Kızlar deliricem galiba ikici bebeklerini büyüten anneler neler yaşadıniz salı günü doğuma gidicem ama şuan kızım acayip derecede bana sarmış durumda annem yanımda ona kızıyor sen gelme annem gelsin diyor babası yanındayken onada aynı annem kucaklasin parka gidilecekse sende gel sen otur biz oynarız diyor bebek arabasına neredeyse neredeyse hiç binmeyen çocuk şuan her yere bebek arabasıyla gidecek az öncede parka gidecektik bebek arabasıyla götür illa diye yarım saat ağladı goturmedim ağlayarak uyudu nasıl bir tavır sergileyecem bilmiyorum
Canim oglum 22 aylikti kizim dogdugu zaman, dolayisiyla bu derece anneci degildi. Oglum 2.5 ayliktan beri calisiyorum bensiz olmaya aliskin olmasina ragmen son 10 gundur markete gitsem evin icinde anne anne diye dolanmaktan aglamaktan helak oluyor. Allahtan okula gitmakle ilgili filan sorunumuz olmuyor.
Su an yapacagim sey elinden geldigi kadar taleplerine cevap vermek. Bebek arabasi agit mi bilmiyorum ama ben hamileyken ogluma cok hafif bir puset almistim, onu kullaniyordum. Elimdeb geldigince yine herseyiyle ben ilgilendim, hayatinda degisiklik var hissini yasamasini istemedim.
Dogumda bir gece hastanede yattim, kayinvalidem ve bakicimiz gece bizde kaldi. Tabi esim de evdeydi. Guvendigi herkesin onunla olmasina ozen gosterdim. Ertesi gun eve geldim zaten kizimla. Onceleri hic ilgilenmedi sonra isyan etti en sonda da alisti kardesinin varligina.
Hepsi zaman istiyor, en onemlisi sabirli ve sakin olman. Bebegin gozunu de oymaya calisacak, seviyorum diye hirpalayacak, uyurken gurultu yapacak, emerken kucagindan itecek belki.. ve sen ciddi bir zarar gelmesi soz konusu degilse ne yazik ki bunlara izin vereceksin. Senden buyuk tepkiler gelmeyince o da vazgececek.
Belki bunlarin hic biri olmayacak, kizin bebegi cok sahiplenecek bilemezsin. Her cocuk farkli.
Bazen ayni anda uyanacaklar, ayni anda aglayacaklar hangisine bakacagini bilemeyeceksin.. ama inan ilgin ve sevgin sana eksik de gorunse cocuklarina yeteceksin. Bir anne butun cocuklarina yeter cunku.
Nasil olacak diye gercekten dertlenme, kucugu kucagina alana kadar nasil olacagini bilemeyeceksin cunku.