2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    323

cnm buna benzer şeyler dönem dönem bizde de oluyor. bizim oğlan da en son 20 gün önce ıslatmıştı altını çişin hepsini yapıyor. 20 gün sonra dün akşam yine oldu. bağırarak uyandı altını ıslatınca, koşarak tuvaletin yolunu tuttu yatağından inip. belki çişi geliyor rüya görüyor rahatlama oluyor ve salıyordur. pipisi sıkışıyor olabilir. acaba diyorum biri oğlunla ilgili bazı yorumlar yaptı da sen de oturup çocukta problem mi aradın cnm. (tıpkı benim gibi ben de haziran da hani doktora götürmüştüm kayınvalidemin bazı yorumları yüzünden. kafayı yiyecek kadar, oturup çocukta saatlerce gözlem yapıp problemleri aradım. doktorun çocukta hiç bir sıkıntı bulmaması o anki kendimi kasmam kadar sinir bozucu olmuştu.) bu anlattıkların çok normal geliyor bana. arkadaşlarımın çocuklarında da buna benzer olaylar oluyor.
oyuncak yerine sana gelmesi bence normal. ara ara altına çişini kaçırması da bence normal. erkek çocuklarda bildiğim kadarıyla 4 yaşına kadar dönem dönem kaçırması olumlu karşılanıyor. 4 yaşından sonra her gece altına yapmak, o zaman problem olarak görülebilir benim düşüncem. okuldaki öğretmeni ne düşüncede. senden benden daha çok öğretmenleri onlarla birlikte. öğretmeni bir problem görse muhakkak ki sana ve babasına der bu çocukta biz şöyle şöyle birşey gözlemledik bir değerlendirin diye.
 
Canım okuldaki öğretmenleri gayet olumlu yorumlar yapıyorlar, gözlemledikleri hiç bir beni düşündürücü durum yok. Devamlı irtibat halindeyim zaten onlarla.

Dediğinde haklısın, sanırım annemin dolduruşuna gelip çocuğu didikliyorum biraz.

Dikkat etmem gerekenle normal karşılamam gereken davranışları iyi ayırt etmem lazım sanırım.
 
ben doktordan çıkınca kayınvalideme dedim ki. bak anne ilk ve son kez sölicem. oğlumun konuşmaması en hassas noktam eşim ve kendi annemn yorumlarına dahi katlanamıyorum sakın bir daha oğlumla ilgili somut bir teşhis koyulmadığı sürece bu tarz bir yorum yapmayacaksın yapmayacaksınız diye çok ağır ve ağlayarak bir konuşma yapmıştık. hazirandan beri kimse yorum vs yapmıyo. yani onlar büyükanneleri olarak bazı şeyler söylerken biz annesi olarak göz ardı mı ediyoruz anlamıyorum. sen bunları düşünürken ben dönüyordum o yoldan dedim. içinden eldiği gibi davran ve söyle cnm kırılırlarsa kırılsınlar. benim en ama en hassas noktam konuşmaması eşi dahi yorum yapınca katlanamıyor hemen bağırmaya başlıyorum çok büyük çıkışlar yaparak hem de. biliyorum kötülük için söylemediklerini ama benm kendi içimde yaşadığım bir sıkıntı kimseyi konuşturmam hele de bir doktor gözetiminden kontrolünden bir problemi yok diye bir sonuç çıktıktan sonra. biz daha sonra kayınvalidemlerin haberi olmadan farklı bir doktora daha gitmiştik aynısını mı der acaba diye. farklı bir ilçede farklı bir doktor aynı şeyleri söyledi. çocukta bir problem görmüyrum gayet sağlıklı düşündüğünüz şey ile bir ilgisi yok ancak 4 yaşına kadar gelime olmaz ise dil terapisti öneririz dedi. benim oğlum da bir haftadır bardaktan bardağa su aktarmaya başladı. yine saksı diplerinde oynamaya başladı. klozete birşeyler tmayı bırakmıştı. yine atmaya başladı. sifonla oynamazdı yine başladı. 1 yaşındaki şeyler geri döndü şu dönem. okulda öğretmeni birşey yaptırmak istediğinde yapmak istemezse duvara yumruk atıp öğretmene hayır diyormuş vs. vs. bebekliğe geri döndü dedi geçende kendi annem sizene diye tepki verdim. çıkışlarım çok sert oluyor asla böyle olmam derdim resmen kendimi kapadım oğlumla ilgili tüm yorumlara.
 
Ne demek canım. İnşallah faydam olmustur. Minikler iyi mutlu olsun dünyalara değer... Bir damla göz yasina kıyamam onların...
 
Ben de sanırım neyi dikkate almam neyi dinlememem gerektiği konusunda bocalama yaşıyorum. Yani aynen senin oğlunla aynı şeyleri yaşıyor, yapıyor oğlum.

Yuvadaki yöneticiyle görüştüğüm de o da bu hareketlerin normal olduğunu, hele ki evde küçük bir bebek olduğu için oğlumun bebek gibi davranmaya bile başlayabileceğini söyledi. Bu da gayet normal dedi.

Galiba benim de artık daha sert bir tavır içerisinde olmam ve annemi susturmam lazım :) Yoksa bana zarar.
 

etrafta bizden küçük 10 aylık bebekler konuşurken benim neler yaşadığımı tahmin bile edemiyor işte çevredekiler. annem vs. herkes aynı. konuşan bir bebek varsa ordan uzaklaşıyorum yanımda biri varsa kesin şimdi içinden oğlu konuşamıyo neden acaba kendi kendine yorumlar yapmasın diye. ya da ben öyle düşünür sanıyorum belki düşünmeyecekler bile anlatabildim mi. kayınvalidem çok iyi bir insan o kavgamızdan başka hiç bir kavgamız yoktur bu 10 yıl içinde ilk kez çocuk kavgası yaptık. geçende yine kendi kendine söylenirken yakaladım oğluma. "çok şımarıyorsun yavrum ne zaman 2 yaşında gibi davranacaksın." dedi. ben de işten geldim kayınpederim açmıştı kapıyı. anne 2 yaşında bir çocuk nasıl davranır acaba koltuğa oturup çay kahve keyfi mi yapar ya da kıpırdamadan saatlerde tv mi izler. ne yapar dedim. sen beni biliyosun aman konuşuyorum öyle dedi. ben de tamam dedim başka hiç birşey demedim. öğretmeni oğlum için çok akıllı nerde nasıl davranması gerektiğini biliyor. hapşururken veya öksürürken eliyle ağzını kapatıyor. mesela. öğretmeni çok güzel bir terbiye almış sizi taktir ediyorum bile dedi. elini kesinlikle üstüne silmez muhakkak sesini duyurur elini yıkayalım diye. böyle tertipli bir aile olduğunuz için tebrik ederim dedi. çok gurur duydum o zaman kayınvalidemle. çünkü onu o büyüttü 2 yaşına kadar.
 
Canım rabbim kolaylığını versin inşallah Sağlıkla büyüt çocuğunu
 
Hepinize tek tek teşekkür gerçekten zor bir süreçmis iki çocuklu anneler sizde nasıldı durum ben şuan çok zorlanıyorum Allah'tan annem yanımda kızımla ilgileniyor yemek bulaşık ama kızım sürekli ağlayarak birşeyler yaptıriyor gün içinde herşey normal gibi akşam olunca sürekli ağlama modunda kardeşim diye seviyor kucağına almak istiyor kontrollu şekilde veriyorum ama sürekli ofluyor o ofladikca ben daralıyorum huysuz mızmız sürekli beni kucağına al tuvalete sen gotur sofrayı bile sen kur sen kaldır diyor anneanne yapmasın diyor herşeyi bende istiyor ben şuanda stresten bazen ellerine vuruyorum sesimi yukseltmeyi geçtim bazen kendime hakim olamayıp dovecem diye korkuyorum ve bununla nasıl baş edeceğim hiçbir fikrim yok iki çocukla sizler ne yaptınız bı akıl verin Allah aşkına
 
Canim oncelikle sakin ol, derin bir nefes al. Lohusasin henuz, bunu hatirla ve kendine fazla yuklenme. Diger taraftan sen nasil kendini saskin ve caresiz hissediyorsan kizin da ayni sekilde hissediyor ve bununla nasil basedecegini bilmedigi icin tabiri caizse sana sariyor. Guvendigi en onemli dayanagi sensin.

Oncelikle kizinin hareketlerinin isini zorlastirmak icin yapmadigini kabullenmen gerek. Oglun cok kucuk, oz bakimini yaptiktan sonra tum vaktini kizina ayir.

Bol bol sevip op kizini, saril. Onu anladigini soyle.

Sihirli bir degnek degmis gibi bir anda yoluna girmeyecek elbet isler ama zamanla hepiniz bu duzene alisacaksiniz.
 
İllaki şokta ama ben bebeğe fazla vakit ayirmiyorum emzir gazini çıkar yatır huysuz olmadığı sürece kucağıma almamaya özen gösteriyorum her fırsatta kızımla ilgileniyorum ama sezeryan olarak biraz zor geçti hala tam toparlamış değilim o yüzden kızımı kucaklayamiyordum artık iki gundur zorda olsa kucağıma almaya çalışıyorum
 
Canim cocuklar bizi artik anlayacak yastalar. Ona onun anlayacagi sekilde anlatmaya calis caninin yandigini. O yine seni isteyecek tabi ki, her seferinde sansini deneyecek ama alisacak. Sadece cok sinirli yaklasmamaya calis.

Biliyorum bazen gercekten cok zor oluyor sakin kalmak, hele ki lohusalikta daha da zor.. ama ne yazik ki ikinci cocuklarda pek lohusa olma sansimiz olmuyor.
 
OMRUMMMM canım 2 yaş çok zor bir yaş ve Tam bu zamanda geldi ikinci bebeğin o nedenle zorlanacaksın benim kızım daha çok küçüktü şimdi tam bir 2 yaş cadısı ama o zamanlar masum bir melekti ikisini de kucağıma alırdım, ikisini de emzirirdim, ikisini aynı anda uyuturdum vs

Size Allah kolaylık versin diyorum
 
Teşekkür ederim canım rabbim kolayligini verir insallah annemlerde bu hafta gidiyor 20 günlük bir bebek ve 2.5 yaşında bir çocuk bakalım nasil olacak iki gündür gündüz uykusunuda bırakti parka alisti hergun annem indiriyor gidince nasıl inicez bakalım sen ne yaptın canım ufaklık nasıl tekrar kontrol ameliyat felan bi değişiklik varmı geçmiş olsun
 
Kizlar merhaba herkese biz kaldık çocuklarla başbaşa sanki daha kolay oldu böyle anne bebek abla üçlüsü olarak daha rahatız gibi babamız yada başka biri gelince degisiyoruz birde bişey sormak istiyorum kızım da dikkatimi çeken birşey var sürekli günlük dışarı cikiyoruz fakat dışarı çıkınca parkta yada deniznkenari yada kum olan yerde hemen ayakkabı terlik çıkıyor eller kum toprak yalın ayak kosuyor bu bı eksiklikten olabilirmi bugün babayla sahile indiler yine yaş kum paçaları sıvamis öyle oynuyormus
 

Herşey inşallah daha güzel olur Allah sağlık kuvvet versin hepinize. Kızınla ilgili olan şey bence eksiklik değil değişikliği seviyordur. Benimki de aksine kuma, taşa ayak basamaz.
 
cnm birşey eksikliği olduğunu sanmam, değişik yumuşak yapışan birşey illaki her çocuğun dikkatini çeker ki. bizim ki de su hastası bulduğu her su birikintisine ayağı ile vurup su sıçratma hastası. artık oğlumu değil de su gördüğümüz an suyu koruma altına alıyoruz hemen. kardeşim yanımdaysa koş su birikintisi var kolla orayı diyoruz yani :)
 

Canım sen yaparsın anneler güçlüdür bir düzen kuracaksınız üçünüz merak etme

Oğlumun durumu da beklemede canım doktor beklemekten yana 1 yıl bekleyeceğiz bakalım delik büyüyecek mi küçülecek mi ona göre müdahale edilecek
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…