• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    86
Selamlar ben bayadır giremiyorum geçmeyen bir gripten muzdaribim tam geçti diyorum tekrar başlıyor allahtan bebek iyi c vitamini falan idare ediyoruz.

Aynı endişeyi paylaşıyoruz.
Gebe okulunda aldığım notlar

İncir, üzüm (hem kuru hem taze)
Ilık sıcak meyve hoşafları
Dereotu (maydanoz değil!!)
Bulgur
Kimyon yiyecek veya Kimyon çayı(öyle bişi varmış)
Kuru börülce
Çaylar (papatya, ısırgan, melisa, ıhlamur, Kimyon, rezene, anason)
Annemin tarifidir isteyen deneyebilir sülalede doğum yapan herkese yaptı sütleri şelale gibiydi kendide en küçük kardeşimi 4 yaşına kadar emzirmişti zaten bol soğanlı yeşil mercimek yemeğini biraz da bulgurla yapıyorsun öyle yiyorsun sonra süt şelale gibi gelmeye başlıyor yanına da bazen kuru börülce salatası yapar

Kızlar sorum çalışanlara izne kaçıncı haftada çıkmayı düşünüyorsunuz 32 olunca çıkacak mısınız yoksa 37 yi mi bekleyeceksiniz? Zaman ilerledikçe iyice işe gitmek istemiyorum 🥲 sizde durumlar nasıl? Gönlüm 37 ye kadar dayan doğum sonrasına aktar diyor ama diğer yandan da 32 olunca direk izne ayrıl diyor kafam çok karışık 🤷‍♀️
Gidebildiğim kadar gidicem maaşımı almak için ama çok zorlanırsam bilemiyorum:/

Hanımlar günaydın,

Bebeğine biberon, emzik ve manuel süt pompası kullanan olduysa tavsiye alabilir miyim?
Dr . Brown'ın cam biberonunu kullandım ilk oğluma. Çok kolay akmıyor. Ondan meme reddi durumu da oluşmadı şükür. Emzik hiç tutmadı. Süt sağma makinesi olarak da lansinohun ciftlisini almıştım. Benden sonra ablam kullandı hala sapasağlam. Ama manuel değil. Arkadaşım mochiden memnundu. Yine bunlarla devam edeceğim bebeğimde de inşallah.

Dr . Brown'ın cam biberonunu kullandım ilk oğluma. Çok kolay akmıyor. Ondan meme reddi durumu da oluşmadı şükür. Emzik hiç tutmadı. Süt sağma makinesi olarak da lansinohun ciftlisini almıştım. Benden sonra ablam kullandı hala sapasağlam. Ama manuel değil. Arkadaşım mochiden memnundu. Yine bunlarla devam edeceğim bebeğimde de inşallah.
Bende Manuel aldım şimdilik sonrası için bir elektrikli bakacağım

Annemin tarifidir isteyen deneyebilir sülalede doğum yapan herkese yaptı sütleri şelale gibiydi kendide en küçük kardeşimi 4 yaşına kadar emzirmişti zaten bol soğanlı yeşil mercimek yemeğini biraz da bulgurla yapıyorsun öyle yiyorsun sonra süt şelale gibi gelmeye başlıyor yanına da bazen kuru börülce salatası yapar
Kardeşimde soğan yediği gün bebek duramıyordu gazdan bu tarz şeyleri deneyince bebekte ağlama artıyor mu diye bakmak gerekiyor umarım öyle bişi yaşamayız

Medela marka süt sağma makinesi güzel ama pahalı hastanelerde de o veriliyor genelde tabi daha profesyoneli

Kardeşimde soğan yediği gün bebek duramıyordu gazdan bu tarz şeyleri deneyince bebekte ağlama artıyor mu diye bakmak gerekiyor umarım öyle bişi yaşamayız

Medela marka süt sağma makinesi güzel ama pahalı hastanelerde de o veriliyor genelde tabi daha profesyoneli
Soğan piştiği için gaz yapmaz diye düşünüyorum ama yine de gözlem gerekir tabii. Bulguru ben de biliyorum süt yapıyor diye, bir de dere otu. Ama en önemlisi bebeğin etmesinden sonra dinlenme ve su içmek.

Ya aslında bu emzirmeyle ilgili çok güzel bilgiler var da hepsi idealist, ben buna kanaat getirdim, ben ikisinde de ne emzik ne biberon kullandım. Memeden emzirdim ama artık yorulduğumu hissediyorum, çocuk bakarken 4,5 senem emzirmeyle geçti. Şimdi önümde yine bir süreç beni bekliyor, Allah sağlık versin de yapayım diye düşünüyorum ama bir de gerçekler var tabii, yaşım 40 oldu, ilkiyle ikincisi arasında zaman vardı, bazı şeyleri kaçırdığımı düşünmeye başladım ama bir taraftan da bebeğime kendim bakabilirsem başka şey düşünme diyorum, biraz psikolojim değişti. Bu sefer azıcık daha rahat olayım diye şu pompa ve biberon işini merak ettim. Gebelik okuluna da gittim önceden, kitaplar da okudum ama diyorum ya şu bebek, doğum işleri hep idealizm çerçevesinde. Yani emzirmek isteyip çalışmak zorunda olan var, hasta olanı var vs. Bilmiyorum çok yükleniliyor anneye.
Ben de daha 26 ay emzirip hamile kalınca bıraktım ve bu süreçte belim sırtım mahvoldu. Gece emzirmelerine bile 26 ay boyunca devam ettik tabii canı sağ olsun yavrumun da çok yoruldum. Şimdi daha yeni yeni uykunun tadına varmışken tekrar emzirme sürecine girecek olmak beni çok geriyor. Bir de bu çocuğumu emziremezsem ilk çocuğumu emzirdim bu eksik kaldı diyerek vicdan azabı çekerim. Annelik hem mental olarak hem fiziksel olarak çok yorucu gerçekten baba olmak daha kolay ya annelere çok yük biniyor. Bebeğimi anneanne,dedeye bırakıp bir iki günlük tatile bile gittiğimde emziremediğim için mastit olurdum ateşlenip gelirdim. Bu yüzden çalışmaktan bile gözüm korktu hep. Allah'ım kolaylık verir inşallah.

.
Selamlar ben bayadır giremiyorum geçmeyen bir gripten muzdaribim tam geçti diyorum tekrar başlıyor allahtan bebek iyi c vitamini falan idare ediyoruz.
Merhaba yine salgın varmış bu sebeple c vitamini yönünden zengin meyve sebzeleri ölçülü tüketerek ihmal etmemek ve multivitamin verildi ise aksatmadan kullanmak gerekiyor. 💐

Back