- 5 Ağustos 2011
- 950
- 11
canım facedede grup varmış bende katıkldım ordaki sohbetler daha akıcı
canım facedeki grubun adı ne nisan annaleri mi beni de alır msınız eğer gizli bir grupsa gryup yöneticileriden teklif gelmesi lazım
Son düzenleme:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım facedede grup varmış bende katıkldım ordaki sohbetler daha akıcı
merabaa guzell annelerr nıhayet geldım 3 gundur netım kopuktu hele sukur ama guzell haberlerle geldım sıze kızlarr bebısım artık tekme atmaya basladı cook sasırdım ve cok mutlu oldum ablama bıle dokundugunda elıne mınıcık bı tekeme atıı cok guzel bı duyguymus ınsallah sızlerınkıde baslamısıtır tekmelemeye kızlar hergun tekmelemıyo ama olsun ınsallah bır ay sonra bebeıslerımız donmeye baslar ve tekmelerı sıkılasır kızlar
GEBELIKTE BESLENME LISTESI
sabah
1 bardak sut
1 haslanmis yumurta
1 kibrit kutusu beyaz peynir (yumurta yenmiyorsa 2 kibrit kutusu)
5 tane zeytin (odem varsa tuzsuz)
2 dilim cavdar veya tam bugday ekmegi
mevsim sebzeleri sogus
1 tane meyve veya taze sıkılmış meyve suyu (ailede seker gecmisi varsa yasak)
1 tatli kasigi pekmez
ara
1 tane meyve ve sut-yogurt-ayran 3 tane ceviz-5 tane badem-1 avuc findik (kabuklu kavrulmamis)
ogle
1 kase corba (tarhana-domates-mercimek)
acuv ici kadar et-kofte-tavuk-balik firin haslama yada izgara
yada 8 kasik kiymali-etli sebze yemegi
1 kase yogurt
az yagli salata
2 dilim cavdar-tam bugday ekmegi yada 3 kasik bulgur pilavi-az yagli makarna
ara
1 bardak ayran-meyve
yada 1 fincan ihlamur 1 dilim sade kek
aksam
1 kase corba
sebze yemegi 8 kasik
az yagli salata
1 dilim ekmek
meyve
yatmadan 1 saat once
1 bardak sut 1 tane yagsiz tost yada 1 dilim ekmek 1 dilim peynir (sabah aclik sekeriniz oynamasin diye)
gun icerisinde 3 litre su
15 dk egzersiz yada 20 dk yuruyus (dusuk tehlikesi varsa doktorunuza danisin)
haftada 1 sutlu tatli
bu kadar arkadaslar benim ailemde seker hastaligi oldugundan bana pirinc hamur isi ve tatliyi haftada 1 gune indirdi
sizde yoksa haftada 3 gune cikarabilirsiniz ama ileride hamilelik sekerine acik kapi birakmayin derim ben
bide aciktiginiz zaman 1 avuc leblebi findik yada ceviz yiyin yada galeta ve ayran cok ise yariyor bende aclik krizleri cok fena 1 aydir cok zorlaniyorum
benim 3 fafta daha beklemem lazım 16.haftamdayım çok hafif şeyler hissediyorum o da bebişilerim mi ondan da emin değilim
detaylıyı kime yaptırdın
Benim Dr da Eyüp ekici dio ama bende gitmycem çünkü bu güne kadar ki ölçümlerde bi sorun çıkmadı riskli bi durum var deseydi Dr gideyim bir de çok pahalı sanırım parasından dolayı gitmycem hastanenin kendi radyologlarına gidicem...başkent hastanesinde filiz hanıma gittim. ama doktorumuz ısrarla ona gitme eyüp ekiciye git diyip durdu ben randevumu almıştım ve filiz hoca arkadaşımın doktoruydu. o da çok memnundu. o yüzden bostancıyı dinlemedim bu sefer
Eki Görüntüle 865459
miyadına gelindiğinde ortalama bir anne adayının aldığı 12.5 kilogramın dağılımı.
Bu ortalamanın üstüne çıkıldığında ya yağ deposu fazladır, ya dokulararası sıvı (ödem) fazladır veya ender olarak bebek ve beraberinde amniyos sıvısı fazladır.
kızlar aldığınız 13 kilonun tamamı bunlarmış.
başkent hastanesinde filiz hanıma gittim. ama doktorumuz ısrarla ona gitme eyüp ekiciye git diyip durdu ben randevumu almıştım ve filiz hoca arkadaşımın doktoruydu. o da çok memnundu. o yüzden bostancıyı dinlemedim bu sefer
arkadaşlar bebek hareketlerini ne zaman hissetmeye başladınız ? tam olarak hangi haftada
aslinda yumurta hic yiyemiyorum birde bazen istahsiz oldugum oldu yani ilk aylarda hic dikkat ettigim soylenemezcok iyi arkadasim yaa bende dikkat etmeye calisiyorum ama 4 kilo aldim .aslinda normal ama sen cok iyi almissin.bu listedeki herseyi yiyerekmi bu kadar aldin.ben bunlarin hepsini yesem daha fazla alirdim heralde
bende ozluyorum ama cok fazla girmek istemiyorum bazi haberlerden cok etkileniyorum butun gunum berbat geciyor endiselerim artiyor olabildigince az bakiyorumCanımm özlemişizzz
Ben tetanoz aşısı oldum, 3 aydan sonra vuruluyormuşuz ilk dozu.. İkinci dozu da en az 1 ay geçtikten sonra vurulucakmışım. Sağlık ocağından arayıp bilgi veriyorlar canımm..
tabiki ne demekçok teşkler canımm fayadalı bilgiler ikizler topiğinde paylaşayım izninle
gunaydinnnnnnnnnnngunaydın mınık bebısler ve onların guzel annelerı
ayyyy uykuuuu ahhhhhh geri geeeelllllllllGünaydın arkadaşlar, keyifler nasıl? Uyku düzeninizde bir değişiklik oldu mu son günlerde? Ben kabuslar görmeye başladım, gecelerim oldukça hareketli geçiyor dolayısıyla sabah çok yorgun uyanıyorum:107:
Ama ben sizleri çok kıskanmaya başladım
Kilo alıyorsunuz, göbekler artık iyice kendini belli ediyor, bebişler tekme atıyor...
Bende ki anormallik nedir peki?
Sadece 1 buçuk kilo aldım, bebeğimin hareketlerini hala belirgin bir şekilde hissedemiyorum...
Ben hala hiç bir ilaç kullanmıyorum kilo o yüzden mi almıyorum acaba.
arkadaşlar bebek hareketlerini ne zaman hissetmeye başladınız ? tam olarak hangi haftada
Kilo alıyorsunuz, göbekler artık iyice kendini belli ediyor, bebişler tekme atıyor...
Sadece 1 buçuk kilo aldım, bebeğimin hareketlerini hala belirgin bir şekilde hissedemiyorum...
ayyyy uykuuuu ahhhhhh geri geeeelllllllll
bebek dogunca da uyuyamicam zombi gibi oldum saat 4-5 te uyuyabiliyorum