GEBELIKTE BESLENME LISTESI
sabah
1 bardak sut
1 haslanmis yumurta
1 kibrit kutusu beyaz peynir (yumurta yenmiyorsa 2 kibrit kutusu)
5 tane zeytin (odem varsa tuzsuz)
2 dilim cavdar veya tam bugday ekmegi
mevsim sebzeleri sogus
1 tane meyve veya taze sıkılmış meyve suyu (ailede seker gecmisi varsa yasak)
1 tatli kasigi pekmez
ara
1 tane meyve ve sut-yogurt-ayran 3 tane ceviz-5 tane badem-1 avuc findik (kabuklu kavrulmamis)
ogle
1 kase corba (tarhana-domates-mercimek)
acuv ici kadar et-kofte-tavuk-balik firin haslama yada izgara
yada 8 kasik kiymali-etli sebze yemegi
1 kase yogurt
az yagli salata
2 dilim cavdar-tam bugday ekmegi yada 3 kasik bulgur pilavi-az yagli makarna
ara
1 bardak ayran-meyve
yada 1 fincan ihlamur 1 dilim sade kek
aksam
1 kase corba
sebze yemegi 8 kasik
az yagli salata
1 dilim ekmek
meyve
yatmadan 1 saat once
1 bardak sut 1 tane yagsiz tost yada 1 dilim ekmek 1 dilim peynir (sabah aclik sekeriniz oynamasin diye)
gun icerisinde 3 litre su
15 dk egzersiz yada 20 dk yuruyus (dusuk tehlikesi varsa doktorunuza danisin)
haftada 1 sutlu tatli
bu kadar arkadaslar benim ailemde seker hastaligi oldugundan bana pirinc hamur isi ve tatliyi haftada 1 gune indirdi
sizde yoksa haftada 3 gune cikarabilirsiniz ama ileride hamilelik sekerine acik kapi birakmayin derim ben
bide aciktiginiz zaman 1 avuc leblebi findik yada ceviz yiyin yada galeta ve ayran cok ise yariyor bende aclik krizleri cok fena 1 aydir cok zorlaniyorum
NEdir bu? Grup mu?
sabah
1 bardak sut
1 haslanmis yumurta
mevsim sebzeleri sogus
1 tatli kasigi pekmez
ara
1 tane meyve ve sut-yogurt-ayran 3 tane ceviz-5 tane badem-1 avuc findik (kabuklu kavrulmamis)
ogle
1 kase yogurt
az yagli salata
ara
1 bardak ayran-meyve
aksam
1 kase corba
sebze yemegi 8 kasik
az yagli salata
1 dilim ekmek
meyve
yatmadan 1 saat once
1 bardak sut 1 tane yagsiz tost yada 1 dilim ekmek 1 dilim peynir (sabah aclik sekeriniz oynamasin diye)
haftada 1 sutlu tatli
bu kadar arkadaslar benim ailemde seker hastaligi oldugundan bana pirinc hamur isi ve tatliyi haftada 1 gune indirdi
sizde yoksa haftada 3 gune cikarabilirsiniz ama ileride hamilelik sekerine acik kapi birakmayin derim ben
bide aciktiginiz zaman 1 avuc leblebi findik yada ceviz yiyin yada galeta ve ayran cok ise yariyor bende aclik krizleri cok fena 1 aydir cok zorlaniyorum
Merhaba kızlar :)
Bizim de detaylı ultrasonumuz vardı bugün. Maşallah bebeklerim iyiler. İkisi de haftasıyla uyumlu. Onları uzun uzun izlemek çok güzeldi. 1 ay sonra bir daha çağırdı doktor.
Bu arada ben de 7 kilo aldım. Bence normal. Siz de endişe etmeyin
Hayir benim mail adresim.. Facebook a eklesinler diye yazdim.. Y. Dil okudugum icin universitedeyken oyle almisim iste..
canım aysunayın herhangi bir yazısını alıntıla senin facedeki adresinin linkini yaz yani facede kendi sayfana gir www yazan yer varya hani oradaki adresi kopyala alıntı yaptığın mesaja yapıştır aysunay görünce ekleyecektir ben gruba nasıl ekleniliyor bilmiyorum beni aysınay ekledi
hayir anladim da facebook ta grup mu kurdunuz? onu merak ettim
Evet sağlık ocağında yapılıyor canım. 3. aydan sonra istediğin zaman vurulabilirmişsin ama sağlık ocağından 18-19. haftalarda arayıp çağırıyorlar. 2. dozu da 1 ay sonra istediğin zaman vuruluyorsun.
Canım takvimde 'Bu dönemlerde annelerde karnın iki yanında olan ligament ağrıları olabilir. ' diye yazıyor. Bende de ağrı oluyor bu aralar özellikle ani ve hızlı hareketler yaptığımda, merdiven çıktığımda oluyor.
Yoga rahatlatır ama ağır taşıma canım risk azalmış olabilir ama ağrının
canım mesajını yeni gördüm inji ve aysunay mesaj göndermiş onlarıda ekledim faceden artık biri beni gruba ekler heralde:)))
Merhaba kızlar :)
Bizim de detaylı ultrasonumuz vardı bugün. Maşallah bebeklerim iyiler. İkisi de haftasıyla uyumlu. Onları uzun uzun izlemek çok güzeldi. 1 ay sonra bir daha çağırdı doktor.
Bu arada ben de 7 kilo aldım. Bence normal. Siz de endişe etmeyin
Slmm kizlar nbr??
sabah
1 bardak sut
1 haslanmis yumurta
mevsim sebzeleri sogus
1 tatli kasigi pekmez
ara
ogle
1 kase yogurt
az yagli salata
ara
1 bardak ayran-meyve
aksam
1 kase corba
sebze yemegi 8 kasik
az yagli salata
1 dilim ekmek
meyve
yatmadan 1 saat once
haftada 1 sutlu tatli
merhaba arkadaslar tetenoz asisi icin saglik ocagina giden var mi?
birde ben 2 sene once elimi kestigim icin tetenoz asisi olmustum yine bu haftalarda gidip asi olmam gerekiyor mu bilginiz var mi?
Slmm kizlar nbr??