• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    31
Benim dün çıktı sonucum fetal çok şükür iyi canım. Şimdi de doktordan geliyorum o da dedi fetal sonucun iyi dedi. Cinsiyeti de kağıda yazmasını istedim ama bariz belli oluyor kağıdın dışından bile 😂🫣
AY ne peki cok heyacanli benim fetali doktor acamadi kendi mailinde goremedi cinsiyeti. Cok heyecanli bekliyorum bakalim :) dun kuzen makas bicak yapti erkek tuz testi yapti kiz muallakta kaldik hep :)))

Kızlar bugün tam 13+0 olduk. Sürecin en başından bu yana herhangi bir belirti yaşamıyorum, ne mide bulantısı ne kasık ağrısı ne başka bi şey. Kanama alanı vs de yoktu. Lekelenme, kanama vs hiçbir şey yaşamadım. Sözün özü bu haftaya kadar çok şükür ki ağrısız ve problemsiz geldik 🙏🏻

Pazar günü gün ortası gibiydi, bir anda bardaktan boşalırcasına yoğun bi kanama gelmesin mi, ben şok, neye uğradığımı şaşırdım. Hem de kırmızı renkli. Kan sulandırıcı da kullanmış olduğumdan muhtemelen, öyle böyle bi akış değil, afedersiniz bacaklarımdan aşağı kan akıyor. Elim ayağım tutmaz oldu korkudan. Tek tesellim pıhtılı değil, ağrı sancı eşlik etmiyor. Ped taktım, hızlıca acilin yolunu tuttuk ama ağlaya ağlaya gidiyorum. Giderken doktoruma da yazdım hemen.

Neyse gittik, ultrasondan bakacaklar ama ben korkudan tir tir titriyorum. Ve kalp atışını duyduk, etrafında herhangi bi şey görünmüyor, kesenin yeri gayet olması gerektiği yerde falan. Anlayamadık böyle bi kanama nerden çıktı.

Bugün sabah da kendi doktoruma gittim. Kanama yoğunluğu azaldı ama lekelenme olarak hâlâ devam ediyor ara sıra. Doktorum da baktı ultrasondan, çok şükür ki şu an bebek sağlıklı görünüyor. Ama çok büyük olmamakla birlikte 1 cm’lik bi kanama alanı oluşmuş. Progestan fitil ve iğneye başladık. Süreçte şu an için dinleniyorum ama kafam allak bullak oldu, dünden beri korku sardı beni.

İlk 12 haftayı sorunsuz atlattık diye sevinirken 13. Hafta birdenbire böyle bir şey yaşadık, hem de hiç belirti yokken.

Dua edin lütfen bana, hepimiz sağlıkla alalım kucağımıza 🙏🏻
aynısını yaşadım çok şükür daha iyiyim şimdi. geçmiş olsun

Kızlar fetal sonuçlarınız kaç günde çıktı🥹 ben cuma verdim 12 gün dedi ama o kadar sürmez inş meraktan ölüyorum🥹🥹 hepinizin gözü aydın darısı başımıza🙏🥰

Kızlar selam , çarpıntısı olan varmı acaba neden olur 13 haftalıkta normalmidir

Kizlar ya gogus ve sac dokulmesi sorunu yasayan var mi? ilk gebeligimde sacim sonlara dogru bebek daha cok vitamin istedikce dokulmeye baslamisti. bu sefer imdat ya demirin de iyi dedi doktor ama oyle boyle dokulmuyor. Sampuan vs onerisi olan var mi cok ciddi bir dokulme yasiyorum. Gogusler de hem hassasiyet hem agri dun gece uzerine yatamadim resmen aciyordu. İlk gebeligimde sutum geldiginde boyle olmustu simdi ogrendigmden beri buyuk bir hizla buyuyorlar sutum de erken gelmesini istemiyorum ilk sut bebek icin cok faydali. Buyumesine yapacak bir sey yok ama agri icin onerisi olan var mi? Bu gebeligim daha mi zor geciyor yoksa yasin etkisi mi var cok daha zor geciyor sanki
Canim bence meme hassasiyeti ikinci gebelikte daha önce emzirme olduğu için daha fazla oluyor. Ben ilk gebeligimde hiç yaşamadım meme hassasiyeti bunda yatarken kalkarken süt iniyormuş gibi ağrı oluyir. Normal olduğunu düşünüyorum ben ❤️
Selam kızlar dün yoğun bir günün ardından yine lekelenmem başladı ve hala devam ediyor. Artık pazartesi klasiğim oldu lekelenme.
Dün fetal dna verdim, öncesinde de dr ense kalınlığı ölçeyim diye baktı her şey yolunda dedi. Pat öğleden sonra yine lekelenme başladı. Allah sağlık versin inşallah hepimize çok da takıntılı bir insan değilimdir hatta rahatımdır ama bu lavaboya gitme korkusu artık gebeliklerimin vazgeçilmezi oldu herhalde
Yaaa evet kanamalı gebelik gerçekten insanın anksiyetesini çok arttırıyor ne bu yazık ki. Ben de her tuvalete gittiğimde stres oluyorum oecete kontrolü iç çamaşırı kontrolü sürekli bir stres. İnşallah geçer ❤️
Benim dün çıktı sonucum fetal çok şükür iyi canım. Şimdi de doktordan geliyorum o da dedi fetal sonucun iyi dedi. Cinsiyeti de kağıda yazmasını istedim ama bariz belli oluyor kağıdın dışından bile 😂🫣
Gözün aydın ❤️ Ay bize bari şöyle kız catladik meraktan neymiş cinsiyeti 🥰
Canım kan hacmi artıyor gebelik sebebiyle kan pompalama ihtiyacı da artıyor çarpıntı genelde o yüzden oluyor. Tansiyonunu düzenli takip et. Onun dışında bir de doktoruna danisabilirsin için daha rahat eder ❤️

Canim benim cok vardi ama sadece kalp csrpintisi degil saclarim asiri dokuluyordu esime sordum sence cok mu dökülmüş diyee yoo çok gür sacim normal dedi🥲 yorgunlugum vardi bide sürekli ruh halim değişiyordu normalde hemen sinirlenmem asiri sabirliyim ve neseliyimdir nesem söndü dun hastaliktan acile gittigimde israrla D vitaminime bakin dedim 9 çıkmış cok dusuk alt sinir 20 yazıyor tabiki senin baska sikayetin varmi bilmiyorum ama kansizlik d vitamini vs de olabilir o ihtimalide düşün derim

Canim bence meme hassasiyeti ikinci gebelikte daha önce emzirme olduğu için daha fazla oluyor. Ben ilk gebeligimde hiç yaşamadım meme hassasiyeti bunda yatarken kalkarken süt iniyormuş gibi ağrı oluyir. Normal olduğunu düşünüyorum ben ❤️
iyi ki varsin❤️ bir kac mesajim oldu senin disinda kimse cevaplamadi. Allah Allah bu sorunu yasayan tek ben miyim diyor insan da o zaman. İlk gebeligimde sutum dogumdan sonra gelmisti bunda daha ilk aylardan baslayinca vucut bir hormonu cok mu uretiyor erken mi gelir sutum diye endiselendim cunku o ilk sari sutu emmesini cidden istiyorum. Evet evet ayni sey oluyor yanliz olmadigini bilmek iyi geliyor insana tesekkur ederim

Canim benim cok vardi ama sadece kalp csrpintisi degil saclarim asiri dokuluyordu esime sordum sence cok mu dökülmüş diyee yoo çok gür sacim normal dedi🥲 yorgunlugum vardi bide sürekli ruh halim değişiyordu normalde hemen sinirlenmem asiri sabirliyim ve neseliyimdir nesem söndü dun hastaliktan acile gittigimde israrla D vitaminime bakin dedim 9 çıkmış cok dusuk alt sinir 20 yazıyor tabiki senin baska sikayetin varmi bilmiyorum ama kansizlik d vitamini vs de olabilir o ihtimalide düşün derim

Saç dökülmesi bendede var , d vitaminim de 11 çıkmıştı gebelik başlangıcında devit verdi bana içiyorum ama işe yaramıyor demekki 😥

Yaaa evet kanamalı gebelik gerçekten insanın anksiyetesini çok arttırıyor ne bu yazık ki. Ben de her tuvalete gittiğimde stres oluyorum oecete kontrolü iç çamaşırı kontrolü sürekli bir stres. İnşallah geçer ❤️

Gözün aydın ❤️ Ay bize bari şöyle kız catladik meraktan neymiş cinsiyeti 🥰

Canım kan hacmi artıyor gebelik sebebiyle kan pompalama ihtiyacı da artıyor çarpıntı genelde o yüzden oluyor. Tansiyonunu düzenli takip et. Onun dışında bir de doktoruna danisabilirsin için daha rahat eder ❤️
Perşembe gidicem doktora evet en iyisi sormak çok teşekkür ediyorum😍

Saç dökülmesi bendede var , d vitaminim de 11 çıkmıştı gebelik başlangıcında devit verdi bana içiyorum ama işe yaramıyor demekki 😥
Olabilir canim demir eksikligindede oluyor sac dökülmesi kalp carpintisi gidip kan vermekte fayda var .ben 25 gundur filan kullanmiyodum ondan dustu heralde yada emilim mi olmuyor bilemedim gidince bidaha kan vericem o zaman anlarim.bide haftalardir diyodum ya burda burnum asiri tikanik kizlar diyee oda bagirsaklardan kaynaklanirmis zaten vucut bir sorun var diye sinyal veriyormuş d vitaminide bagirsaklar icin en önemli şey .bazen herseye gebelikte olur normal diyolarda öyle de degil aslinda mantikende Allah bize bunu lutfettyse niye daha fazla zorlasin

aynısını yaşadım çok şükür daha iyiyim şimdi. geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim 🙏🏻 Şu an ne durumdasınız?

İlk gebeliğimde yaşadım sizin anlattığınız gibi. Uyku hali dışında hiç belirtim yoktu neredeyse çok azdı. 11 haftadan sonra kırmızı aktif kanamam başladı birden. Hematom alanı ilk görülmedi sonradan belirginleşti. Uzunca bir süre de ara ara devam etti kanamam. Bol istirahat ettim progesteron kullandım baya. Çok şükür sağlıkla doğdu evladım. İnşallah sizin de sorunsuzca geçecektir bu süreç, bol dinlenmeye çalışın. Azıcık iyiyim diyip biraz ayaklandığımda yine kanamam oluyordu benim, imkanınız varsa yormayın hiç kendinizi
Şu an benim de kanamam, çoğunlukla lekelenme şeklinde devam ediyor maalesef. Sanırım gerçekten istirahat etmem gerekiyor gerçek anlamda. İnşallah dediğiniz gibi olur, sağlıkla gelir 🙏🏻

Kanaması olan arkadaşlarım cok geçmiş olsun bol bol dinlenin ilaçları düzenli alın bol su için çabucak geçer inşallah.
Benimde sıkıntılarım var 12+4 üz sırtım ağrıyor 3 gündür ve kalp çarpıntım var 🤦🏼‍♀️
Çok teşekkür ederim 🌸 Kış mevsimi su içmekte cidden zorlanıyorum, bu konuda biraz daha çabalasam şu süreç için iyi olacak sanırım. İstirahati bol su ve düzenli ilaçla desteklemek en sağlıklısı olacak gibi 🙏🏻 Hepsi sağlıkla gelsin inşallah 🙏🏻

Olabilir canim demir eksikligindede oluyor sac dökülmesi kalp carpintisi gidip kan vermekte fayda var .ben 25 gundur filan kullanmiyodum ondan dustu heralde yada emilim mi olmuyor bilemedim gidince bidaha kan vericem o zaman anlarim.bide haftalardir diyodum ya burda burnum asiri tikanik kizlar diyee oda bagirsaklardan kaynaklanirmis zaten vucut bir sorun var diye sinyal veriyormuş d vitaminide bagirsaklar icin en önemli şey .bazen herseye gebelikte olur normal diyolarda öyle de degil aslinda mantikende Allah bize bunu lutfettyse niye daha fazla zorlasin
Ya benim gebeliğim o kadar rahat geçiyorki maşallah diyeyim. Ama başından beri kalp çarpıntısı var bende en iyisi kan vereyim tiroidle alakalı da olabilir Allah korusun baktırmak lazım

Back