• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Bebeğim memede uyurdu yerine yatirirdim ama artik uyumuyor. Bugun sadece 2 saat gunduz uykusu var gece de uyumamisti.
Siz nasil uyutuyosunuz Allah aşkına gozleri kipkirmizi oldu ama sonuna kadar acik etrafa bakiniyor
Aynen benim bebişte göğsümde ve omzumda uyumaya alıştı yerıne yatırdığım an uyanıyor neyapacagız artık uyku düzenini oturtmak istiyorum büyüdükçe bu uyku sorun haline gelmeye başlayacak benimki birde gazından çok uyanıyor.uykusunda titriyor süreklı onada uyanıyor sese karşı çok hassas umarım düzene girer hafta içi uğraşacağın yerınde uyutmakiçin

Aynen benim bebişte göğsümde ve omzumda uyumaya alıştı yerıne yatırdığım an uyanıyor neyapacagız artık uyku düzenini oturtmak istiyorum büyüdükçe bu uyku sorun haline gelmeye başlayacak benimki birde gazından çok uyanıyor.uykusunda titriyor süreklı onada uyanıyor sese karşı çok hassas umarım düzene girer hafta içi uğraşacağın yerınde uyutmakiçin
Benim ki gazdan uykusundan aglayarak uyaniyor cikinca rahatliyor ama uyanmis oluyor tabi. Ben aksam hicbir sekilde uyutamayinca kendi yatagimiza onun reflu yatagiyla yatirdim ben de yanina yattim memede acikta biraktim uyku arkadasi gibi memeye sarildi yanagini yasladi cani istedikce emdi emdi uyudu :)

Kızlar kızımın göğüslerinde şişlik var, annem ovala yada sık diyor, internette biraz baktım ikisini de yapmayın yazıyor, daha doktor kontrolümüzé de var, sizin de başınıza geldi mi ve nasıl geçti?
Kesinlikle göğüslerine dokunmayın. Sıkmayı geçtim dokunmak bile tehlikeliymiş. Sizin hormonlarınız beneğe geçtiği için oluyor şişlik, bir süre sonra geçiyor. Ben yıkarken krem sürerken bile göğüs kısmına hızlıca sürüp geçtim uyarmamak için, sonra indi şişliği...
34.gün ve ben Doğum sonrası kontrole gitmedim gittiğimde doktor yoktu bi daha da bebişten fırsat bulup gidemedim . Sezeryan Doğum dikiş değil de yapıştırma sanırım . Emin değilim aslında . Herşey yolunda gözüküyor ama aklıma geldikçe tedirgin oluyorum Doğum sonrası kontrolde ne yapıyorlar ki .
Ben de sezaryen oldum, doktorum 6 haftada kontrole çağırdı. Senin için de geç değil, haftaiçi randevu alıp vaktinde gidebilirsin kontrolüne.
Kizlar iyi geceler kizim 4 kilo dogdu 1 aylik kontrole gittik 4800 olmus anne sutu veriorum sadece ama beni emzik olarak kullanio mememi birakinca kendi aglamaya baslio bir de kalca ultrasonu 2.ayda dedi doktor bize siz cektirdiniz mi
1. Ay kontrolünde çektirdik biz. Bazı hastaneler 2. Ayda bakıyormuş. Bizim hastanemiz 1. Ay, 3. Ay, 6. Ay da bakıyormuş.
Kızlar günaydın, bizim çocuk doktoru 10.gün kontrolünde sarılık riskini artık atlattık bundan sonra iki saatte bir emzirmeye çalış iki saatten önce emzirme mumkunse dedi, sizin doktorlarda böyle birşey dedi mi yada siz ne kadar sıklıkla emziriyorsunuz?
Bizim de sarılık değerimiz yüksekti. Doktor kiloya göre bir hesap yaptı, 3 saatte bir emzirmen lazım demişti. Şimdi 1 aylık kontrolde geceleri 4 saate kadar bekleyebilirsin uyuyorsa dedi. Gündüz uyku durumuna göre 2-3 saatte bir emziriyorum.
Tavuk capraz alerjenmis bi de yayla corbasi var o da yogurt. Cok gecmis olsun. Sen de diyet yaptigin surece emzirebilirsin. Facete alerji gruplari var orada paylasilanlari okumani tavsiye ederim. Bi de groupstan girdiginde notlar var onlari indirebilirsin. Cok detayli aciklamalara ulasabilirsin oradan.
Link atabilirmisin canım

Cok emerse daha cok gaz olur diye korkuyorum zaten 10dk dan fazla da emmiyor. Doydugu zaman kabul de etmiyir memeyi. 3 aya gecer diyolar bakalim 1.5 ay daha vaktimiz var. Tabi daha uzun da surebilirmis o zaman yandik iste..insallah bir an once biter. Valla bebisimi sevemiyorum bile aglamasindan :KK43:
Aynı durumdayız gerçekten aynı cümleleri tekrar yazabilirim sana

Öy
Bebeğim memede uyurdu yerine yatirirdim ama artik uyumuyor. Bugun sadece 2 saat gunduz uykusu var gece de uyumamisti.
Siz nasil uyutuyosunuz Allah aşkına gozleri kipkirmizi oldu ama sonuna kadar acik etrafa bakiniyor
canım dışarı çıkarıp bir gezdirmeyi denedin mi. Bir sefer bir yine acile diye çıktık evden binanın önünde uyudu kucağımda:D

Kızlar bizde 19 günlük olduk, sanki sütüm hafif azaldı gibi, eskiden göğüslerim daha sert oluyordu Sanki yumuşadı yani hergün 7-8 cisli kakalı bez de değiştiriyorum ama acaba azalmış mıdır?

Kızlar bizde 19 günlük olduk, sanki sütüm hafif azaldı gibi, eskiden göğüslerim daha sert oluyordu Sanki yumuşadı yani hergün 7-8 cisli kakalı bez de değiştiriyorum ama acaba azalmış mıdır?
Azaldığını düşünürsen azalıyor canım asıl. Çoçuğunun doymadığına dair bir belirti yoksa memede süt uzun süre birikmiyordur ondan sert olmaz. Sert olmasa dahi çocuk emerken az az gelirmiş rahat ol

Ben de şey sormak istiyorum kızlar grip oldum :( üç gündür maskeyle geziyorum. Bugün artık boğazımda gıcık ve ağrı başladı. Çok az da burun akıntım kaldı. Sizce maskeyi çıkarmak için tamamen iyileşmeyi mi beklemeliyim

bos degil cnm :) benimkinin aglama krizleri tutunca güyaa bos memeyi veriyorum ki cok yiyipte gaz yapmasin diye masallah bos memede hic bis degilmis :D yarim saat arayla ayni memeyi veriyorum bazen

bos degil cnm :) benimkinin aglama krizleri tutunca güyaa bos memeyi veriyorum ki cok yiyipte gaz yapmasin diye masallah bos memede hic bis degilmis :KK70: yarim saat arayla ayni memeyi veriyorum bazen

Sağolasın yaa, içime şu serptin valla, bu arada ebemiz bana her memeyi en az 15 dakika emzir demisti, hatta bir memeyi 15 dakika emzirmedi isen diğer emzirmeye ondan başlamam gerektiğini söylemişti bu kurala uyabiliyor musunuz?

Sağolasın yaa, içime şu serptin valla, bu arada ebemiz bana her memeyi en az 15 dakika emzir demisti, hatta bir memeyi 15 dakika emzirmedi isen diğer emzirmeye ondan başlamam gerektiğini söylemişti bu kurala uyabiliyor musunuz?
15 dk emdi mi bakmiyorum ama genelde hep sirayla emziriyom. Ama heralde 15 dk emiyo :)

Oyle düşünme canım, bebek çektikçe süt üretilir. Hatta yumuşak memede yağlı süt (asıl kilo yapan kısım) daha cok olur diyorlar. Zaten günlük bez sayın da gayet iyi, onlar azalmadığı sürece bebegin doyuyor demektir.

Oyle düşünme canım, bebek çektikçe süt üretilir. Hatta yumuşak memede yağlı süt (asıl kilo yapan kısım) daha cok olur diyorlar. Zaten günlük bez sayın da gayet iyi, onlar azalmadığı sürece bebegin doyuyor demektir.
Tatlım sizin kakalı bez sayınız nasıl? Benim son günlerde azaldı gibi. 35 günlük olduk. Gün geçtikçe azalıyor muymuş bilgin var mı?

Tatlım sizin kakalı bez sayınız nasıl? Benim son günlerde azaldı gibi. 35 günlük olduk. Gün geçtikçe azalıyor muymuş bilgin var mı?
Bizde bariz bi azalma yok, 5-6 tane civarında oluyor genelde. Azalma oluyor mu onu da bilmiyorum maalesef :( doktor da asıl gostergenin kilo artışı oldugunu soyledi ama bunlar da ipucu olurmus genelde

Evet maalesef 3 ay kadar sürüyor diyorlar. Fön makinesi sesini de internetten bulup dinletebilirsin belki bilemiyorum ki. Duydugum çözümleri paylasmak istedim

Canım telefonuna kolik bebek uygulaması indir bütün sesler mevcut :) ben öyle yaptım uyumaya direnirse fön sesi açıyorum azcik rahatlıyor uyuyakaliyorr :)

Merhaba kızlar , bebeğim 40 günlük oldu bugün , arada feci gaz problemimiz oluyor , hatta gaz yüzünden sürekli uykusundan uyandığı oluyor , şu an metsil ve zinco kullanıyorum bir de rezene , nurse harvey i bende duydum buraya yazanlar olmuş ama 2 aylik olduğunda kullanılması onerilmis kullananlar doktor tavsiyesi ile mi kullanıyorlar ? Ben cesaret edemedim kullanmaya /: bir de kalça ultrasonu için 1,5 2 aylık dedi aşıya götürdüğm hemsire . Ben bayramdan önceki cuma yaptırmayı düşünüyorum siz kaç günlükken yaptirmistiniz ? Son olarak bir de süt konusu var , göğüslerim yara oldu şimdi sol iyileşti sadece ordan emzoriyorum sağı sagiyorum fakat sagdigim süt sanırım bebeğe yetmemeye başladı mama veriyorum akşamları o yuzden , saat başı sagdigimda 20 ml çıkıyor yaklasik , süt sagan anneler var mi aranızda sizinki ne kadar valla moralim bozuluyor sagdikca az sütüm diye , bebegiminde emdikce emesi geliyor üzülüyorum /:

Kizlar bebegimin burnu tikali emmekte zorluk cekiyor ve uyumuyo o yüzden.. deniz suyu damlatiyorum bi fayda etmiyor otribebe ile de cekiyorum.. yinede ayni napcagimi sasirdim :KK43: bi tavsiyeniz varmi ne yapa bilirim
Canim yan yatir damlat sonra yuz ustu yatir bekle cok rahat cikiyo

Back