2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    323
Beş buçuk aya kadar yapmış olması gerekir dediğiniz şeyleri.
 
Slm kızlar geçen hafta çıktım artık izne dr kontrollerin iki güne bir devam ediyor sancı değerlerim degisiyor birinde 40 karı görürken birinde 20 lerden yukarı çıkmıyor en son 80 lerinde gördük düzensiz olduğu için yalancı sancılar diyor ama hala dönmedi malesef normal ihtimalim kalktı tamamen ve kızım gittikçe daha çok bağlanıyor ise gitme anne diyor evdeyken mutfağın kapısını kapatsam babasıyla içerdeyken ağlayarak yanıma geliyor anne ben seni özledim diye babasıyla tuvalete giden cocuk annem gelsin siz gelmeyin diyor yarın kontrol var yine dr duruma göre cuma gunu yada en geç salı günü alırız dedi ve ben nedense korkuyorum
 
slm kızlar. gece çiş olayları nasıl. oğlumun düzene girdi çişi ama arada geceleri altına yapmaya devam ediyor. en son 8 gün önce gece altına yaptı. bir de bu gece yaptı. normalde kaldırıyorum geceleri ve itiraz ediyo zorla yaptırıyorum. 8 gün geçti ve bu gece yaptı. neredeyse saat başı kontrol ediyorum kalkıp ve sabah 5 gibi yaptığını tahmin ediyorum. bir önceki de ezan esnasında olmuştu yani sabah. doktorum. erkeklerde pipide sertleşmeyle kalkma olur sabaha doğru, büyük ihtimalle yüz üstü yatıyor ve pipisi sıkışıyor. rahatlamayla birlikte salıyordur önemli değil. eşim de yüz üstü ben de yatınca benim de hemen çişim geliyor doğru söylüyor doktor dedi. yüz üstü yattıkça düzeltin yatmasın sıkışmasın dedi. 4 yaşına kadar normal sakın kızıp korkutmayın dedi. ben zaten hiç kızmıyorum aa annem niye çiş yaptın gece altına diyorum ofof diyo kafasını tutup. bi daha yapmıyoruz tamam mı annem diyorum edet diyo hemen.
 
Sağlıkla kucağına al canım. Keşke sezeryan olmayıp Yavrunla ilgilenecek güçte kalsaydin. Hayırlısı tabi. Benim ikinci dodom 1 yaş olacak aralık ta. Demem o ki zaman geçio bi bakiosun ilkine göre 2 . Pat buyuyuverms. Abla sinda n fırsat buldukca bakar olacaksın minige. Merak Etme ablasını hiç uzmezsin. Korkma da. Küçüğü n cinsiyet i ne?
 
Ben hiç hiç ugrasamiyorum. Wc olayı yılan hikayesi biz de.
 
Ben hiç hiç ugrasamiyorum. Wc olayı yılan hikayesi biz de.
aa neden çiş yaptın annem dediğimde görsen kafasına elleriyle nasıl vuruyo ofof diye. konuşabilse ben nasıl altıma çiş yaptım diye yakınacakmış gibi haller :) komiğime gidiyo gülmemeye çalışıyorum gevşemesin diye. sıcacık kafasını koymuş bir de yaptığı yere ıslak ıslak yatıyo. rahatsız da olmuyo hiç bakalım bir 8 gün sonra yine aynısı olacak mı :) doktor illa ki ileride yine yapar çok normal hala bir bebek diyor. kendiliğinden geçecek gözlemle üstüne gidip iki de bir neden yaptın diye sorgulama dedi.
 
Bizimki çok nadir gece ıslatıyor altını. Kas gelişimi iyi ama sorunumuz şu: ne çişi ne de kakayı haber vermiyor. Çişi çok nadir haber verdiği oldu ama kakayı asla haber vermiyor ve altına yapıyor. Kızmıyorum, her seferinde anlatıyorum yapmadan haber ver diye ama yok. Yani hala totodan kaka temizliyorum, tuvalet eğitimi gerekli miydi hal böyle olunca sorguluyorum şu an :) Neyse, elbet onu da söyleyecek bir gün diye avutuyorum kendimi.
 
Hissediyorlar canım. O yüzden de senin üzerine düşmesi normal. Korkarsın tabi, ben de korkuyordum.. Ama su akıp yolunu buluyor, sen içini ferah tutmaya çalış :) Bebişi kucağına aldığında haber et bize de.
 
Sağlıkla kucagina al inşallah...
 
doğru. ben de bi daha yapmıyoruz ama dimi dediğimde edet diyo. doktor da gülerek sen yapma dedin diye illaki kesinlikle yapmayacak mı sanıyorsun. (tabi gece rüyasında rahatladığı esnada altına yapıyor, rüyanın en derin olduğu anda, belki çiş yaparken kendini görüyor. yüz üstü dönüp pipisi sıkışıyor bu sebeplerden altına yapıyordur korkma dedi) her çocuk tabi ki altına yapma sakın dediğinde illa ki yapacak değil ya da yapmayacak değil. 6 ay yapmaz 6 ay sonra tekrar kaçırabilir. yapma dediğinde yapmayadabilir, ama yaparsa da çok normal takılma üstüne gitme dedi. tabi ki bu durum 4 yaşına kadar düzelmeli diye de belirtti. 4 yaşından sonra düzenli olarak altına her gece yapmaya devam ederse sorunu araştırırız dedi. arada kaçırmaları çok normalmiş. oğlum her gece yapmıyor en son 8 gün önce olmuştu. bayağı bi çiş yapıyo yani kaçırma değil. söz vermiş en son yaptığında, bu gece yine yaptı mesela. her gece tembihliyorum 3 kez altımıza buraya yapmıyoruz tamam mı diye edet deyip yatıyo :) bizim ki geceleri hiç kaka yapmadı. 28 ayda şöyle diyim 2 kez bebekken yapmıştır en fazla. gece hiç kaka bilmem yani. neyse takip edicez böyle.
 
Bizimki de gece kaka yapmıyor zaten :) Ben gündüz uyanıkken yaptığı kakadan bahsediyorum :) Daha sinir bozucu.
 
Tesekkur ederim kizlar zaman yaklaştıkça tedirgin oluyorum daha bir stresliyim su alıp yolunu bulacak elbet inanın kız çocuğunun altını temizlemesi kolay gibiydi oglanda nasıl temizleyecem derdi var sanki kızımı ben buyutmedim gibi bizde cis durumu çok şükür arada dalıp kaciriyoruz geceleri bir kere kaldırıyoruz biz alıştığımız için kalkmaya kaza arada oluyor birde anlam veremedim babaannede korktuğu için midir bilmiyorum bir kac gün gece gündüz koyuverdi ama iki haftadır oyuna çok dalaraa öyle yetisemeyip kaçırıyor binada şükür
 
Sağlıkla kucağına alırsın bebeğini inşallah canım. İyi haberlerini bekliyoruz
 
oyuna dalıyorlar ve çişe ayıracak zamanları yok. sizde de aynı durum var demekki :) eli hep pipisinde. bazen yanlış alarm oluyo yalan da söylüyo çişi gelmiş gibi bağırıyo gidiyoruz yok. doğru söylediğinde de az önce gittik yoktu yalan atma diyorum ve 5 10 dakika sonra salıyo oynarken. doğru mu yalan mı arada bizden de kaynaklanıyo altına yapması gündüzleri.
 
Cnm bizde kandırma yok direk salıyor bazen söylediği ile saldığı bir oluyor ama bi ara korktuğu için saldı yada usuttugu için inan gece babasının üstü başı içi dışı bile çiş olmuş o derece ama altına kaçırınca babaannesi kızıyor bak yakarım döverim şeklinde kızıyor uyardım esimde kızıyordu sen sert tepki verirsen daha çok korkacak en son konuş niye yapıyormuş diyor biraz komik bir tavir utanarak korkuyorum unuttuyorum diyor hassas bir çocuk sanırım
 
Kızlar deliricem galiba ikici bebeklerini büyüten anneler neler yaşadıniz salı günü doğuma gidicem ama şuan kızım acayip derecede bana sarmış durumda annem yanımda ona kızıyor sen gelme annem gelsin diyor babası yanındayken onada aynı annem kucaklasin parka gidilecekse sende gel sen otur biz oynarız diyor bebek arabasına neredeyse neredeyse hiç binmeyen çocuk şuan her yere bebek arabasıyla gidecek az öncede parka gidecektik bebek arabasıyla götür illa diye yarım saat ağladı goturmedim ağlayarak uyudu nasıl bir tavır sergileyecem bilmiyorum
 
Canim oglum 22 aylikti kizim dogdugu zaman, dolayisiyla bu derece anneci degildi. Oglum 2.5 ayliktan beri calisiyorum bensiz olmaya aliskin olmasina ragmen son 10 gundur markete gitsem evin icinde anne anne diye dolanmaktan aglamaktan helak oluyor. Allahtan okula gitmakle ilgili filan sorunumuz olmuyor.

Su an yapacagim sey elinden geldigi kadar taleplerine cevap vermek. Bebek arabasi agit mi bilmiyorum ama ben hamileyken ogluma cok hafif bir puset almistim, onu kullaniyordum. Elimdeb geldigince yine herseyiyle ben ilgilendim, hayatinda degisiklik var hissini yasamasini istemedim.

Dogumda bir gece hastanede yattim, kayinvalidem ve bakicimiz gece bizde kaldi. Tabi esim de evdeydi. Guvendigi herkesin onunla olmasina ozen gosterdim. Ertesi gun eve geldim zaten kizimla. Onceleri hic ilgilenmedi sonra isyan etti en sonda da alisti kardesinin varligina.

Hepsi zaman istiyor, en onemlisi sabirli ve sakin olman. Bebegin gozunu de oymaya calisacak, seviyorum diye hirpalayacak, uyurken gurultu yapacak, emerken kucagindan itecek belki.. ve sen ciddi bir zarar gelmesi soz konusu degilse ne yazik ki bunlara izin vereceksin. Senden buyuk tepkiler gelmeyince o da vazgececek.

Belki bunlarin hic biri olmayacak, kizin bebegi cok sahiplenecek bilemezsin. Her cocuk farkli.

Bazen ayni anda uyanacaklar, ayni anda aglayacaklar hangisine bakacagini bilemeyeceksin.. ama inan ilgin ve sevgin sana eksik de gorunse cocuklarina yeteceksin. Bir anne butun cocuklarina yeter cunku.

Nasil olacak diye gercekten dertlenme, kucugu kucagina alana kadar nasil olacagini bilemeyeceksin cunku.
 
Canım biraz oyun haline getirmiş ama yalan söylediğinide bilsen o anda çişini söylüyorsa götürmelisin bence. Gerçekten var mı diye sorduğun zaman farklı etkilenebilir. Üzerine düşme çiş diyorsa götür oturt tuvalete böyle böyle tepli alamadıkça bırakır belki
 
aynen oyun ve inan ki kandırıyor. sürekli eli pipide ofofof diye dolanıyo. gülüyo, gülerken eliyle ağzını kapatıyo. gerçekten çişi oyuna çevirdi. okulda öğretmenine de yapıyormuş. doğruyu söyle dediğinde elini yumruk yapıp masaya, havaya ya da duvara vuruyormuş. öğretmeni evde de yapıyor mu duvara vuruyor mu kızınca dedi. ben hiç görmedim bana veya babasına hiç yapmadı dedim. öğretmenine kızdığında elini yumruk yapıp hiç vurmadı dedim. biraz sinirli oldu
 

Doğum tarihin belli oldu demek haydi hayırlısı az kalmış öncelikle sana muhtaç iki bebeğim olduğu için hemen ayaklanacaksın merak etme daha güçlü oluyor insan ve yenidoğan bebekler çok uyuyor o nedenle kızınla bol bol ilgileneceksin endişelenme iki çocuk olunca asıl ilk çocuk değil ikinci olan ihmal oluyor o küçük ağzı var dili YOk onu bir şekilde idare ediyorsun genelde ilk çocukla ilgilenmek durumunda kalıyorsun ikinci daha bir kendi kendine büyüyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…