• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Kızlar günaydın, bizim çocuk doktoru 10.gün kontrolünde sarılık riskini artık atlattık bundan sonra iki saatte bir emzirmeye çalış iki saatten önce emzirme mumkunse dedi, sizin doktorlarda böyle birşey dedi mi yada siz ne kadar sıklıkla emziriyorsunuz?
Bebegim 44 günlük. Uyuyorsa uyandirmiyoruz artik ama uyanık oldugu zamanlar ben cok sık emziriyorum saat başı belki daha sık emziriyorum. Gece de 2 kez fln kalkıyor 3 veya 4 saatte bir.
Bu duzene 1 aydan sonra basladik. Oncesinde gunduz en gece 2 saatte bir gece en gec 3 saatte bir demisti doktor.

Morelim cok bozuk kizlar benim yedigim seyler bebegime alerji yapiyor.. süt ürünleri artik yemiycem. Dün sabah bebegimin altini actigimda diskisi kanli ve mukusluydu cok korktum hemen götürdük tahlik fln derken gida alerjisi dedi doktorumuz. Eger düzelmezse mamaya gececez :( Allahim insallah düzelir ve bebegimi devam emzire bilirim:(

Sarı kantaron yağını emzirirken kullanabilir miyiz ? Çatlaklara cilt lekelerine iyi geliyormuş ya

Morelim cok bozuk kizlar benim yedigim seyler bebegime alerji yapiyor.. süt ürünleri artik yemiycem. Dün sabah bebegimin altini actigimda diskisi kanli ve mukusluydu cok korktum hemen götürdük tahlik fln derken gida alerjisi dedi doktorumuz. Eger düzelmezse mamaya gececez :KK43: Allahim insallah düzelir ve bebegimi devam emzire bilirim:KK43:

Gecmis olsun baska belirti var mıydı? Vucutta dokuntu, kaş ve kulakta kabuklanma, huzursuzluk gibi. Ben de bir bucuk hafta süt urunleri diyeti yaptim simdi hafiften diyeti actim gozlemdeyim.
Hersey de süt ürünü var nerdeyse. Biskuvilerde mesela süt olmasa da peynir alti suyu var bunlara dikkat etmen lazim bi sure patates kabak yiyip bebegini rahatlatabilirsin. Kirmizi meyveler de alerjen ozellikle çilek.
Kanlı kakadan once ne yemistin mesela

Size birşey sorcam kızlar sütünü sağan arkadaşlar bilir galiba; sütünüzü sağıp saklamak içşn aparat ne kullanıyorsunuz böyle ölçülü saklama aparatları var mı?
Evet var. Ben bebedorun 4lu saklama kabini aldim. Kucuk biberon gibi. Biberon ucu da uyuyor agzina. Tabi buzdolabinin normal kisminda kisa sureli saklamak icin bu. Eger buzlukta uzun sureli saklamayi dusunuyorsaniz sut saklama poseti daha kullanisli

Gecmis olsun baska belirti var mıydı? Vucutta dokuntu, kaş ve kulakta kabuklanma, huzursuzluk gibi. Ben de bir bucuk hafta süt urunleri diyeti yaptim simdi hafiften diyeti actim gozlemdeyim.
Hersey de süt ürünü var nerdeyse. Biskuvilerde mesela süt olmasa da peynir alti suyu var bunlara dikkat etmen lazim bi sure patates kabak yiyip bebegini rahatlatabilirsin. Kirmizi meyveler de alerjen ozellikle çilek.
Kanlı kakadan once ne yemistin mesela
Önceki aksam mangal tavuk baharatsiz özellikle .. közlenmis kirmizi biber ve yayla corbasi. Sabahta bise yemeden altini actim baktim kan var. Önce dedim acaba kirmizi biberden kirmizi mi oldu diye sonra ikinci kez tekrar yspinca mukuslu olunca anladim. Dün aksamdan beride bulgur yedim ve salata kahvaltidada bal yedim ve zeytinsalatasi ysptim.. ona ragmen yinede kirmizi geldi arada bi diskisi

Biz canım biz. Gaz sancısı sanıyoruz. Ama yok çoğu zaman alttan pırt geliyor. Fakat rahatlamıyor. Eşimle şaşkınız. Uyuduğu zamanlar dışında sürekli huysuz söyleniyo ağlıyo. Sakinleşsin diye memeyle bütün oldu artık. Midesini zorlayacak diye de çekiniyorum ama çok ağlayınca da üzülüyorum :KK43:

Cok emerse daha cok gaz olur diye korkuyorum zaten 10dk dan fazla da emmiyor. Doydugu zaman kabul de etmiyir memeyi. 3 aya gecer diyolar bakalim 1.5 ay daha vaktimiz var. Tabi daha uzun da surebilirmis o zaman yandik iste..insallah bir an once biter. Valla bebisimi sevemiyorum bile aglamasindan :(

Beyaz gürültü (white noise) denen müziklerden açmayı denediniz mi kızlar? Kolik bebek müzikleri diye de aratabilirsiniz. Bizimki kolik değil çok şükür ama çok huysuzlandığında açıyorum bu müziklerden faydası oluyor. Elektrik süpürgesi, saç kurutma makinesi ve aspiratör seslerinde de sakinleşiyormuş sanırım.

Sonuçta vitamin, değiştirip denemenin bi zararı olmaz diye düşünüyorum

Fon makinesi arabayla dolasmak iyi geliyor ama bizim sorun sadece bazi zamanlar degil surekli aglamasi uyanikken. Hep de makineleri acmakla olmuyor. Bakalim 3 ay sonra genelde bitermis bu kolik. Insallah :(

Önceki aksam mangal tavuk baharatsiz özellikle .. közlenmis kirmizi biber ve yayla corbasi. Sabahta bise yemeden altini actim baktim kan var. Önce dedim acaba kirmizi biberden kirmizi mi oldu diye sonra ikinci kez tekrar yspinca mukuslu olunca anladim. Dün aksamdan beride bulgur yedim ve salata kahvaltidada bal yedim ve zeytinsalatasi ysptim.. ona ragmen yinede kirmizi geldi arada bi diskisi
Tavuk capraz alerjenmis bi de yayla corbasi var o da yogurt. Cok gecmis olsun. Sen de diyet yaptigin surece emzirebilirsin. Facete alerji gruplari var orada paylasilanlari okumani tavsiye ederim. Bi de groupstan girdiginde notlar var onlari indirebilirsin. Cok detayli aciklamalara ulasabilirsin oradan.

Fon makinesi arabayla dolasmak iyi geliyor ama bizim sorun sadece bazi zamanlar degil surekli aglamasi uyanikken. Hep de makineleri acmakla olmuyor. Bakalim 3 ay sonra genelde bitermis bu kolik. Insallah :KK43:
Evet maalesef 3 ay kadar sürüyor diyorlar. Fön makinesi sesini de internetten bulup dinletebilirsin belki bilemiyorum ki. Duydugum çözümleri paylasmak istedim

Bebeğim memede uyurdu yerine yatirirdim ama artik uyumuyor. Bugun sadece 2 saat gunduz uykusu var gece de uyumamisti.
Siz nasil uyutuyosunuz Allah aşkına gozleri kipkirmizi oldu ama sonuna kadar acik etrafa bakiniyor

Tavuk capraz alerjenmis bi de yayla corbasi var o da yogurt. Cok gecmis olsun. Sen de diyet yaptigin surece emzirebilirsin. Facete alerji gruplari var orada paylasilanlari okumani tavsiye ederim. Bi de groupstan girdiginde notlar var onlari indirebilirsin. Cok detayli aciklamalara ulasabilirsin oradan.
Facede gruplarin isimleri ney mesela bulamadim. Senin bebegindede mi var alerji :(

Bebeğim memede uyurdu yerine yatirirdim ama artik uyumuyor. Bugun sadece 2 saat gunduz uykusu var gece de uyumamisti.
Siz nasil uyutuyosunuz Allah aşkına gozleri kipkirmizi oldu ama sonuna kadar acik etrafa bakiniyor
Bizimkide bugün gündüz toplam sadece iki saat uyudu.. cok kötü agliyor sancisi var belli.. meme vermek istemiyorum hemen cünkü aradan fazla vakit gecmiyor dahada gaz yapiyo be yapcagimizi sasirdik vallah

Sab simplex diye bir gaz ilaci varmis arkadasim bana tavsiye etti. Onu doktoruma soracam pembe bir ilac cilek kokuyor. Biogaia kullaniyoruz ama sanki daha kötüye gidiyor sancilarimiz. Faydasi olursa sizinle paylasirim

Gündüz uykusu bizimde bugünyoktu . 11 de bi uyandı 21 de anca uyudu.
Çıktık araba ile turladık biraz daldı eve geldik uyandı.
Kaç kez memede daldı beşiğe yatırdım utandı .
Çok yordu bugün çok . Allahtan ağlaması yok yoksa işim zor

Facede gruplarin isimleri ney mesela bulamadim. Senin bebegindede mi var alerji :KK43:
Alerji platformu grup adi. Bebegimde alerjik egzema var nedenini bilmiyorum gozlemdeyim ben de.

Bizimkide bugün gündüz toplam sadece iki saat uyudu.. cok kötü agliyor sancisi var belli.. meme vermek istemiyorum hemen cünkü aradan fazla vakit gecmiyor dahada gaz yapiyo be yapcagimizi sasirdik vallah
Bunlar da alerjiden olabilir bagirsak tepkisi diyorlar

Sab simplex diye bir gaz ilaci varmis arkadasim bana tavsiye etti. Onu doktoruma soracam pembe bir ilac cilek kokuyor. Biogaia kullaniyoruz ama sanki daha kötüye gidiyor sancilarimiz. Faydasi olursa sizinle paylasirim
Biogaia alerjik bebeklere verilmiyor sanirim süt ile ilgili bisey varmis icinde. Dr.una bi sor istersen ilaclar da alerjiyi tetikliyor

Bizimki de meme olmadan uyumayanlardan. Bazen emzirme sonrası uyumayınca anneme veriyorum biraz oyalayıp daha sonra uyutsun diye ama ne yapsa olmuyor mecbur gene meme veriyorum.
Bazen gündüzleri hic uyumadığı oluyor maalesef. Bazen de baya iyi uyuyor. Şu ara sanırım cok degiskenler, bir gün bir günü tutmuyor bizim.. Ne zaman duzene girer bilemiyorum. Sizinki de böyle geçici bir şeydir belki?
Bizim doktor Biogaia işe yaramazsa Nurse Harvey şurup deneyeceğiz demişti. Buraya yazanlar da vardı etkisini görüp. Sen de onu dene istersen?

Bizimki de meme olmadan uyumayanlardan. Bazen emzirme sonrası uyumayınca anneme veriyorum biraz oyalayıp daha sonra uyutsun diye ama ne yapsa olmuyor mecbur gene meme veriyorum.
Bazen gündüzleri hic uyumadığı oluyor maalesef. Bazen de baya iyi uyuyor. Şu ara sanırım cok degiskenler, bir gün bir günü tutmuyor bizim.. Ne zaman duzene girer bilemiyorum. Sizinki de böyle geçici bir şeydir belki?

Bizim doktor Biogaia işe yaramazsa Nurse Harvey şurup deneyeceğiz demişti. Buraya yazanlar da vardı etkisini görüp. Sen de onu dene istersen?
Yillar önce annem onu erkek kardesimde kullanmis onun gaz sorunu cok kötüymüs o zaman öyle agliyodu ki bayilcak gibi oluyomus annem sab simplexi kullandiktan sonra düzelmis.. eger oda bende bi ise yaramazsa nurse harveyi denerim..

Back