• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Ben de sürekli onunla birlikte ağlıyorum, gaz sancısından öyle bir ağlıyor ki bazen morarıyor gibi geliyor🥺
Sütüm artık iyi şekilde geliyor ama bizimki mama rahatlığına alıştı o yüzden memeden çok durmuyor, süt+ mama şeklinde ilerliyoruz hala🥺
Uykudan zorla uyandırmak çok yoruyor, bazen herşeyi deniyorum yinede uyanmıyor içim acıyor aç yatıyor diye, bu süreç yüzünden bu minik hallerinin keyfini çıkaramıyoruz çok üzülüyorum.
Ayy bu kadar zor olacağını tahmin etmemiştim, Rabbim kolaylaştırsın hepimiz için bu süreçleri🤲
Doktor bana gece uyandirmana gerek yok dedi 5 saate kadar şekerleri dusmuyormus sarılık olduğumuz için sürekli uyandırmaya çalışıyordum artık istesemde kendisi uyanıyor sürekli 🙁

Evet aç mı değil mi anlayamıyorum.Biz 17 günlük olduk birkaç gündür bu şekilde ilerliyoruz.Memede kendini güvende ve huzurlu hissediyor
Bende anlamıyorum canım ama susmazsa mama verince susuyor gazida olsa mama yerini gazı okunca nasjk oluyor onuda cozemedim😅

Ben de aynı şekilde her şeyi yaptım her gün yürüyüş, merdiven, pilates, ananas,ahududu çayı hurma zaten 37. haftaya kadar çalıştım ama ne nişan geldi ne suyum azaldı ne de sancı var o yüzden suni sancıdan ben de çok korkuyorum yine de normal doğumu denemek de istiyorum 🥲
Benim bu surecte anladığım şu ki biz ne yaparsak yapalım pek de bir etkimiz yok bu kadar hareket egzersiz yapmaya hiç açıklık olmaması cok ilginç .Hic boyle hayal etmemistim ama hayırlısı olsun sağlıkla gelsinler en onemlisi o 🙏 31 ocakta 41+3le son ocak anasi ben olacagim sanirim 🫠

Başkasının kucağında da uyumuyordu değil mi tek sizin. Benden başka kimsede durmuyor yatağına giyilmiş kıyafetlerimi koyuyorum kokudan ben ordayım sanar diye. Anlıyor basıyor çığlığı.
Bazen babasında da dururdu ama genelde hep bendeydi. İlk 4 ay ise sürekli kucağımdaydı, ne yemek yiyebilirdim, ne lavobaya gidebilirdim.. Geçiyor bir şekilde de.. İşte..

Kızlar merhaba 5 bin tl doğum yardım parasına başvuru yaptım bugün sosyal yardımlaşmadan yapılıyor. Bulunduğumuz ilçenin nüfus müdürlüğü içindeki sosyal yardımlaşmadan alınıyormul başvurular 2 ay sonra yatacak para dediler bilginiz olsun.

Kızlar sarılık tehlikesi kaçıncı günden itibaren azalıyor veya bitiyor ?
Biz bugün 22 günlük olduk uzamış sarılığı varmış bebeğimin bugün daha 9-10 gördük ölçümde gözlerinin içi bile sarı yavrumun 🥺🥲 doktor uzamış sarılıktan bakılması gereken tahliller var yapalım dedi bir sonraki kontrole onları yaptiricaz bizde

Kızlar sağlık ocağına gittim bugün.D vitamini söylemeyi unutmuşlar kullanmak gerekliymiş. ocean aldım ben de.Göz çapağı için de damla verdiler.Oradaki doktor da emziği görüp emzik yasak diye zorbaladı bizi😂😂Bazı anlarda kurtarıcı oluyor kullanıyorum aksi halde çok zor beni emzik yapıyor.Ve doktora gittiğimizde asla durmuyor.

Bende anlamıyorum canım ama susmazsa mama verince susuyor gazida olsa mama yerini gazı okunca nasjk oluyor onuda cozemedim😅
napsın minnaklar bir emmeyi biliyor😂Bacaklarını kendine doğru çekip huysuzlanıyorsa gaz var diyorlar bazen gazını başarılı şekilde çıkarıyorum.Buradaki arkadaşların dediği gibi emzirdikten sonra kucağıma alıp sırtına vuruyorum henüz bağırsaklara inmeden ağızdan çıkıyor gazı.
Benim bu surecte anladığım şu ki biz ne yaparsak yapalım pek de bir etkimiz yok bu kadar hareket egzersiz yapmaya hiç açıklık olmaması cok ilginç .Hic boyle hayal etmemistim ama hayırlısı olsun sağlıkla gelsinler en onemlisi o 🙏 31 ocakta 41+3le son ocak anasi ben olacagim sanirim 🫠
ben yerleri siliyordum yine de olmadı 40+1 de su azaldığı için suni sancı denedik olumsuz oldu sezaryene alındım.Sağlıkla gelsinler önemli olan o🌺🌺
Biz bugün 22 günlük olduk uzamış sarılığı varmış bebeğimin bugün daha 9-10 gördük ölçümde gözlerinin içi bile sarı yavrumun 🥺🥲 doktor uzamış sarılıktan bakılması gereken tahliller var yapalım dedi bir sonraki kontrole onları yaptiricaz bizde
çok geçmiş olsun🙏🏻Bizim doğduğu zaman hafif sarılık var demişlerdi sarılık yok şimdi.Sık emzirmenin sarılık için ne zamana kadar önemli olduğunu anlamaya çalışıyorum.İnşallah bebeğin bir an önce atlatır pamuk teniyle görürsün ❤️

çok geçmiş olsun🙏🏻Bizim doğduğu zaman hafif sarılık var demişlerdi sarılık yok şimdi.Sık emzirmenin sarılık için ne zamana kadar önemli olduğunu anlamaya çalışıyorum.İnşallah bebeğin bir an önce atlatır pamuk teniyle görürsün ❤️
Sarılık için mama veriyordum ben doktorum kontrolde 45 güne kadar mamaya devam edelim bırakmayalım beslenmesi ve çiş kaka yapımı ne kadar fazla olursa o kadar sarılık yükselmesini engelleriz dedi ve kilo aldırırız dedi kilo alımı da alt sınırda benim kızın 🥲🥲 Güzel dileğin için de çok teşekkür ederim🤗🌸💕

Kızlar sağlık ocağına gittim bugün.D vitamini söylemeyi unutmuşlar kullanmak gerekliymiş. ocean aldım ben de.Göz çapağı için de damla verdiler.Oradaki doktor da emziği görüp emzik yasak diye zorbaladı bizi😂😂Bazı anlarda kurtarıcı oluyor kullanıyorum aksi halde çok zor beni emzik yapıyor.Ve doktora gittiğimizde asla durmuyor.
Ben hemşireyim aile hekimliğinde senelerce hastaları Ben de emzik yok diye zorladım🥲 Çünkü eğitimlerimiz de emzik en büyük meme reddi yapanlar arasındaydı bebeğim doğdu ilk gece emzik verdim 😅😅😂😂😂😂😂 yazılı kurallar çiğnenmek için varmış 😅😅😅

Ben hemşireyim aile hekimliğinde senelerce hastaları Ben de emzik yok diye zorladım🥲 Çünkü eğitimlerimiz de emzik en büyük meme reddi yapanlar arasındaydı bebeğim doğdu ilk gece emzik verdim 😅😅😂😂😂😂😂 yazılı kurallar çiğnenmek için varmış 😅😅😅
Yaa çok güldüm 😂😂 Ben de güya vermeyecektim kayınvalidem emziği görmüş verdik sanmış.Bebeğime vermiş o da ilk ağzına alışta tutmuş😂😂

170 i aradığımda doğum parası ve emzirme ödeneğinin pttye yattığını söylediler.Ancak e devletten baktığımda görünmüyor görünmesi gerekmez miydi ?

Bende 40+2de doğum yaptım siz beni geçtiniz en çok hamile sizsiniz aramızdaki 🤣 40+1de öğlen kontrole gitmiştim sancım açıklığım vs yoktu. 4 gibi nişan geldi sonra sancılar başladı. Zor olsa da ertesi gün doğdu. Bir anda olabiliyor.
Bazen babasında da dururdu ama genelde hep bendeydi. İlk 4 ay ise sürekli kucağımdaydı, ne yemek yiyebilirdim, ne lavobaya gidebilirdim.. Geçiyor bir şekilde de.. İşte..
Babasında ya da başka birinde çok nadir duruyor. Hep anne hep anne.
Kızlar merhaba 5 bin tl doğum yardım parasına başvuru yaptım bugün sosyal yardımlaşmadan yapılıyor. Bulunduğumuz ilçenin nüfus müdürlüğü içindeki sosyal yardımlaşmadan alınıyormul başvurular 2 ay sonra yatacak para dediler bilginiz olsun.
Şahsen mi başvurdunuz eşiniz mi başvurdu?.

170 i aradığımda doğum parası ve emzirme ödeneğinin pttye yattığını söylediler.Ancak e devletten baktığımda görünmüyor görünmesi gerekmez miydi ?
Şahıs ödemeleei kısmına baktınız değil mi? Ben yatmadan önce baktım görünüyordu sonradan da yattı zaten

Gazlı olunca nasıl oluyor acaba ne onu haka çözemedim bebek çok ağlayınca ben meme veriyorum gene ağlarsa mama yapıyorum 🙁
Valla ağlaması biraz değişik oluyo kesik kesik arada ıkınır gibi. Rengi falan kızarıyo böyle. İlk doktor kontrolümüz vardı bu gün. Doktor daha bu fragman şu an bi kaç hafta sonra asıl ataklar başlar dedi moralimi iyice bozdu

Kizlar oğlum baya kolik bı bebekti ne gece ne gündüz uyumaz kucakta ayakta durmak istemezdi.oturup kucakta tutsam beğenmez bağırır ağlardı.gece gündüz ayakta gezdirirdim.esimde migren var uykusuz kalsa migreni tutardı.o yüzden gece gündüz bendeydi .gurbetteydik kimsemiz yoktu.sagolsun komşumuz zıpzıp önerdi.ondan aldık rahat ettik.kolik gazı olan uyumayan bebekler için çok iyi valla. Biz tayin oldugumuz yere de goturduk aştık tavana.buyuyunce de zaten gerek kalmıyor.uyku zamanı gelse hemn goturup yatirirdim iki salla uyurdu.
Bide ben oğluma emzik biberon vermedim memeyi emzik gibi kullanırdı.meme de uyumak isterdi.gorseldekinin aynısını almıştık.

Şükür şimdi kızım emziği bazen alır bazen ittirir.ama yine de işime yariyor emzik.biberon da verilmişti hastanede.mamayi da veriyorum.bazen yok emzik verme yok mama verme vs diyorlar ama yeri gelince verin bence.kucaga alismasindan iyidir.simdi emziriyorum gazını çıkar besige yatır emziği de ver maşallah 💙 uyur altı temiz olduğu sürece.

Eklentiler

• 1000032210.jpg
    1000032210.jpg
    71,6 KB · Görüntüleme: 26
Back