• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Benim oglum 2 ayliktan beri balgamli öksürüyor. Her doktora gittigimde dikkat et bronsite cevire bilir dedi. Cok dikkat ettim korktum ama gecmedi 2 kez antibyotik kullandim sonra kendi doktoruma gittim oda dedi bu cocugun antibyotiklik bise yok kes ilaclari zaten faydada etmedi oglum 6 aylik olmak üzere hala balgami var ve öksürüyor hergün nane ihlamur kekik cay veriyorum elma kabugunu cekirdekleriyle kynatip suyunu iciriyorum ama yok hic birsey fayda etmedi balgam söktürücüde kullandim yok yok yok. Artik alistim böyle olmasina atesine ve terine dikkat ediyorum elimden baska biseyde gelmiyor Allaha emanet ediyorum cünkü ben herseyi denedim hatta tuz lambasida aldim odaya koydum gece gündüz calisiyor. O kadar ilac bosuna kullanmisim...
Göğsüne zeytinyağı sürmeyi denedin mi?

alerjisi olabilirmi? bnm alerjim oldgunda öyle oluyorum. bitki çayına olabilir belkide?
canim bitki cayi vermedigim zamanlardads vardi. Ama aklimdan gecmiyor degil kronik veya alerjik bise olmasinin. Alerji doktoruna götürmeyi düsünüyorum

Göğsüne zeytinyağı sürmeyi denedin mi?
yok canim denemedim benim süphem alerjik olmasi veya kronik biseydir Allah korusunda bi alerji uzmanina bas vurcam

Salı günü bizde kontrole gideceğiz kasım 9 da 6 aylık oluyoruz :) kendim başlamak istemedim ek gida için bi iki defa yogur denemesi yaptık ve şuan iki yanakta pütür pütür alerjik bi durum mu artık bilmiyorum bakalım doktor ne diyecek sizde durumlar nasıl hanımlar

kizlar kizim terlediginde bakiyorum alni soguk soguk olmus annem daha iyi hastaligi atiyo diyo doktoru takip edicez atesi yoksa dedi bisi yoktur dkmi internete bakinca bissuru abuk subuk seyler yaziyo :(

Henüz blw için erken onu anladım yoğurt verirken bile yutkunması değişiyor. Blw için 7. ayı bekleyeceğim ben.
Blw'de zaten doğması gereken tarihe göre 6 ay olmasını beklemek gerek diye biliyorum. Senin ikizler erken doğduğu icin 7. ayı beklemen yerinde olur :)
morordek morordek @Orangutann hop beri gelin siz de mi akademisyensiniz :)) Ben de postdoc için uğraşıyorum şu sıralar kucağımda iki bebiş :))
Evetttt konuşmuştuk sanki önceden. Araştırma gorevlisiyim, doktora ile uğraşıyorum ben de bebe ile :) sen tez derdini başından savmıșsın en azından :)

Hem emzirip hem mama veren varmi? Neye göre veriyorsuniz mamayi veya kac defa?
ben oyle yapiyorum. aksamlari uyumadan once 120 cc veriyorum. eger gunduz sutum yoksa 60 cc de gunduz veriyorum ama geceyi her gun gunduzu ise cok nadir veriyorum. aksam mamasina cok alisti basta da verdik simdi o saat gelince baygi istiyor diger zamanlarda os hep emziriyorum basta sutum cok iyiydi kıymetini bilemdim ama ne yapaayim cok sukur hala emziriyorum

Kızlarrrrrr uzunnn zamandır yazmıyordum hep takip etsem de.... Eskilerr , beni tanıyanlarrr toplaşın hele :halay:duyun de inanmayın ben 2018 de de mayıs annesi oluyorummm:anneadayı::anneadayı: (inşallah)
10 hafta bu seferki maceram da :KK43: maalesef bebğimin kalbi durmuş perşembe gün kürtaj oldum yine....:KK43: Hayırlısı böyleymiş RAbbim oğluma uzun ömürler versin cümle bebeklerle birlikte:dua::dua::dua:

Blw'de zaten doğması gereken tarihe göre 6 ay olmasını beklemek gerek diye biliyorum. Senin ikizler erken doğduğu icin 7. ayı beklemen yerinde olur :)

Evetttt konuşmuştuk sanki önceden. Araştırma gorevlisiyim, doktora ile uğraşıyorum ben de bebe ile :) sen tez derdini başından savmıșsın en azından :)
Dün noldu? Bir blw örneği tam. Muz yiyecektim soyarken bebiş gördü heyecanlandı. Öylece ona verdim ama bebişi tutuyorum diğer taraftan muzun arkasını. o görmüyor tuttuğumu, kabuklarını çekiştirdi sonra bir ısırık aldı miniş çok hoşuna gitti bir tane daha aldı öğürdü hemen çıkardı. Tam blw annelerinin anlattığı gibi. Bebişin refleksi var çok şükür. Tabi ben elinden aldım şimdilik bu kadar blw yeter :))

Benim oglum 2 ayliktan beri balgamli öksürüyor. Her doktora gittigimde dikkat et bronsite cevire bilir dedi. Cok dikkat ettim korktum ama gecmedi 2 kez antibyotik kullandim sonra kendi doktoruma gittim oda dedi bu cocugun antibyotiklik bise yok kes ilaclari zaten faydada etmedi oglum 6 aylik olmak üzere hala balgami var ve öksürüyor hergün nane ihlamur kekik cay veriyorum elma kabugunu cekirdekleriyle kynatip suyunu iciriyorum ama yok hic birsey fayda etmedi balgam söktürücüde kullandim yok yok yok. Artik alistim böyle olmasina atesine ve terine dikkat ediyorum elimden baska biseyde gelmiyor Allaha emanet ediyorum cünkü ben herseyi denedim hatta tuz lambasida aldim odaya koydum gece gündüz calisiyor. O kadar ilac bosuna kullanmisim...
Ben de öksürüğü icin 2 3 cay kasigi ihlamur verdim artik 6 aylik oldu diye. Dr.a sordugumda karaciğerini yorar dedi vermedim bi daha

10 hafta bu seferki maceram da :KK43: maalesef bebğimin kalbi durmuş perşembe gün kürtaj oldum yine....:KK43: Hayırlısı böyleymiş RAbbim oğluma uzun ömürler versin cümle bebeklerle birlikte:dua::dua::dua:
Canım üzüldüm ama Allah hayırlısını sağlıklısını versin..
Dün noldu? Bir blw örneği tam. Muz yiyecektim soyarken bebiş gördü heyecanlandı. Öylece ona verdim ama bebişi tutuyorum diğer taraftan muzun arkasını. o görmüyor tuttuğumu, kabuklarını çekiştirdi sonra bir ısırık aldı miniş çok hoşuna gitti bir tane daha aldı öğürdü hemen çıkardı. Tam blw annelerinin anlattığı gibi. Bebişin refleksi var çok şükür. Tabi ben elinden aldım şimdilik bu kadar blw yeter :))
Hahah süpermiş :)
Ya artık ben de zaptedemiyorum gerçekten. Mama sandalyesine ve yemek ritueline alışsın diye yemeklerde sandalyesine oturtuyoruz. Hep bi yemeklere dalmalar, ağza götürmek istemeler falan. Sabah eline bütün salatalık verdim artık ama koparmasın diye gözüm üzerinde sürekli :) neyse son 5 gün. Bugün organik pazardan bal kabağı ve yeşil kabak aldım, heyecanla geri sayım yapıyoruz :rolleyes:

Ya artık ben de zaptedemiyorum gerçekten. Mama sandalyesine ve yemek ritueline alışsın diye yemeklerde sandalyesine oturtuyoruz. Hep bi yemeklere dalmalar, ağza götürmek istemeler falan. Sabah eline bütün salatalık verdim artık ama koparmasın diye gözüm üzerinde sürekli :) neyse son 5 gün. Bugün organik pazardan bal kabağı ve yeşil kabak aldım, heyecanla geri sayım yapıyoruz :rolleyes:
Ay hadi bakalım güzel kabak yemeler :halay:

mama sandalyesinde dik oturabiliyormu.yada normalde oturabiliyormu

Önümüzdeki hafta 6. Ayı doluyor. 1 aydır aynı kiloda durdu kaldı. 300 gr almış sadece, 8500 gr şu an. Sanırım doktorumuz izin verecek ek gıdaya başlamaya. Çok heyecanlıyım hem de korkuyorum blw deneyeceğiz biz de.

mama sandalyesinde dik oturabiliyormu.yada normalde oturabiliyormu
Evet oturabiliyor
Önümüzdeki hafta 6. Ayı doluyor. 1 aydır aynı kiloda durdu kaldı. 300 gr almış sadece, 8500 gr şu an. Sanırım doktorumuz izin verecek ek gıdaya başlamaya. Çok heyecanlıyım hem de korkuyorum blw deneyeceğiz biz de.
Bu aylarda az kilo alması çok normal :)

Back