- 19 Şubat 2015
- 888
- 1.432
- 113
- 34
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #62.461
Canim ya nasil umut oldun bana anlatamam. Zaten mama veriyorum en bastan beri cok degil sutum ama iyice gitti nerdeyse kesilecek diyebilirim. Seninki sut sagma makinesi mi. Yoksa manuel mi. Markasini verebilir misin. Emmedigi zmaan kac ml cikiyordu sutunCanım ben bebeğimi her anne gibi emzirmeyi çok istiyordum. Dönem dönem hem sütüm azaldı hem de bebeğimin kilo alımı azaldı ama ben emzirmekten hiç vazgeçmedim. En son iki hafta önce hastalandığı için emmeyince sütüm yine azaldı. Çok okudum çok araştırdım nasıl arttırabilirim diye. Öncelikle ek gıdayı asla emzirme öncesi vermedim. Beslenmeme dikkat ettim ve kafeini iki gün çok azalttım, suyu arttırdım. Bebeğimi her emzirdikten sonra süt sağma makinesi ile göğsümü boşalttım. Süt olmadığı halde dakikalarca bebeğimin fotoğraflarına ve videolarına bakarak sağdım. Aynı işlemi kızım gece uykusuna geçtikten sonra ben yatana kadar saatte bir yaptım. Gece aynı şekilde emzirmeye kalktığımda bir göğsümü emzirip sonrasında her iki göğsü boşaltıp yattım. Pompadan sonra elimle de sağdım. Sağdığım sütleri bir sonraki emzirme öncesi verdim. İnan bana üçüncü günde sütüm gözle görülür bir farkla arttı. Kızım uyuduktan sonra iki göğsümden toplamda 30 ml çıkartırken dün akşam (üçüncü gündü) 150 ml çıkarttım. Sabah bir göğüsten 70 ml çıkarken bu sabah 110 ml çıkarttım. Eğer bebeğinin doymadığını düşünüyorsan devam sütü verebilirsin.
2 gün sürekli göğüs boşaltma işlemini yaparsan üçüncü gün farkı göreceksin. Sabırla yap. Ve kaç ml çıkarsa çıksın önemseme.
Yok canim denemedimcanım eski süt yapan içecek yiyeceklere dönsen artar beünce.denedin mi
30 ml den 150 ml e cikarman buyuk basari canim ya. Cok sagol cevap verdigin icin allah razi olsun. Bu dediklerini hemen uygulicam. Esim en bastan beri elektrikli pompa alalim dedi ben istemedim. Zmaninda alsaydim ve duzenli sagsaydim emzirme sonralari su an bu durumu yasamayacaktim. Süt gelmedigi icin emmek de istemiyoM meleksinsen
Sütüm arttıktan sonra sağdığım sütü emzirme öncesi vermeme gerek kalmadı. Buzluğa koyuyorum. Bir sonraki emzirmeye kadar iki göğsüm de doluyor çok şükür. Dünden beri buzlukta stok yapıyorum.
İnşallah tüm annelerin sütü bol olsun ve evlatlarına yarasın.
Canım hiç moralini bozma ve kendine güven. İstediğini sorabilirsin yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.30 ml den 150 ml e cikarman buyuk basari canim ya. Cok sagol cevap verdigin icin allah razi olsun. Bu dediklerini hemen uygulicam. Esim en bastan beri elektrikli pompa alalim dedi ben istemedim. Zmaninda alsaydim ve duzenli sagsaydim emzirme sonralari su an bu durumu yasamayacaktim. Süt gelmedigi icin emmek de istemiyo
Beyaz üzüm ye canım. ÇoğalırKizlar sutum asiri azaldi yavrum emmek istiyo ama süt yok sonra sinirleniyo. Cok huysuz biraz emse huysuzlugu gececk ama sut yokkkcok morelimmm bozukkk
canım fissler vitaquick kullanıyorum ben çok memnunum tavsiye ederimKızlar düdüklü tencere almak istiyorum ama hangisinden alicam bilemedim . 500 liraya da var 150 liraya da daha düşüge de . şöyle evde memnun oldugunuz . Bakliyat lari pişirme Süresi en az olabiln.sebzeleri öldürmeden haslayabilen bi tencere
Ayy canım hala alamadım da fisler çok pahalı geldi. 300 liraya 2li olanlardan almak istiom. Karaca emsan ve korkmaz arasında kaldimcanım fissler vitaquick kullanıyorum ben çok memnunum tavsiye ederim
Biz deki durumlar da aynenn sen de ki gibj ısırma hiç bitmicek saniodum ama şu 2 3 gündür yapmio kuzum.. yogurttan değildir inşallahUzunca bir zaman sonra merhaba.
Oglum kucağımdan hic inmediginicin onun kisa sureli uykularindada karnimi doyurup yemek yapiyim evi toplayim derken dunya ile baglantim kesildi adeta. Iki disimiz cikti ucuncu yolda sanirim surekli beni isiriyor.
Bir haftadir emmesi icin göğsümü her verdigimde koparircasina isiriyor. Ne yapacagimi bilemedim yara icinde kaldi gögüslerim . Sizlerde boyle sorunlar yasayanlar varmi ne yapıyorsunuz bu gibi durumlarda.
Birde ili gundur minik minik sivilce seklinde alerji olmus tosunum neden olduğunu çözemedim . Bugun dahada cogalmisti. Aceba yogurtmu yapti diye düşündüm ama yogurt ilk defa yemiyor. Sizce neden olabilir.(
O zman ben aventin tek tarafli olanini alim canim o gelene kadar da el pompaaiyla idare edim. Cok sagol canim ya. Aklima takilan bisey olursa mutlaka donucem sanaCanım hiç moralini bozma ve kendine güven. İstediğini sorabilirsin yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.
Ben uygun fiyatlı diye lansinoh almıştım elektrikli ama son kalan sütü tam boşaltmıyor. Avent iyi diyorlar alabilirsen onu al. Manueller çok kullanışlı olmuyor malesef. Sadece iki gün azimli ve sabırlı ol. Üçüncü gün farkı göreceksin.
Ben de çok üzülmüştüm. Ama okuduklarıma inandım ve azmettim. Mesela ilk sağdığımda (emzirme vakti) 30 ml süt çıktı. O da masajla zorla falan. Ben şok oldum. Anneme diyorum ki anne bu kadar az olamaz bence pompa sağmıyor. Derken işi gücü bıraktım yalnızca emzirdim sonrasında sağdım. On dk birini, on dk diğerini. Sonra tekrar başa dönüp 5er dk sağdım. Hiç sütün gelmese bile pes etme. Bir de bebeğinin fotoğraflarına videolarına bak. Bunu bebeğin gece uykusuna geçtikten sonra saatte bir yap. Geceleri de emzirmeye kalktığında emdiği memeden kalan sütü ve diğerini mutlaka sağ. inşallah sütün artacak.
İnşallah fayda görürsün canım. Gelişmelerden haberdar edersen sevinirim.O zman ben aventin tek tarafli olanini alim canim o gelene kadar da el pompaaiyla idare edim. Cok sagol canim ya. Aklima takilan bisey olursa mutlaka donucem sana
Canım biz de aynıyız. Dün gece 12 de kalktı, 3e kadar uyumadı. Üst dişi patlamış ama henüz bir rahatlama yok.Bugun de zombi.gibiyim anlicaniz. Saat.basi kalkmak ta.neyin.nesi. nerede o 5-6 saat uyuyan cocuk nerede bu çocuk! ?
Canım kızım da içmiyordu hipp devam sütünü denedim içti. Bir de onu deneyebilirsin denemediysen.Günaydın kizlar
Benim kizda bizim.yemekleri.yogurtla yer.
Cok.sulu ise.mesela corba gibi biraz tam tahilli ekmek içinden ufaliyorum.minik.kusuma.
Netten alip tarifle yaptigim mamalara.hep.burun.kivirdi.
Illa.bizim.yediklerimizden olacak
Birde sade yogurt. Bayiliyor.
Gece sık uyaniyor. Dooymuyor diye mama.veriyorum Pek içmiyor. Eskiden icerdi..
Doktorumuz evol... Marka devam.sütü önerdi , asla içmedi. Zaten tadi kotuymus. Bizim kiz da boga burcu ya damak tadi önemli tabi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?