• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 89 40,3%
  • erkek

OY: 114 51,6%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,1%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    221
Bir yerde okumuştum belirli bir aydan sonra kilo alım hızları düşüyor korkmayın diye hangi ay olduğunu hatırlamıyorum belki de ondandır .
Benim kızımda 3340 gram doğdu 2.ay sonunda 5100 gramdı.Yeni halini bilmiyorum
3. Aydan sonra düşüyor çünkü hareketlenmeye başlıyor demişti doktor ☺️

Selam ben Kasım sonunda doğum yaptım bu kilo mevzusuna da çok takıldığım için hemen yazayım dedim😂 Benim oğlum da sadece anne sütü alıyor. Doğum kilosu 4200gr baya büyüktü yani doğuramadım😂 neyse 40 günlükken 5kg’dı. 2 aylıkken 5500grdı. Bu aptamilin uygulamasında vs kontrol ettiğimde çocuğun persentili önlenemez bir şekilde düşüyordu. Öyle olunca benim moralimde aşırı bozuldu açıkçası.
2. ay kontrolünde doktora mama ile destekleyelim mi dediğimde doktor şok oldu😂 bak bir çocuğa sence sağlıksız duruyor mu dedi. Bu arada haklı gayet fit normal bir bebeğim var bence. Şimdi 3,5 aylık oldu. Tartmıyorum artık ne ona ne kendime eziyet etmiyorum. Bu arada bende kendimi paraladım çocuk benim yüzümden potansiyelinin altında mı kalıyor diye ama ben ne kadar üzerine düşsem de aldığı kilo değişmedi pek.
Sizce sizin bebeğiniz sağlıksız mı duruyor bence kilit nokta bu. Bir de doktorunuzun ne dediği tabi.
Cevabınız için teşekkürler içim rahatladı ☺️ aslında tombiş bir bebek sağlıklı ama insan evhamlanıyor işte 😄 her beslenmeden sonra kusuyor acaba o yüzden mi az kilo aldı diyorum. bende persentil takip edeyim hiç bakmamıştım
Bir yerde okumuştum belirli bir aydan sonra kilo alım hızları düşüyor korkmayın diye hangi ay olduğunu hatırlamıyorum belki de ondandır .
Benim kızımda 3340 gram doğdu 2.ay sonunda 5100 gramdı.Yeni halini bilmiyorum
Evet 2. ay sonunda doktorumuzda kilo alımı artık yavaşlar demişti ama bu kadar yavaşlayacağını tahmin etmemiştim

Cevabınız için teşekkürler içim rahatladı ☺️ aslında tombiş bir bebek sağlıklı ama insan evhamlanıyor işte 😄 her beslenmeden sonra kusuyor acaba o yüzden mi az kilo aldı diyorum. bende persentil takip edeyim hiç bakmamıştım

Evet 2. ay sonunda doktorumuzda kilo alımı artık yavaşlar demişti ama bu kadar yavaşlayacağını tahmin etmemiştim
Ayy siz takip etmeyin bırakın doktorunuz takip ediyordur zaten. İnanın o insanın daha çok moralini bozuyor😅
Kusma problemi bizde de vardı 3,5 aylık olduk epey azaldı. Doktorumuz kilo alımını etkilemediği sürece bir şey yapmayacağız büyüdükçe azalacak demişti. Dediği gibi de oldu.
Bebeğim gözüme sağlıklı göründüğü sürece keyfi de yerindeyse ben takmamaya çalışıyorum bu kilo mevzusunu. Çünkü sonu yok gibi geliyor bana.

Ayy siz takip etmeyin bırakın doktorunuz takip ediyordur zaten. İnanın o insanın daha çok moralini bozuyor😅
Kusma problemi bizde de vardı 3,5 aylık olduk epey azaldı. Doktorumuz kilo alımını etkilemediği sürece bir şey yapmayacağız büyüdükçe azalacak demişti. Dediği gibi de oldu.
Bebeğim gözüme sağlıklı göründüğü sürece keyfi de yerindeyse ben takmamaya çalışıyorum bu kilo mevzusunu. Çünkü sonu yok gibi geliyor bana.
Fazla kilolu olmasıda sağlık göstergesi değil aslında takmamak lazım gerçekten. Hepimizin bebişi sağlıklı mutlu olsun inşallah kafaya bir şeyleri takmadan büyütelim ☺️

Back