• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    87
Şehir hastaneleri öyle çok yoğun maalesef hele de doğum için çok çok zor. Benim gittiğim hastanede mülteci, göçmen kalabalığı yok çok şükür. Yoksa yine paraya kıyacaktık. Gerçi hala kararsızım bu tavırlar yüzünden...
Bence mülteciler yoksa eğer devlette doktorların tavrı değişebilir içeri 10 kişi giriyoruz 8 i suriyeli çoğu dil bilmiyor beşinci altıncı çocukları doktorlarda bıkmışlar sanırım bu yüzden bizler daha hijyeniğiz daha az çocuk yapıyoruz belki sadece kendi milletinden hasta olsa hastanemizin hali böyle olmazdı ebelerin hep azarladığını duyuyoruz e dilleri farklı anlaşamıyorlar her iki tarafta haklı ne diyelim

Bence mülteciler yoksa eğer devlette doktorların tavrı değişebilir içeri 10 kişi giriyoruz 8 i suriyeli çoğu dil bilmiyor beşinci altıncı çocukları doktorlarda bıkmışlar sanırım bu yüzden bizler daha hijyeniğiz daha az çocuk yapıyoruz belki sadece kendi milletinden hasta olsa hastanemizin hali böyle olmazdı ebelerin hep azarladığını duyuyoruz e dilleri farklı anlaşamıyorlar her iki tarafta haklı ne diyelim
İlk gebeliğimde benden önceki kadın kan grubunu bilmiyordu hatta yanlış söylemiş. Tabii Dr azarladı benim de modum düştü haliyle. Hem kadına üzüldüm yani dil bilmiyor bir şey bilmiyor hem de doktora hak verdim insan kan grubunu bilmez mi diye. Benden gereksiz yere kan grubu tayini istedi o kadından dolayı ki 1 gün önceki verdiğim tüplerden biri kan grubu tayiniydi e nabızda çıkmamışmış. Hatta annem hemşire ona sorun isterseniz dedim 'olsun yine alalım' dedi. Orda çalışan ebeler doktorlar asistanlar iş yükü sebebiyle bize de pek naif davranmıyor. Bu sebeple özelde doğum yaptım o zaman. Şimdiki gittiğim hastane daha yeni doğum yaptırmaya başladı yoğun değil neyseki yoksa özel hastane daha iyi o konuda.

Kızlar alışveriş durumunuz ne alemde 23+2yim. Ultrasonda 24+5
Sizce başlamalı mıyım artık 🥹❤️
27+3 teyim bu ay tüm alışverişi tamamlamayı düşünüyorum. Sonraki ay buzluğa yiyecek hazırlığı yapacağım son ay da eve temizliğe birini çağıracağım ya da annem gelirse onunla yaparız. Yaşadığım şehirde tek olduğum için planlamayı bu şekilde yaptım umarım her şey planladığım gibi olur 😅

Buzluğa neler atacaksınız, fikir açısından paylaşırsanız sevinirim.
Sarma, börek, poğaça atmayı düşünüyorum birde fasulye, nohut, yeşil mercimek haşlayıp koyabilirim yemek yaparken çok pratik oluyor henüz ne yapıp atsam karar veremedim, sürekli instagramda buzluk hazırlığı videoları çıkıyor birazda onlara bakıp karar vereceğim. Yemek eşim genel olarak güzel yapıyor ama yazın işi çok yoğun olduğu için evde olmadığında pratik bir şeyler olsun istiyorum öğlen tek başıma yemek yapmak zor gelebilir. Aslında börek poğaça mi yiyeceğim zararlı diye de düşündüm ama neyle karşılaşacağımı bilmediğim için hiç yoktan dolapta dursun düşüncesindeyim. Aç kalmaktan iyidir 😅😅 birazda köfte doğranmış sebze pişmeye hazır yemekler vs atarım çok sağlıksız beslenmeyi sevmiyorum aslında düşününce yemek çok zor değil basit şeyleri yiyorum yine de bebekli hayata alışma evresinde zorlanmak istemiyorum 🤷‍♀️

24+5 im bende bugün herseyini hallettim sayilir 😁 zaten besik araba kıyafet cogu sey vardı bugün banyo malzemeleri deterjan vs onlari hallettik begendigim kiyafet olursa alirim artik bide islak mendille bez kaldi 🥳

Ben 25 haftanin son günündeyim. Yarin 25w0 olacak yani 26 haftanin ilk günü 🥹🥹 yarısından fazlasını aldım diyebilirim. Giyim- beşik- bebek arabası- puset- emzik- biberon - göğüs ucu kremi ve süt pompası aldim. Babynest almali miyim bilemiyorum.
Şampuan pişik kremi falan araştırıyorum mustela markaya yakın gibiyim.
Battaniye almaliyim güvenilir müslin satan yer arıyorum
Ana kucağı konusunda da arastirmalar devam ediyor. Bebisi beklerken bir nevi oyalanıyorum 😅🥹❤️🌸
Tavsiyelerinizi beklerim

Buzluk isine bende baslicam artik sarmayi ananem yapcak söz verdi 😂 arkadasima kurabiye yaptircam 😂 bende borek pogaca kek yapicam ikramlik ve beslenme icin bunlar yeterli
Ev yemekleri icinde pratik corbalik pilavlik tavuk haslayip aticam yemeklik köfte soğan garnitür yapmayi planliyorum temizligi bu sefer cok sona birakmicam ilk hamileligimde halilarin serili degildi doguma gittigimde o kadr gec kalmisim temizligin ortasinda dogurmustum 😂😂

Ben 25 haftanin son günündeyim. Yarin 25w0 olacak yani 26 haftanin ilk günü 🥹🥹 yarısından fazlasını aldım diyebilirim. Giyim- beşik- bebek arabası- puset- emzik- biberon - göğüs ucu kremi ve süt pompası aldim. Babynest almali miyim bilemiyorum.
Şampuan pişik kremi falan araştırıyorum mustela markaya yakın gibiyim.
Battaniye almaliyim güvenilir müslin satan yer arıyorum
Ana kucağı konusunda da arastirmalar devam ediyor. Bebisi beklerken bir nevi oyalanıyorum 😅🥹❤️🌸
Tavsiyelerinizi beklerim
Markaları bende hiç bilmiyorum ve temiz içerikli olanları bulması çok zor geliyor. Babynest aldım ben bir yere gittiğimizde orda uyur diye düşündüm ayrıca ilk ay yatağa koyarım yanımızda uyur diye de aldım. Ana kucağı almayı düşünmüyorum zaten evim çok küçük ona yer kalmadı 😅 çok hayat kurtarıcı mı onu da bilmiyorum fikrim değişirse belki doğduktan sonra alırım 🤷‍♀️

Arkadasim yeni dogum yapti philips avent elektrikli göğüs pompasi aldi. Cok memnun kaldigini soyledi. Çekim gücü iyi meme ucunu yara yapmiyor dedi. Bende ondan alacagim sanırım
Pembe olan mı yoksa yeşil olandan mı kullanıyor acaba? İkisi de çok benziyor sanki ama fiyatları farklı gibi

Back