• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    31
Kızlar bugün tam 13+0 olduk. Sürecin en başından bu yana herhangi bir belirti yaşamıyorum, ne mide bulantısı ne kasık ağrısı ne başka bi şey. Kanama alanı vs de yoktu. Lekelenme, kanama vs hiçbir şey yaşamadım. Sözün özü bu haftaya kadar çok şükür ki ağrısız ve problemsiz geldik 🙏🏻

Pazar günü gün ortası gibiydi, bir anda bardaktan boşalırcasına yoğun bi kanama gelmesin mi, ben şok, neye uğradığımı şaşırdım. Hem de kırmızı renkli. Kan sulandırıcı da kullanmış olduğumdan muhtemelen, öyle böyle bi akış değil, afedersiniz bacaklarımdan aşağı kan akıyor. Elim ayağım tutmaz oldu korkudan. Tek tesellim pıhtılı değil, ağrı sancı eşlik etmiyor. Ped taktım, hızlıca acilin yolunu tuttuk ama ağlaya ağlaya gidiyorum. Giderken doktoruma da yazdım hemen.

Neyse gittik, ultrasondan bakacaklar ama ben korkudan tir tir titriyorum. Ve kalp atışını duyduk, etrafında herhangi bi şey görünmüyor, kesenin yeri gayet olması gerektiği yerde falan. Anlayamadık böyle bi kanama nerden çıktı.

Bugün sabah da kendi doktoruma gittim. Kanama yoğunluğu azaldı ama lekelenme olarak hâlâ devam ediyor ara sıra. Doktorum da baktı ultrasondan, çok şükür ki şu an bebek sağlıklı görünüyor. Ama çok büyük olmamakla birlikte 1 cm’lik bi kanama alanı oluşmuş. Progestan fitil ve iğneye başladık. Süreçte şu an için dinleniyorum ama kafam allak bullak oldu, dünden beri korku sardı beni.

İlk 12 haftayı sorunsuz atlattık diye sevinirken 13. Hafta birdenbire böyle bir şey yaşadık, hem de hiç belirti yokken.

Dua edin lütfen bana, hepimiz sağlıkla alalım kucağımıza 🙏🏻
Canım Allah şifa versin, dualarımdasınız sende yavrunda 🤍🤍 sen içini ferah tut 🤍

Kızlar selam

Henüz doğuma baya var ama aklıma takılıyor, doğu görevindeyiz ağrıda yaşıyoruz. Doğumu burada yaparsam evim her şeyim burada ama çocuğumun doğum yeri kütüğü ağrı olacak, doğum şekli olarak sezeryan düşüncem var (her şey uygun olursa tabii) memleketlerimize gidersek de bunun dönüşü var hamile hamile gidişi var, cidden gözümde çok büyüyor hele dönüş , o halde bebekle eşyalarla nasıl dönülür bilemiyorum.

Bebek buralı gözükürse ilerde bi sorun yaşar mı , neden beni ağrıda doğurdunuz der mi kafamda tonla soru işareti var , dürüst olayım hiçbir yere gitmek istemiyorum evime yakın yerde doğumum olsun istiyorum ama çok arada kaldım, fikrinizi paylaşırsanız çok sevinirim

Ekleyeyim eşimle memleketlerimizde buraya cidden uzak, otobüsle 20 saatten fazla uçakla 6 7saati bulur ama1 saat bekleme 2 saat uçak sürse 3 saatte otobüs yolculuğu sürer o da yorucu :/
TAyinciyiz diye durumu aciklayamacakmisniz memleketin gorev yaptiginiz havasini soludugunuz yere nedir bu havadan bakmak kiniyrm

Selam kizlar bugün ikili yaptırdım ve cinsiyetini öğrendim 2.oglum geliyor kismetse içimden kız çok geçirmiştim ama olmadı sağlıklı olsun önemlisi o.12+4teyim etraftakiler hep kız dediği için beklentiye girdim sanırım en iyisi kimseyi dinlememek .hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım insallah🙏🏻🌸
Belirtitileriniz nasildi acaba aserme vs oldu mu oluyor mu??

Çok kilolu girmedim ama ilk trimesterı 8-9kiloyla kapatacağım sanırım yani çok kilo aldım ilk baştan :kk77::dondurma:
Kilolu hamile kalmadım ama bende almışım😂
Valla ben epeyce kilolu hamile kaldım bayağı 😅 ve hani 6 kg aldım şok um ben hayatımda bu kiloya ulaşmamıştım. Ne bileyim mide bulantısı yok bir şey yok normal yiyorum ama hareket hiç yok nerdeyse düşük tehditlerinden dolayı.. ay hayırlısı

Cidden mi ilk 3 aydamı aldın 8-9 okadar yoktur ya🙈
Gerçekten. 69kiloyla öğrendim hamileliğimi 1ay zaten beklenilen adet 2ay aslında 78im şu anda :olamaz: ama şey s*gara kullanan biriydim günde 1paket falan birden bırakınca onun kötü etkisi oldu el ve ağız durmadı hep yedim hep yedim :KK33:

Valla ben epeyce kilolu hamile kaldım bayağı 😅 ve hani 6 kg aldım şok um ben hayatımda bu kiloya ulaşmamıştım. Ne bileyim mide bulantısı yok bir şey yok normal yiyorum ama hareket hiç yok nerdeyse düşük tehditlerinden dolayı.. ay hayırlısı
Ay evet hareketsizlik de çok etkili ya. Ben de bi süre yattım canım ne olur ne olmaz diye
Ah ahhh veririz elbet yaaa çoçuk ve ev işleriyle uğraşırken verilir elbet 😅😂😂

Bende kilolu hamileyim ama almamaya cabaliyorum kendimi kontrol etmek için hergun sabah tartiliyorum hatta bende iştah açıldı 2 kilo aldım gibi geldi belki metabolizma o günlerde çok çalışmadı ama yinede akşamları aciksamda yemedim şuanda tekrar eski hamile kaldığım kiloya düşmüşüm son 3 4 ayda durduramadigim bir şekilde kilo alicam zaten en azından tutabildigim kadar tutmak istiyorum kendimi birde bebimki 4. Ameliyat olduğu için dahada dikkat etmem gerekiyor diye kendime telkinde bulunuyorum 🙄

Gerçekten. 69kiloyla öğrendim hamileliğimi 1ay zaten beklenilen adet 2ay aslında 78im şu anda :olamaz: ama şey s*gara kullanan biriydim günde 1paket falan birden bırakınca onun kötü etkisi oldu el ve ağız durmadı hep yedim hep yedim :KK33:
Bende sigarayı bıraktım ben zaten pcostum çok zor kilo veriyordum kilo vermeyip kiloyu koruyordum 😅 ama artık koruyamıyoruz.

Bende kilolu hamileyim ama almamaya cabaliyorum kendimi kontrol etmek için hergun sabah tartiliyorum hatta bende iştah açıldı 2 kilo aldım gibi geldi belki metabolizma o günlerde çok çalışmadı ama yinede akşamları aciksamda yemedim şuanda tekrar eski hamile kaldığım kiloya düşmüşüm son 3 4 ayda durduramadigim bir şekilde kilo alicam zaten en azından tutabildigim kadar tutmak istiyorum kendimi birde bebimki 4. Ameliyat olduğu için dahada dikkat etmem gerekiyor diye kendime telkinde bulunuyorum 🙄
Anladım canım bende sözde diyetisyene başladım ama tutamıyorum boğazı bugün çok kilo almış gibi uyandım böyle ne bileyim midem şişmiş gibi geliyor anlamıyorum yani bir günde değişmiş olamaz diyorum oluyor belki çok ödem oldum şu an anlamıyorum. Aman hayırlısı olsun

Napalım sağlık olsun artık😂 bende aldım da bukadar değil 58 dim 61 şuan 3 kilo almşım. Bende sigara içiyodum ama sigaradan değil benimki açlıktan😂

Canım bende 3 kilo aldım ilk 3 ay kilo istenmiyor genelde. Ne yazıkki hep açım bu açlık hissim hiç dinmiyo yiyorum masadan aç kalkıyorum midem hep huzursuz hep kazınıyor. Bende hareketsizim dinlenme modundayım hep

Canim benim ne demek. O konuda da için rahat olsun o ilk süt bebeğin ihtiyacı olduğu sürece salgilanacak vücudunda erken de gelse bir sorun olmaz yani bebek doğduktan sonra ihtiyaç olduğu süre boyunca kolostrum uretecek için rahat olsun. Zaten aşağı yukarı 20. Haftada süt uretmeye başlıyor vücut ilk gebelik de olsa sonraki gebelikler de olsa. Ama biz doğum yaptığımiz için memeler daha çabuk etkilendi diye düşünüyorum 🥰
Olabilir dogru diyorsun❤️ tesekkur ederim rahatladim baya

Selamlar 😅 epey kilolu hamile kalan var mı aranızda ? Yalnız değilim umarım. Ben çok kilo alıyorum merak ettim var mı benim gibi acaba
Ben tam diyet yaparken hamile kaldim. 2 tane bel fitigim patladi gebelikten 2 ay once hatta bir ay oncesinde bir suru mrlara girdim Allah dan o zaman kalmamisim diyorum cunku surpriz bir gebelikti benimki ameliyat olmam gerekiyordu. Spor da 6 ay yasak pilates yaparken patlattim fitiklari🤷🏻‍♀️ asiri hareketsizim yani. Bari zayiflayim belime yuk binmesin diye diyet yapiyordum 68 kiloyla hamile kaldim. İlk 3 ay verebilirsin dedi diyetisyen, 2. Trimesterda kilo koruyoruz son trimesterda alicaksin minumum 9 kilo almani bekliyoruz 2-3 kilosu yag olacak demisti. Cok bulantim oldu 1.5 kilo vermistim ki bu hafta 2.5 olarak geri almisim yemezsem midem bulaniyor asiri acikiyorum
Anladım canım bende sözde diyetisyene başladım ama tutamıyorum boğazı bugün çok kilo almış gibi uyandım böyle ne bileyim midem şişmiş gibi geliyor anlamıyorum yani bir günde değişmiş olamaz diyorum oluyor belki çok ödem oldum şu an anlamıyorum. Aman hayırlısı olsun
Ya ben de diyetisyene devam ediyorum en azindan cizgiyi bozmayim dedim ama listeye bakamadim bile bu hafta birak uymayi. Sanirim birakicam🤷🏻‍♀️ cok sis benim de vucudum su cok icemiyorum ama yiyorum da. 1 saat bir sey yemesem kitliktan cikmis gibi gozum donuyor bu hafta

Kızlar merhaba.. doktoruna soran var mı acaba ramazan ayinda oruç tutmayı sakıncalı buluyor mu serbest mi bırakıyor ? Benim doktorum tutabilirsin sorun yok dedi. İlk 3 ay bitmiş oluyor içtiğin suyun kesedeki suyla ilgisi yok zaten vitaminlerini aksatma yeter dedi. Merak edip soran veya bilgi sahibi olan oldu mu?

Canım bende 3 kilo aldım ilk 3 ay kilo istenmiyor genelde. Ne yazıkki hep açım bu açlık hissim hiç dinmiyo yiyorum masadan aç kalkıyorum midem hep huzursuz hep kazınıyor. Bende hareketsizim dinlenme modundayım hep
Kesinlikle ayniyim. Hatta ben 47 kiloydum ve daha ilk ay ogrenmeden bilmeden asiri bir aclik hissediyordum . Midem oyle kaziniyor ki bulaniyor ve gecistirme olayini yemiyo ... ama progestan hap mi yapti gebelik mi bilmiyorum.4 kilo aldim 3 ayda ve asiri sis hissediyorum

Bu kanamayi arkadasim da gecirdi. Hatta cocuk dustu diye gitti hastaneye bildiginiz pelte pelte oldu. Ama.bebek oradaydi ;) progestan ve yatmakla gecti. Kizi 6 yasinda. Ama.cidden bu kanama olayi ne kadar fazla var degil mi? Biz sans eseri dogmusuz o zaman. Eskiden ultrason vs progestan sanmiyorum . (86 kusagiyim ben ama :))
Ben ilk hamileligimde abd deydim, mezurayla karnimi ölcuyordu doktor, ki dunyanin en iyi kadin dogum hastanesi odulu olan bi hastaneydi 🤭 sadece kalp atisini duyabildigin bi alet vardi, ultrason felan tek 20. Haftada detaylida gördüm. Hatta cocuk hareket emiyor diye apar topar doktora gittim, yine o walkmen gibi seyi baglayip, kalbine bakti. ben ilk şok olmustum.

Back