2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Nurse Harvey için bizim doktor Biogaia işe yaramazsa onu deneriz demişti ve 2 ay gibi bir sınır söylemedi. Biogaia bi nebze işe yaradığından kullanmaya gerek kalmadı şimdilik, sadece doktorun söylediğini paylaşmıştım burada.
Kalça ultrasonunu da 2 aylıkken yaptıracağız biz.
Süt sağmıyorum ama bebeğin emmek istiyorsa bol bol emzir bence, sütün ancak bebek emdikçe artar. Yetmiyor diye de düşünme, en temel yanılgı o zaten.

Bizde biogaia denedik ama çok ise yaramadı malesef /: doktor onerdiyse biz de kullanalım o zaman teşekkürler:) emmek istediği zaman emziriyorum tabiki ama bazen emzirmeden göğsümü sikinca süt gelmiyor , bazen de emzirirken bebeğim ağzından çıkartıp ağlamaya başlıyor tekrar verince almıyor bende süt gelmiyor mu acaba diye düşünmeye başladım o yüzden /:

benim 33 gün oldu perşembe günü kontrole gittim çoğu dikişin attığını kalanlarında atmak üzere olduğunu söyledi yani daha hepsi iyileşmemiş biraz daha zaman, 40ı çıkmadan eşinle beraber olmayın hızlıca toparlayabilmen için bana dr um öyle söylemişti bide sarı bi akıntım var onun içinde normal dedi ama bence doktoruna görün normal doğumda ne acılar çektik biz elle muaynesine mi dayanamıcaz:)

Bebek elle sıkmaya ya da sagmaya göre daha cok çeker sütü. Az da olsa gelir yani. Süt azsa da emdikce beyne süt yetmiyor mesajı gidip süt üretimi başlar. Belki bebegin bol bol gelmesini istiyordur ondan ağlayıp bırakıyordur. Sen zorla da olsa ver memeyi, pes etme :) mamayı biberonla mı veriyorsun?

Bana da gaz problemi yuzunden bırakıyor gibi geldi çünkü her zaman yapmıyor bazen uyuyana kadar içiyor /: pes etmiyorum inşallah , uykuya dalmak için biberonu tercih ediyor bazen boş olsa da ağzında tutuyor , evet canım mamayi biberonla veriyorum günde bir yada iki kez 60 ml yada 40 ml veriyorum çoğunlukla da hepsini bitirmeden sagilmis süt varsa onu veriyorum :)

mrb kızlar herkese kolaylıklar diliyorum bebişlere de bol uykular.. aranızda adet olan varmı acaba?? doğum snrası 55.gün oldu bugün ve dün adet oldum. emzirdikçe adet olunmaz diyolar ama ben bebeğimi sürekli emziriyorum. bu olayları da pek bilmiorum ama var mı bilgisi olan? doğmdan ne kadar sonra adet olunuyorki? özellikle efehatun bilgilendirirsen sevinirim çok

Dışkıda parazit tahlili yapılmıştır herhalde, yapılmadıysa mutlaka bakılması lazım , anne sütü haricinde dışarıdan su ya da başka yiyecek içecek verildi mi bebeğe

Kızlar bizde 19 günlük olduk, sanki sütüm hafif azaldı gibi, eskiden göğüslerim daha sert oluyordu Sanki yumuşadı yani hergün 7-8 cisli kakalı bez de değiştiriyorum ama acaba azalmış mıdır?
Çişli bez sayısı azalmadıkça sütün azaldığını düşünmeyin, bez sayısını takip edin

Dışkıda parazit tahlili yapılmıştır herhalde, yapılmadıysa mutlaka bakılması lazım , anne sütü haricinde dışarıdan su ya da başka yiyecek içecek verildi mi bebeğe

Laktoz intoleransı araştırıldı mı
parazite falan bakildi bisey yoktu gizli kan cikti sadece. Laktoz interolanzda mi tahlille bakiliyor? Anne sütü disinda sadece cay veriyoruz rezene cayi doktorum spt ve süt ürünleri kesmemi söyledi bi kac gün diskiyi takup etcez

Anladım canım, bizde biberona alışınca memeyi almama olayı olmuştu, o yüzden sordum. Biberondan bol bol gelince memeden az gelen sütü beğenmemişti resmen :) Seninki ikisini de alıyor demek ki. Dedigin gibi gaz sancısı geldiğinden de bırakabilir işte maalesef her cocuk farklı yasayarak tecrubeleniyoruz :)

HappyMommy doktordan değil ama takip ettiğim bir emzirme grubunda denk geldim. Ilk ay kakalı bezle takip yapılırken, ilk aydan sonra çişli bez sayısı önemliymiş. Yani azalması normal herhalde.

Aynen öyle hamileyken ve şimdi okuduğum çoğu şeyi yaşayarak öğrendim :) allah sağlık versin bütün bebeklerimize inşallah gerisi halloluyor bir şekilde :) çok teşekkürler paylasimlarin için

anneler aranizda gaz giderici ilac kullanan varmi ilacin ustunde gunde 4 kere 10 damla 0,4 ml kullanin yaziyor yani toplada 40 damla mi demek istemis cok fazla degilmi sizce bu arada ilacin adi omx eczacida bilgi vermemis bu ilaci kullanan varmi yada siz kullandiginiz ilactan kac damla veriyorsunuz

HappyMommy doktordan değil ama takip ettiğim bir emzirme grubunda denk geldim. Ilk ay kakalı bezle takip yapılırken, ilk aydan sonra çişli bez sayısı önemliymiş. Yani azalması normal herhalde.
Çişli bezde sıkıntı yok da kakalı bez azalınca kabız mı oldu acaba diye tedirgin olmuştum. Yoksa kilo alımı iyi çok şükür Sizin nasıl gidiyor?

Çişli bezde sıkıntı yok da kakalı bez azalınca kabız mı oldu acaba diye tedirgin olmuştum. Yoksa kilo alımı iyi çok şükür Sizin nasıl gidiyor?
Kilo alımı iyiyse sıkıntı yoktur canım. Bizim de iyi gidiyor, saka maka 40 çıkmak üzere, sizin de oyle di mi? :) seninle de hamilelik takvimimizde 1 aya yakın vardı sözde ama şu an sanırım 2 gün :) ben doguramayinca tabi :)

Ben de öyle erken doğurmadım aslında 40. hafta oldu, 39+1 de ama sen baya baya geç kaldın :) 40ı çıkınca uyku düzenimizde bir mucize olur diye bekliyorum bakalım hayırlısı inşallah

Ben de öyle erken doğurmadım aslında 40. hafta oldu, 39+1 de ama sen baya baya geç kaldın :) 40ı çıkınca uyku düzenimizde bir mucize olur diye bekliyorum bakalım hayırlısı inşallah
Bende öyle bisey bekliyordum canim pazr günü 40 cikti dünde bütün gece yatmadik bakalim bu gece napcaz

Sen erken doğurmadın, ben geç kaldım. Aslında 40'ı çıktı saymalı mıyım bilmem ki
Simdilik ben de 40'ı bir milat gibi bekliyorum ama bakalım neler olacak :)

Arkadaslar bebegım 2 gündür ishal sarı renk ama su gibi çıkıyor birde çok ağlayarak yapıyor sizce doktora gotureyım mı yoksa beklerım mi biraz daha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…