• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Kızlar kızım beş ay bir haftalık mama alacam aptamil 2numara.artık iki numara kullanılır Dimi birde P primavera1985 senin dediğin Milupa 8tahilli alicm kaç ölçüye ne kadar koyayim bir de bu ikisi olur mu karistirsam

Selam canim bende aldim hipp yulaflidan 180 cc mamayi 5 olcek koyarak hazirladim ustunede 3 kasik hipp yulafli koydum yemedi tadini begenmedigini sanmiyorum ama yulaflarlar biberonun deligini tikadi cekemedi sen nasil hazirladin olcu olarak
Kaşıkla yedirdim canım biberon değil ayrıca 180cc mama 6 ölçü yapar birde başlangıç için çok değil mi dr bize 90cc mamayla başla dedi yedikçe artır dedi hem yulafı hem mamayı dedi hatta ilkten yulafı daha az koy çok katı olursa yutamaz dedi

İnşallah çabucak hayırlısıyla evimize varırız. Ben de bir buçuk aydır evimden uzaktayım mülteci hayatı yaşadık resmen evimde olayım kızım istediği gibi davransın ne yapayım. Hem bence senin için de daha rahat olacaktır inanıyorum insan kendi düzenini kurmak istiyor çocuğuyla başkaları olunca tam olarak istesiğini yapamıyorsun. Başta zorlananilirsin ama inan daha güzel olacak her şey
İnşallah cnm:)az kaldı sende dayan

Annem beş gün oldu gideli.kayınvalidemde bugün gidiyor bir bucuk ay sonra yalnız kalicaz bakalım umarım kızım zorlamaz annesini o ağlama krizine girince elim ayağım dolaşıyor:KK43:
İlkten zor gelebilir inan ol daha keyifli istediğin gibi düzen kuruyorsun ve başardıkça kendine güvenin geliyor canım

Kızlar kızım beş ay bir haftalık mama alacam aptamil 2numara.artık iki numara kullanılır Dimi birde P primavera1985 senin dediğin Milupa 8tahilli alicm kaç ölçüye ne kadar koyayim bir de bu ikisi olur mu karistirsam
Ben 2 numaraya 6.ayda geçiliyor diye biliyorum

pessinus pessinus az kalmış canım hadi gözün aydın :)

P primavera1985 canım bizde mantar gibi bişeyler oldu, dr ilk ıslak mendil kullanıyor musun diye sordu yenidoğan kullanıyorum dedim. Sakııın, onlar nasıl kurumadan kalıyor su-pamuk olsa kurumaz mı dedi, belki ondan belki değil ama ondan sonra bi daha yıkamadan kullanmaya cesaret edemedim açıkçası.

first--lady first--lady anaaa gerçekten ağlama krizinde o yöntem işe yarıyorsa bende deneyeyim bi iyiymiş ya bilmiyordum :)

Petunia21 Petunia21 canım bende yanlış biliyor olabilirim ama benim anladığım kadarıyla 180 yapacaksan toplamda 6 ölçü olmalı mesela 5 mama 1 yulaflı yada 4 mama 2 yulaflı gibi. Ben ilk defa bugün yaptım o şekilde yaptım ama biz max 135 yediğimiz için 3 mama 1,5 tahıllı kattım.

ATPaz ATPaz geçmiş olsun ikinize de, hoşgeldin canım :) büyüyor miniklerimiz hergün bişeylerini görüyoruz maşallah artık daha dikkatli olmamız lazım

Canım o konuda sana %100 katılıyorum ama malesef artık hiç birşey doğal değil çok karamsarlığa kapılıyorum ben bu kıza ne yediricem diye geçen 1 ay kadar anneme gittim buzdolabında meyve bıraktım inanır mısın meyveye hiçbirşey olmamıştı yeni alınmış gibiydi 1 hafta dolapta marketten alınan şişe günlük süt bıraktım açılmış içilmiş halde süte hiç birşey olmadı güya üzeründe 4 günlük tarih var açıldıktan sonra da 2 gün yazıyor firmaya şikayet yazısı yazdım geri dönen olmadı dahası biliyor muydunuz daha anne karnındaki bebişlerde genetiği değiştirilmiş ürünlere rastlandığını durumlar çok kötü ben çok karamsarım bugünlerde bari diyorum ilk yediği şeyler iyi olsun neyi nerden alıcam nasıl yapıcam bilmiyorum
Ah canım ya bizde ne yiyecegimizi ne yedirecegimizi şaşırmış durumdaydık bi ara. Hatta yapabilirsek inşallah ilerleyen yıllarda Anadoluda küçük bir kasabaya yerleşip kendi ektimizi yemek istiyoruz ama sanırım bunu yıllar alacak. Şu an için bebeklerimiz için yapacağımiz en iyi şey onları hazır gıdalardan özelliklede paketlenmiş olanlardan uzak tutmak. Bu çok zor olacak ama en azından gelişimin en hızlı olduğu bebeklik döneminde bunu yapabiliriz. Ben bebe bisküvilerinin bile bebeklere verilmemesi taraftarıyim.
Inşallah sağlıcakla büyütüruz çocuklarımızı

Kızlar bugün mamayı reddetti oğlum gece 2.30 da yemişti sabah 6.30 da uyandı acıktığını düşündüm mama verdim yemedi 1 saat oynayıp 1 saat uyuduk, kalktık altını temizledik 9 da yine mama yaptım ve yine yemedi, neyseki 9,30 gibi yedi 70 cc kadar, gün içinde de benzer şekilde devam etti. Bu arada mamadan sıkıldı heralde dedik eşim bebelac alıp geldi tahıllı meyveli olandan onu mamasına kattım ama değişen bişey olmadı parça parça yedi hep :( bikaç gündür huzursuzdu dr götürmüştük idrarı da temiz çıktı, kan değerlerinin bazılarında sorun var onlar da haftaya tekrar bakılacak ama huzursuzluk yapmaz onlar, anlamıyorum ki neyi var bu çocuğun :(

@Selayic @erciyes111 @narin333 sağolun kızlar desteğiniz için umarım zaman çabuk geçer bir şey kalmadı hem. Kv kötü biri değil ama bazı konularda beni çıldırtabiliyor. Evimizi çoook özledik artık eşim bile diyor evimi çok özledim gidelim artık diye ki evlendiğimizden beri ben her gelişimizde söylesem de ondan hiç duymamıştım bunu demek ki ona da tak dedi artık
Canim birde artık 3 kişisiniz eşinin evini ozlemesinde bununda büyük etkisi vardir

Canım bence 2 numara için erken, toplu alıyorsan aptamil2 al ama dursun, bu 1-2 hafta için de aptamil1 al, biz 1200 lük 3lü set alıyoruz genelde ama yetmezse 400 yada 900 alırım sonra 2 ye geçerim

kızlar merhaba,
bayaa yazışmalar olmuş, okudum hepsini. ek gıda konusunda bir yoğunluk var sanırım, ben daha başlamadım. az daha bekleyeceğim tahminim. geçen hafta kızım da ben de hastaydık. kız hemen atlattı çok şükür ama ben süründüm biraz. işe de başlayınca günler öyle çabuk geçiyor ve öyle yoruluyorum ki anlatamam. benim kız geceleri hala uyumuyor artı inanılmaz bir ağlaması var. aralarda bir huysuzlanıyor bir ağlıyor ki durdurabilene aşk olsun. diş etlerine bakıyorum ama pek hareket yok gibi. ayın 14ünde 5. ay kontrolümz var, sorucam doktora, bi rahatsızlığı olabilir mi diye. demir damlasına da henüz başlamadım. onu da tekrar sorucam. başla diyecek tabii ama yine de içim rahat etsin.
bu arada geçenlerde kızı ev tipi ana kucağına yatırıp mutfağa gittim geri geldim bi de baktım bizimki kucağına koyduğum topunu almaya çalışırken kendiliğinden kalkmış oturmuş :) şok oldum:) öyle sevimliydi ki otutur halde :)
bizden böyle haberler var işte :)
Ah canım ya seni okadar iyi anlıyorum ki . Rabbim kolayliklar versin. Bebişlerimizede güzel güzel uykular inşallah.
Çok geçmiş olsun Ikinizede

Kızlar bugün mamayı reddetti oğlum gece 2.30 da yemişti sabah 6.30 da uyandı acıktığını düşündüm mama verdim yemedi 1 saat oynayıp 1 saat uyuduk, kalktık altını temizledik 9 da yine mama yaptım ve yine yemedi, neyseki 9,30 gibi yedi 70 cc kadar, gün içinde de benzer şekilde devam etti. Bu arada mamadan sıkıldı heralde dedik eşim bebelac alıp geldi tahıllı meyveli olandan onu mamasına kattım ama değişen bişey olmadı parça parça yedi hep :KK43: bikaç gündür huzursuzdu dr götürmüştük idrarı da temiz çıktı, kan değerlerinin bazılarında sorun var onlar da haftaya tekrar bakılacak ama huzursuzluk yapmaz onlar, anlamıyorum ki neyi var bu çocuğun :KK43:
Canım bugünlerde bebişlerde bir sıkıntı var herhalde benim kız da ağlama nedir bilmezdi şimdi mutlaka gece uyurken en az bir kez deli gibi ağlıyor susturamıyorum gece iki saatte bir emmek istiyor ilk iki aya geri döndük gibi hissediyorum umarım düzelir kuzular:( insan üzülüyor ama bir şey de yapamıyor

Kızlar bugün mamayı reddetti oğlum gece 2.30 da yemişti sabah 6.30 da uyandı acıktığını düşündüm mama verdim yemedi 1 saat oynayıp 1 saat uyuduk, kalktık altını temizledik 9 da yine mama yaptım ve yine yemedi, neyseki 9,30 gibi yedi 70 cc kadar, gün içinde de benzer şekilde devam etti. Bu arada mamadan sıkıldı heralde dedik eşim bebelac alıp geldi tahıllı meyveli olandan onu mamasına kattım ama değişen bişey olmadı parça parça yedi hep :KK43: bikaç gündür huzursuzdu dr götürmüştük idrarı da temiz çıktı, kan değerlerinin bazılarında sorun var onlar da haftaya tekrar bakılacak ama huzursuzluk yapmaz onlar, anlamıyorum ki neyi var bu çocuğun :KK43:
Diş sıkıntısı olabilir mi acaba canım sanırım iştahı azaltıyor

Kızlar ya hifa hastalanacak gibi inliyor yavrum mızldanıp duruyor son ölçtüm de ateşi 37.5 koltuk altını boynunu aklını nemli pamukla sildim başka napyım

Kızlar ya hifa hastalanacak gibi inliyor yavrum mızldanıp duruyor son ölçtüm de ateşi 37.5 koltuk altını boynunu aklını nemli pamukla sildim başka napyım
Üstünü çıkart, tek body ile kalsın canım.kollarına bacaklarına ıslak bezle sil. 38i gecerse de calpol ver.ama mutlaka soy üstünü.

Üstünü çıkart, tek body ile kalsın canım.kollarına bacaklarına ıslak bezle sil. 38i gecerse de calpol ver.ama mutlaka soy üstünü.
Üstünü soydum tek kat çamaşır kaldı dişlikle dişini sürtüyo acaba diş yüzünden mi bide sesi karardı öksürüyo

Çok geçmiş olsun canim. Ilık suyla yıka bir. Üstünü kalın örtme ve gece yarım saate bir kalkıp kontrol et ateşini. Ateş en çok gece olur. Ateşi 38 leri bulursa ateş düşürücü ver. Inşallah çabucak atlatırsiniz

Back