- 19 Şubat 2015
- 888
- 1.432
- 113
- 34
- Konu Sahibi CadiKazani
- #62.461
Canim ya nasil umut oldun bana anlatamam. Zaten mama veriyorum en bastan beri cok degil sutum ama iyice gitti nerdeyse kesilecek diyebilirim. Seninki sut sagma makinesi mi. Yoksa manuel mi. Markasini verebilir misin. Emmedigi zmaan kac ml cikiyordu sutunCanım ben bebeğimi her anne gibi emzirmeyi çok istiyordum. Dönem dönem hem sütüm azaldı hem de bebeğimin kilo alımı azaldı ama ben emzirmekten hiç vazgeçmedim. En son iki hafta önce hastalandığı için emmeyince sütüm yine azaldı. Çok okudum çok araştırdım nasıl arttırabilirim diye. Öncelikle ek gıdayı asla emzirme öncesi vermedim. Beslenmeme dikkat ettim ve kafeini iki gün çok azalttım, suyu arttırdım. Bebeğimi her emzirdikten sonra süt sağma makinesi ile göğsümü boşalttım. Süt olmadığı halde dakikalarca bebeğimin fotoğraflarına ve videolarına bakarak sağdım. Aynı işlemi kızım gece uykusuna geçtikten sonra ben yatana kadar saatte bir yaptım. Gece aynı şekilde emzirmeye kalktığımda bir göğsümü emzirip sonrasında her iki göğsü boşaltıp yattım. Pompadan sonra elimle de sağdım. Sağdığım sütleri bir sonraki emzirme öncesi verdim. İnan bana üçüncü günde sütüm gözle görülür bir farkla arttı. Kızım uyuduktan sonra iki göğsümden toplamda 30 ml çıkartırken dün akşam (üçüncü gündü) 150 ml çıkarttım. Sabah bir göğüsten 70 ml çıkarken bu sabah 110 ml çıkarttım. Eğer bebeğinin doymadığını düşünüyorsan devam sütü verebilirsin.
2 gün sürekli göğüs boşaltma işlemini yaparsan üçüncü gün farkı göreceksin. Sabırla yap. Ve kaç ml çıkarsa çıksın önemseme.