2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    323
Teşekkür ederim canım güçlü olmak zorundayız galiba yalnızken sıkıntımız yok kızımla bir iki saat oyun kuruyoruz sonrası kendi kendine vakit geçiriyor ama birisi geldiginde (bütün evi kaldırıp su dök yala diyecek kadar temizlesem) anca bu kadar yorulurum
Çocuklar çok güçlüdür kendiliğinden toparlar inşallah oğlun
 
Slm kızlar herkes bı hayat telaşına düştü ikinci çocuklar ilklerin zor zamanlari hepimiz uzaklastik sanırım bizde durumlar maalesef hiç açıcı değil ne yapacağımı nasıl yapacağımı bilmiyorum sezeryan sonrası ağrım geçti gibiydi yine sağ tarafımda yineleyen ağrı var yarın Dr gideceğim tekrar 20 günden sonra cocukla ev herşeyi tek başıma ilgilendim kızım kıskançlık dışında farklı bir durumdayız yapma dediğim herşeyin tersini yapıyor kural koyamıyorum yemek oturarak başlıyor sonunda gezerek devam ediyor eller pis yıkatmiyor sildirmiyor atletle geziyor üzerini giymiyor vurma karnıma diyorum aksini yapiyor ve bende böyle yaparsan seni dışarı cikarmam şura göndermem istediğini yapmam sen bunu yaparsan ben bunu yaparım şeklindeyiz hep ağlayarak istiyor çok sabrımı zorladiginda vuruyorum eline
 
Canım zor zamanlar gerçekten, Allah yardımcın olsun.

Bu ara bizimkinin ergenliği de tavan yaptı. Bugün bir başka konuya da yazdım, hangisi hatırlamıyorum, inatlaşmakta tavan yapıyor. Ayağına küçük gelen ayakkabıyı giymekte ısrar etmek, uykusuzluktan ölse de yatağa gitmeye direnmek, nedensiz öfke patlamaları yaşayıp sağa sola oyuncak fırlatmak, yemek diye peşimde dolanırken yemek hazır olduğunda herşeyi itmek, yememek.. Anlayış göstermeye çalışıyoruz, yapacak bir şey yok. Bu da bir dönem.

Dün akşam elindeki oyuncağı fırlatınca kardeşinin yüzüne geldi. Kızım çok ağlayınca, oğlum da korktu. İkisini sakinleştirmek de eşimle bana düştü. Mümkün olduğunca onun kararına uymaya çalışıyorum. Mesela saat 9 da yatmak istemiyor. Biraz daha oyna sonra yatacağız diyorum. 10 dakika sonra tekrar soruyorum. Tekrar reddediyor. Bu şekilde yarım saat sürüyor. En sonunda benim zorumla da olsa yatağa giderken kıyametler kopmuyor.

Her direnişini oyuna çevirmeye çalışıyoruz. En sinirli olup bizi ittiği anlarda bile sarılmak iyi gelecek hadi sarılalım diyoruz.

Ya da bazen neye kızdığını anlamadım oğlum, göster ya da anlat bana beraber halledelim diyoruz.

Yalnız bazen benim de sabrım tükeniyor. Özellikle sağa sola yemek fırlatmasına hiç tahammülüm yok. Bunu yaptığı zaman mutfaktan kovuyorum ve bu esnada çok da sakin ve nazik olduğumu söyleyemem. Bu noktada kendime daha çok hakim olmam gerekiyor. Bazen oluyor, bazen yapamıyorum.

Belki bu cümleler biraz fikir verir sana. Kızını sakinleştirmenin yolunu senin bulman lazım. Ki bu da her zaman olmuyor ne yazık ki. Ben farkettim ki ne zaman sinirim yükselse evde herkes (eşim de dahil) benden sinirli. Ben ne zaman sakin ve dinginsem evdeki herkes daha huzurlu.

Yükümüz çok ağır, zor.. ama ne yazık ki sanrım daha sakin bir ortamın sırrı kendimizi sakin tutmaktan geçiyor.
 
Selam kızlar. Buraya giremiyorum Bayadır. Küçük oğlum 5.5 aylık oldu hiçbirşeye vakit bulamıyorum. O omrumm doğum yapmışsın canım Rabbim evladını hayırla sağlıkla büyütmeyi nasip etsin kolaylık versin. 2çocuklu hayat göründüğünden zor ama az büyüyünce keyifli olacak inşallah az sabır :) büyük oğlum senin kızla aynı aşırı zorluyor ne dersem tersini yapıyor sanırım bir dönem. buda geçecek deyip kendini sıkma. Yoksa daha kötü oluyorlar. Görmezden gelmeye çalış. Arada patlamalar mutlaka yaşarsın bizde insanız oyüzden de kendini suçlama sen daha lohusasın. Rabbim sağlık versin herşey gelip geçiyor. Küçük az daha büyüsün ablasına karşılık verip gülünce zor günleri unutacaksın
 
Teşekkür ederim canım yaşadıklarımız neredeyse aynı şekilde direnmiyoruz bizde ikinci oldu ilgi azaldı hissetmesin diye daha çok ilgileniyoruz acaba ondan mı böyle bilmiyorum ne yapacağımı kendimi çaresiz hissediyorum lohusaliktanmi bilmiyorum birde iki üst şimdi iki de alt azilarda patlıyor ondan mı diyorum
 
Sağol canım 35 günlük olduk bile sanki kalmaya çalıştıkça bazen zorluyor sınırları yapmak istemediğim şeyleri yapıyorum lohusalıkta galiba görmüyorum duymuyorum daha çok simariyor gibi
 
Canım yapar, dişler de yapar. Hırsını nereden çıkaracağını bilmiyordur, işte size sarıyor. Yani bazen bana da birşeyler yanlış gidiyor gibi geliyor ama böyle sizlerle sohbet edince görüyorum ki herşey olması gerektiği gibi. Çaresiz hissetmemiz de normal galiba, elimizden geleni yapıp olumlu sonuç almaya çalışıyoruz. Ama karşımızdaki 2,5 yaşında bir çocuk.. Çocuk bile değil.. bebeklikle çocukluk arasında sıkışmış, kendi başına karar vermeye çalışan ama kendine yetemeyen bir insan. Sadece yardımcı olmaya çalışabiliyoruz işte..

Lohusalıkta gerçekten daha zor, seni çok iyi anlıyorum. Ya sabır deyip, geçmesini bekleyeceğiz. Bu 2 yaş zımbırtısı 29-31 ay arasında tavan yapar, sonra yavaş yavaş azalır diye okudum geçen başka bir konuda. Bizimki tam 29 aylık ve çıldırmış gibi.
 
Kızlar biz tuvalet olayını sanırım hala tam olarak çözemedik. Bir fikir verin, el atıverin, var mı önerileriniz merak içerisindeyim.

Çiş tamamen halloldu. Geceleri nadiren kazalar oluyor ama adı üstünde "kaza". Olur yani diyerek pek takılmıyorum. Ama kakasını asla altına yapmadan önce söylemiyor. kakasının geldiğini anlıyor, pozisyon alıyor ama asla haber vermiyor. Ben götürene kadar da altına yapmış oluyor.

Klozetten korkmuyor. Klozet aparatını çok seviyor. Lazımlıkla da işini görüyor. O anlamda seçiciliği yok. Çamaşırındaki kakayı tuvalete döktüğümde çok eğleniyor, sifonu çekip bay bay yapıyor falan filan.. Ama haber verme olayını çözemedik.

Yuvada öğretmeni rahat bir çocuk olduğunu, iletişim becerilerinin artmasıyla beraber yaza doğru kendiliğinden hallolmasını beklediğini söyledi.

Tabi ben her temizlikte altına yapmaması gerektiğini, kakanın da çiş gibi tuvalete yapılması gerektiğini anlatıyorum, kızmıyorum. Utanmış gibi yapıyor, dudak büzüyor filan.

Daha sık tuvalete götürmeyi denedim, kaka yaptığı saatler aşağı yukarı belli. Oturuyor ıkınıyor, gaz çıkarıyor bitti diye kalkmak istiyor. kalkıp yine çamaşırına yapıyor.

Ne dersiniz, var mı bizim için ışık??
 
cnm bence hiç bir çözümü yok. kendi kendine bir anda vaz geçecek. biizm ki de okulda altına çiş ve kaka yapardı, artık yapmıyor 1,5 ay oldu. mahsus ve bilerek yapıyor gece kaçırmalar uzun zamandır bizde yok. 100 kez tembihliyoruz buraya çiş yapmak yok diye. bilemiyorum cnm. bence kendi kendine bırakacak. istediğin kadar söyle o yapmaya devam edecek gibi. oyuna çevirmiş kakayı. takma dicem ama kaka sonuçta heryer batıyor ben de isyanlardayım. gece benle yatmak istiyor. 12 aydır yalnız uyuyan çocuk okula başladığından beri beni çıldırtıyor geceleleri. tam içi geçiyor kalkıyorum hiç abartmıyorum 1 dakika sonra bağırmaya başlıyor. eşim bu sefer ben giderim diyor kesinlikle kapıdan ayağını içeri atamıyor. geceleri babasını kesinlikle istemiyor. anne diye bağırıyor. bi de sarılıyor bana kafama yatıyor kalkmayayayım diye ben de uyuyamıyorum yanında hiç bilmiyorum ne yapacağım böyle. bu gece 3ümüz de uykusuz toplasak saat 10'da yattık sabah 7'ye kadar en fazla 2 saat uykumuz vardır yani
 
Çok şükür şimdilik uykuda sorunumuz yok da, beklerim yani o düzeni de bozmasını :) şaşırmıyorum artık. Bizimki uyku saatini geciktirmek için elinden geleni yapma faslında henüz. En son kapa artık gözünü, kızmaya başlıyorum diye hafifçe sert tonda konuşunca o tatlı başını koyuyor yastığa. Bizim ki de uykuya benimle geçiyor. Ama uyuduktan sonra sorun olmuyor yanından kalkmam. Sizin durum da çok zor ya.
 
bana hiç bağlı bir çocuk olmamıştı. 3,5 aylıktan beri çalışıyorum. resmen anacı oldu ve bazen sinir bozucu oluyor. sokakta annem taşısın, suyu annem versin, tabi bunları söyleyemiyor hal ve hareketlerinden anlayıp anne mi yapsın dediğimizde evet diyor eşim kızarken bile çığlık atıp susturuyo anne mi kızsın diyo hop evet diyo. çok zor oluyor ama okadr ağır ki anlatamam sokakta kriz geçiriyo eşim taşırken herkes bize bakıyor anne mi taşısın evet. e ben de iri bir kadın değilim çok çok zor. evde anne su diye sesleniyo, eşime sen git ver müsait değilim diyorum. eşim suyu verir vermez yere döküyo anne evet diyo
 
Kızlar anlaşılan çocuklarımız hayır deme dönemine girmişler ve M miumao umarım söylediğin gibi 31 aylıktan sonra azalarak devam ediyordur :) devdiği şeylere bile hayır diyor. Yaklaşık 10 gündür öğlen uykusu bitti ne desem ikna edip uyutamıyorum ısrarcı olunca ağlıyor, gün içinde 12-13 saat uyanık kalmasına rağmen gece uyumak istemiyorum uyumayacağım diyi direniyor ama tabi yatırmayı başarabilirsem uykuya çabuk geçiyor o yorgunlukla. Bu arada saçlar uzadı bir aydır berbere götüemeye ikba edemiyoruz ki son gidişinde çok rahattı makine istemiyorum dedi berber abisi uğraşa uğraşa makasla kesti sesi bile çıkmamıştı şimdi gitmek istemiyor bıraktık bizde ne zaman isterse diye.
Anlayacağınız durumlar aşağı yukarı aynı geçici bir dönem deyip sakinliğimi korumaya çalışıyorum tabi her zaman başaramıyorum bunu.
 
Canım anlaşılan kakayı benimseyememiş tuvalete yapmayı henüz.
İlk zamanlarda oğlumda yapıyordu ama çabuk adapte oldu. O ara komikleştirmeye çalıştığımı hatırlıyorum.
İğrenç olacak belki ama şöyle yapmıştı ilk kakasını gönül rızasıyla:) klozete kaka düşünce bir ses çıkıyor ya onun üzerine gitmiştim. Fikride oğlum verdi ilk kez kakayı yaptı sesi duyunca gülmeye başladı nereden geldi ses dedi. Bende kaka tuvalete düşünce lop diye ses çıkartır annecim falan gibi gülmüştüm ve bir daha demişti. Kaka gelince hep tuvalete gitti ondan sonra hala daha sesi duyunca güler
 
Biz kaka ile ilgili henüz bu tarz bi enerji yakalayamadık henüz ya. Yani onu cezbedecek bir nokta var elbet ama ben bulamadım henüz.. Mevzuya gel ya.. Yatıp kalkıp kaka düşünüyorum resmen :)
 
Bizimki bazen bana bazen babaya sarıyor. Ya sabır deyip geçinip gidiyoruz.. Yalnız bana sardığı zamanlar ekstra zor oluyor. Malum iki numara da olduğu için..
 
Bence oluruna bırak canım benim eltimin kızı tam bir sene altına yaptı buyuk çişini çok uğraştılar ogretemediler saklanır yapardı birde çok şükür bende korktum ilk balsarda ogrenemicek diye yapmayıp tuttuğu ağlaya ağlaya zorla yaptırdığımız zamanlar oldu sonunda üç kişi tuvalete girer el ele tutusurduk sarilirdik aglardi derken şimdi anne pirtim geldi diye koşarak gidiyoruz inşallah tez zamanda öğrenir seninkide
 
Kızlar çocuklar nasıl? Çok fena ateşli bir salgın var etrafta. Benim oğlan acayip hastalandı, doğdu doğalı böyle hastalanmamıştı. Tam o iyileşti, kızım hastalandı bu sefer. Valla mahvolduk günlerdir.
 
Çok geçmiş olsun canım bizde grip olduk sadece ama şükür ufaklığa geçmedi geçme ve ben hastalandık ama bir iki günde geçti ayakta atlattık rabbim şifa versin
 
Çok geçmiş olsun canım atlatırsınız umarım bir an önce. Bizimkide grip fena halde öksürük ve burun akıntısı. Ateş yok ama geçmiyor. Rabbim şifa versin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…