İlk bebeğimin dogumunu liv de yaptırdım ilk 1 aylık kontrolleri ücretsiz karşılıyorlar, bebeğinize zaten doğumda bir doktor atıyorlar. Bizim en büyük sıkıntı oda süsleme ile konuşacağımız günü sabaha karşı suyum geldi apar topar doğuma gittik ve hafta sonuna denk gelmiştik belki o nedenle bebek soyisim olarak kayıt olmuştu. Hani oda suslenirse de o sekilde mi yaparlar bilemiyorum. Kimliksiz de alırlar mi bilmiyorum biz kimliği doğar doğmaz cikarttirdik. İlk başta sistemden bebeği bulmakta bir zorladılar, öyle bir durum olursa aklınızda olsun bebek soyisim şeklinde kayıt yapılmıştır.
Onun disinda aşı mevzusu özel aşıları bizim sağlık ocağı maalesef yapmıyor, eczaneden alıp daha evvelki ikametimde sağlık ocağı yapıyordu. Devlet hastanelerinde de yapmıyorlar diye biliyorum. O nedenle özelde takip ve aşı yaptırdım, özel hastanelerde isteğe bağlı da zorunlu aşılar da yapılıyor.
Yani sağlık ocağı işi biraz şans işi ama ben genelde sağlık ocağında yaptirabilecegim şeyleri orada yaptırıyorum, en azindan kendi rutin kan kontrollerinizi sağlık ocağında yaptırabilirsiniz. Bebeğiniz için kenara para atarsınız, başka bir şeyine harcarsınız. Ben biraz böyle düşünüyorum.