiç🙏🏻

Herkes magnezyumdsn bahsedince tedirgin oldum bakıyorum en az doz kullanan benim heralde gerek görmedi bilemiyorum 😂 ektra kalsiyum d vitamini ve ocean mummy kullanıyorum onun içeriğindr magnezyum yok. Haftaya Çarşamba kontrolum var bir sorayım bakalım ☺️
Ben de magnezyum kullanmıyorum. Multivitamin, d vitamini ve probiyotik kullanıyorum sadece. Doktora ağrım var dediğimde normal normal demişti magnezyum hiç teklif etmemişti bana. Zaten o kasıklardaki büyüme ağrıları bitti sanırım, bende yok yani artık.
Multivitaminin içinde de sadece 60mg varmış, hangi formu var o bile belli değil.

Merhaba kaç cm iken serklaj oldunuz. Benim 33 mmdi, kimine göre riskli kimine göre değil bu uzunluk. Ben de kendimce dikkat etmeye çalışıyorum doktorum bir şey demedi ama
Benim 21 hafta da 53 mm ölçülmüştü. 25. Hafta 35 mm ölçüldü. Dr bir sıkıntı yok dedi. Ben ölçümlerinde birebir olduğuna pek inanmıyorum

Kızlar bende 60 kilo oldum bu hafta tartıldım iki kilo almışım bundan sonra alacağım sanırım üçer dörder 😁

Aynı durum bende işte benim eşim de dalga geçiyor eğlence çıktı valla daha moral vereceğine laf sokuyor 😂 aman bebeklerimiz sağlıklı olsun da bir şekilde verilir kilo. Alt komşum 6 ay önce doğum yaptı doğuma giderken aşırı kiloluydu belki +30 almıştır rahat. Geçen gün hastaneye giderken yolda denk geldik tığ gibi olmuş hamile kalmadan önceki halinden bile zayıftı inanamadim , doğum sonrası kilo vermek çok kolay dedi inşallah öyle olur veririz biz de ☺️
Doğumdan sonra hemen uzmandan yardım alıcam zaten :) yinede dikkat etmeye çalışıcam 100 kilo yakın çünküü

Merhaba kızlar otururken veya masada yemek yerken tam midemin olduğu kısımda ağrı oluyor biraz uzanıp dinlenince geçiyor . Ama oturmakta bile zorlanmaya başladım bu durumu yaşayan var mı ?
Ben yemek yedikten sonra mideme oturuyor ağrıyor ve gaz sıkışıyor canım 1 2 saat sonra hafifliyor ama beni zorluyor bu durum

Back
X