• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Bugün artık çıldırma moduna gelmiştim, annemi çağırdım. Bi meme ucum yara oldu ondan emziremiyorum. Bi sağmayı deneyeyim dedim. Makina acıtmadı Tuna kadar. Memeden ayrılıp uyanınca biberonu verdim ağzına zaten tok olduğu için çok emmiyor bir süre sonra bırakıyor biberonu ama en azından uyumaya devam ediyor. Uyurken sağım yaptım, minik öğünler hazırladım. Yarım saat emip yattıktan sonra 20cc ile dayayacağım biberonu. İnşallah bu yöntemim kene oğluma çözüm olur.

Son düzenleme:
Benim bu surecte anladığım şu ki biz ne yaparsak yapalım pek de bir etkimiz yok bu kadar hareket egzersiz yapmaya hiç açıklık olmaması cok ilginç .Hic boyle hayal etmemistim ama hayırlısı olsun sağlıkla gelsinler en onemlisi o 🙏 31 ocakta 41+3le son ocak anasi ben olacagim sanirim 🫠
Açıklık için ılık suya oturun diyorlar denediniz mi hic

Bende 40+2de doğum yaptım siz beni geçtiniz en çok hamile sizsiniz aramızdaki 🤣 40+1de öğlen kontrole gitmiştim sancım açıklığım vs yoktu. 4 gibi nişan geldi sonra sancılar başladı. Zor olsa da ertesi gün doğdu. Bir anda olabiliyor.

Babasında ya da başka birinde çok nadir duruyor. Hep anne hep anne.

Şahsen mi başvurdunuz eşiniz mi başvurdu?.
Ben kendim başvurdum

Yaa çok güldüm 😂😂 Ben de güya vermeyecektim kayınvalidem emziği görmüş verdik sanmış.Bebeğime vermiş o da ilk ağzına alışta tutmuş😂😂
Hahahah ilk gece beni emzik yapıp sabaha kadar asla uyumadı bende çantaya koymuştum anneme hemen ver dedim bizimki sanki senelerdir emzik tutuyormuş gibi yapıştı hemen 😂😂😂 yeni nesil çok fena 😂😂😅😅

Kızlar bebek her emzirdikten sonra kakasını yapıyor bu normal midir
Doktorum çiş kaka bebeğin doğduğu anlamına geliyor demişti bana 🌸 Hatta bebeğimi besleyememişim ilk anneliğim acemilik ciş yapıyor diye habire bez degistirmistim oysaki bezler hep kuruymuş kaka da hiç yapmamıştı 🥲 beslenememiş sarılığı artmış günde 5 bez çiş 1 veya 2 bez kaka istiyorum demişti doktorum ve mama başlamıştı beslenemediği için 🌸💕

Alttan dikişi olan arkadaşlar, kaşıntı oldu mu sizde bende dünden beri kaşıntı var 🤦🏼‍♀️ pişik mi oldum yoksa pişik kremi süreceğim galiba.

Kızlar vajinal doğum sonrası kabızlık ve makat çatlağı olan var mı? 7 gün oldu doğum yapalı. İlk günler kabız değildim ama makatım çok fenaydı yine de. Şimdi hem kabızım hem de google'dan baktığım kadarıyla makat çatlağım oluştu nur topu gibi. Daha önceleri ve hamileliğimde boşaltım ile ilgili hiç sorun yaşamış bir insan değilim, ilk defa oluyor. İnternette normal doğum sonrası olabilir diyo ama bence lavman sebep oldu. Lavmanın acısız bir uygulama olduğu yazıyor ama hemşire daha ilacı enjekte etmeden ucu soktuğunda öyle bir canım yandı ve çığlık attım ki anlatamam, yani doğum sırasında bile o kadar canım yanmadı diyebilirim. Çok sinirliyim bu yüzden hastaneye. Ayrıca elimle kontrol ettiğimde doğum dikişlerim neredeyse makatıma kadar, yarım santim mesafe ya var ya yok. Sizlerde de böyle mi? Aşırı canım sıkılıyor bu duruma. Yarın genel cerrahi ya da başka bir kadın doğumcuya gidip kontrol ettirmeyi düşünüyorum.

Kızlar vajinal doğum sonrası kabızlık ve makat çatlağı olan var mı? 7 gün oldu doğum yapalı. İlk günler kabız değildim ama makatım çok fenaydı yine de. Şimdi hem kabızım hem de google'dan baktığım kadarıyla makat çatlağım oluştu nur topu gibi. Daha önceleri ve hamileliğimde boşaltım ile ilgili hiç sorun yaşamış bir insan değilim, ilk defa oluyor. İnternette normal doğum sonrası olabilir diyo ama bence lavman sebep oldu. Lavmanın acısız bir uygulama olduğu yazıyor ama hemşire daha ilacı enjekte etmeden ucu soktuğunda öyle bir canım yandı ve çığlık attım ki anlatamam, yani doğum sırasında bile o kadar canım yanmadı diyebilirim. Çok sinirliyim bu yüzden hastaneye. Ayrıca elimle kontrol ettiğimde doğum dikişlerim neredeyse makatıma kadar, yarım santim mesafe ya var ya yok. Sizlerde de böyle mi? Aşırı canım sıkılıyor bu duruma. Yarın genel cerrahi ya da başka bir kadın doğumcuya gidip kontrol ettirmeyi düşünüyorum.
Ayrıca dikiş sayım bana söylenmedi, size söylendi mi? az mı çok bilmiyorum bendeki dikiş durumu.

Canım doğumdan sonra kabızlık olabiliyormuş banada bir arkadaşım kabız olmamaya dikkat et falan diye uyarmıştı çok şükür ben olmadım ama hassasiyet vardı tabi şuan 23 gün oldu geçti ağrım ve acılarım.basur da olabiliyormus sen doktora git genede aksatma

Biz bugün 22 günlük olduk uzamış sarılığı varmış bebeğimin bugün daha 9-10 gördük ölçümde gözlerinin içi bile sarı yavrumun 🥺🥲 doktor uzamış sarılıktan bakılması gereken tahliller var yapalım dedi bir sonraki kontrole onları yaptiricaz bizde
Biz yaptırdık onları bazı değerleri kafama takılıyor. Siz de yapınca sonucları yazabilir misiniz?

Biz yaptırdık onları bazı değerleri kafama takılıyor. Siz de yapınca sonucları yazabilir misiniz?
Selam 🤗 Çocuk doktoru yorumladı mı değerlerinizi her yetişkinin tahlilleri farklı değerlendirildiği gibi her yenidoğanın da tahlilleri farklı değerlendirilir diye düşünüyorum kafanıza takılan birşey varsa kesinlikle doktorunuza sorun yanlış yönlendirme yapabiliriz birbirimize 🌸💕

Kızlar bu vitamini aldım eczane 1 damla dedi ama farklı bir şey okudum diye hatırlıyorum.Siz fıs fıs olarak mı kullanıyorsunuz damla mı? Bir de çapak için 2 farklı ilaç verdiler siz ne kullanıyorsunuz?

Eklentiler

• IMG_5656.jpeg
    IMG_5656.jpeg
    162,1 KB · Görüntüleme: 13
Selam 🤗 Çocuk doktoru yorumladı mı değerlerinizi her yetişkinin tahlilleri farklı değerlendirildiği gibi her yenidoğanın da tahlilleri farklı değerlendirilir diye düşünüyorum kafanıza takılan birşey varsa kesinlikle doktorunuza sorun yanlış yönlendirme yapabiliriz birbirimize 🌸💕
Selam, doktorumuzun alanı değilmiş çocuk metabolizma doktoru yorumlayacakmış. O da izindeymiş. Beklemek çok yorucu. O gelene kadar bir fikir arıyorum.

Kızlar bu vitamini aldım eczane 1 damla dedi ama farklı bir şey okudum diye hatırlıyorum.Siz fıs fıs olarak mı kullanıyorsunuz damla mı? Bir de çapak için 2 farklı ilaç verdiler siz ne kullanıyorsunuz?
1 damla değil 3 damla kullanılıyor içinden hem damlalık hemde fıs fıs çıkıyor, her fıs fıs 3 damlaya denk oluyor. Ben fıs fıs olarak kullanıyorum 1 fıs fıs şeklinde. Çapak içinde torbased kullanıyoruz günde 3 defa 1 damla şeklinde bir de göz yaşı tıkanıklığı olabilir diye masajını yapıyorum

Bir damla değil canım bir fis şeklinde kullanılıyor ♥️

Kuzum ilk başta kullanmadim tabi o yüzden uçlarının yarısı yok etleri kalktı doktora gittik antibiyorik verdi işte gümüş kapak takıyorum şimdi ağlayarak emziriyodum.suan bir tık daha iyi 🙁gaz damlası olarak zingo aldık biz bir kaç gündür kullanıyoruz bakalım ıkınma durumu var ama genelde kaka yapmak için ikiniyor sanırım yapıyor aslında ama yapana kadar ikina ikina bir hal oluyot yavrum 🙁 bende mama veriyom 60 ml .meme veriyom önce baktık gene durmuyor ağlıyor uyumuyor ozaman mama veriyoruz mama verince de bir güzel uyuyor maşallah,,☺️
Evet mama verince güzel uyuyor bizimki de karnı tam doyuyor herhalde mamayla 🤷🏼‍♀️
Biz hipp ile başladık kabızlık yaptı golden goat a geçtim onda da kabızlık problemi çözülmedi şimdi Aptamil prosyno kullanıyoruz. Sizinkinin kaka yapması nasıl
Ve Bizim göbek bağımız düştü. Tam 9 Ay 10 gün boyunca aramızda ki bağ artık ayrıldı hüzünlü bir ponçik oldum 🥲 Şimdi ise sevgi bağı kurmaya çalışıyoruz 💙
Yaaa hiç böyle bi anlam yüklememiştim göbek bağına bak duygulandım şimdi 🥹
Kızlar merhaba 5 bin tl doğum yardım parasına başvuru yaptım bugün sosyal yardımlaşmadan yapılıyor. Bulunduğumuz ilçenin nüfus müdürlüğü içindeki sosyal yardımlaşmadan alınıyormul başvurular 2 ay sonra yatacak para dediler bilginiz olsun.
Tam olarak nereye gittin neler yaptın ayrıntılı anlatır mısın 🥰
Bizde bunu kullanıyoruz 5 damla şeklinde cinnabon cinnabon size kaç damla dedi canım
Bize 6 damla dediler canım
Kızlar sağlık ocağına gittim bugün.D vitamini söylemeyi unutmuşlar kullanmak gerekliymiş. ocean aldım ben de.Göz çapağı için de damla verdiler.Oradaki doktor da emziği görüp emzik yasak diye zorbaladı bizi😂😂Bazı anlarda kurtarıcı oluyor kullanıyorum aksi halde çok zor beni emzik yapıyor.Ve doktora gittiğimizde asla durmuyor.
Ya bence emzik biberon önemli , Bizimde konforumuz önemli. Zor durumlarda kurtarıcı oluyor emzik
Anne çayı kullanan var mı ? Ben humana aldım umarım güzeldir.
Ben hipp in çayını kullanıyorum ama bi etkisi var mı bilmiyorum 🤷🏼‍♀️ bu bitince başka marka deneyeceğim

Back