• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Sadece anne sutu verdiğim zamanlarda haftada bi kez kaka yapıyordu şimdi bi yemek kaşığı yoğurt ve günde iki kez reflu maması veriyorum 60 cc kadar iki gün de bir yapıyor
benimki 6 ayını daha doldurmadı, o yüzden ben de hala sadece anne sütü veriyorum ve her gün mutlaka yapar. bizimki mi garip bir durum acaba? :)))

benimki 6 ayını daha doldurmadı, o yüzden ben de hala sadece anne sütü veriyorum ve her gün mutlaka yapar. bizimki mi garip bir durum acaba? :)))
Bizimki de doldurmadı ama anne sütunu hep kusuyor o yüzden gelişimi geri kalıyor diye ek bişiler vermeye çalışıyorum...normaldir canım bizimki biraz nazlı bebe :)

7:30 anne sütü
9:30 anne sütü
11:30 anne sütü
12:30 reflu maması
14:40 anne sütü
15:30 yoğurt
16:30 anne sutu
18:30 anne sütü
20:30 anne sütü
22:30 reflu maması
00:00 anne sütü
4:30 anne sütü

Artık kıyafet dayanmıyor bide kusması artık buyuk insan gibi kötü kokmaya başladı yine de diretiyorum 6 ay dolana kadar bi damla da bi damla dır içerde kalan :) diş desen biri çıkalı bir ay oldu diğeri de patladı bugünlerde huysuzluk cabası :(

Sadece anne sutu verilen bebekler kaç günde bir kaka yapıyor
Hemen hemen her gün. Nadiren 1 günde yapmadığı oluyor, 2. güne yapıyor.
Ama bu şekilde karnı doymaz ki yani bence ne kadar yiyebilir ki çok mu pimpirikliyim :)
Amaç şu anda karın doyurmak değil zaten :) 7.5-8. ayda kahvaltı öğününe geçeceğim şahsen, daha sonra kademeli olarak öğünler artacak.
1 yaşa kadar ana besin anne sütü/formül süt. Bebek besinleri tanıyacak önce :)

Son düzenleme:
naasıl pişirip verdiğinizi tariflerinizi falan yazın ben galiba hiç bişi bilmiyorum...ne guzel emzirip geziyorduk şimdi çok zor gelecek :KK43:(
mesela elmayi cam rendede rendeleyip iki cay kasigi suyundan vericekmisim ya da hani meyve fileleri varya icine bi parca armut koyucakmisim hem disini kasiycakmis hem armutun tadina bakmis olacakmis ya da mesela bi yemek yaptin icinde patates havuc vs ne varsa yagsiz yerinden kucucuk elinle ezip ver dedi dr amac doymasi degil tadina bakmasi ve uc gun boyle azar azar tadim yapip alerjisi var mi yok mu ona bakmak eger vucudunda biyerinde kizariklik vs olmuyosa arttirabilirsin dedi atiyorum 4.gun 2 cay kasigi 5.gun 3 cay kasigi gibi. 6.ayi bitene kadar boyle kontrole gittigimizde artik ogun olarak baslayacagimizi soyledi doktorumuz:) bide tam ben soracaktim kendisi artik kaka sayisi azalacak 3gunde 1 yapmasi da normal, gunde 3 defa yapmasi da normal dedi ama kakasini zorla yapiyosa kabizlik vs durumunda konusuruz dedi ona da cevap vermis olayim canim

Anneler merhaba :) kış geldi malum, bana bi anlatın ne yapıyorsunuz? Bizim kız 15 Mayıs doğumlu. Önce sarılık yüzünden sürekli hastaneye git gel, sonra da benim bunalımlarım yüzünden hergün mutlaka dışarı çıktık ve bizim kız çok alıştı. Evde inanılmaz sıkılıyor. Kucak delisi kızım kucakta bile ağlıyor. Camdan dışarıyı izlerken biraz sakinleşiyor ama yetmiyor kaymağıma.
Uzatmışım kusura bakmayın, sizler dışarı çıkıyor musunuz, çıkacak mısınız kış aylarında? Şu üşütme korkusuyla eve hapsolduk biz :kızgın:

Reflü mamasını doktor neye göre verdı bebegının ne şikayetı vardı benım bebegım fıskırtarak kusuyor hergıttıgımde soracağım doktora ama unutuyorum

Anneler merhaba :) kış geldi malum, bana bi anlatın ne yapıyorsunuz? Bizim kız 15 Mayıs doğumlu. Önce sarılık yüzünden sürekli hastaneye git gel, sonra da benim bunalımlarım yüzünden hergün mutlaka dışarı çıktık ve bizim kız çok alıştı. Evde inanılmaz sıkılıyor. Kucak delisi kızım kucakta bile ağlıyor. Camdan dışarıyı izlerken biraz sakinleşiyor ama yetmiyor kaymağıma.
Uzatmışım kusura bakmayın, sizler dışarı çıkıyor musunuz, çıkacak mısınız kış aylarında? Şu üşütme korkusuyla eve hapsolduk biz :kızgın:
Güzel havayı bulunca çıkartıyoruz biz sıkıca giydirip. Bazen gerçekten soğuk oluyor o zaman da birkaç dakika camdan temiz hava aldırıyoruz. Bizimki de gezmeye çok alışmıştı ama evde üst üste vakit geçirmek zorunda kalınca biraz alıştı gibi :) Yaz çocuklarının dezavantajı bu galiba, dışarıya alışınca eve girmekte zorlanıyorlar :KK48:

Reflü mamasını doktor neye göre verdı bebegının ne şikayetı vardı benım bebegım fıskırtarak kusuyor hergıttıgımde soracağım doktora ama unutuyorum
Aynen öyle emdiğini kusuyor du gerçi hala kusuyor ama o mama diğerlerinden daha katı kıvamda olduğu için midede duruyo onu kusmuyor

09.00 anne sütü
13.00 anne sütü
17,30 anne sütü
20.00 anne sütü
05.00 anne sütü

bebeğimin kilosu ve gelişimi çok iyi, 6 aylık 9 kilo. ama bu kadar besliyorum ben, öğün sayımız size göre çok az.

diğer anneler sizin öğün sayınız nasıl? önümüzdeki hafta ek gıdaya başlayacağız.

09.00 anne sütü
13.00 anne sütü
17,30 anne sütü
20.00 anne sütü
05.00 anne sütü

bebeğimin kilosu ve gelişimi çok iyi, 6 aylık 9 kilo. ama bu kadar besliyorum ben, öğün sayımız size göre çok az.

diğer anneler sizin öğün sayınız nasıl? önümüzdeki hafta ek gıdaya başlayacağız.
Sık emzirmemin nedeni emdiğini kusması ama sizinki de bayağı uzun aralıklıymış

anladım az az emziriyorsunuz.

aslında 4er saat arayla emziriyorum, sadece gece uyanmadığı için sabah 5te uyanınca emip uyuyıor tekrar.
Maşallah size benim bebeğim de 6 aylık 9 kg ama 1.5 saati geçmiyor emzirme aramız, hele gece kaç kere kalkıyor saymıyorum artık en uzun uykusu 2 saat uykusu uzar diye bekliyodum hep ama artık koyverdim sağlıklı olsunlar da gerisi mühim değil , ben tadımlara da başladım artık meyve suyu ,yoğurt tattırıyorum çok istekli bebeğim maşallah bakalım

Back