2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    323
Duygulandım gerçekten su akip yolunu bulacak ama inan tedirgin olmamak elde değil artık rüyalarında sanciyla kanamaya hastaneye doğuma gidiyorum hiç bu kadar korkmamistim kizimda teşekkür ederim canım
 
Duygulandım gerçekten su akip yolunu bulacak ama inan tedirgin olmamak elde değil artık rüyalarında sanciyla kanamaya hastaneye doğuma gidiyorum hiç bu kadar korkmamistim kizimda teşekkür ederim canım
Bu korkunun sebebi sana muhtac bi evladinin daha olmasi canim, bende de olmustu aynisi. Korkman normal ama icini ferah tutmaya calis.
 
Ay kendi hallerim geldi aklıma. Benim ki de kardes i geldiğinde 18 aylikti
 
Ay kendi hallerim geldi aklıma. Benim ki de kardes i geldiğinde 18 aylikti
Sana da oluyor mu, bazen kendimi yıllardır aynı oyunu oynayıp bir türlü level atlayamamış gibi hissediyorum :) Dön dolaş aynı şeyler.. Yorulduğumu hissediyorum bazen..

Belki de hormonlarım coştuğundandır. 23 gün geçti reglim, tarlusal kullanıyorum hala tık yok. Cinlerim tepemde geziyorum.
 
İki çocuklu bir hayattan herkese merhaba çok şükür oglusumuzu aldık kucagimiza bugün 4 günlüğuz kizimda daha çabuk toparlamistim bunda dikişler biraz sıkıntılı sağ tarafım oturup kalkamiyorum takılıp kalkıyor iki gündür süt problemi.yasiyoruz sütüm ilk gelmedi bianda geldi gibi oldu şişti kaldı goguslerim ateş ağrı sancı yara ve ilgi bekleyen gözümün içine bakan bişey istediğinde olmayınca gözleri Dalan bir kız çocuğum var Allah razı olsun annem ve babam yanımda onlar olmasa yapamazmisim gibi geliyor ve sezeryan da kum torbası koydular karnıma 5 kg vardı galiba sürekli titreme nöbetleri ve verdikleri bir ilaç tan olsa gerek iki kere verildi ikisinde tansiyonum dustu ve kanamanın yolunda olup olmadığını kontrol etmek için karnıma bir hayli bastırdilar bu sezeryan zor oldu dikerken yanlışlık olduğunun konuştular sonra düzelttiler şuan arabaya binerken kalkarken ağ tarafın cekiyor sanki zor bir süreç beni bekliyor galiba
 
Gözün aydın canım sağlığı yerindedir inşallah kuzunun.
Şu an zor olabilir tabi daha kaç gün oldu zamanla toparlarsın. O zaman çocuklarına daha bol vakit ayırırsın hiç dert etme bunları kendine şimdilik sadece iyileşmeye odaklan gerisini halledersin. Sağlıkla büyüt inş
 

Canım gözünüz aydın ah annelik zor iki çocuk annesi olmak daha zor Allah yardım etsin dikerken yanlışlık nedir ya canlarımızı emanet ediyoruz.. en kısa zamanda toparlanırsın inşallah
 
Ah Canlar benim de hiç keyfim yerinde değil, oğluşumun Doğum gününü de kutladık bu arada 1 yaşını doldurdu

Oğlumun çektiği yetmemiş demek daha çekeceği varmış doku nakli tutmadı Canlar damağında delik oluştu tekrar ameliyat olacak zamanı henüz belli değil 6 ay oldu ameliyat oldu ve 6 Aydan sonra böyle bir şey beklemiyordum çok şaşkın ve üzgünüz

Kızımı da memeden ayırmıştım bir ayı geçtikten sonra tepki vermeye başladı memeyi özledim diye sğlıyor resmen deliriyor geceleri ateşleniyor vs vs

Şöyle ailecek bir terapiye ihtiyacımız var resmen. Üzülmesinler diye anne babama bile söyleyemedim.
 
Gözün aydın canım :) Geçmiş olsun ayrıca, sanırım zor bir süreç olmuş ve oluyor senin için. İnşallah en kısa sürede toparlanırsın. Bu arada iki çocuklu çılgın dünyamıza hoş geldin :)
 
Çok üzüldüm canım ya, sizi tahmin bile edemiyorum. İnşallah bu ameliyat son olur.

Herhalde büyükler başa dönme dönemine girdiler benim ki de tuhaf bu ara. Sanki tuvalet eğitimine baştan başlamış gibiyiz. Bir iştahsızlık filan, yemek yemeyi reddetmeler. Tekrar çekmece boşaltma, dolap karıştırma huyları geri geldi. Anlamadım ben de.
 
cnm gözünüz aydın. zor bir süreç. inşallah tez zamanda toparlanırsın cnm
 
bizim oğlan da aynısı. okulda hiç böyle şeyler yapmıyormuş. çok uslu ve zeki diyor öğremeni. ama evde yine dolap boşaltmalar, bardaktan bardağa su aktarmalar bizde de başladı. her gün olmasa da yapıyor bu aralar. tuvalet oyununu hiç saymıyorum. sürekli yalan söylüyor. tuvalete oturup oturup kalkıyoruz. öyle boş boş canımız sıkılıyor.
 
Canım çok üzüldüm inşallah ikinci ameliyat başarılı olurda rahat edersiniz. Üzüntüleriniz geçer gider inşallah
 
Ya ben acaba birşeyleri yanlış mı yapıyoruz diye düşünmeye başladım ve bir pedagog ile görüşmeye başladım. Bizim üst komşu aslında. Önce telefonda biraz konuştuk, cuma günü tek gideceğim. Bir sonraki görüşmeye de oğlumla gideceğim. Ama nedense tedirgin ve önyargılı hissediyorum doktora karşı. Normalde önyargılı bir insan sayılmam ama.. Bilemedim üstümde neden böyle bir hissiyat var..

pcfl canım, pedagog benden oğlumla oyun terapisi yapmamı istedi. Yere bir örtü serip kenarlara oyuncak koymamı; etrafa, bana ve oyuncaklara zarar vermediği sürece dilediğini yapabileceğini ve asla onu yönlendirmemem gerektiğini söyledi. Yani daha fazla detay verdi ama ben özet geçtim. Neyse sonuçta oğlum oyuncaklarla ilgilenip oynamak yerine, kucağıma oturdu ve emmek istedi.. İzin verdim ben de. Bir müddet sonra memeyi bıraktı ve uzun uzun onun getirdiği oyuncaklar oyun kurup oynadık. Cuma günü göreceğim doktoru ama kucağıma çıkıp meme istemesi düşündürdü, huzursuz etti beni. Sanırım ilgisiz bir anne gibi hissettim.. Sen ne düşünüyorsun bu konuda?
 
Canım kendim gozlemlemedigim için senin anlattığına göre yazacağım.

Öncelikle komşun ile böyle bir sürece giremezsin bizim mesleğe gore. Gidiş amacın dışında hiç bir sekilşe başka türlü bir ilişkin olmamalı.

Oyun terapisi çok farklı bir şey. Zaten ev ortamında olmaz. Bı cesit deney diyelim seninkine. Oğlun seni ve memeyi secmis. Oyuncaklar ve anne varken sana gelmesi çok normal. Memeden ayırmak kolay bir şey değil zaten. Hele ki küçük çocuğu olanlar... Memenin anlamı üzerine mastirda bir dönem ders aldım desem daha iyi anlarsın bence. Burda oyle yazılıp gecilecek bı şey değil.

Ben yazdiklarinı okudum hep. Çalışan annelerin çocuklarında olan şeyler yaşadıkların. Bu çocuklar çok özlüyor. Anne gelince de hırçın öfkeli davranıyor aslında bir o kadar özlüyor seni. Kucagina al anlat bende özlüyorum, çalışmak zorundayim vs. Hatta ben masal anlatırken kendi durumumuzu uyarliyorum. Sonu mutlu biten...kaygılarını böyle hafifletebilsin. Her gün küçük havhav masalı dinlemek istiyor. Küçük havhav kendisi oluyor :) babası da tavşan falan de havhav ne diyor :)) kızım onu seçti yapicak bı şey yok. Ben her gün bir hayvanı anlatıyorum normalde .Hem de tanısin diye...neyse boyle yani ...

Krese giderken zorlanıyor mu? Sen ağladığı, huzursuz olduğu zamanları /durumlari takip edebilir misin?
 
Yanıtın için çok teşekkür ederim, yorumların gerçekten rahatlatıyor beni.

Aslında komşumla kapıda merhabalaşma dışında hiç bir ilişkim yok. Seneler önce çok zor bir dönemden geçerken ben de psikolojik danışmanlık almıştım, bu sebeple kişisel ilişkim olmaması gerektiği konusu benim de aklıma geldi. Ancak kapıda merhabalaşma dışında bir iletişiminiz olmadığı için sakıncası olmaz diye düşündüm. Yanlışsam lütfen beni düzelt.

Beni endişelendiren, oğlumda geriye dönük bir takım şeyler görmem. Sofra alışkanlığını kaybetmesi, gece altını ıslatması, oyuncaklarını fırlatması.. Son bir kaç gündür uyumadan önce yanına hem babasını hem beni istemesi..

Açıkçası hayat çok hızlı, iki çocukla inan ki daha hızlı. Bahane için söylemiyorum bunu ama hiç bir şeye vakit yok gibi. Sofrayı bile çocuklar uyuduktan sonra topluyorum onların zamanlarından çalmamak için. Bakıcımız yemek yaparsa yemeğimiz var, yoksa lahmacuna talim :) Bu tempoda acaba duygusal anlamda çocuklarımı eksik bırakıyor muyum, yanlış yapıyor muyum diye kendimi çok sorguluyorum.

Çok şükür iki bebeğim de güler yüzlü, neşeli, sevgi dolu. Kızım 6 aylık oldu, oğlum daha bir kere zarar verme teşebbüsünde bulunmadı. Her sabah kızımın saçlarını sever, yanaklarını öper. Bir de kızımın burnunu sıkmayı çok seviyor, neden bilmiyorum :) Kızım abisini gördüğünde gülücükler saçar. Bu mizaçlarını bozabilecek bir şey yapmaktan öyle çekiniyorum ki! Sanırım bu sebeple oğlumun davranışlarını çok didikliyorum, akışına bırakamıyorum.

Öff ya, amma dert döktüm ben de, kusura bakma :) Kafamdaki soruları sıraya koymaya, çözmeye çalışıyorum işte.
 
2 yaşından sonra çocuklar hayal etmeye baslar. Şu perdeyi gölgeyi benzetmelerimiz var ya o mesele. Uykuya dalarken mutlaka yanında olun. Korkuyor olabilir. Altını ıslatmanin mutlaka anlamı vardır. Üşütme vs değilse kreste sevmediği onu sıkıştıran bı çocuk bile buna sebep tıpkı perdenin ışığın yansımasının olabileceği gibi.

Bir ara kısımda da alt ıslatma oldu. 2 hafta kendimi yedim. En sonunda buldum :) yan komşu sabah 5 gibi uyanıp yemek yapıyor. Onun mutfağı kızımın odası ile aynı duvarı paylaşıyor. Ses geliyor ya ondan korkuyomus. Anlattım yan tarafa götürdüm nurdan ses geliyor boylb böyle vs. Sonra geçti gitti...

Hiç bir şeyi kucumseme takip et, krese gitmek istemiyor huzursuz oluyorsa sebep ordadir. Takip ederken senle ilgili değilse ona takılma. Yoksa gerceg nedeni bulamazsın. Kendini suçlamak insanı kör eder.
 

Kreşle ilgili çok şükür hiç bir sorun görünmüyor. Çok severek gidiyor, hiç bir ağlama huysuzluğu yok. Sadece evin kapısından çıkarken bakıcımızla oynamayı istediği için biraz mızırdanıyor ama ağlamaya dönmeden merdivenlere yöneliyor.

Uyku konusundan babasını da istiyorsa babası muhakkak yanımıza geliyor. Severek, öperek, okşayarak uyutuyoruz. Bazen bana, bazen babasına sarılıp uyuyor.

5 gündür şöyle bir düzen oldu; kızım saat 7 buçuk gibi uyuyor. Ondan sonra bizim oyun faslımız başlıyor. Babası ve ben oğlum nasıl isterse, neyle isterse öyle oynuyoruz. Saat 8 buçuk gibi, oyunu sakinleştirmeye ve biraz sonra oyun bitecek uyuyacağız demeye başlıyorum. En sonda da oyun bitti yatağa gidiyoruz diyorum. Biraz direniyor ama sonunda elimi tutup gidiyor yatağa. Baba demeye başlayınca da babamız geliyor.

Yatağa ıslatma olayında o hafta ateşlendi iki gece. Ama ateşlenmediği zamanlarda da kaçırdı. O yüzden endişelendim. Çok şükür iki gündür yine kuru kalkıyor.. Dediğin gibi birşeyden korkuyor da olabilir, rüya filan görüyordur belki.. kim bilir.. Daha net bir şekilde anlamaya alışacağım onu neyin rahatsız ettiğini.

Tekrar tekrar teşekkür ederim :) vaktini ayırıp dinledin beni.. ve gerçekten yardımcı oldun :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…