2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
günaydın kızlar ben hem kalvaltı yapıyorum hemde şuanda sizlere yazıyorum :)
facedeki grup çok güzel orada daha akıcı sohbet var ama ilk katıldığınızda kim kimdi diye karıştırabilirsiniz :)
gruba katılmak isteyenler aysunayya özel mesajla facebook sayfalarının linkini atsınlar
ben henüz acemiyim bu işlerden anlamıyorum :KK1:

Canım bende katılmak istediğimi yazdım ama ilgilenmediler pek mesaj yazmamıyorum ben atamadım lınk o yüzden nasıl olucak:KK43:

bebeğinizin cinsiyeti erkek mi

selam kızlar,

detaylı usgmize gitiik ve herşey yolunda allaha şükürler olsun :) yarım saatten fazla sürdü bebeğimi çok net gördüm çok güzel pozlar verdi oğluşum ama çok heyecan verici bişeydi :) sizler nasılsınız kızlar

ben çok korkuyorm detaylıdan ınş. bir şey cikmaz senin kac haftalik

merhaba arkadaslar tetenoz asisi icin saglik ocagina giden var mi?
birde ben 2 sene once elimi kestigim icin tetenoz asisi olmustum yine bu haftalarda gidip asi olmam gerekiyor mu bilginiz var mi?

Arkadaşlar bu zamana kadar toplam da kaç kilo aldınız?Ben çok kilo aldım 4 buçuk ayda 7 kilo nolcak sonum bilemiyorum karnımı gören 7 aylık falan zannediyo:KK43: :KK43: Sizde durumlar nedir??

canim ben 21. haftamdayim 2,5 kilo aldim ama ben gebe kkaldigimda zaten kiloluydum kullandigim ilaclar falan :KK14:
tedavi sonucu hamile kaldim (Allah in izniyle) o yuzden cok kilo almadim eger zayifsan 7 kilo alman cok normal korkma dogumdan sonra verirsin :)
suan 79.400 um 77 ile hamile kalmistim :KK36::KK36:

Canım bende katılmak istediğimi yazdım ama ilgilenmediler pek mesaj yazmamıyorum ben atamadım lınk o yüzden nasıl olucak:KK43:

canım aysunayın herhangi bir yazısını alıntıla senin facedeki adresinin linkini yaz yani facede kendi sayfana gir www yazan yer varya hani oradaki adresi kopyala alıntı yaptığın mesaja yapıştır aysunay görünce ekleyecektir ben gruba nasıl ekleniliyor bilmiyorum beni aysınay ekledi

Arkadaşlar bu zamana kadar toplam da kaç kilo aldınız?Ben çok kilo aldım 4 buçuk ayda 7 kilo nolcak sonum bilemiyorum karnımı gören 7 aylık falan zannediyo:KK43: :KK43: Sizde durumlar nedir??

ay tam beklediğim konu. bende 7,5 kilo aldım ama anlamıyorum daha gecen cuma gunu 76 kiloydum şimdi 77.5 saka gibi ya. 3 gunde nasıl alıyorum 1.5 kiloyu anlamadım. Ve hep boyle oluyo. Bide galiba asure yaptıyaaa..

Arkadaslar ben 4.5 aylıgım ve suanda 74 kgyum 58 ile hamıle kaldım dusunun halimi bebek daha 250 gram ben kac kg almısım sıze bısı olmaz korkmayın :)
:KK53::KK53::KK53:
ayy ben de çok kilo aldım 13 kilo aldım tam. 50 ile hamile kaldım şuan 63üm

kizlar ne yaptiniz siz yaaaaa ilk aylara nazaran bu cok fazlaaaa bi diyetisyen ile gorusun derim daha yolun yarisindayiz dogum zorlugu ile karsilasmayalim :KK50::KK50:
isterseniz benim diyetisyenimin verdigi listeyi sizinle paylasabilirim :26:

:KK53::KK53::KK53:

kizlar ne yaptiniz siz yaaaaa ilk aylara nazaran bu cok fazlaaaa bi diyetisyen ile gorusun derim daha yolun yarisindayiz dogum zorlugu ile karsilasmayalim :KK50::KK50:
isterseniz benim diyetisyenimin verdigi listeyi sizinle paylasabilirim :26:

verserne canım oo listeyi. Bide sen listeye uydugundan beri kilo alımın nasıl.

verserne canım oo listeyi. Bide sen listeye uydugundan beri kilo alımın nasıl.

tamam canim ins hazirlar eklerim buraya ben 2,5 kilo aldim ama aman aman cok uymadim arada hamur isi yedim bazen tatli yedim dun mesela evde patates cipsi yaptik yedik :KK9::KK9: ama goren hic kilo almadigimi soyluyor sadece bi gobus var :KK49:

çok kilo alıcam diye o kadar korkuyorum ki. şimdiye kadar 3,5 kilo aldım,ama bu ay kilo alımı biraz daha hızlı oldu sanki

Valla bu testlerden,detaylı ultrasonlardan falan o kadar korkar oldum ki gözümü bi kapatıp açşam bebeğim hayırlısıyla kucağımda olsa keşke diye düşünmeye başladım :)Bakalım yarın bizimde doktor kontrolümüz var inşallah herşey yolundadır güzel haberlerle gelirim.

GEBELIKTE BESLENME LISTESI

sabah
1 bardak sut
1 haslanmis yumurta
1 kibrit kutusu beyaz peynir (yumurta yenmiyorsa 2 kibrit kutusu)
5 tane zeytin (odem varsa tuzsuz)
2 dilim cavdar veya tam bugday ekmegi
mevsim sebzeleri sogus
1 tane meyve veya taze sıkılmış meyve suyu (ailede seker gecmisi varsa yasak)
1 tatli kasigi pekmez

ara
1 tane meyve ve sut-yogurt-ayran 3 tane ceviz-5 tane badem-1 avuc findik (kabuklu kavrulmamis)

ogle
1 kase corba (tarhana-domates-mercimek)
acuv ici kadar et-kofte-tavuk-balik firin haslama yada izgara
yada 8 kasik kiymali-etli sebze yemegi
1 kase yogurt
az yagli salata
2 dilim cavdar-tam bugday ekmegi yada 3 kasik bulgur pilavi-az yagli makarna

ara
1 bardak ayran-meyve
yada 1 fincan ihlamur 1 dilim sade kek

aksam
1 kase corba
sebze yemegi 8 kasik
az yagli salata
1 dilim ekmek
meyve

yatmadan 1 saat once
1 bardak sut 1 tane yagsiz tost yada 1 dilim ekmek 1 dilim peynir (sabah aclik sekeriniz oynamasin diye)

gun icerisinde 3 litre su
15 dk egzersiz yada 20 dk yuruyus (dusuk tehlikesi varsa doktorunuza danisin)
haftada 1 sutlu tatli

bu kadar arkadaslar benim ailemde seker hastaligi oldugundan bana pirinc hamur isi ve tatliyi haftada 1 gune indirdi
sizde yoksa haftada 3 gune cikarabilirsiniz ama ileride hamilelik sekerine acik kapi birakmayin derim ben
bide aciktiginiz zaman 1 avuc leblebi findik yada ceviz yiyin yada galeta ve ayran cok ise yariyor bende aclik krizleri cok fena 1 aydir cok zorlaniyorum :KK36::KK36::KK56:

kızlar bısey sormak ıstıyorum bugun ınternetten siparişlerim geldi yenidoğan için ıkı tulum ve bir pijama aldım 0 ay 50 cm yazıyor ılk dogdugunda gıyer dıye düşünüyordum ama sankı cok küçük bunlar tecrubesız olunca bılemedımkı sızlerde aldınızmı 50 cm likler

ben de yenidoğan seti aldım şimdilik iki tane. yenidoğanı çok alma dediler bana tecrübeliler. bi de ayaklı tulumlardan çok alma dediler yenidoğan için. çünkü bebekler hemen uzuyormuş:) güle güle giysin inş bebişin:nazar:

merhaba arkadaslar tetenoz asisi icin saglik ocagina giden var mi?
birde ben 2 sene once elimi kestigim icin tetenoz asisi olmustum yine bu haftalarda gidip asi olmam gerekiyor mu bilginiz var mi?

ben geçen hafta bugün tetenoz aşısını oldum. sanırım 19. 21. haftalarda çağırıyolar. bi dahaki bi ay sonra yapılıyormuş. hamilelikte 2 doz yapılması gerekiyormuş.sen daha önce aşı olduğunu söyle bakalım cnm.

Ben 3 kilo aldim. Umarım almam zaten tosun gibiyim. Ayrintili için gun sayıyorum 25 inde... 21 haftalikken bakılacak.kuzumu bir görseniz gobegimi oynatıyor cok kucuk hareketlerle... Kuzuuuuuuuum seni cok seviyorum.

evet rankli olan 3 boyutlu bakılıyor kontrole gıttıyın doktor soyluyor ama o yapmıyor radyoloji uzmanı yapıyor yarım saat 45 dak. sürüyor hatırlat bence 20 23. haftaları arası yapılıyor :emir_bebek:

45 dk çok iyi bir zaman doyamıyor çünkü insan Tamam canım hatırlatym ben teşekkür ederim :KK66:

GEBELIKTE BESLENME LISTESI

sabah
1 bardak sut
1 haslanmis yumurta
1 kibrit kutusu beyaz peynir (yumurta yenmiyorsa 2 kibrit kutusu)
5 tane zeytin (odem varsa tuzsuz)
2 dilim cavdar veya tam bugday ekmegi
mevsim sebzeleri sogus
1 tane meyve veya taze sıkılmış meyve suyu (ailede seker gecmisi varsa yasak)
1 tatli kasigi pekmez

ara
1 tane meyve ve sut-yogurt-ayran 3 tane ceviz-5 tane badem-1 avuc findik (kabuklu kavrulmamis)

ogle
1 kase corba (tarhana-domates-mercimek)
acuv ici kadar et-kofte-tavuk-balik firin haslama yada izgara
yada 8 kasik kiymali-etli sebze yemegi
1 kase yogurt
az yagli salata
2 dilim cavdar-tam bugday ekmegi yada 3 kasik bulgur pilavi-az yagli makarna

ara
1 bardak ayran-meyve
yada 1 fincan ihlamur 1 dilim sade kek

aksam
1 kase corba
sebze yemegi 8 kasik
az yagli salata
1 dilim ekmek
meyve

yatmadan 1 saat once
1 bardak sut 1 tane yagsiz tost yada 1 dilim ekmek 1 dilim peynir (sabah aclik sekeriniz oynamasin diye)

gun icerisinde 3 litre su
15 dk egzersiz yada 20 dk yuruyus (dusuk tehlikesi varsa doktorunuza danisin)
haftada 1 sutlu tatli

bu kadar arkadaslar benim ailemde seker hastaligi oldugundan bana pirinc hamur isi ve tatliyi haftada 1 gune indirdi
sizde yoksa haftada 3 gune cikarabilirsiniz ama ileride hamilelik sekerine acik kapi birakmayin derim ben
bide aciktiginiz zaman 1 avuc leblebi findik yada ceviz yiyin yada galeta ve ayran cok ise yariyor bende aclik krizleri cok fena 1 aydir cok zorlaniyorum :KK36::KK36::KK56:

Çok faydalı oldu canım teşekkürler
bu arada ben gebelikten önce diyetisyene gitmiştim. fmf ten dolayı böbrek sıkıntım olduğunu söyleyince tam buğday ve kepek ekmeği böbreği yorar onun için beyaz ekmek veriyorum demişti eklemek istedim

X