• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Ya ben de bunu soracaktım bizim de böyle oldu.Normal mi değil mi fikrim yok
Ay iğrenç olucak ama süzme mercimek çorbası gibi görünce şok oldum. 2 gündür böyle
Normal kızlar. Hatta bı anda günde ikiye falan düşecek kakalari korkmayın 😀 ilk çocukta ben şok olmuştum
Ayy emin miisin inan ki her bezinde Ay şimdi nasıl olcak diye pok inceliyorum 😅

Kızlar bebeğimin hırıltısı var birkaç gündür.Buhar veriyoruz sabah akşam ateşi yok takip ediyoruz.Yarın sağlık ocağına soracağım çok üzülüyorum geçmedi diye benzer bir şey yaşadınız mı ?
Hırıltı nerden geliyor burnundan mı yoksa göğüsten mi eğer burundansa normalmiş yenidoganda serum fizyolojikle temizleyin sürekli yatarken fazlalaşıyorsa bizimki öyleydi reflü yatağı alın kesin dedi doktor uygun fiyatlı bisey aldım hemen ama şuan çok azaldı

Kızlar, kızım her beslenmesinden sonra 4-5 kere geğiriyor, 2-3 de alttan pırtlatıyor ama hala gazlı, hala ağlıyor, uyuyamıyor. Sürekli kucağımda hoplatıyorum. Böyle olan var mı, yoksa sorun gaz değil mi?
Malesef benim de aynı 20. günden sonra böyle oldu oğlum öncesinde kendi pırt pırt çıkarıyordu. artık çıkardığı da yetmiyor uykusundan uyanıyor ıkınıyor bacakları kendine çekiyor. masajla kaç kere çıkardık ama yok😭 doktor normal dedi gaz damlası bile vermedi

Kızlar bebeğimin hırıltısı var birkaç gündür.Buhar veriyoruz sabah akşam ateşi yok takip ediyoruz.Yarın sağlık ocağına soracağım çok üzülüyorum geçmedi diye benzer bir şey yaşadınız mı ?
Ben nefes alırken hırıltı duyduğuma emindim doktor dinledi hırıltı yok dedi. Biz evham yapıyor olabiliriz.
Hırıltı nerden geliyor burnundan mı yoksa göğüsten mi eğer burundansa normalmiş yenidoganda serum fizyolojikle temizleyin sürekli yatarken fazlalaşıyorsa bizimki öyleydi reflü yatağı alın kesin dedi doktor uygun fiyatlı bisey aldım hemen ama şuan çok azaldı
Belki burnundandır bizimkinin hırıltısı da. Qma her zaman olmuyor arada oluyor. Burnu da tıkalı değil ben sürekli kontrol ediyorum.

Bugün herkesin bebeği yorucuydu galiba 🤦🏼‍♀️ sabah 7 30da uyandı o saatten beri 15-20 dk ara ara uyudu. Memede bile uzun uyumadı. Tek uyusun da ben hareket etmem dedim yine uyumadı yine uyumadı. Aç dedik mama verdik. Gazı var dedik saatlerce gaz çıkardık. Kakasını da yaptı kaç kez, pırt pırt da yaptı. Hıçkırığını da savdı. Bütün her şeyi tamam uyumuyor. Deli gibi esniyor uyumuyor. Allahtan eşim evdeydi. Tek başıma dayanamazdım. Eşimle de 5 kere falan tartıştık uyumadığı için 🤣

Bugün herkesin bebeği yorucuydu galiba 🤦🏼‍♀️ sabah 7 30da uyandı o saatten beri 15-20 dk ara ara uyudu. Memede bile uzun uyumadı. Tek uyusun da ben hareket etmem dedim yine uyumadı yine uyumadı. Aç dedik mama verdik. Gazı var dedik saatlerce gaz çıkardık. Kakasını da yaptı kaç kez, pırt pırt da yaptı. Hıçkırığını da savdı. Bütün her şeyi tamam uyumuyor. Deli gibi esniyor uyumuyor. Allahtan eşim evdeydi. Tek başıma dayanamazdım. Eşimle de 5 kere falan tartıştık uyumadığı için 🤣
Bizde gazlıyız memede çığlık çığlığa Havlu ısıttık karnına koyduk o iyi geldi biraz yavrum osurdukça ağlıyor çok

Ben nefes alırken hırıltı duyduğuma emindim doktor dinledi hırıltı yok dedi. Biz evham yapıyor olabiliriz.
Belki burnundandır bizimkinin hırıltısı da. Qma her zaman olmuyor arada oluyor. Burnu da tıkalı değil ben sürekli kontrol ediyorum.
Tıkalıda olmasada serum fizyolojik damlatıyorum sonra dondurup pıt pıt vuruyorum tıkalı olunca aspiratörle cekiyorum ama hırıltıyı geciriyor doktor emerken genzine kacıyordur o yapar dedi o yüzden reflü yatağı ônerdi cok kaçırıyor bizimkide genzine

Kızımda da çok hırıltı geliyordu. Bugün kustu da kustu. Her kusmuğu balgamlıydı. Kusunca hırıltı gitti. Boğazı balgam olmuş, ondan oldu muhtemelen hırıltı

ıkalıda olmasada serum fizyolojik damlatıyorum sonra dondurup pıt pıt vuruyorum tıkalı olunca aspiratörle cekiyorum ama hırıltıyı geciriyor doktor emerken genzine kacıyordur o yapar dedi o yüzden reflü yatağı ônerdi cok kaçırıyor bizimkide genzine
Bizim de çok kaçıyor, çok korkuyorum. Hırıltısı vardı, kusunca geçti. Reflü yatağı da kullanıyorum ama faydasını görmedim

Aaa bu biz 😂 gece uyandı 2 saat uyanık kaldı. Gün içinde de sürekli mızmız, ağlıyor, uyumuyor. Gazını çıkarıyor ama bitmiyor bi türlü. Uyumak istiyor sancıdan uyuyamıyor derken bu saate geldik. Şimdi emiyor ve kusacak diye çok korkuyorum

Tıkalıda olmasada serum fizyolojik damlatıyorum sonra dondurup pıt pıt vuruyorum tıkalı olunca aspiratörle cekiyorum ama hırıltıyı geciriyor doktor emerken genzine kacıyordur o yapar dedi o yüzden reflü yatağı ônerdi cok kaçırıyor bizimkide genzine
Doğduğundan beri reflü yatağında yatıyor. Bazı günler memede uyuyunca bizim yatağın üstüne bıraktım. 🤣 Beşiğin içine reflü yatağını koyup öyle yatırıyoruz.
Çok zor gerçekten 15 dk uyudu yine geldi sancısı damla da verdim
Gaz sancısı mı naz sancısı mı bilmiyorum. Bu kadar gaz çıkarmaya benim gazım kalmazdı 🤣
Kızımda da çok hırıltı geliyordu. Bugün kustu da kustu. Her kusmuğu balgamlıydı. Kusunca hırıltı gitti. Boğazı balgam olmuş, ondan oldu muhtemelen hırıltı
Tuniş çok nadir azıcık kusuyor. Bende balgam olabileceğini düşündüm ama doktor yok dedi. Yarın aşıya gideceğiz bide aile hekimine sorarım.
Aaa bu biz 😂 gece uyandı 2 saat uyanık kaldı. Gün içinde de sürekli mızmız, ağlıyor, uyumuyor. Gazını çıkarıyor ama bitmiyor bi türlü. Uyumak istiyor sancıdan uyuyamıyor derken bu saate geldik. Şimdi emiyor ve kusacak diye çok korkuyorum
Dolunay mı var ne varsa 🤣

Bizde gazlıyız memede çığlık çığlığa Havlu ısıttık karnına koyduk o iyi geldi biraz yavrum osurdukça ağlıyor çok
Çok gazlı bir gün geçirdik kaç saat ağladı tek başıma çok zor oldu 😭😭eşimi aradım artık gel diye o gelince uyudu bizim bebek bı anda uyuyunca korktum bişey oldu sandim,😭

Malesef benim de aynı 20. günden sonra böyle oldu oğlum öncesinde kendi pırt pırt çıkarıyordu. artık çıkardığı da yetmiyor uykusundan uyanıyor ıkınıyor bacakları kendine çekiyor. masajla kaç kere çıkardık ama yok😭 doktor normal dedi gaz damlası bile vermedi
Kendin ak canım doktoru bekleme ben maflora başladım çok rahat etti 3 sbh 3 akşam damla veriyorum çocuk burkuluyordu aşırı rahatladı

Yeni doğum taze anneler nasılsınız 🥰 ben de haziran annesi olacagım nasipse ,, sizlere de sormak istedim Ankarada olup doğum yaptıgınız dr ve hastaneden memnun kaldınız mı önerileriz var mı dr arayısındayım 🌸
Lokman hekim etlik hastanesinde doktor irade musagil. Hem doktorumdan cok menunum hem temizlik personeli dahil tum personelden. Hepsi cok gukeryuzluydu. Dogum esnasinda ebe saclarimi oksuyordu. Kesinlikle tavsiye ederim
Biz 2 saat diyelim de zaten yapamazlar diyorlardır belki 🤣
İlk bir hafta falan iki saatte bir sonrasinda uc saatte diye biliyorum ben
Ahaha tam aksine iki saati bile bulmuyor ki. Emiyor emerken uyuyor, 20 dk sonra yine ağlıyor istiyor. Hiç öyle 2 saatte bir beslenme düzeni olmadı
Cnm uyuyunca uyandirip devam ettirmek gerekiyir diye biliyorum ben. Hem boykesi senin icin de cok yorucu olur. Bebisinin mutlu bir anneye ihtiyacı var
kızlar bebeğim 33 günlük iki gündür kaka yapmıyor normal mi
Ben bilmiyorum ama yegenim uc gunde bir yaparmis dojtor normal demis
Kızlar kimyon çayı için tane kimyon bulamadım. Toz kimyonla da çay yapabilir miyiz ? Nasıl yapabiliriz
Ben annemden şöyle öğrendim. Toz kimyonu bardaga koyup karistiriyoruz. Bes dakika bekleyince tozlar dibine çöküyor. Ustteki suyu cay kasigiyla bebisime iciriyoruz kalani da ben içiyorum
35 günlük oldu bebeğim sizce 2 numaralı Molfix büyük mu olur ? Siz hangi marka kaç numara kullanıyorsunuz?
Biz de iki jumara kullanıyoruz. Erken degil cnm. Bebis rahat etsin küçük bezle ugrasma
Gece emzirip uyuttuğunuz bebeklerin gazını çıkarıyorsunuz benimkini çıkartırlen uyanıyor bi daha da uyumuyor
Cnm gündüzleri cok uyutuyor olabilir misin ki. Aymi sorunbizde de var gerci ama olmasi gereken gündüzleri emzirdikten sonra bir sure bebisin uyanik kalmasini saglamak gerek. Gunduz cok uyursa bu sefer gece uyumaz diyor uzmanlar.
Kızlar bebeğim 24 günlük doğduğundan beri uykusu çok güzeldi düzenliydi. Son 3 gündür gündüzleri asla uyumuyor. Hep kucakta durmak istiyor. Şanslıysam slingte uyutmayı başarıyorum. Doktora gittiğimde gelişimi önde demişti 1 ayda alması gereken kiloyu 17 günde almıştı. Sizce 5. hafta atağını erken geçiriyor olabilir mi? Aynı durumu yaşayan var mı?
Biz de erken dorduncu hafatada yasadik. Zaten ataklari anlatan harika haftalar kitabinda bazi bebislerde erken bazilarinda gec olabilir diyor. İnsan korkuyir gecmeyecek bu durum diye ama sabret geciyor😍
Selamm kızlaar, ben bir şey sormak istiyorum size. Benim 2.5 yaşında bir kızım ve 1 aylık oğlum var. Kızım kardeşini çok seviyor, öpüyor, ilgileniyor ve oynamaya çalışıyor. Bazen üzerine eğiliyor veya bastırıyor o zaman sakin bir şekilde müdahale etmeye çalışıyoruz ama bize kızarsa hem bize hem de bebeğe vurmaya başlıyor. Birkaç gece uyutmaya çalışırken bebeği istemedi. Aslında büyüdükçe bu sorunların ortadan kalkacağını düşünüyorum. Ancak bir süredir onu da emzirmemi istiyor. Kardeşini kıskanmasını istemiyorum ama süreci yönetme konusunda çaresiz kaldım. Siz neler yapıyorsunuz?
Yapma deyince inatlasiyor olabilir. Genelde kardesi ile ilgili uyarmamaya çalışıyorum. Mesela isigi acinca ben uyumak istiyorum diyorum. Arabada cami acinca ben üşüyorum sen de usuyebilirain diyorum. Cok fazla kardesin kardesin dememeye calisiyorum zittina gitmesin diye. Bir de bingildak hakkinda birsey soylemedim acik vermemek icin. Sinirlenirse kullanir bunu diye. Sadece basi aciyabilir dedim. Zaten sen de dikkat ediyormussun gerisi ayni iste. Hep birlikte biz aileyiz. Bi kucagima kizim bi kucagima oglum yasasin falan deyip bazen ikisini virden alıyorum. Kardesi kucagimda iken birsey istediginde mumkun mertebe reddetmiyirum ve reddetmem gerekirse baska birseyi bahane etmeye çalışıyorum. Allah kolaylık versin 🌷

Haydaaaaaaaaaaaa her bilgi bı önce kini çürütüyor
Screenshot_2025-02-13-22-53-17-314_com.instagram.android.webp

cinnabon cinnabon selamlar asu320 asu320 dan haber aldın mı hiç doğumdan sonra hiç buralarda değil doğum sıkıntı geçmişti iyilesmem uzun sürebilir demişti çok merak ediyorum iyiler mi ☹️

Back
X