• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Ben de kullanmaya başlayınca kan oldu kakasinda. Birde alerjisi de vardı hrlde yeşil ve sumuksu yapiyordu. Bir kaç gündür sapsarı oldu kakası ve artık yaparken ikinmaya başladı. Cıvık yaptığı için ikinmasi olmazdı. Katilasti. Kabız olcak diye korkuyorum. Neden oldu bilmiyorum da
Aynı attığım foto da ki miydi kan? Ben
İki gün verdim ikinci gün öyle oldu. Bugün vermeyi düşünmüyorum

bizimki de ilk gün böyle oldu, renk değişimi olabilir dediler diye önemsemedim. :KK57: doktorun cevap verdi mi
Renk değişimi değil ama aralarda kırmızı kırmızı benekler olunca anlam veremedim. Doktorum kan ilacından dolayı olduğunu ve ilaca devam etmemi söyledi. Ancak fotoğrafı atmamıştım gerek görürse fotoğraf çektiğimi belirtip durumu sadece sözel belirttim. Gerek görmedi galiba ama bu şekilde ben cevaptan tatmin olamadım. Arkadaşım kendi doktoruna atmıştı fotoyu onunki kan demiş. Öyle olunca bi doktora daha gitmeyi düşünüyorum ve şu an kestim ilacı

Ben de kullanmaya başlayınca kan oldu kakasinda. Birde alerjisi de vardı hrlde yeşil ve sumuksu yapiyordu. Bir kaç gündür sapsarı oldu kakası ve artık yaparken ikinmaya başladı. Cıvık yaptığı için ikinmasi olmazdı. Katilasti. Kabız olcak diye korkuyorum. Neden oldu bilmiyorum da
Doktora sordunuz mu acaba

kan ilaci konusulmus, ben sidefer veriyorum, 3 gun oldu. kakasinin rengi yesilimsi oluyor. ben agzina damlatiyorum sonra biraz su veriyorum agzinda kalanlari supursun diye.
bi de bizim kiz oksuruyor galiba, ozellikle yuzustu iken ben sirtustu cevirdigimde ufak ufak oksuruyor, doktora goturucem bugun. biz butun yazi klima ile gecirdik ama son 2 gundur usuttu mu acaba diye telaslaniyorum
Ben sağlık ocağının verdiğini kullanmaya başlamıştım ancak bugün kullanmayı bırakıcam. Geçmiş olsun miniğe

Benimki o kadar çok agu diyorduki ablam bebeğini agu demiyor diye doktora götürme gereği hissetti.Çok normal demiş :) O da öyle agu demiyor ama farklı sesler çıkarıyordu .Her çocuk farklı :)
Bana da iyicr taktin demeseler bende goturcektim agulamiyo diye ama konusuyo :) hatta dalga geçiyorlar sen yinede agu demedi diye bi gotur dediler

Teşekkürler cnm paylaştığın için gerçekten çok fazla yorum var bu konuda insanın kafası allak bullak oluyor. ben de işe başladım günde iki kez 3 ve 4 saate yakın görüşemiyoruz ve biberon almıyor oğlum her markayı denedik yok yani yalıyor sadece kaşıkla 10-20 cc zor veriyor kv, acıkınca uykuya dalamıyor ben gelince kızıyior bana :KK43: biraz meyve püresi denedim 4. ay için yazıyordu çocuk doydu uyudu ama ebe ile konuştum anne sütünden muhallebi gibi bir şey yapayım mı diye o da senin söylediklerinin aynısın söyledi, meyve en son lüften dedi. ve 5.5 aylık olana kadar hiç bir şey verme unutur verdiklerini yoğurtla başlayalım dedi bir de benim oğlum 10 kilo 68 cm 3 saat aç kalabilir sona kaşıkla siz gelene kadar oyalansın ek gıdaya geçmemize bile gerek yok sadece tadım olacakmış 1 yaşına kadar. kan ilacı ayrı bir dert biri ver biri verme diyor iç güdülerime yönelmeyi düşünüyorum.
Calisan anne olmak cok zormus ayri kalmak besleyememek, benimki de biberonu istemedi ilk gun ac kalmis surekli aglamis hala da cok sevmiyor ama iciyor alisti en azindan. Memede keyif yapmak istiyorlar aslinda beslenirken. Haklisin canim her doktor farkli bir sey soyluyor. Ek gidaya gectikten sonra da sutun varsa oldugu surece emzirmek gerekliymis ki yogurtla sebzeyle doyurup sut azalmasin antikorlari olan bagisikligi guclendiren sut. Gidaya alissinlar elbette 2 yasindan sonra yiyecekler. Ek gida biraz da bebek yutmayi gelistirsin konusurken harfleri dogru cikarsin diyeymis aslinda. Esas olan emzirmek yani, digrleri tadimlik, iste ayri kalinca da geceleri acisini cikariyor benim kiz.

Kizim bronsit oldu daha 4 bucuk aylik basit bir hiriltiyla goturmustum bronsit dedi doktor cigeri dinleyince iki surup verdi eve geldik aksamina oksuruk hapsirma, burun tikanikligi ile nefes alamama ve emememe basladi. 3 gundur mahvoldu yavrum burun akmasi kesildi ama tikanik nefes alamiyor zararli olmasina ragmen aspiratorle temizliyorm yine tikaniyo. Ustune ben usutmusum gece grip oldum cocuga bulasacak daha kotu olacak diye emzirirken korkuyorm okula zor geldm sesim de kisildi yeni yila basladik hasta olarak.

Kizim bronsit oldu daha 4 bucuk aylik basit bir hiriltiyla goturmustum bronsit dedi doktor cigeri dinleyince iki surup verdi eve geldik aksamina oksuruk hapsirma, burun tikanikligi ile nefes alamama ve emememe basladi. 3 gundur mahvoldu yavrum burun akmasi kesildi ama tikanik nefes alamiyor zararli olmasina ragmen aspiratorle temizliyorm yine tikaniyo. Ustune ben usutmusum gece grip oldum cocuga bulasacak daha kotu olacak diye emzirirken korkuyorm okula zor geldm sesim de kisildi yeni yila basladik hasta olarak.
çok. Geçmiş olsun canım ya benim.oglumda olmuştu tam 5 aylikti # yaşına kadar çektik o bronsiloiti sizinki hemen geçer inşallah aklinda olsun peditus şurup.kullanma balgamı direk cigerlere indiriyor

Ben sağlık ocağının verdiğini kullanmaya başlamıştım ancak bugün kullanmayı bırakıcam. Geçmiş olsun miniğe
saglik ocaginin verdigi kan ilacindan sikayet eden cok oldu, mecbur degilseniz vermeyin o ilaci. doktorunuza sorun o baska bir kan ilaci onersin.
ben sideferi bugun vermedim. dolapta sakliyorum ilaci ve calkalayip veriyordum kizima ama kizim oksurmeye baslatinca acaba soguk soguk veriyorum diye bogazini mi usuttu diye aklima takildi, vermedim o yuzden bugun. ama onun disinda bir sıkıntı yasamadim ben sidefer'den. (3 gun verdim ipaci, 3 gun belki yeterli olmayabilir gozlem icin)

cok gecmis olsun canim. ben de doktora goturucem bugun. dun aksam ve sabah oksurdu biraz. sanki bogazina bisey takilmis gibi. insallah bir sıkıntı cikmaz.
bizimki biraz fazla terliyor, terleyip sogudu diye mi oldu seninki? iyi bakmaya calisiyorum kizima ama o kadar deneyimsizim ki nasil guzel bakilir onu bile deneye yanila ogreniyorum.
insallah tez vakitte gecer minişinin ve senin rahatsizliklariniz

cnm nacizane fikrim gece alt alma sadece emzir çünkü altı açılınca sabah oldu sanıyorlar ve ben almamaya başladım artık sadece sabaha karşı çiş kaka yapmaya uyanıyor ve bir çok arkadaş aynı şeyi söylüyor. tabi kaka varsa bırakmak istemem bir koklama yapıyorum ki dediğim gibi çiş bile yapmamaya başladı açmadıkça. kocan da bana bütün kocaları hatırlattı kır kafasını :halay:
bunu yazdıktan sonra kocalar hakkında herkes aynı şeyi söyleyince yanlız değilmişim dedim.alt açmasına gelince gece çok sık emerse çok çiş yapıyor ve değiştirmezsem sabah üstüne geçmiş olarak kalkıyor.öyle olunca da acaba üşüdüm soruları kafamda dönüp duruyor.çok sık uyanırsa degistiriyorum altını

çok geçmiş olsun allah acil şifalar versin

Kızlar dün ömrümden ömür gitti.gotayı yaptıracaklar için akıllarında olsun diye yazıyorum.kesin olmamakla beraber benim fikrim rota aşısı yaptı diye düşünüyorum.

Oğlumun şu zamana kadar kusması çok nadir görülürdü.bun 4 ay aşıları ile rotanın 2.dozunu yaptırdım 12 gibi.eve geldik 1.30 olamamıştı saat bi kustu ve sarılı yeşilli sümüksü çok az kaka geldi.unutmadan önce yine kustu.uyuturken çok zorlandım.çok huzursuzdu.nitekim 40 dk sonunda ağlaya ağlaya uyandı.genelde ağlayarak uyanırdı ama bi şekilde avuturdum.uyandıktan sonra yarım saat susturamadım.memede almadı.en sonunda banyoda saç kurutma makinasıyla zorla biraz emzirdim ama huysuzluğu devam etti.eşimi aradım durmuyo hemen gel diye.eşim gelince bidaha kustu ve bu sefer yemyeşil bi kaka.saat 5.30 oldu.doktorumuzu aradım.aşılardan olmaz dedi.devam ederse acile götür dedi.bende riske atmayarak evimizin yanındaki özel hastaneye götürdüm.ordada oğlumu takip eden doktor çocuk cerrahisi görse iyi olur,bu bağırsak düğümlemesi olabilir,rota aşısı yapabiliyor bazen dedi ve bizi devlet aciline yazı eşliğinde sevk etti.acil de film gayta ve kan tahlili yaptılar.kan alımı çok zor oldu ve çok ağladım oğlum.çok içim acıdı o ağladıkça.tabi çocuk cerrahisi dr gelmedi.uzman birşey bulamadı ve sıvı alması için serum takmak istedi. 2 3 saat burda kalmanız gerek serum için dedi.bu arada saat9.30 oldu.bende kabul etmedim ve eve döndüm ve ondan sonra hiçbir şikayetimiz kalmadı çok şükür.
Özelde ki doktorumuz ya bi mikroptu öyle geldi geçti yada aşı yaptı bunu diyor.2 gündür çocuğu dışarı bilr çıkarmadım ki mikrop alsın.ben aşı yaptı diyorum bilginiz olsun

Kızlar dün ömrümden ömür gitti.gotayı yaptıracaklar için akıllarında olsun diye yazıyorum.kesin olmamakla beraber benim fikrim rota aşısı yaptı diye düşünüyorum.

Oğlumun şu zamana kadar kusması çok nadir görülürdü.bun 4 ay aşıları ile rotanın 2.dozunu yaptırdım 12 gibi.eve geldik 1.30 olamamıştı saat bi kustu ve sarılı yeşilli sümüksü çok az kaka geldi.unutmadan önce yine kustu.uyuturken çok zorlandım.çok huzursuzdu.nitekim 40 dk sonunda ağlaya ağlaya uyandı.genelde ağlayarak uyanırdı ama bi şekilde avuturdum.uyandıktan sonra yarım saat susturamadım.memede almadı.en sonunda banyoda saç kurutma makinasıyla zorla biraz emzirdim ama huysuzluğu devam etti.eşimi aradım durmuyo hemen gel diye.eşim gelince bidaha kustu ve bu sefer yemyeşil bi kaka.saat 5.30 oldu.doktorumuzu aradım.aşılardan olmaz dedi.devam ederse acile götür dedi.bende riske atmayarak evimizin yanındaki özel hastaneye götürdüm.ordada oğlumu takip eden doktor çocuk cerrahisi görse iyi olur,bu bağırsak düğümlemesi olabilir,rota aşısı yapabiliyor bazen dedi ve bizi devlet aciline yazı eşliğinde sevk etti.acil de film gayta ve kan tahlili yaptılar.kan alımı çok zor oldu ve çok ağladım oğlum.çok içim acıdı o ağladıkça.tabi çocuk cerrahisi dr gelmedi.uzman birşey bulamadı ve sıvı alması için serum takmak istedi. 2 3 saat burda kalmanız gerek serum için dedi.bu arada saat9.30 oldu.bende kabul etmedim ve eve döndüm ve ondan sonra hiçbir şikayetimiz kalmadı çok şükür.
Özelde ki doktorumuz ya bi mikroptu öyle geldi geçti yada aşı yaptı bunu diyor.2 gündür çocuğu dışarı bilr çıkarmadım ki mikrop alsın.ben aşı yaptı diyorum bilginiz olsun
Geçmiş olsun nadir olan yan etki size denk geldi demekki bizim iki dozda hiçbir sıkıntımız olmazdı çok şükür tekrar geçmiş olsun

Slm anneler nasilisniz ? Nasil gidiyo bebisler nasil 5 ayi bitirip 6 ya girmek nasil ? Valla bizim yaramazlar geride geliyolar ama size yetisecez insallah.bu aralar surekli konusma cabalari var.3 taneye yetisemiyorum cenem agriyo resmen :) ve bu aralar nedendir bilmiyorum cok uyuyolar.yani gun icerisinde yemek ye biraz oyalan sonra uyku.uyanikliklari cok az.gece zaten giz acmadan yemek ye uyku direk bazen zorla yediriyorum artik endiselenmeye basladim.ikizlerim en azinda acikinca aglayip kalkiyor ama dieri banamisin demiyo biraksam 6 7 saat uyuyo artik agzi kokuyo acliktan.gelisimsel pediatriye gittik gecen gun gelisimleri guzel 3 aya gore ddi ama bu kadar uyumalari normal mi anlamadim ? Bide siz kan damlasini nasil iciriyisunuz ya bizimkiler icmek istemiyo

Ayyy canım benim bıcır bıcırlar ne güzel. Allah sabır ve güç versin kolay değil ama gün geçtikçe kolaylaşıyor şükür..

Bazen çok uyurlar bazen uyumazlar, 40’ı çıktı artık açlıktan kan şekerleri düşmez endişe etme, yemeğe de alıştırma, acıktığında kendi uyansın.

Kan damlasını ağzına damlatıyorum daha kolay oluyor sonra da 1 çay kaşığı su veriyorum yoksa ağzı elleri üstü başı kan damlası oluyor :))

Sağlıklı sıhhatli günler dilerim.

Canım bu rota aşısı tutmadı demek, yapan hemşire yada doktor size söylemedi mi? Biz yaptırırken aynı bu şekilde olursa aşı tutmamış demektir endişe etmeyin diye anlatıp uyardılar.

Başka bir doktor ile görüş, aynı anda tüm aşılar ağır gelmiştir, biz 5.ayda rotanın 2.dozunu yaptıracağız.

Calisan anne olmak cok zormus ayri kalmak besleyememek, benimki de biberonu istemedi ilk gun ac kalmis surekli aglamis hala da cok sevmiyor ama iciyor alisti en azindan. Memede keyif yapmak istiyorlar aslinda beslenirken. Haklisin canim her doktor farkli bir sey soyluyor. Ek gidaya gectikten sonra da sutun varsa oldugu surece emzirmek gerekliymis ki yogurtla sebzeyle doyurup sut azalmasin antikorlari olan bagisikligi guclendiren sut. Gidaya alissinlar elbette 2 yasindan sonra yiyecekler. Ek gida biraz da bebek yutmayi gelistirsin konusurken harfleri dogru cikarsin diyeymis aslinda. Esas olan emzirmek yani, digrleri tadimlik, iste ayri kalinca da geceleri acisini cikariyor benim kiz.
hem de nasıl zormuş, Allah kolaylık versin. benimki hiç almadı biberon aç aç bekledi seminerlerde. izne ayrıldım mecburen bu ay 450 gr almış sadece. baya etkiledi kuzuyu.

cok cok gecmis olsun, cok sukur atlatmissiniz

Canım bu rota aşısı tutmadı demek, yapan hemşire yada doktor size söylemedi mi? Biz yaptırırken aynı bu şekilde olursa aşı tutmamış demektir endişe etmeyin diye anlatıp uyardılar.

Başka bir doktor ile görüş, aynı anda tüm aşılar ağır gelmiştir, biz 5.ayda rotanın 2.dozunu yaptıracağız.
valla dünden beri 3 dr gördü ama tutup tutmama konusunda hiç birşey demediler.

Back