• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
bugun biraz atesi cikti 37.5 yarim tatli kasigi calpol vericem uyaninca doktoru yapicak baska bisey yok dedi bide burnunu serumfizyolojikle temizliyorum

Benim oğlum 3 haftadir grip. Dr. kesinlikle ilaç yok diyor, ben de zaten verme taraftarı degilim. Bağışıklığı oluşuyor şu an. Vucudu hastalikla savasmayi ogreniyor o yuzden hafif vücut isisi artiyor. Tek dedigi bol bol emzir gerekirse serum fizyolojik kullan başka bisey yok.
Yani sen bilirsin 37.5 ates değil aslinda 38.5ta calpol verilebilir. Eklemlerine islak havlu uygula bi de ayak altina cok az limon sürüyebilirsin

bugun biraz atesi cikti 37.5 yarim tatli kasigi calpol vericem uyaninca doktoru yapicak baska bisey yok dedi bide burnunu serumfizyolojikle temizliyorum
37.5 atesle ilac verilmez benim bildigim.kiziminda cikti oyle atesi ustunu hafiflettim.dustu atesi.daha da ciksaydi ilik dus aldiracaktim

Benim oğlum 3 haftadir grip. Dr. kesinlikle ilaç yok diyor, ben de zaten verme taraftarı degilim. Bağışıklığı oluşuyor şu an. Vucudu hastalikla savasmayi ogreniyor o yuzden hafif vücut isisi artiyor. Tek dedigi bol bol emzir gerekirse serum fizyolojik kullan başka bisey yok.
Yani sen bilirsin 37.5 ates değil aslinda 38.5ta calpol verilebilir. Eklemlerine islak havlu uygula bi de ayak altina cok az limon sürüyebilirsin
Arkadaşım ilaç yok kesinlikle diye yanlış bilgi verme benim kızım o kadar yoğun öksüruyordu ki boğazında balgam bi gecede oldu bu öksürük eğer ilaç kullanmasaydık bronşite dönüşebilirdi böyle durumlarda lütfen ilaç kullanmayim deyip daha da hastalığı ilerletmeyelim

Arkadaşım ilaç yok kesinlikle diye yanlış bilgi verme benim kızım o kadar yoğun öksüruyordu ki boğazında balgam bi gecede oldu bu öksürük eğer ilaç kullanmasaydık bronşite dönüşebilirdi böyle durumlarda lütfen ilaç kullanmayim deyip daha da hastalığı ilerletmeyelim

Oglum da balgamli oksuruyor, kullanmiyoruz. Dr. daha kapidan girerken ilaç yok diyor. Tek onerdigi bol emzirme, sık ciger dinletme.
Haa bu arada ben de yaa bronsite cevirirse diye korktum mu ? Korktum. Ama yine de vermedik bir sey. Her cocuk farkli.

37.5 atesle ilac verilmez benim bildigim.kiziminda cikti oyle atesi ustunu hafiflettim.dustu atesi.daha da ciksaydi ilik dus aldiracaktim
biliyorum bende ilac verilmeyecegini fakat esim cok hasta oldu yuskek ates ishal halsizlik bogazi sisti hastaneye gittik serum vs iki haftada anca kendine geldi ondan kizima gecti diye korktum atesi 38 olunca ilerlemesin diye yarim tatli kasigi calpol verdim doktorumla konusup baska bi ilac yok kendine geldi cok sukur

Benim oglum 2 ayliktan beri balgamli öksürüyor. Her doktora gittigimde dikkat et bronsite cevire bilir dedi. Cok dikkat ettim korktum ama gecmedi 2 kez antibyotik kullandim sonra kendi doktoruma gittim oda dedi bu cocugun antibyotiklik bise yok kes ilaclari zaten faydada etmedi oglum 6 aylik olmak üzere hala balgami var ve öksürüyor hergün nane ihlamur kekik cay veriyorum elma kabugunu cekirdekleriyle kynatip suyunu iciriyorum ama yok hic birsey fayda etmedi balgam söktürücüde kullandim yok yok yok. Artik alistim böyle olmasina atesine ve terine dikkat ediyorum elimden baska biseyde gelmiyor Allaha emanet ediyorum cünkü ben herseyi denedim hatta tuz lambasida aldim odaya koydum gece gündüz calisiyor. O kadar ilac bosuna kullanmisim...

benim doktorumda ilaç a karşı ama gerektiğinde kullanılmalı bence herkes kendi çocuğu için en doğru olanı yapar diye düşünüyorum 4 bucuk aylıkken bronşit oldu kızım antibiyotik kullandık hava verdim serum fizyolojik atlattık inşallah tekrarlamaz ne yani ilaça karşıyız diye ilaç vermeyip komalık mı edelim kuzuları gerçi ben antibiyotiği ağzına koydum o dışarı attı ama :D

Benim oglum 2 ayliktan beri balgamli öksürüyor. Her doktora gittigimde dikkat et bronsite cevire bilir dedi. Cok dikkat ettim korktum ama gecmedi 2 kez antibyotik kullandim sonra kendi doktoruma gittim oda dedi bu cocugun antibyotiklik bise yok kes ilaclari zaten faydada etmedi oglum 6 aylik olmak üzere hala balgami var ve öksürüyor hergün nane ihlamur kekik cay veriyorum elma kabugunu cekirdekleriyle kynatip suyunu iciriyorum ama yok hic birsey fayda etmedi balgam söktürücüde kullandim yok yok yok. Artik alistim böyle olmasina atesine ve terine dikkat ediyorum elimden baska biseyde gelmiyor Allaha emanet ediyorum cünkü ben herseyi denedim hatta tuz lambasida aldim odaya koydum gece gündüz calisiyor. O kadar ilac bosuna kullanmisim...
alerjisi olabilirmi? bnm alerjim oldgunda öyle oluyorum. bitki çayına olabilir belkide?

Merhaba güzel anneler bişey sormak istiyorum ek gıdaya geçenler ya da geçince ne kullanacaklar merak ettiğim bir konu yoğurt mayalama mı yoksa market yoğurdu mu vermeyi düşünüyorsunuz bebişlerinize bizim Dr muz günlük süt alıp her gün taze yoğurt vermemi tavsiye etti sizin Dr larıniz bu konuda ne dedi öğrenebilir miyim mümkünse?
Ben günlük kendim yoğurt ve kefir mayalıyorum ilk bunları verdim bayıldılar. Taze süt geliyor bize kaynatıp yapıyorum.

Evet cok istemiştim normal doğum yapmayı, zor oldu ama olabildi şükür :)

Ankara'dayım ben, araştırma gorevlisiyim, bir yandan doktora yapmaya çalışıyorum :) meslek böyle olunca her şeyi araştırmak huy olmuş durumda :)

Senin profilinde de akademisyen yazıyormuş şimdi gördüm, yoksa meslektaş mıyız? :KK48:
morordek morordek Orangutann Orangutann hop beri gelin siz de mi akademisyensiniz :)) Ben de postdoc için uğraşıyorum şu sıralar kucağımda iki bebiş :))

Ya ben de normal doğum taraftarıyım. İkiz olunca 35. haftada apar topar sezeryana aldılar kan zehirlenmesi yaşıyordum ölürsün dediler. Ama sezeryan korkunç bir ameliyat ben çok çektim. Herşeyin doğalı iyi.
Hatırlıyrm seni mecburiyetten olan bişey allah korumuş
mavimli mavimli ben kimya öğretmeniyim o işe giriştim ama kaldı

Back