• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Kızlar yoğurt mayalamak o kadar basit bir iş ki hiç çekinmeden alın yapın sütünüzü. Kp bile yapıyor benim. Yalnızca mayalama sıcaklığını ayarlamanız yeterli parmağınızla sıcaklığını kontrol edebilirsiniz 7 ye kadar sayarken parmağınızı içinde tutabiliyorsanız yeterlidir sıcaklık. Daha sıcak ya da daha soğuk olduğunda istediğiniz kıvamı bulamayabilirsiniz. Ben de geçen seneye kadar hayatımda hiç yapmamıştım eşim bir gün alıp geldi sütü bir hışımla yaptım gayet de güzel olmuştu:) genelde yaptıklarım da tutuyor. Bir de ağzını hafif aralık bırakıyorum üzerini kapatırken hava alıyor daha iyi oluyor. Deneyin mutlaka bebişler için:)
Peki cnm bebek için hangi sütten mayalayalim marketteki küçük gunluk sütten mi

Kizlaaaarrrr bi misafirimiz varrrr yiğit diş çıkarıyor sanki alttan sizce de erken değil miii:KK17:
Cnm biz çıkardık suan patlama aşamasında bayağı huzursuz oluyor patlamış hatta köşesinden.doktordan jel istedim baktı dişine kaç aylik ki dedi beş bitti dedim tam zamanında çıkarmış dedi.Beş ay dış çıkarma zamaniymis ama bebislere göre değişir hamilelikte alınan kalsiyum oranı çok etkili ben çok kalsiyum almıştım sanırım ondan zamanında cikiyor

Hiç mi işe yaramıyor canım ben de almayı düşünüyordum onlardan:KK43:
Cnm ben aldım bebedorun hatta yedek fileli.ama bir bucuk ay önce denedim şöyle bi.daha zamanı gelmemiş ağzına götürüp emmesi gerektiğini anlamamıştı tam tuturamiyor birde büyük geliyordu file yakında yine denerim.

Günaydın canım benim gecem kabus gibiydi gece boyu neden ağladığını anlayamadığım bir kızım oldu iki gecedir özellikle zor geçiyor. Sakinleştirip kucağımda uyutuyorum yatağına bırakıyorum max 20 dk içinde yine ağlamaya başlıyor 2 ye kadar böyle geçti güya erken yatmıştık 11 de. 3.30-5.30 da tekrar kalktı şimdiyse uyuyor hanımefendi. Eşimi işe gönderdim ama biraz oyalanayım az sonra küçük hanım uyanır uyu uyan yapmayayım. Ya bu evde de sabahın bu saatinde komşunun biri sanat müziği halk müziği karışık dinliyor sanki yan odamdan geliyor ses o kadar yüksek dinliyor:KK43: öğlen gibi de istisnasız her gün çocuklarına bağıran onlarla kavga eden bir kadın var gidip saçını başını yolasım var... bu evde gel de rahat uyu. Çok şükür ki cumartesi evime dönüyorum çok mutluyum bundan dolayı:)
Cnm bbislerin dış etleri gelişiyor ağrıyor kasiniyor bence ondan huzursuzdur bizde ne zamandır oyleyiz bugün yine oyle oldu:(

ekim annelere,benim bebeğim 29 aralık doğumlu.sürekli kusan bir bebek.emiyor kusuyor.tüm sayfaları okuyamasamda butür sorun yaşayanlar var aranız.şuan sizin bebişler 4 aylık .acaba bu kusma sorunu ne durumda.geçt mi,azaltacak yok edecek bir yol var mı? lütfen beni aydınlatın.
Cnm benim kızında çok kusuyor du bebeğe göre değişir bazıları hiç kusmayabikir.bebek reflusu diyorlarmış ama kilo kaybı olmadıkça doktor gaviscon vermiyor.zayiflarsa veriyor ilacı.ama bizim dört ay gibi geçti kusmalar yerini salyalar aldı diş zmani geldiği için.yakında geçer telaş etme

doktor normal diyor.bütün yediğimi bilmiyorum ama kesik kesik çıkıyor.herkes fazlasını çıkarıyor diyor.2 ayrı doktora gittim yok bişey diyorlar.ama her emzirmeden sonra az çok oluyor. dik tutuyorum yine kusuyor. gazınıda alttan üstten çıkarıyor sorun yok .daha 2 aylık ve 2 aydır böyleyiz.ne yatırıp oyun oynatabiliyorum.ne bırakıp iş yapabiliyorum.yan yatırıyorumartık dönmeye de başladı.hep ıslağız üst değiştiriyoruz.
Aynen benimde çok kusuyor du her emzirmeden sonra.hatta gaz cikarttirmak bikenistemiyordum gaz la bir kusuyor du hemen.ama geçti şükür.

doktor normal diyor.bütün yediğimi bilmiyorum ama kesik kesik çıkıyor.herkes fazlasını çıkarıyor diyor.2 ayrı doktora gittim yok bişey diyorlar.ama her emzirmeden sonra az çok oluyor. dik tutuyorum yine kusuyor. gazınıda alttan üstten çıkarıyor sorun yok .daha 2 aylık ve 2 aydır böyleyiz.ne yatırıp oyun oynatabiliyorum.ne bırakıp iş yapabiliyorum.yan yatırıyorumartık dönmeye de başladı.hep ıslağız üst değiştiriyoruz.
Canim kilo alımı normalse fazlasını çıkartıyordur benim oglanda öyle gazını çıkarsa bile mutlaka ara ara kusuyor

Cnm bbislerin dış etleri gelişiyor ağrıyor kasiniyor bence ondan huzursuzdur bizde ne zamandır oyleyiz bugün yine oyle oldu:KK43:
Bilmiyorum ki canım ondan mı ağzını da açmıyor ki bakayım ne var diye. Bir ara daha çok salya akıtıyordu bugünlerde azaldı. Bir mutlu olduğu anda bakayım bakalım damaklarına

Bilmiyorum ki canım ondan mı ağzını da açmıyor ki bakayım ne var diye. Bir ara daha çok salya akıtıyordu bugünlerde azaldı. Bir mutlu olduğu anda bakayım bakalım damaklarına
Benim minikte çok salyali canim ya eli sürekli ağzında her an kıyafet degistiriyorum

Peki cnm bebek için hangi sütten mayalayalim marketteki küçük gunluk sütten mi
Onlardan hiç denemedim canım ya alabileceğin güvenilir bir yer yok mu süt ürünleri satan bazı yerlerde oluyor günlük süt. Biz amasyanın bir ilçesinde yaşıyoruz burada birlik var süt üreticileri birliği sabah akşam taze oluyor oradan alıyoruz

Benim minikte çok salyali canim ya eli sürekli ağzında her an kıyafet degistiriyorum
Yani geçen haftaya kadar bizim de öyleydi ama kaç gündür daha az akıyor. Hafta sonu bakmıştım en son damağına da o zaman daha çok sertleşmemişti bile

Üzülme canım ne yapalım bebişler kilo alsın sağlıklı olsunlar da sıkıntı değil. Başını yükseltmiş miydin? Öyleyse korkma ne yapacaksın farkettipğnde değiştirirsin benim kızın da ıslandığı oluyordu ama hiç hasta olmadı çok şükür o konuda. Bizim de en sevdiğimiz şey yeni cicilerimizi giyerken daha kirletmek gittiğimiz yerlerde insanlar belki düşünüyordur kirli kirli gelmiş diye ama bebiş bu ne kadar temiz durabilir ki? Kendini hiç üzme biraz daha büyüyün sonrasında yazarsın yine bize:)
inşallah geçer biran önce deburda yazıp gülüşürüz

Kızlar herkese merhaba oglusum pazar günü 5aylık olacak ek gidaya yavaş yavaş geçmek istiyorum simdiye kadar birkaç kez elma suyu verdimama adam akıllı programlı bir şekilde başlayalım artik diyorum ek gıdaya geçenler bana yardımcı olabilir mi önce yoğurtla mı meyveyle mi baslicam ne kadar sonrasebzeye gecicem muhallebi de vermeli miyim vb. :)
Merhaba canım biz yavaş yavaş başladık ek gidaya önce yoğurtla başlayabilirsin sebzeleri tek tek pure şeklinde deneyebilirsin 2li 3lu karıştırarak pure yaparsın havuç patates kabak gibi.. daha sonrada irmik veya pirinc ekleyerek sebze corbasi yaparsin meyveyi sona bırakmayı tavsiye ediyorlar bebisler meyvenin tadını alınca sebzeyi kabul etmiyorlarmis muhallebi konusunda benimde kafam karışık pirinç unu sağlıksız kilo yapıyor diyorlar hazır kaşık mamaları var akşam onları verebiliriz benim araştırdığım kadariyla öğlen sebze püresi ya da çorbası aksamuzeri yoğurt ya da meyve akşam da muhallebi tarzı şeyler veriliyor tabi bunlar bir anda olmuyor alıştıra alıştıra anca 7. Ayda oturur sanırsam :) benim bildiğim bunlar yanildiklarim olabilir tecrübeli annişler düzeltebilir :)

Günaydın canım benim gecem kabus gibiydi gece boyu neden ağladığını anlayamadığım bir kızım oldu iki gecedir özellikle zor geçiyor. Sakinleştirip kucağımda uyutuyorum yatağına bırakıyorum max 20 dk içinde yine ağlamaya başlıyor 2 ye kadar böyle geçti güya erken yatmıştık 11 de. 3.30-5.30 da tekrar kalktı şimdiyse uyuyor hanımefendi. Eşimi işe gönderdim ama biraz oyalanayım az sonra küçük hanım uyanır uyu uyan yapmayayım. Ya bu evde de sabahın bu saatinde komşunun biri sanat müziği halk müziği karışık dinliyor sanki yan odamdan geliyor ses o kadar yüksek dinliyor:KK43: öğlen gibi de istisnasız her gün çocuklarına bağıran onlarla kavga eden bir kadın var gidip saçını başını yolasım var... bu evde gel de rahat uyu. Çok şükür ki cumartesi evime dönüyorum çok mutluyum bundan dolayı:)
Sabir apartmanı diyelim oraya ozaman :) yolmaya gittiğinde haber verde ben de geleyim
Cnm biz çıkardık suan patlama aşamasında bayağı huzursuz oluyor patlamış hatta köşesinden.doktordan jel istedim baktı dişine kaç aylik ki dedi beş bitti dedim tam zamanında çıkarmış dedi.Beş ay dış çıkarma zamaniymis ama bebislere göre değişir hamilelikte alınan kalsiyum oranı çok etkili ben çok kalsiyum almıştım sanırım ondan zamanında cikiyor
Hiii olabilir hamilelikte nerdeyse günde 2 bardak günlük sut içiyordum simdi de devam ediyorum (kilo veremem bundan olabilir) dediğin gibi kalsiyum etkilidir.Yiğit 4+ 1 haftalık. Onun biraz erken.elimi ağzına götürdüğümde dişi hissedebiliyorum.salyası 2 aydır çok fazlaydı belliydi yani.

Back