- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #58.421
Kreşle ilgili çok şükür hiç bir sorun görünmüyor. Çok severek gidiyor, hiç bir ağlama huysuzluğu yok. Sadece evin kapısından çıkarken bakıcımızla oynamayı istediği için biraz mızırdanıyor ama ağlamaya dönmeden merdivenlere yöneliyor.
Uyku konusundan babasını da istiyorsa babası muhakkak yanımıza geliyor. Severek, öperek, okşayarak uyutuyoruz. Bazen bana, bazen babasına sarılıp uyuyor.
5 gündür şöyle bir düzen oldu; kızım saat 7 buçuk gibi uyuyor. Ondan sonra bizim oyun faslımız başlıyor. Babası ve ben oğlum nasıl isterse, neyle isterse öyle oynuyoruz. Saat 8 buçuk gibi, oyunu sakinleştirmeye ve biraz sonra oyun bitecek uyuyacağız demeye başlıyorum. En sonda da oyun bitti yatağa gidiyoruz diyorum. Biraz direniyor ama sonunda elimi tutup gidiyor yatağa. Baba demeye başlayınca da babamız geliyor.
Yatağa ıslatma olayında o hafta ateşlendi iki gece. Ama ateşlenmediği zamanlarda da kaçırdı. O yüzden endişelendim. Çok şükür iki gündür yine kuru kalkıyor.. Dediğin gibi birşeyden korkuyor da olabilir, rüya filan görüyordur belki.. kim bilir.. Daha net bir şekilde anlamaya alışacağım onu neyin rahatsız ettiğini.
Tekrar tekrar teşekkür ederim :) vaktini ayırıp dinledin beni.. ve gerçekten yardımcı oldun :)
cnm buna benzer şeyler dönem dönem bizde de oluyor. bizim oğlan da en son 20 gün önce ıslatmıştı altını çişin hepsini yapıyor. 20 gün sonra dün akşam yine oldu. bağırarak uyandı altını ıslatınca, koşarak tuvaletin yolunu tuttu yatağından inip. belki çişi geliyor rüya görüyor rahatlama oluyor ve salıyordur. pipisi sıkışıyor olabilir. acaba diyorum biri oğlunla ilgili bazı yorumlar yaptı da sen de oturup çocukta problem mi aradın cnm. (tıpkı benim gibi ben de haziran da hani doktora götürmüştüm kayınvalidemin bazı yorumları yüzünden. kafayı yiyecek kadar, oturup çocukta saatlerce gözlem yapıp problemleri aradım. doktorun çocukta hiç bir sıkıntı bulmaması o anki kendimi kasmam kadar sinir bozucu olmuştu.) bu anlattıkların çok normal geliyor bana. arkadaşlarımın çocuklarında da buna benzer olaylar oluyor.
oyuncak yerine sana gelmesi bence normal. ara ara altına çişini kaçırması da bence normal. erkek çocuklarda bildiğim kadarıyla 4 yaşına kadar dönem dönem kaçırması olumlu karşılanıyor. 4 yaşından sonra her gece altına yapmak, o zaman problem olarak görülebilir benim düşüncem. okuldaki öğretmeni ne düşüncede. senden benden daha çok öğretmenleri onlarla birlikte. öğretmeni bir problem görse muhakkak ki sana ve babasına der bu çocukta biz şöyle şöyle birşey gözlemledik bir değerlendirin diye.