- 24 Temmuz 2007
- 1.240
- 1.716
- 333
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #62.441
doktorlar anneler kadar bilmiyor baaazen canim. benim kizimda ayni sekilde oynuyor simdi bu donem deneme yanilma donemi ve bebisler bize mantiksiz gelsede boyle dwniyorlar herseyi. ayrica agziyla taniyor herseyi bu yuzden agzina gotururler.bende oğluma üst üste dizilen bloklardan aldım ama benimki onları yıkmayı ve vurmayı seviyor. sizinki de öyle mi? çok vahşi sürekli vuruyor oyuncaklarını birbirine. doktora sordum dönem özelliğimi diye hayır dedi. anlamadım bende. kavgacı olacak herhalde
Ben bi yerde okudum canim once onlari yikmayi ogreniyomus sonra dizmeyi
ingver benimkide öyle csnim herşeye vuruyor yere atıyor
bende düşünüyorum napsam diye iyi oldu söyledikleriniz. ya korkuyorum çocuk kavgacı olacak diye. genlerinde var baba tarafı çok kavgacı. konuşmaları bile hep bağıra çağıra.Benim oglumda öyle canım, sofrada kasık alıyor masaya vuruyor, oyun oynarken cingiraklari birbirine vuruyor, elimi açıyorum şap şap elime vuruyor, disari camdan bakitiyorum cama vuruyor, hepsi aynı demekki, al birini vur ötekine deyim bende
Canım bebeğinin kilosu x 150 bebeğinin günlük süt ihtiyacını veriyor.
Örneğin 8kg x150 = 1200ml
2 saatte bir emziriyorsan 1200/12 =100 ml
3 saatte bir emziriyorsan 1200/8 = 150 ml
Canım ben sadece emzirip ek gıda tadımlık veriyorum.Peki ek gıdaya geçince de yine günde o kadar alması gerekiyor mu? Yani 8 kilo Bebek 1200 cc annesütü veya mama +ek gıda mı olcak?çok değil mi? Eğer öyleyse ben mümkün değil o kadar emziremiyorum
rulem Benim sütüm 4. Aydan sonra yetersiz geldiği için maalesef ek gıda daha ağır basıyor.
Bu arada bugün Dr a gittik boyumuz 2cm uzamış, baş çevremiz yarım cm, yaklaşık 500 gr almışız. 1ay 1hafta oluyor.
Bıngıldağımız 4. Ayda kapanmaya başlamıştı Dr sorun yok demişti. Kapanmış sayılır dedi şimdi. Sizdeki durum ne, baş çevreniz ne kadr büyümüş???
Bir de balık olayını sorcam demiştim. 9. Ayı bekle dedi. Yanı önümüzdeki ay başlıcam. Anne sütüyle de hiç bişey olmaz dedi. Yani ardarda bile verebilirsin dedi
Çok geçmiş olsun canım umarım en hafif haliyle geçsin gitsin.Kızlar çok konuşuldu biliyorum ama başıma geldi ne yapcm bilmiyorum şuanda yardımcı okursanız çok sevinirim.
Kızım bugün sürekli hapşırıyor hatta burnundan su da geldi son hapşırmasında.az önce elma kaynattım biraz çubuk tarçınla ondan verdim ama başka ne yapabilirim bilmiyorum
Sağol canım cevabın için yarın vereyim biraz da ıhlamur şuanda tam 1 saat oldu emiyor uyumaya çalışıyor ama ağlayıp duruyor kimbilir ne sıkıntısı var kuzumn Allah hepimizin bebeklerine sağlık huzur versinÇok geçmiş olsun canım umarım en hafif haliyle geçsin gitsin.
Ihlamur verildiğini buradan duymuştum canım. Biraz ıhlamur ver istersen. Ve ek gıda vermeyip sık sık emzirmeni tavsiye ederim.
Maşallah canım gelişimi çok güzel.
Ben doktora bıngıldağın erken kapanması sorun mu diye sorduğumda önemli olan baş çevresinin büyümesi demişti. Baş çevresi büyüyorsa sorun değilmiş.
Gecmis olsun canim insallah en kisa zmanda duzelirSağol canım cevabın için yarın vereyim biraz da ıhlamur şuanda tam 1 saat oldu emiyor uyumaya çalışıyor ama ağlayıp duruyor kimbilir ne sıkıntısı var kuzumn Allah hepimizin bebeklerine sağlık huzur versin
Sağol canm inşallahGecmis olsun canim insallah en kisa zmanda duzelir
Canım ben bebeğimi her anne gibi emzirmeyi çok istiyordum. Dönem dönem hem sütüm azaldı hem de bebeğimin kilo alımı azaldı ama ben emzirmekten hiç vazgeçmedim. En son iki hafta önce hastalandığı için emmeyince sütüm yine azaldı. Çok okudum çok araştırdım nasıl arttırabilirim diye. Öncelikle ek gıdayı asla emzirme öncesi vermedim. Beslenmeme dikkat ettim ve kafeini iki gün çok azalttım, suyu arttırdım. Bebeğimi her emzirdikten sonra süt sağma makinesi ile göğsümü boşalttım. Süt olmadığı halde dakikalarca bebeğimin fotoğraflarına ve videolarına bakarak sağdım. Aynı işlemi kızım gece uykusuna geçtikten sonra ben yatana kadar saatte bir yaptım. Gece aynı şekilde emzirmeye kalktığımda bir göğsümü emzirip sonrasında her iki göğsü boşaltıp yattım. Pompadan sonra elimle de sağdım. Sağdığım sütleri bir sonraki emzirme öncesi verdim. İnan bana üçüncü günde sütüm gözle görülür bir farkla arttı. Kızım uyuduktan sonra iki göğsümden toplamda 30 ml çıkartırken dün akşam (üçüncü gündü) 150 ml çıkarttım. Sabah bir göğüsten 70 ml çıkarken bu sabah 110 ml çıkarttım. Eğer bebeğinin doymadığını düşünüyorsan devam sütü verebilirsin.Kizlar sutum asiri azaldi yavrum emmek istiyo ama süt yok sonra sinirleniyo. Cok huysuz biraz emse huysuzlugu gececk ama sut yokkkcok morelimmm bozukkk
canım eski süt yapan içecek yiyeceklere dönsen artar beünce.denedin miKizlar sutum asiri azaldi yavrum emmek istiyo ama süt yok sonra sinirleniyo. Cok huysuz biraz emse huysuzlugu gececk ama sut yokkkcok morelimmm bozukkk
canım ilk aylarda tükettiğimiz süt yapan içecek yiyeceklere dönsen artar beünce.denedin mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?