• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    86
Kızlar masallah çok şanslısınız doktorlarınıza iyi davranın 😃 gripten geberirken ve ilaç kullanamazsın diyen doktor 2 gün rapor verdi sadece. İse gitmek maalesef beji de zorluyor, bir de iş yerinde stres oldukca bebisin hareketleri de agresiflesiyor 😞

Sizlere mide yanması sorununu sormak istiyorum, 2 gündür gece de uyutmadı, bugün gaviscon aldım ama etki etmedi, süt de işe yaramadı. Var mı başka öneriniz? Ne yapmalıyım, bitirdi bu Yangın benimle
Gece yatarken reflüye önlem almak için

Sol yatın ve yastığınızı yükseltin.

Sağa yatınca da reflü artar, mideden yemek borusuna kaçış daha fazla olur.

Hafta ilerledikçe hepimiz yaşayacağız az veya çok.
Yediklerinizden özellikle tetikleyen var mı onu da takip edin isterseniz.
Acı, baharatlı, kızartma yağlı, çiğ soğan, pırasa, bakliyat, asitli meyve/içecekler vs vs.

Herkese iyi aksamlar
Beni simdilerde bi telas aldi ya sütüm az olursa yetmezse gibi..
Dogumdan önce var mi böyle süt cok olsun diye yapabilecegimiz bi hazirlik vs
Bilgisi olan var mi bu konuda ?
Aynı endişeyi paylaşıyoruz.
Gebe okulunda aldığım notlar

İncir, üzüm (hem kuru hem taze)
Ilık sıcak meyve hoşafları
Dereotu (maydanoz değil!!)
Bulgur
Kimyon yiyecek veya Kimyon çayı(öyle bişi varmış)
Kuru börülce
Çaylar (papatya, ısırgan, melisa, ıhlamur, Kimyon, rezene, anason)

Bulgur
Kuru börülce
Teşekkür ederim
Bende şubat ayında başlayacağım gebe okuluna

Bulgur
Kuru börülce
Teşekkür ederim
Bende şubat ayında başlayacağım gebe okuluna

Bulgur
Kimyon yiyecek veya Kimyon çayı(öyle bişi varmış)b
Kuru börülce
Çerezde ekleyin bunlara mutlaka
Bu çaylar içinde anne çayları satılıyor ondan alabilirsiniz ama rezene sanıldığı kadar masum olmayabilir rezeneye dikkat

Hanımlar günaydın,

Bebeğine biberon, emzik ve manuel süt pompası kullanan olduysa tavsiye alabilir miyim?
Mochi süt pompası var bende çok iyi çekiyor. Ama çalışan annelere yetmediği de söyleniyor. Çalışmadığım için bilemedim ama evde bayağı işimi gördü. Biberonu da Philips aventin cam biberonunu alacağım. İlk oğlum Chicco kullanmıştı ondan da memnundum ama kırıldı şimdi bir de Philips deneyeceğim. Emzik de yine Philips aventin emziklerinden memnundum yenilerini aldım doğacak oğluma. Yalnız sadece 0-6 ay aldım çünkü ilk oğlum 5. Aydan sonra emziği bıraktı 6-18 aylık emzikler duruyor öyle. Bir de belki tutmayacak başka (damaklı emzik) isteyecek o da bebeğin keyfine kalıyor biraz.

Mochi süt pompası var bende çok iyi çekiyor. Ama çalışan annelere yetmediği de söyleniyor. Çalışmadığım için bilemedim ama evde bayağı işimi gördü. Biberonu da Philips aventin cam biberonunu alacağım. İlk oğlum Chicco kullanmıştı ondan da memnundum ama kırıldı şimdi bir de Philips deneyeceğim. Emzik de yine Philips aventin emziklerinden memnundum yenilerini aldım doğacak oğluma. Yalnız sadece 0-6 ay aldım çünkü ilk oğlum 5. Aydan sonra emziği bıraktı 6-18 aylık emzikler duruyor öyle. Bir de belki tutmayacak başka (damaklı emzik) isteyecek o da bebeğin keyfine kalıyor biraz.
Çok teşekkürler. Emzik veya biberona 4 ay sonrası alışır mı? Çalışmaya erken başlarsam ne yapabilirim, onun arayışı içindeyim. Öncesinde biberon vs kullanmadım ama benim için zor oldu. En azından dışarda falan biberon kullananilirsem rahat olur diye düşünüyorum, sürekli emzirmek dışarda da zor oluyor.

Bu arada ilk bebeğimde lansinoh elektrikli çift pompa almıştım ve bende hiç işe yaramamıştı, düzgün çekmemişti. O yüzden pompalar korkutuyor beni. Çok para verip köşeye atmak da istemiyorum, o yüzden manuel denesem diye düşündüm

Bu arada ilk bebeğimde lansinoh elektrikli çift pompa almıştım ve bende hiç işe yaramamıştı, düzgün çekmemişti. O yüzden pompalar korkutuyor beni. Çok para verip köşeye atmak da istemiyorum, o yüzden manuel denesem diye düşündüm
Arkadasim yeni dogum yapti philips avent elektrikli göğüs pompasi aldi. Cok memnun kaldigini soyledi. Çekim gücü iyi meme ucunu yara yapmiyor dedi. Bende ondan alacagim sanırım

Çok teşekkürler. Emzik veya biberona 4 ay sonrası alışır mı? Çalışmaya erken başlarsam ne yapabilirim, onun arayışı içindeyim. Öncesinde biberon vs kullanmadım ama benim için zor oldu. En azından dışarda falan biberon kullananilirsem rahat olur diye düşünüyorum, sürekli emzirmek dışarda da zor oluyor.
Rica ederim. Ben ilk aydan itibaren biberon kullandım ama sürekli değil. Fazla gelen sütümü sağıp veriyordum, dışarı çıkarken falan yanıma alıyordum. Anne sütü zaten dışarda 3 saat bozulmadan durabiliyor. Her bebek farklı oluyor mesela biberon kullanıp meme reddi yaşayanlar da var ama biz yaşamadık meme reddi. Emzik de ilk zamanlar vermeyin yine meme reddi olur diyen var. O yüzden anne memesine en yakın olanları seçmek gerekiyor. Bir de plastik olan biberonlar ne kadar bpa içermez vs dense de cam en sağlıklısı içim rahat ediyor camla.

Hanımlar günaydın,

Bebeğine biberon, emzik ve manuel süt pompası kullanan olduysa tavsiye alabilir miyim?
İlk ay meme reddinden dolayı biberon emzik tavsiye edilmiyor alternatif olarak kaşık biberon yada şırınga alabilirsin
Emzirme önemli benim için dersen kesinlikle kullanmanı tavsiye etmem mecbur kalınca kaşık biberona mama koyulabilir
Emzirme eğitimleri almanı tabsiye ederim mecbur kalmamak adına ben çok sıkıntı çektim çünkü en son emzirme danışmanıyla olayı çözdük
Emzirme çok önemli değil her türlü ilerlerim dersen philips avent biberon yenidoğan yavaş akış ve emziğini tavsiye ederim pahalı ama güzel idare ediyor
Manuel süt pompası kullanmadım
Kiwinin elektronik kullandım çok memnunum
Lansinohun da elektronik kullandım ondanda memnunum
Ama bana sorarsan şu şarjlı olup giyilebileni tavsiye ederim başlarda pompalamak önemli oluyor süt artırmak için sürekli sağım yapmakda çok vakit kaybettiriyor bebek yenidoğan sürekli sana ihtiyacı var kucak istiyor gazı oluyor çişi taşıyor iki saate bir sağım zorluyor insanı

Bazı kadınlarda sağım yapınca süt gelmiyor sütü olsa dahi muhtemelen senin sütünde öyle olabilir

Chicco bibeorunun akışı nasıldı oda meme reddi yapıyormu

Ben ilk hamileliğimde gaviscon ve sütle rahatliyordum da bunda bana da yetmiyor. Bir şey fark ettim eğer eğilirsem midem, yemek borum yanıyor. Mesela geçen bulaşık makinesini boşaltıyordum eğildim yediğim her şey nerdeyse ağzıma geldi ve çok yaktı. Halbuki az yemiştim yanma olmasın diye. Ben de çömelip devam ettim. Yerden bir şey alırken eğilerek almıyorum artık gerekirse dizüstü oturup alıyorum. Koltukta otururken dimdik oturuyorum en azından yemekten sonra 1 saat dikkat ediyorum. Başka da çözümü var mı bilemedim 😐
Diğer bir çözüm olarak sol tarafına yat sürekli. Sağına yattığın anda yine mide yanıyor

Chicco bibeorunun akışı nasıldı oda meme reddi yapıyormu
Akış hızını yenidoğana uyumlu almıştım internetten. İlk başlarda bilgim yoktu bu eczanelerde satılan biberonlardan almıştım ama bebeğim tıkanıyordu genzine süt kaçıyordu araştırıp almıştım Chicco'yu. Memnundum ama biraz tombul bir biberon o yüzden Philips alacağım bu sefer.

Bu arada çocuk doktorumuz bize: "hiçbir sağım makinesi bebeğin emmesi kadar güçlü değildir" demişti ve ben de zaten mochi'yi fazla sütü sağmak için kullanmıştım. Süt artırıcı özellikleri evet yok. Ama ebebekte satılan süt artırıcı çaylardan içmek bende çok işe yaramıştı.

Ya aslında bu emzirmeyle ilgili çok güzel bilgiler var da hepsi idealist, ben buna kanaat getirdim, ben ikisinde de ne emzik ne biberon kullandım. Memeden emzirdim ama artık yorulduğumu hissediyorum, çocuk bakarken 4,5 senem emzirmeyle geçti. Şimdi önümde yine bir süreç beni bekliyor, Allah sağlık versin de yapayım diye düşünüyorum ama bir de gerçekler var tabii, yaşım 40 oldu, ilkiyle ikincisi arasında zaman vardı, bazı şeyleri kaçırdığımı düşünmeye başladım ama bir taraftan da bebeğime kendim bakabilirsem başka şey düşünme diyorum, biraz psikolojim değişti. Bu sefer azıcık daha rahat olayım diye şu pompa ve biberon işini merak ettim. Gebelik okuluna da gittim önceden, kitaplar da okudum ama diyorum ya şu bebek, doğum işleri hep idealizm çerçevesinde. Yani emzirmek isteyip çalışmak zorunda olan var, hasta olanı var vs. Bilmiyorum çok yükleniliyor anneye.

Back