Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,0%
  • erkek

OY: 96 52,5%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    183
Ay çıktım şimdi, hiç kilo almamışım ben ama bebiş 250 gram almış, 2750 olmuş, boyu 49 cm, kafası falan normale dönmüş çok sevindim. Normal dediğim 2 hafta ileri sadece 🥲 ama doktor kan sonuçlarına göre sizde şeker var diyemeyiz bu bebek genetik olarak iri dedi. Sezaryeni düşündürecek bir durum yok kendimizi normal doğum ve 40 haftaya ayarlayalım biz dedi. Ben 31 aralıktan devam😅
Sen 33ün sonuydun değil mi? Bence gayet iyi kilosu, yavaşlamış sanki o ilerleme. 2 hafta önde-geride olmasını anlamlı bulmuyor benim doktorum seninki de öyledir muhtemelen. Bende de şeker hiç yok, genetik bizimki de. İhihihihi ay ne güzel doktorun vajinal doğumu destekliyor, benimki hiç belli etmiyor ne düşündüğünü bu sefer ağzını arayacağım ahfkdhsks nstye falan girdin mi? Kaç haftada bir olacak kontroller

Sabaha kadar her kasılma toplanmada aman doğuruyor muyum aman saat kaç sancı sayara gireyim diye diye uyuyamadım. Durmadı resmen bebem sağolsun. Allahtan doktor kontrolüm var. Ama tabi gezmem herşeyden önemli olduğu için pasaport yenilemeye gittim. Bu sefer hamile kartımı kullandım ben de şaşırdım kendime 🤣 ama 44 kişi sırayı görünce tam kedi görünümünde ya beni araya alamaz mısınız diyerek ikna ettim adamı 😁
En güzelini yapmışsın bende park yeri bulamayınca engelli park yerlerine ediyorum bazen ayıp mı ediyorum sizce hocam sonuçta her an altıma işeyebilirim 🤣

Ay çıktım şimdi, hiç kilo almamışım ben ama bebiş 250 gram almış, 2750 olmuş, boyu 49 cm, kafası falan normale dönmüş çok sevindim. Normal dediğim 2 hafta ileri sadece 🥲 ama doktor kan sonuçlarına göre sizde şeker var diyemeyiz bu bebek genetik olarak iri dedi. Sezaryeni düşündürecek bir durum yok kendimizi normal doğum ve 40 haftaya ayarlayalım biz dedi. Ben 31 aralıktan devam😅
Bak senle hikayemiz bayağı benzemeye başladı 😂 İkimiz de iki hafta ileriliği normalleştirmiş vaziyetteyiz. Normal doğuma evriliyor gibiyiz. Şeker olup olmaması konusunda benzer yorumlara maruz kalıyoruz 😂 Bizim kilo bir tık ileriden gidiyor hala ama o da son anda belli olur daha 😅

Benim de aşırı tuvalete gitme durumum var ama siz yaşıyor musunuz bilmiyorum benim ki birazcık da olsa tutsam bir kaç dakika sanki idrar yollarım patlayacak belim karnım hepsi ağrıyor. Hani hiç yaşadınız mı bilmiyorum uzun süre tutunca artık tutmaktan ağrı girer insana bende öyle oluyor ama sorun uzun süre tutmuyorum gebelikte en kötü belki 15 dakika felan. Bazen gece uyanıyorum yürüyemiyorum ağrıdan zor gidiyorum lavaboya. Hamilelik zor az kaldı diyelim 🥹 doğurunca en mutlu olacağım şey idrarımı tutabilmek olacak sanırım 😅
Tuvalette çişimi yapıyorum ama sanki yapmamışım gibi, ayağa kalkıp geri oturduğum oluyor bazen. Çiş tutunca bi kasık ağrısı bi değişik haller hareketler 🤣 bende çiş yapıp oh rahatladım demeyi özledim 😂

Geceleri ben de öyleyim, aaaa belim ağrıdı dur bakim, kasılma mı lan o? Dur sayayım şunları. Offfff çişim geldi (donumu toplarım) hay anasını yine geldi bu ne ya. Neyse kkya bakayım doğuran falan var mı acaba. Şu koca tarafını allah kahretsin, aha yine kasıldım kontrole ne kadar kaldı acaba diye geçiyor gecelerim shfksjdks
Koca tarafına sövmek bile aynı djdjdjd derin uyku diye bişey kalmadı acaba doğurduktan sonra da böyle mi gidecek çocuk bilmem kaç yaşına kadar uyuyamıcaksın dedikleri durum tam olarak bu mu🤣

En güzelini yapmışsın bende park yeri bulamayınca engelli park yerlerine ediyorum bazen ayıp mı ediyorum sizce hocam sonuçta her an altıma işeyebilirim 🤣
Engelli ve hamile park yeri bence oralar ismi değiştirilmeli 🤣 özellikle kendimiz kullanıyorsak sıkıntı bence 😁

Sen 33ün sonuydun değil mi? Bence gayet iyi kilosu, yavaşlamış sanki o ilerleme. 2 hafta önde-geride olmasını anlamlı bulmuyor benim doktorum seninki de öyledir muhtemelen. Bende de şeker hiç yok, genetik bizimki de. İhihihihi ay ne güzel doktorun vajinal doğumu destekliyor, benimki hiç belli etmiyor ne düşündüğünü bu sefer ağzını arayacağım ahfkdhsks nstye falan girdin mi? Kaç haftada bir olacak kontroller
Evet evet bugün 33+6yım. Kilosuna çok sevindim, 32de korkmuştum baya şekerden ama bu hafta her şey daha normalmiş. Benim doktorum şey demişti en başından bizi zorlayan bir durum yoksa sizin de talebiniz yoksa sezeryan düşünmeyiz. Hala da öyle diyor, ben de normale yakınım aslında ama kafadan korkmuştum çıkmaz diye😅
Bak senle hikayemiz bayağı benzemeye başladı 😂 İkimiz de iki hafta ileriliği normalleştirmiş vaziyetteyiz. Normal doğuma evriliyor gibiyiz. Şeker olup olmaması konusunda benzer yorumlara maruz kalıyoruz 😂 Bizim kilo bir tık ileriden gidiyor hala ama o da son anda belli olur daha 😅
Evet evet, hba1c 4.5 gelmiş, buna bakarsak şeker anlamlı bir şekilde hiç yükselmemiş dedi. 40ta 4ü görürüz dedi yine ama bence 3700 falan anca olur😅 bence normal doğumu zorlarız biz😅

Ay yazmayı unuttum nst deyim şuan ndjdjdjd 2 haftada bir hala bizim, hepsinde nst olacak dedi doktor. şuan en yüksek sancı 10 falan çıktı. Rahim ağzı hala 5.5 cm. Gelmeye niyeti yok gibi…….

Koca tarafına sövmek bile aynı djdjdjd derin uyku diye bişey kalmadı acaba doğurduktan sonra da böyle mi gidecek çocuk bilmem kaç yaşına kadar uyuyamıcaksın dedikleri durum tam olarak bu mu🤣
Komedi filmi izlerken bile koca tarafına sövüyorum içim rahat etmiyor sjfkdjshdj çok geç yatıyordum ama geç kalkıyordum şimdi erken uyanıyorum bir de emaaaaan

Ay yazmayı unuttum nst deyim şuan ndjdjdjd 2 haftada bir hala bizim, hepsinde nst olacak dedi doktor. şuan en yüksek sancı 10 falan çıktı. Rahim ağzı hala 5.5 cm. Gelmeye niyeti yok gibi…….
Benim de cuma kontrolüm var ay çok heyecanlıyım nstye çok heves ediyorum snfmsjdksjsks aman gelmesin, yeterince ekşın yaşıyoruz zaten. Sende toplanma vs oluyor mu?

Ohh ne güzel şeyler söylemiş üç aylık şekerinde baya iyi. Benim de o haftalarda bu civarlardaydı bebek. Kafa için ekstra bir şey söyledi mi , bpd kaç olmuş

Yeni bi konu açılmıştı bebek ve kedi diye. Oradaki tüm kedi ve bebek anaları kedi gelince bebeği koklattık zaten koklayıp gitti, doğmadan önce beşiğinde yatıyo olsa da bebek gelince yanaşmadı bile demiş. O yüzden ben rahatım o konuda evin kalanını da sık süpürürüz napalım, sık tarıcam biraz da bebonun ıslak mendiliyle silerim nasılsa bi kimyasal yok, nemlendikçe iyi toplanıyor tüyleri.
Evett evet bir arkadaşımda 2 tane var kedo koklayıp gitmişler umurları olmamış😂 bende canım oğlumun öyle yapacağını düşünüyorum😬
İlk başlarda pek yaklaşmıyorlar sanki bebeklere kediler zamanla alışıyorlar. Benimkide baya bir döküyordu tüy azaldı ama bazen severken geliyor elime yine. Günlük tarama artı her gün evin süpürülmesi ile halletmeye çalışacağım tıraş benide ürküttü kediş bebişlerimiz üzülüp stres olmasın🥹
Günlük tarayamıyorum ben ya eşimde halletmiyo galiba ondan bizim fazla dökülüyor ama dikkat edelim🥰 canım oğlumm dışlandı sanmasınn diye çabalayacağız artık🥰

biz hiçbir kısaltma vs yapmadık. sadece 1.5-2 ay mümkün olduğunca dikkatli olucaz ve uzak tutucaz onun dışında önlemimiz yok. doktora da sorduk merak etmeyin ilk günler sadece aşırı temas olmasın yeter dedi.
Kesin meraktan gelecektir 😂 seninkide böyle meraklı mı ? Bizde kestirmeyeceğiz muhtemelen taramayla vs atlatacağız 🥰
Canım ben gimcatin biotinini kullanıyorum. Baya başarılı. Kullanmadığım zamana nazaran çok az dökülüyor.
Ya ben onu ümrantoda görüp favlamıştım almamıştım senden duyduğum iyi oldu tadını seviyor mu bari ? Benim oğlan malt tarzı şeyleri sevmiyor çünkü😂

Kızlarr selaaam 36+6’dan 😍 sezeryan istiyormusun hala dedi evet dedim kan idrar ekg çektirdim anestezi ile görüşüp gün belirleyelim öğleden sonra dedi🥰 karnı hala 1 hafta geri minyon olacak bu çocuk diyor anası ne ki dedim🤪🤪 biraz nst de sancı çıktı sanırım onu sordu bende yok hissetmiyorum dedim çok ayakta kalınca sancım oluyor sadece onuda belirtmedim artık😬

Bugün benim de randevum var. Haftaya bende 37+4 oluyorum çatı muayenesi olacağım umarım sorunsuz atlatırım bu haftayı. Tüm gece uyumadım sabah 8 e doğru uyudum yirmi dakika önce adet ağrısı ile uyandım baya korktum doğum sancısı olabilir mi bilmiyorum umarım sorun yoktur 🙏 bende hemen doğsun istiyorum böyle sancı felan yaşayınca zaman daralınca bana baya korku girdi 🥹
Bana bu hafta alt karında regl sancısı gibi oldu gece hep hatta uyku haliyle şöyle yaparız böyle yaparız diye planlar yaptım😄çanta falan hzır değil daha. Yokluyor arada birkaç dakika sürüp geçiyor

Kızlar merhabalar. Normalde şubat annesi olmam gerekıyor fakat ikizler erken gelmekte kararlı görünüyor bende. Aralık annesi olma yolunda ilerliyoruz gibi görünüyor. Aranızda nidicart ya da nidilat kullanarak erken doğumu gecıktirebilen var mı dıye soracaktım. Varsa kaç hafta geciktirebildi ilaç, günde 4 kullanmaya basladım serklajlıyım fakat rahim agzı 36dan 16-20 arasında gidip gelmeye basladıgı ıcın basladık
Merhabalar benim de 26. Haftadan beri erken doğum riskim var. Rahim ağzı 19-23 arası gelip gitti sürekli. Benim kasılmam vardı endol fitil kullandım 17 gün. Daha sonra 32. Haftada sancım oldu. Hastaneye yatışım yapıldı rahim ağzı 19mm açıklık 4 cm idi. Nidilat 4 gün 6 doz şeklinde verildi. Ve doğum durduruldu. Şu am 37. Haftaya girdim. Geriye dönüp bakımca erken doğar mı diye keşke stres yapmazsaydım. Çünkü herşey olacağına varıyor. Önlem bizden takdir allahtan. Sen pskolojini rahat tut. İkizler için 32. Haftalar bile çok güzel vakitler. Ama inşallah 36 yı beklerler.

Benim de cuma kontrolüm var ay çok heyecanlıyım nstye çok heves ediyorum snfmsjdksjsks aman gelmesin, yeterince ekşın yaşıyoruz zaten. Sende toplanma vs oluyor mu?
Benim de 4. nst ama 2 si acildeydi onlar anlamsızdı😅 yok ya ben de kasılma vs de olmuyor henüz ya da ben anlamıyorum ama rahatsız edici bir şey olmadı henüz

X