- 12 Mart 2016
- 1.466
- 1.928
- 133
- Konu Sahibi Blackbluee1
- #6.841
Kızlar 5+2 oldum şükür ama birden karın agrilarim kesildi normalmidir korkuyorum bişey olucak diye bebeğime
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Maşallah canım yaa, daha da büyüsün inşallah.. Doktor bir hafta geri dediyse, dediğim gibi bir haftalık bir geç döllenme mevcut.. Zamanla farkı kapatır zaten..Canım merhaba öncelikle ben sanırım yanlış yazmışım kusura bakmayın. Doktor sata göre 1 hafta geride dedi . Normalde 8 haftalik ama 7 görünüyor dedi. Ben yanlış yazdım herhalde özür dilerim.
Bende çekirge doruk hastanesine gidiyorum. Dr. Başta vajinal dedi ama daha sonra da ağızdan dedi ve ağızdan olanı yazdı kağıda. Bende bugün lekelenmem var diye onu söylemeyi unuttum . Bitmesine de az kaldı aslında. Bitsin öyle gidip konuşayım diyordum. Bakalım olmadı mesaj atarım dr. Hanıma.
Bu arada görüntüde sizde fark etmişsiniz iki tane birşey gözüküyor ustte olanın orda kalp atıyordu ultrason ekranında ve altta ki baya alttaydı ama ben o an kalp atışına bakarken o alttaki ni sormadım dr. Da bisi demedi. Eve geldim arkadaşıma sordum üsteki kafası altta ki gövdesi dedi. Çok şaşırdım. Geçen hafta pazartesi gittiğim de ufacık noktaydı ne çabuk büyüdü. Ben hatta görüntüyü elime alınca acaba ikiz mı demedim değil ama arkadaşım öyle deyincebilemedim Bende.
![]()
benim de yüksek canım ilaca başlattı dahiliye doktoru her ay takip edilecekKizlar selam herkese dun kan tahlilerimi yaptirdim benim tsh degerim biraz yüksek çıktı bir sıkıntı olur mu simdik dahiliue dr una gdyrm
Aaaa. Bende baktım görememiştim. Maşallah ya. Minik mercimekler ne güzel büyüyorAllahım daim eylesin. Kaç haftadasınız.
Yaa maşAllah
Kızlar çok ultrasyona girmek doğru değilmiş galiba öyle mi ?
Maşallah canım yaa, daha da büyüsün inşallah.. Doktor bir hafta geri dediyse, dediğim gibi bir haftalık bir geç döllenme mevcut.. Zamanla farkı kapatır zaten..
Bak işte, yine progestanDoktor ağızdan al dedi kısmını okuyunca kabulleniyorum ama ardından gelen 'ağızdan olanı yazdı' mesajını görünce, kendimi yanlış ifade ettiğimi düşünüyorum. İki çeşit hap progestan var; 100 mg ve 200mg.. Bu hapların da iki çeşit kullanımı var, ister ağızdan ister vajinal yoldan.. Yani doktor sana 100mg lık progestan verdi, ağızdan al dedi.. Ama ilaç sende baş dönmesi, bulantı gibi yan etkiler yaptı.. Bu durumda aynı ilacı, vajinal olarak alabilirsin.. Dediğim gibi, direk hedefe etki ediyor ve yan etkisi olmuyor..
Ultrason da, doktorun bebeğin boyunu ölçtüğü görüntü var mı elinde? Arkadaşının dediği gibi , yukarıdan aşağıya kadar mı ölçtü, mesela? Yoksa, sadece üstteki ya da alttakini mi ölçtü? Biri yolk sac desem, yolk sac bu kadar büyükte olmuyor sanki.. Bakalım zaman gösterecek![]()
Maşallah canım yaa, daha da büyüsün inşallah.. Doktor bir hafta geri dediyse, dediğim gibi bir haftalık bir geç döllenme mevcut.. Zamanla farkı kapatır zaten..
Bak işte, yine progestanDoktor ağızdan al dedi kısmını okuyunca kabulleniyorum ama ardından gelen 'ağızdan olanı yazdı' mesajını görünce, kendimi yanlış ifade ettiğimi düşünüyorum. İki çeşit hap progestan var; 100 mg ve 200mg.. Bu hapların da iki çeşit kullanımı var, ister ağızdan ister vajinal yoldan.. Yani doktor sana 100mg lık progestan verdi, ağızdan al dedi.. Ama ilaç sende baş dönmesi, bulantı gibi yan etkiler yaptı.. Bu durumda aynı ilacı, vajinal olarak alabilirsin.. Dediğim gibi, direk hedefe etki ediyor ve yan etkisi olmuyor..
Ultrason da, doktorun bebeğin boyunu ölçtüğü görüntü var mı elinde? Arkadaşının dediği gibi , yukarıdan aşağıya kadar mı ölçtü, mesela? Yoksa, sadece üstteki ya da alttakini mi ölçtü? Biri yolk sac desem, yolk sac bu kadar büyükte olmuyor sanki.. Bakalım zaman gösterecek![]()
O zaman alttaki onun gövdesi olamaz.. Bebekler, baştan-popoya kadar ölçülüyor çünkü.. Bakalım belki, alttan da bir kalp atarYani sadece üstteki ni ölçtü
günaaydın ben de bugün kontrole gittim kalp sesini duyduk şükür herşey yerli yerinde gidiyor benim de çok az bulantım oluyo onun dışında hiç bi sıkıntım yok Allah herkese sorunsuz güzel bi hamilelik dönemi versin inşallahGünaydınlarya da tünaydınlar :)
Bugün sanki biraz daha iyiyim şükür .. bulantı anlamında .
O zaman alttaki onun gövdesi olamaz.. Bebekler, baştan-popoya kadar ölçülüyor çünkü.. Bakalım belki, alttan da bir kalp atar![]()
Şükür canım.. Zekai tahir de benim ve kardeşlerimin doğduğumuz hastaneGünaydınBugün zekai tahir e gittim. Rutin gebelik testleri için. Doktor ultrasonla bakalım dedi. Uzandım monitörun arkası başımın yanında. Ekranı görmek imkansız.
Neyse şükür. 8+2 olmuşuz. 7-8 tüp kan aldılar. 17.8 mm olmuş. Ay git gide büyüyoruz çok şükür ya
![]()
Günaydınlarr herkese,
Bu cumartesi kontrolüm var, bakalım neler olacak :)
İkili test ne zaman yaptıracaksınız? Ben 10. haftamdayım 11. haftadan sonra yaptırmak gerekiyor muş sanırım.
Normal muayene edildiğimiz DR. mu yapıyor acaba, yoksa başka bir bölümemi rand.almak lazım, bilgisi olan var mı tecrübeli annelerden?