- 9 Şubat 2015
- 450
- 624
- 53
- 36
- Konu Sahibi endless love
-
- #55.621
Aynen benim bebişte göğsümde ve omzumda uyumaya alıştı yerıne yatırdığım an uyanıyor neyapacagız artık uyku düzenini oturtmak istiyorum büyüdükçe bu uyku sorun haline gelmeye başlayacak benimki birde gazından çok uyanıyor.uykusunda titriyor süreklı onada uyanıyor sese karşı çok hassas umarım düzene girer hafta içi uğraşacağın yerınde uyutmakiçinBebeğim memede uyurdu yerine yatirirdim ama artik uyumuyor. Bugun sadece 2 saat gunduz uykusu var gece de uyumamisti.
Siz nasil uyutuyosunuz Allah aşkına gozleri kipkirmizi oldu ama sonuna kadar acik etrafa bakiniyor
Benim ki gazdan uykusundan aglayarak uyaniyor cikinca rahatliyor ama uyanmis oluyor tabi. Ben aksam hicbir sekilde uyutamayinca kendi yatagimiza onun reflu yatagiyla yatirdim ben de yanina yattim memede acikta biraktim uyku arkadasi gibi memeye sarildi yanagini yasladi cani istedikce emdi emdi uyudu :)Aynen benim bebişte göğsümde ve omzumda uyumaya alıştı yerıne yatırdığım an uyanıyor neyapacagız artık uyku düzenini oturtmak istiyorum büyüdükçe bu uyku sorun haline gelmeye başlayacak benimki birde gazından çok uyanıyor.uykusunda titriyor süreklı onada uyanıyor sese karşı çok hassas umarım düzene girer hafta içi uğraşacağın yerınde uyutmakiçin
Kesinlikle göğüslerine dokunmayın. Sıkmayı geçtim dokunmak bile tehlikeliymiş. Sizin hormonlarınız beneğe geçtiği için oluyor şişlik, bir süre sonra geçiyor. Ben yıkarken krem sürerken bile göğüs kısmına hızlıca sürüp geçtim uyarmamak için, sonra indi şişliği...Kızlar kızımın göğüslerinde şişlik var, annem ovala yada sık diyor, internette biraz baktım ikisini de yapmayın yazıyor, daha doktor kontrolümüzé de var, sizin de başınıza geldi mi ve nasıl geçti?
Ben de sezaryen oldum, doktorum 6 haftada kontrole çağırdı. Senin için de geç değil, haftaiçi randevu alıp vaktinde gidebilirsin kontrolüne.34.gün ve ben Doğum sonrası kontrole gitmedim gittiğimde doktor yoktu bi daha da bebişten fırsat bulup gidemedim . Sezeryan Doğum dikiş değil de yapıştırma sanırım . Emin değilim aslında . Herşey yolunda gözüküyor ama aklıma geldikçe tedirgin oluyorum Doğum sonrası kontrolde ne yapıyorlar ki .
1. Ay kontrolünde çektirdik biz. Bazı hastaneler 2. Ayda bakıyormuş. Bizim hastanemiz 1. Ay, 3. Ay, 6. Ay da bakıyormuş.Kizlar iyi geceler kizim 4 kilo dogdu 1 aylik kontrole gittik 4800 olmus anne sutu veriorum sadece ama beni emzik olarak kullanio mememi birakinca kendi aglamaya baslio bir de kalca ultrasonu 2.ayda dedi doktor bize siz cektirdiniz mi
Bizim de sarılık değerimiz yüksekti. Doktor kiloya göre bir hesap yaptı, 3 saatte bir emzirmen lazım demişti. Şimdi 1 aylık kontrolde geceleri 4 saate kadar bekleyebilirsin uyuyorsa dedi. Gündüz uyku durumuna göre 2-3 saatte bir emziriyorum.Kızlar günaydın, bizim çocuk doktoru 10.gün kontrolünde sarılık riskini artık atlattık bundan sonra iki saatte bir emzirmeye çalış iki saatten önce emzirme mumkunse dedi, sizin doktorlarda böyle birşey dedi mi yada siz ne kadar sıklıkla emziriyorsunuz?
Link atabilirmisin canımTavuk capraz alerjenmis bi de yayla corbasi var o da yogurt. Cok gecmis olsun. Sen de diyet yaptigin surece emzirebilirsin. Facete alerji gruplari var orada paylasilanlari okumani tavsiye ederim. Bi de groupstan girdiginde notlar var onlari indirebilirsin. Cok detayli aciklamalara ulasabilirsin oradan.
Link atabilirmisin canım
Aynı durumdayız gerçekten aynı cümleleri tekrar yazabilirim sanaCok emerse daha cok gaz olur diye korkuyorum zaten 10dk dan fazla da emmiyor. Doydugu zaman kabul de etmiyir memeyi. 3 aya gecer diyolar bakalim 1.5 ay daha vaktimiz var. Tabi daha uzun da surebilirmis o zaman yandik iste..insallah bir an once biter. Valla bebisimi sevemiyorum bile aglamasindan
canım dışarı çıkarıp bir gezdirmeyi denedin mi. Bir sefer bir yine acile diye çıktık evden binanın önünde uyudu kucağımdaBebeğim memede uyurdu yerine yatirirdim ama artik uyumuyor. Bugun sadece 2 saat gunduz uykusu var gece de uyumamisti.
Siz nasil uyutuyosunuz Allah aşkına gozleri kipkirmizi oldu ama sonuna kadar acik etrafa bakiniyor
Bebegin ne kadar ile doyuyorsa o kadar stoklarsin ..70ml ile doyuyorsa her bir kaba o kadar koyarsin ziyan olmazPeki bi seferde 150 ml mi vereceksiniz çocuğa eritince tekrar dondurmakta olmaz nasıl yapıcaz?
Aynısı bendede var kaç günlük bebişiniz?
Öy
canım dışarı çıkarıp bir gezdirmeyi denedin mi. Bir sefer bir yine acile diye çıktık evden binanın önünde uyudu kucağımda
Azaldığını düşünürsen azalıyor canım asıl. Çoçuğunun doymadığına dair bir belirti yoksa memede süt uzun süre birikmiyordur ondan sert olmaz. Sert olmasa dahi çocuk emerken az az gelirmiş rahat olKızlar bizde 19 günlük olduk, sanki sütüm hafif azaldı gibi, eskiden göğüslerim daha sert oluyordu Sanki yumuşadı yani hergün 7-8 cisli kakalı bez de değiştiriyorum ama acaba azalmış mıdır?
bos degil cnm :) benimkinin aglama krizleri tutunca güyaa bos memeyi veriyorum ki cok yiyipte gaz yapmasin diye masallah bos memede hic bis degilmisKızlar bizde 19 günlük olduk, sanki sütüm hafif azaldı gibi, eskiden göğüslerim daha sert oluyordu Sanki yumuşadı yani hergün 7-8 cisli kakalı bez de değiştiriyorum ama acaba azalmış mıdır?
bos degil cnm :) benimkinin aglama krizleri tutunca güyaa bos memeyi veriyorum ki cok yiyipte gaz yapmasin diye masallah bos memede hic bis degilmisyarim saat arayla ayni memeyi veriyorum bazen
15 dk emdi mi bakmiyorum ama genelde hep sirayla emziriyom. Ama heralde 15 dk emiyo :)Sağolasın yaa, içime şu serptin valla, bu arada ebemiz bana her memeyi en az 15 dakika emzir demisti, hatta bir memeyi 15 dakika emzirmedi isen diğer emzirmeye ondan başlamam gerektiğini söylemişti bu kurala uyabiliyor musunuz?
Oyle düşünme canım, bebek çektikçe süt üretilir. Hatta yumuşak memede yağlı süt (asıl kilo yapan kısım) daha cok olur diyorlar. Zaten günlük bez sayın da gayet iyi, onlar azalmadığı sürece bebegin doyuyor demektir.Kızlar bizde 19 günlük olduk, sanki sütüm hafif azaldı gibi, eskiden göğüslerim daha sert oluyordu Sanki yumuşadı yani hergün 7-8 cisli kakalı bez de değiştiriyorum ama acaba azalmış mıdır?
Tatlım sizin kakalı bez sayınız nasıl? Benim son günlerde azaldı gibi. 35 günlük olduk. Gün geçtikçe azalıyor muymuş bilgin var mı?Oyle düşünme canım, bebek çektikçe süt üretilir. Hatta yumuşak memede yağlı süt (asıl kilo yapan kısım) daha cok olur diyorlar. Zaten günlük bez sayın da gayet iyi, onlar azalmadığı sürece bebegin doyuyor demektir.
Bizde bariz bi azalma yok, 5-6 tane civarında oluyor genelde. Azalma oluyor mu onu da bilmiyorum maalesefTatlım sizin kakalı bez sayınız nasıl? Benim son günlerde azaldı gibi. 35 günlük olduk. Gün geçtikçe azalıyor muymuş bilgin var mı?
Evet maalesef 3 ay kadar sürüyor diyorlar. Fön makinesi sesini de internetten bulup dinletebilirsin belki bilemiyorum ki. Duydugum çözümleri paylasmak istedim
Canim yan yatir damlat sonra yuz ustu yatir bekle cok rahat cikiyoKizlar bebegimin burnu tikali emmekte zorluk cekiyor ve uyumuyo o yüzden.. deniz suyu damlatiyorum bi fayda etmiyor otribebe ile de cekiyorum.. yinede ayni napcagimi sasirdimbi tavsiyeniz varmi ne yapa bilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?