2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    323
İnşallah :) çok geçmiş olsun
 

Ah geçmiş olsun canım iğnelik olmuş kıyamam Allah yardım etsin.. tahmin edebiliyorum halini

İkincide ek gıda süreci daha rahat oluyor canım büyükten görüyor hevesleniyor zaten :) ben bir salatalık soyarım yarısını kızıma yarısını oğluma veririm misal meyve soyarım işte yarısını birine yarısını diğerine öyle öyle geçiyor :)
 
kızlar merhabalar, kreş hayatı sizlerde nasıl gidiyor. oğlum artık alıştı ağlamalar, okulda altına bilerek çiş yapmalar bitti. Sür ürünlerinin hepsini yemeye içmeye başladı. her akşam bir kase yoğurt yiyor. sebze yemeklerinin hiç birini ayırt etmiyor. inanılmaz bir şekilde düzene girdi. bezelye, taze fasulye, ıspanak, semiz otu herşeyi yiyor. ciğer ve balık bile yiyor. çok mutluyuz. okuldaki çekilen resimleri paylaşıyorlar. tek sıra halinde sırada duruyor. ben sıraya koymaya çalışsam kesin sıraya girmez yani. konuşmasında herhangi bir değişiklik yok. sadece bir kaç kelime eklendi. Birşey gösterirken işaret parmağı ile "de" diyordu. şimdi "bu" diyor her şeye. okulda boyama yapıyormuş en sevdiği şey dedi öğretmeni. biz evde eline kalemi 5 dakika alsın diye yalvarıyorduk kılıktan kılığa giriyorduk babaannesiyle. okul bize çok iyi geldi :)
 
maşallah canım darısı bize çocuklara ortam değiştirmek iyi geliyor heleki sevdiği bir öğretmen ve anlaştığı bir arkadaş çevresi olursa konuşur zamanla dert etme
 
M miumao cnm yaptın mı test sprialle de hamile kalanı duymuştum ama şu aralar salgında var bizim bulunduğumuz bölgede bulantı kusma istahsızlık felan ben serumla geldim kendime belki sende aynısındır
 
PembeLokum hastane sürecinde evde babayla bırakırım annem olur başımda yada k.valide iki gün idare edeceğiz kızım gibi buda dönmedi o yüzden sezeryan 23 ü ne gün veriyor dr 20 günümüz kaldı ve ben hala işe devam
 
M miumao canım son durum ne? Merak ettim seni...
Canım, test yaptım negatif.. çok şükür :) kendimde 3. bir gebelik ve çocuk için gereken manevi gücü göremiyorum çünkü. İki çocuk çok keyifli ve güzel ama bir o kadar da yorucu. Kendime ait hiç bir hayatım kalmadı - ki böyle olacağını biliyordum şikayet için demiyorum bunu. Bunun böyle olacağını biliyordum ve kabullendim sonuçta. Ama bu sürecin 3. bir çocukla uzamasını kaldırabileceğimden emin değilim.

Diğer yandan hala regl olmadım. Yani 10 güne kadar olmazsam doktora gideyim diyorum. Belki de normaldir, hem emzirme dönemi hem spiral.. bilemedim..
 
Belki de canım, çünkü grip oldum. Oğlandan geçti sanırım.. Mikrobik sıpa, beni de hasta etti :) Test yaptım negatif ama gelen giden yok.. 10 gün daha olmazsam bir doktora gideyim diyorum. Acaba spiral sonrası enfeksiyon filan mı diyeceğim ama enfeksiyon belirtisi de yok.. Belki sadece iki çocuk emzirdiğim için normaldir. Bilmiyorum. Oğlumda hiç yaşamadım böyle düzensizlik.
 
Biz bu sahneyi dün yaşadık :) Oğluma elma vermiştim, kızım durmadı yerinde. Ben de bir dilim kızıma verdim, cuk cuk emmeye başladı :) oğlum kadar büyük porsiyonlar yiyeceğini sanmam ama yemeye meraklı olacak sanki. Az yesin ama keyifle yesin, bu konuda tek dileğim yemek yemekten keyif alması.
 
Çok az kaldı canım ya.. Hadi hayırlısı olsun, artık biraz dinlemeye zaman ayırmaya çalış. Bedeninin buna ihtiyacı var.
 
Yaaa çok sevindim herşeyin yoluna girmesine :) Konuşmayı hiç dert etme, zamanla gelişiyor. Bizimki de başladı ufaktan. Ki neredeyse 1 senedir gidiyor kreşe.
Yuvadaki resimlere bakınca ben de hem şaşırıyorum hem gururlanıyorum. Benim yanımda asla yapmayacağı şeyleri büyük bir dikkatle yapıyor orada. Acayip hoşuma gidiyor :)
 
konuşmayı artık takmamayı öğrendim. öğretmeni ile konuştuk. siz bir sorun görüyor musunuz okulda nasıl diye. sınıfta hemen hemen bütün erkekler konuşamıyor. kızlar konuşuyor. öğretmeni konuşan çocuklardan tek farkı konuşmaması dedi. :)hiç bir problem yok. söylenen şeyi tek seferde anlıyor ve uyguluyor dedi. kelime dağarcığına bir kaç kelime daha eklendi iki günde. (ver, tamam) bize şeyi sordu. vücut dili ile alakalı bir eğitim vs aldınız mı diye. atfedersiniz bir sağır ve dilsiz gibi vücut dili kullanıyor dedi. biliyoruz doktor da aynısını söylemişti dedik. farklı bir zeka gerektirir bu da dedi. inşallah bu durum konuşma süresini uzatmaz diyorum. yani görmeniz gerekiyor bildiğiniz dilsiz biri gibi elleriyle konuşuyor. birşey anlatmaya çalışmıyor konuşuyor yani. öğretmeni konuşmayı sökünce ilerde bunu değerlendiririz gibi birşeyler söyledi. bilmiyorum. bakalım oluruna bıraktık herşeyi. ama çok mutluyuz. motor gelişimi açısından okul çok iyi geldi bize. en azından resim yapmayı sevdirdi öğretmeni. biraz sınıfı yönlendirmeye çalışıyormuş. öğretmeni taklit ediyormuş eline kalem alıp. kızdığında masaya yumrukla vurmayı öğrenmiş. evde biri böyle mi yapıyor dedi bizde hiç kimse sesini bir birine yükseltip konuşmazki dedim. değişik huylar çıkardı. uyku saati gelince arkadaşlarını arkalarından ittirip odaya sokmaya çalışıyormuş zorla. öğretmeni otoriter kurmaya çalışıyo hala devam ediyo. hayır senin buna karar verme yetkin yok hayır diyormuş öğretmen yumruğunu ya masaya ya kapıya vuruyormuş hayır diye bağırarak :)
 
Öğretmeninin çok işi var desene senin bıdıkla :) Çok sevindim canım işlerin sizin için bu kadar iyi gitmesine. Oğlumu erken vermek zorunda kaldım yuvaya ama hiç pişman değilim. Kısmetse kızımı da iki yaşında vermek istiyorum. Gerçi o biraz da kızıma bağlı, her çocuk farklı sonuçta. Yaşayıp göreceğiz.
 

27 ekimde Doğum yap oğlumla aynı gün olsun eheh şaka yapıyorum tabi ki hayırlısı hadi az kaldı İzin hakkını Doğum sonrasına mı saklıyorsun
 
M miumao geçenlerde aynı korkuyu ben de yaşadım test yaptım negatif :)) Allah her şeyin hayırlısını nasip etsin gerçekten şu aşamada 3. Çok zor olur :)

Bende düzensizlik yok çünkü bana hiç gelen giden Yok bunun için doktora gitmeli mi ki kızımı da sütten kestim öyle olunca gelir artık diye düşündüm ama yok Hale’n daha
 
Hiç olmasa anlarım lokum, ama kızım 3 aylıktı adet gördüm. Spiral taktırdım, ondan sonra tekrar adet gördüm. 29 ağustos en son işte. Huylanıyorum ister istemez :) Negatif görmeme rağmen içim rahat değil.

Ben doktorumla konuştum. Ayın 15ine kadar olmazsam tarlusal kullan, bittikten 1 hafta sonra yine olmazsan gel dedi. Peki dedim.

Bence senin doktora gitmene gerek yok, belli ki prolaktin yüksek hala. Emzirdiğin için olmuyorsun. Benim durumum çok saçma sapan.
 
Selam kizlar ben 2018 mayis annesiyim. Sizlere sorum.olucak hatirlayanlar lutfen cevap versin bebekleriniz oyuncaklari tutmaya vurmaya ne zaman basladi. Biliyorim hercocuk bir degil ama ayni ayda doganlar yapınca bide ilk bebek evham yapiyorum sanirim. Onun disinda algilari acik etrafla ilgikinbi bebek. Yalniz bu oyuncaklara uzanma esyalara uzanma olayi hala yok. Izliyo sadece. Hatirlayanlar ne zmn baslamisti yazar misiniz
 
Selam öncelikle sağlıkla büyütün bebeğinizi. Dediğin gibi her çocuk aynı gelişimi göstermiyor. Benimki iki ayı yeni geçmişti çıngırak tutup ağzına götürüyordu üç aylık olduktan sonrada beşiğinin üzerinde sallanan yıldızlara uzanıyordu.
Bebeğin oyıncağı takiip edip izliyorsa veya eline tutturduğunda oyuncağını bir süre tutuyorsa uzanmak için biraz daha zamana ihtiyacı vardır belki.
 
cnm her bebek bir değil dediğin gibi. benim oğlum oyuncaklarını ilk kavramaya başladığında 3,5 aylıktı. eline verdiğimizde tutuyordu. oturmaya başladığında 5. ayını yarılamıştı. o zamanlar sanırım uzanmaya başladı. ama alır almaz düşüyordu. biz verince tutabiliyordu. elden ele oyuncak değiştirmesi 7. ayı bulmuştu. her bebek aynı ay içinde illa aynı şeyleri yapma zorunluluğu yoktur cnm. belli bir aşama vardır. onları yapması yeterlidir. sora sora öğrendim ben de. oğlum 10 aylık neredeyse koşacak kadar hızlanmıştı. yani yürüyordu. ama şu anda 28 aylık hala konuşamıyor. o yüzden yapıp yapmamasına hiç takılma. belli başlı şeyleri yapması yeterli. ben de çok takılırdım komşunun kızı bizden küçük konuşuyor bizde tık yok mesela. ama kızı 18 aylık yürüdü bizim 10 aylık koşmaya niyetimiz vardı :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…