- 4 Ağustos 2010
- 10.681
- 14.340
- 498
Canım benim kızımda kusuyordu dr 7.aydan itibaren kullan dedi henüz ek gıdaya geçmedik biz heralde zamanla alışacaklar.Kızlar iyi geceler. Aklıma bir şey takıkdı. 4 aylık aşılarında vegaferon demir damlası verildi ben düzenli kullanmadım içim rahat etmedi her kullandığımda kustu ya da başka bir şey oldu.4-5 gündür vermiyordum bugün verdim kırmızı siyah arası bir renkteydikorktum açıkçası sizce ne yapmalıyım? Yarın çocuk dr umuzu arayacağım galiba ve kullanmak istemiyorum bunu dr başka verirse onu kullanırım. Ayrıca yan etkileri kısmında kakası böyle olursa acil dr a başvurun demiş ne yapacağım ben
Canım öncelikşe bir dr görsün kilo alımı 600 gr üstünde ise normal görüyorlar bizim 300 gr aldı sürekli kusuyordu kızım idrar yoluenfeksiyonu olabilir diye test yaptılar bişey çıkmadı reflü için gaviscın verdi ya hıçkırırken ya da gaz çıkartırken kusuyordu. İlacı kullanıyoruz ama bariz bi gelişme yok ara ara çıkartıyor. Emdikten ya da besledikten sonra 60derece açı ile yatır ve yatağı eğilimli olsun kızımda bunlara dikkat ediyorum.Cnm benim kızında çok kusuyor du bebeğe göre değişir bazıları hiç kusmayabikir.bebek reflusu diyorlarmış ama kilo kaybı olmadıkça doktor gaviscon vermiyor.zayiflarsa veriyor ilacı.ama bizim dört ay gibi geçti kusmalar yerini salyalar aldı diş zmani geldiği için.yakında geçer telaş etme
Ben yakalık takıyorum içinede havlu mendil koyuyorun dediğin gb zıbına geçip üşütecek dşye korkuyorum o yüzden tedbir alıyorum. İnşallah biran önce geçer de biDe rahat ederiz yavrularımızda.doktor normal diyor.bütün yediğimi bilmiyorum ama kesik kesik çıkıyor.herkes fazlasını çıkarıyor diyor.2 ayrı doktora gittim yok bişey diyorlar.ama her emzirmeden sonra az çok oluyor. dik tutuyorum yine kusuyor. gazınıda alttan üstten çıkarıyor sorun yok .daha 2 aylık ve 2 aydır böyleyiz.ne yatırıp oyun oynatabiliyorum.ne bırakıp iş yapabiliyorum.yan yatırıyorumartık dönmeye de başladı.hep ıslağız üst değiştiriyoruz.
Bende öyle yapıyorum canim ek gida verdiğim için daha çabuk kirleniyor kaşığı tutmaya çalışıyor elini ağzına sokuyor heryeri batiyorÖnlük tak canım ben öyle yapıyorum ıslandıkça önlüğü değiştiriyorum daha kolay
Hehe aynen canim böyle buyuyecekler☺Kusmuk bitsin rahat giydirelim dedik bu sefer salya yakinda da sümük ten giydiremeyiz:))))))
Bilmiyorum ki canım dr belki başka ilaç verir bu sağlık ocağının verdiği ilaçtı pek iyi gelmedi sanırım kızıma önümüzdeki hafta dr a gideceğiz inşallah o zaman verirse başka bir şey onu kullanırızCanım benim kızımda kusuyordu dr 7.aydan itibaren kullan dedi henüz ek gıdaya geçmedik biz heralde zamanla alışacaklar.
Çok teşekkürler cevabınız için. Bende katılıyorum kısa süreli olduğunda bir zarar olacağını düşünmüyorum.Bizim kız çok erken döndü fiziksel konularda çok öndeydi dr hazırsa problem yok dedi sadece süreyi abartmayın mesala zıpzıpta ayakta duruyor resmen selesi destek oluyo sadece insan endişe ediyor ama dr umunda dediği gibi ne istiyosa ver aldığı kadar un temsili olarak yani açıklaması ... Mesela bizim dr tv konusunda da farklı düşünüyor 6-8 aya kadar hareketli şeylerin zihinde farklı bölgeleri uyaracağı konusunda tüplü tv değilse frekanstan etkilenmez diyo ama 8. Aydan sonra günde sadece yarım saatlik 2-3 kere eğitici yayınlar
1aylıkken ellerini güzel kullansın diye eldivenlerini çıkarmıştım. Ama bizimki istemediği hiçbişeyi yapmiyo bende onemsemiyorum açıkçası. Sadece yürümek istemesine izin vermelimiyim o konuda kararsiz kalıyorumHer bebeğin gelişiminin çok farklı olduğu doğru benim kızım ilk 2-2.5 ay bize hiç tepki vermiyordu 3.ayda göz temasına başladı bu durum bizi ve doktorumuzu baya bir korkutmuştu eline eldiven taktın mı çok o zaman ince motor becerileri geç gelişiyor oyuncağı ondan kavramayabilir kızım 1 hafta sonra 5 aylık olacak yeni yeni dönmeye başladı onu sık sık oyun halısına bırakmama rağmen en doğru bilgiyi gene doktorun verir canım
Evet her bebeğin istekleri farklı oluyor hiç bir şeyi sorun yapmamak lazım. Zaten yapamadiklarini sorun yapmıyorum asla. Sadece yürümesine müsade etmek yanlış mi olur diye kararsiz kalmistim.E eager benim kızım daha dönmüyor bile, yürütmeyi denedim hemen dizlerini kırıp oturuyor yere. Ama göz teması, gelişimi, kilosu iyi şükür, etrafındaki sesleri ve görüntüleri takip ediyor. Sırtüstü yatırdığımda kafasını kaldırıyor kalkmak istiyor , elleriyle bacaklarını tutuyor. Benım kızım 13ekim dogumlu. Biraz daha bekleyip görücez. Her bebeğin gelişimi farklı.
Canım geçmiş olsun, dr la görüştün mü ne oldu, umarım önemli bişey değildirKızlar iyi geceler. Aklıma bir şey takıkdı. 4 aylık aşılarında vegaferon demir damlası verildi ben düzenli kullanmadım içim rahat etmedi her kullandığımda kustu ya da başka bir şey oldu.4-5 gündür vermiyordum bugün verdim kırmızı siyah arası bir renkteydikorktum açıkçası sizce ne yapmalıyım? Yarın çocuk dr umuzu arayacağım galiba ve kullanmak istemiyorum bunu dr başka verirse onu kullanırım. Ayrıca yan etkileri kısmında kakası böyle olursa acil dr a başvurun demiş ne yapacağım ben
Canım bendeKizlar daha dunku sayfalari okuyamadim ama okuyacagim. Herkese gunaydinlar. Ek gidaya gecis yapan anneler bebislerinizin altini neyle temizliyorsunuz. Artik uni baby yenidogan mendil yetmiyor bence. Islak havlulara mi gecmek lazim acaba. Hangi marka ne kullaniyorsunuz?
Çok zorlamadan izin vermelisin bence1aylıkken ellerini güzel kullansın diye eldivenlerini çıkarmıştım. Ama bizimki istemediği hiçbişeyi yapmiyo bende onemsemiyorum açıkçası. Sadece yürümek istemesine izin vermelimiyim o konuda kararsiz kalıyorum
Cnm ben uni wipes e geçtim bir aydır toptan aldım koliyle çok memnunum yumuşacık.mavi uni baby gormussundur.sarıyı bende üç dört ay oldu birakaliKizlar daha dunku sayfalari okuyamadim ama okuyacagim. Herkese gunaydinlar. Ek gidaya gecis yapan anneler bebislerinizin altini neyle temizliyorsunuz. Artik uni baby yenidogan mendil yetmiyor bence. Islak havlulara mi gecmek lazim acaba. Hangi marka ne kullaniyorsunuz?
Cnm bize de vegfron vermişti sağlık ocağı bi iki gün sonra kontrolde sordum altı damla dediler.uygun dedi.kakamiz biraz sumuksu ipler var gibi ama rengi ilk gün koyu oldu siyah gibi sonra açıldı arada yeşil sarı oluyor.kızlar sizin de bebislerinizin kakasinda ip gibi oluyor mu anlayamadım amaBilmiyorum ki canım dr belki başka ilaç verir bu sağlık ocağının verdiği ilaçtı pek iyi gelmedi sanırım kızıma önümüzdeki hafta dr a gideceğiz inşallah o zaman verirse başka bir şey onu kullanırız
Ben ilk bebegimde anne sutunden yapayim dedim tutmadi simdide bakkaldan aldim, sutu koyden alip kendileri mayaliyorlar kucuk sehirde yasamanin avantaji galiba, 1 fincana yakin verdim bugun, sade veriyorum tadini ogrensin diye, tarhanayi biberona koydum pek icnedi ama kasikla bayildi, galiba sadece sut ve mamayi biberonla icecez, bi de enzigi pek aramiyo artik, hisirtili seyleri agzina goturuyo ozellikle islak mendil, cigliklar atiyo elinden alinca, ya bi de mamalar icin hic iyi seyler yazmiyo, tahili nasil vercez pekiKızlar yoğurt mayalamak o kadar basit bir iş ki hiç çekinmeden alın yapın sütünüzü. Kp bile yapıyor benim. Yalnızca mayalama sıcaklığını ayarlamanız yeterli parmağınızla sıcaklığını kontrol edebilirsiniz 7 ye kadar sayarken parmağınızı içinde tutabiliyorsanız yeterlidir sıcaklık. Daha sıcak ya da daha soğuk olduğunda istediğiniz kıvamı bulamayabilirsiniz. Ben de geçen seneye kadar hayatımda hiç yapmamıştım eşim bir gün alıp geldi sütü bir hışımla yaptım gayet de güzel olmuştu:) genelde yaptıklarım da tutuyor. Bir de ağzını hafif aralık bırakıyorum üzerini kapatırken hava alıyor daha iyi oluyor. Deneyin mutlaka bebişler için:)
Bu ara benim kızım da emzik almıyor canım ben ağzına veriyorum arkamı dönüp giderken çıkarıp inceliyor ağzına geri sokmaya çalışıyor beceremiyor da tabi komik şey atıyor sonra başlıyor elini emmeye:) ellerini nasıl kullanacağını keşfettiğinden beri böyle bir de gece uyandığında bile gece lambasının ışığında elini incelerken buluyorum kızımı:) tahıllar mamalar konusuna gelince benim de zihnimi çok kurcalıyor ne yapacağım diye. Çünkü hazır olarak aldığım hiçbir şey doğalmış gibi gelmiyor hele ki karışık meyve püreleri falan.Ben ilk bebegimde anne sutunden yapayim dedim tutmadi simdide bakkaldan aldim, sutu koyden alip kendileri mayaliyorlar kucuk sehirde yasamanin avantaji galiba, 1 fincana yakin verdim bugun, sade veriyorum tadini ogrensin diye, tarhanayi biberona koydum pek icnedi ama kasikla bayildi, galiba sadece sut ve mamayi biberonla icecez, bi de enzigi pek aramiyo artik, hisirtili seyleri agzina goturuyo ozellikle islak mendil, cigliklar atiyo elinden alinca, ya bi de mamalar icin hic iyi seyler yazmiyıo, tahili nasil vercez peki
Benim kızımda emziği istemiyor artık baş parmağını emmesine engel olmak için verdim biraz aldı emziği geri bıraktı neyseki keyifliyken parmak emmiyor uykusu geldiğinde emiyor bazen de acıktığındaBu ara benim kızım da emzik almıyor canım ben ağzına veriyorum arkamı dönüp giderken çıkarıp inceliyor ağzına geri sokmaya çalışıyor beceremiyor da tabi komik şey atıyor sonra başlıyor elini emmeye:) ellerini nasıl kullanacağını keşfettiğinden beri böyle bir de gece uyandığında bile gece lambasının ışığında elini incelerken buluyorum kızımı:) tahıllar mamalar konusuna gelince benim de zihnimi çok kurcalıyor ne yapacağım diye. Çünkü hazır olarak aldığım hiçbir şey doğalmış gibi gelmiyor hele ki karışık meyve püreleri falan.
Canım o konuda sana %100 katılıyorum ama malesef artık hiç birşey doğal değil çok karamsarlığa kapılıyorum ben bu kıza ne yediricem diye geçen 1 ay kadar anneme gittim buzdolabında meyve bıraktım inanır mısın meyveye hiçbirşey olmamıştı yeni alınmış gibiydi 1 hafta dolapta marketten alınan şişe günlük süt bıraktım açılmış içilmiş halde süte hiç birşey olmadı güya üzeründe 4 günlük tarih var açıldıktan sonra da 2 gün yazıyor firmaya şikayet yazısı yazdım geri dönen olmadı dahası biliyor muydunuz daha anne karnındaki bebişlerde genetiği değiştirilmiş ürünlere rastlandığını durumlar çok kötü ben çok karamsarım bugünlerde bari diyorum ilk yediği şeyler iyi olsun neyi nerden alıcam nasıl yapıcam bilmiyorumBu ara benim kızım da emzik almıyor canım ben ağzına veriyorum arkamı dönüp giderken çıkarıp inceliyor ağzına geri sokmaya çalışıyor beceremiyor da tabi komik şey atıyor sonra başlıyor elini emmeye:) ellerini nasıl kullanacağını keşfettiğinden beri böyle bir de gece uyandığında bile gece lambasının ışığında elini incelerken buluyorum kızımı:) tahıllar mamalar konusuna gelince benim de zihnimi çok kurcalıyor ne yapacağım diye. Çünkü hazır olarak aldığım hiçbir şey doğalmış gibi gelmiyor hele ki karışık meyve püreleri falan.
Canım o kadar haklısın ki karamsarlığa düşme konusunda. Kendi hayatımda çok fazla önemsemiyordum abur cuburu falan fazlasıyla götürüyorum da söz konusu kızım olunca ona en doğal şeyleri vermek istiyorum ama gerçeklerle hayaller çatışma halindeCanım o konuda sana %100 katılıyorum ama malesef artık hiç birşey doğal değil çok karamsarlığa kapılıyorum ben bu kıza ne yediricem diye geçen 1 ay kadar anneme gittim buzdolabında meyve bıraktım inanır mısın meyveye hiçbirşey olmamıştı yeni alınmış gibiydi 1 hafta dolapta marketten alınan şişe günlük süt bıraktım açılmış içilmiş halde süte hiç birşey olmadı güya üzeründe 4 günlük tarih var açıldıktan sonra da 2 gün yazıyor firmaya şikayet yazısı yazdım geri dönen olmadı dahası biliyor muydunuz daha anne karnındaki bebişlerde genetiği değiştirilmiş ürünlere rastlandığını durumlar çok kötü ben çok karamsarım bugünlerde bari diyorum ilk yediği şeyler iyi olsun neyi nerden alıcam nasıl yapıcam bilmiyorum
Allah'im yardımcınız olsun canım az kaldı sık dişini kv gerçekten problem benim ki uzaktan yetişiyor onu boyle yap sunu boyle yap.sabret eşin için güzel kızınla tek sessiz evine ulaşma na 2 gün kaldıKızlar evimi çok özledim yaa çocuğum bile istediği gibi ağlayamıyor kv geldi bir odaya tıkılmak zorunda kaldık. Sabah sabah kızım çığlık çığlığa kalktı yataktan gözler kapalı susmadı bir türlü kadın kapıya dayandı neyi var ne oluyor diye odadan odaya dolaşayım uyusun diye uğraşıyorum çocuğa sesleniyor yok bana diyor gözleri açık mı bilmem ne sinirliyim zaten yok bir şey ağlıyor sadece gözleri kapalı uykusu var dedim sanki kendisi annesinden farklı bir şey yapıp susturacak Allahtan kızı aradı da konuşmaya gitti boğacaktım sinirlekızım da maksimum 2 dkya uyudu zaten. Sanki bu odada kötü bir şey varmış gibi ağlıyor bir adım çıkınca susuyor. İnş hayırlısıyla cumartesi gidiyoruz yoksa buralarda bunalıma gireceğim off
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?