kıslar 11/08/2012 de kızım epidural sezeryanla dünyaya geldi..3.890 kilosu baya iyi yani..karnım çok büyük değilken okdr bi bebek beklemiyodum şaşırdım:)normal doğum yapabilecekken korkudan sezeryanı tercih ettim. geceden sancılarım çoktu 10 dk.bir giriyodu sabaha kdr çektim..hastaneye gittiğimde 3 cm.açılma vardı doktor dedi normal deneyelim bn kabul etmedim attım imzayı girdim sezeryana..çok korkuyodum.sonda takılcak dediler çok korktum ama acımadı kasmamak gerekiyo sadece.ameliyathaneye girdim başımda 10 kişiden fazla vardı..spinal yapalımmı dedi doktor tamam dedim..iğneyi belime yaptı uyuşmadı..bikaç defa denedi yine uyuşmadı epidural yapalım dedi tabi yine iğne...allahtan iğneler acıtmıyo..uyuşmam uzun zaman aldı yani kişinin anotomik yapısıyla ilgili dedi doktor neyse sonra ztn uyuşunca başladılar..başımdaki kızla soıhbet ederken birden bi ağlama sesi bebeğimi gördüm çok güzeldi..doğum fotoğrafçısı istemiştim flaşlar patlıyo fln süperdi :) odaya çıktığımda bebeğim beni beklliyodu öle güzeldiki :) .. 6 saat sonra sondanı çıkarcaz ayağa kaldırcaz dediler sonda kolay çıkıyo ztn..ayağada kalktım ama yürüyemedim..sağ bacağımdaki uyuşukluk geçmemişti 1 gün boyuncada geçmedi ztn sekerek yürüttüler en sonunda.. dikiş yerlerim acıdı ama ağrı kesici iğnelerler çok hafifliyo bazen hissetmiyosun bile.. benim asıl sıkıntım emzirmeye başlayınca başladı...meme uçlarım daha ilk gğünden yara oldu şşu an resmen paramparça ve ben o şekilde emzirmeye çalışıyorum...öyle ızdırap verici bişey ki anlatamam...tarif edilmez bi acı anlatılmaz yaşananır yani...
sezeryan doğum hiçbişi değilmiş yaa dikiş ağrısı bile hiç bişey değil...ama meme uçlarının yara olması ve öle emzirmek zorunda kalmak öyle acı verici ki hiç bi ağrıya benzemiyo...lansinoh lanolin krem sürüyorum teeee en başından beri sürüyorum ama nedense hiç bi faydası yokzeytinyağıda sürüyorum oda fayda etmiyo....silikon meme ucu aldım hiç güzel değil kocaman ucu var biberon başlığından beter bebeğim ağzına alırken zorlanıyo ve istemiyo....napıcağımı biilemiyorum
kıslar 11/08/2012 de kızım epidural sezeryanla dünyaya geldi..3.890 kilosu baya iyi yani..karnım çok büyük değilken okdr bi bebek beklemiyodum şaşırdım:)normal doğum yapabilecekken korkudan sezeryanı tercih ettim. geceden sancılarım çoktu 10 dk.bir giriyodu sabaha kdr çektim..hastaneye gittiğimde 3 cm.açılma vardı doktor dedi normal deneyelim bn kabul etmedim attım imzayı girdim sezeryana..çok korkuyodum.sonda takılcak dediler çok korktum ama acımadı kasmamak gerekiyo sadece.ameliyathaneye girdim başımda 10 kişiden fazla vardı..spinal yapalımmı dedi doktor tamam dedim..iğneyi belime yaptı uyuşmadı..bikaç defa denedi yine uyuşmadı epidural yapalım dedi tabi yine iğne...allahtan iğneler acıtmıyo..uyuşmam uzun zaman aldı yani kişinin anotomik yapısıyla ilgili dedi doktor neyse sonra ztn uyuşunca başladılar..başımdaki kızla soıhbet ederken birden bi ağlama sesi bebeğimi gördüm çok güzeldi..doğum fotoğrafçısı istemiştim flaşlar patlıyo fln süperdi :) odaya çıktığımda bebeğim beni beklliyodu öle güzeldiki :) .. 6 saat sonra sondanı çıkarcaz ayağa kaldırcaz dediler sonda kolay çıkıyo ztn..ayağada kalktım ama yürüyemedim..sağ bacağımdaki uyuşukluk geçmemişti 1 gün boyuncada geçmedi ztn sekerek yürüttüler en sonunda.. dikiş yerlerim acıdı ama ağrı kesici iğnelerler çok hafifliyo bazen hissetmiyosun bile.. benim asıl sıkıntım emzirmeye başlayınca başladı...meme uçlarım daha ilk gğünden yara oldu şşu an resmen paramparça ve ben o şekilde emzirmeye çalışıyorum...öyle ızdırap verici bişey ki anlatamam...tarif edilmez bi acı anlatılmaz yaşananır yani...
sezeryan doğum hiçbişi değilmiş yaa dikiş ağrısı bile hiç bişey değil...ama meme uçlarının yara olması ve öle emzirmek zorunda kalmak öyle acı verici ki hiç bi ağrıya benzemiyo...lansinoh lanolin krem sürüyorum teeee en başından beri sürüyorum ama nedense hiç bi faydası yokzeytinyağıda sürüyorum oda fayda etmiyo....silikon meme ucu aldım hiç güzel değil kocaman ucu var biberon başlığından beter bebeğim ağzına alırken zorlanıyo ve istemiyo....napıcağımı biilemiyorum
merhaba kızlar, normal doğumhikayelerini merak edenler ve bekleyenler var biliyorum. bende 6 ağustosta suni sancıyla bebeğimi dunyaya getirdim. rutin muayenemde 2 cm açıklık olduğu ve 6 ağustosta tekrar kontrole gelmemi soyledi doktorum. 6 ağustosta sabah evden hazırlıklarımızı yapıp çıktık. çünkü açıklık ilerlemişse suni sancıyla doğum yapacaktım. sabah 11 gibi gittik açıklık 3 cm olmuş. yatışım yapıldı öğlen saat 1 de suni sancımtakıldı ve beklemeye başladık. (bu arada lavman yapıldı onuda abartıyorlar,bişiy yok ufacık bi tüp su sıkıyorlar o kadar yani) annem ve eşim yanımdaydı. sancılar 100 e vuruyordu ama ben adet sancısı gibi hafif hafif hissediyordum. boyle olacaksa kolay deyip dalga geçmeye bile başlamıştım. 1-2 saat sonra açıklığım 4 cm oldu ve benim moralim bozulmaya başladı. akşam 6 gibi doktorum gelip suyumu patlattı asıl ondan sonra sancılar çok kuvvetli olmaya başlıyor. açılmayı hızlandırıyormuş suyu patlatmak. ebe tekrar kontrol ettiğinde açıklık 6 cm olmuştu ama benim gucum kuvvetim gitmeye başlamıştı. bi elimden eşim bi elimden annem tutuyor. onlar olmasa çok daha zor olurdu herhalde. saat ilerliyor ama benim sabrım tukeniyordu. artık sezaryene alsınlar diye ağlamaya başladım. ilk defa doğurunca insan doğumun başladığını bile anlamıyor kızlar. saat 10 gibi dayanılmaz sancılar başladı. 30 saniye sancı 10 saniye nefes alma zamanı. meğerse doğum başlamış haberimde yok. eşime yalvardım nolur beni sezaryene alsınlar ben ölüyorum diye. eşim de artık dayanamayacağımı anlayıp koşarak ebeyi çağırdı. ebe gelip kontrol ediyor ama içimden kufur ediyorum nesine bakıyorsun götürün beni diye.ebe demez mi 10 cm olmuş doğum başlamış diye. meğerse bebek gelicem diyormuş ben içimde tutmaya çalışıyormuşum. sık sık kontrol etmeleri gerekirken özel hastanede boyle bi skıntı yaşadık. bende çok fazla bağırmayınca ebelerde sallamadılar herhalde. ama sabırlı bi insanımdır keşkede bağırsaydım az daha yatakta doğuracaktım.
neyse ben hala inanmıyrum yalan soyluyor diyorum eşime. nolur beni bayıltsınlarhemen doktorum geldi zaten doğumhanenin yanındaki odadaydım hemen masaya çıkardılar. 2 kere ıkındım ama butun kuvvetimle aralıksız ıkınmadığım için doktor epizyotomi uyguladı. hiç bişiy hissetmedim ne kesilirken ne dikilirken. 3. ıkınmamda bebeğim doğdu. 3284 gram 37+1 de. çok guzel biduygu gerçekten. çekilen acılar unutuluyor. benim doğumun geldiğini anlamam buyk talihsizlik oldu. gerçi herkesin acı eşiği farklı. doğumhaneden 10 dk çıktık sanırım jet hızıyla doğuran bi anneyim
1de başlayan sancılayan 11 de bebeğimi doğurmamla son buldu. 10 saat sancı 10 dk doğum surdu
normal doğumun sonrasında dikişleriniz varsa 2-3 gun oturup kalkarken zorlanıyorsunuz. birde emzirdikçe kan daha fzla akıyor ve içiniz temizleniyor. benim çok kısa surede rahmim toparlandı. aldığım 10 kilonun 8 kilosu şu an gitmiş durumda. normal doğum zor ama sonu guzel.
aklıma gelenler bunlar. umarım hepiniz sağlıkla bebeklerini kucağınıza alırsınız. ( artık hayatım 1-2 saatte bir emzirmek alt değiştirmek gaz çıkartmaktan ibaret. gözlerim çöktü,devamlı başım ağrıyor ama kucağınızda bir melek size gulumsuyor ya o zaman herşeye değiyor)[/QUOTE
Rabim saglikla buyutmeyi nasip etsin
Tabiki normal dogum kolay olmaz ama sen bana gore daha datanikliymissin cunku sancilar geldikce ben hastaneyi inletim sesimle birde dogum anindaki gelen agrida cok kotu arkadan vuruyo épidural yaptirdim ama o agriya bir etkisi olmadi birde ben ikinma olayindada cok kotuydum ikanamadim benimki resmen bir faciaydi 2 hafta olmasina ragmen oturup kalkmakta zorlaniyorum
tüm doğum yapan anneler sağlıcakla mutlu mesut bir şekilde büyütün kuzucuklarınızı biz hala bekliyoruz kızımla 40+6
Bende 41.haftada doğum yaptım darısı senin başına :)
Dogum yapan anneler lousalik doneminde nelere dikkat ediyorsunuz?
Havalar sicak geliyor oyle sıkı giyinemiyorum
Uzunca bir aradan sonra doğum hikayemi yazmaya fırsat buldum 15 ağustosta kızımızı kucağımıza almak için hastaneye gitmiştik aslında normal doğum istiyordum ama o günkü duruma göre sezeryan da olabilirdi sancılarım 100 çıkıyordu 2 cm açılmam vardı fakat bebek henüz kanala girmemişti normal doğum ısrarım üzerine doktorumuz bizi 17 ağustosta tekrar görmek üzere eve gönderdi kızım annesinden ayrılmak istemiyor dedim :))
17 ağustosta hastaneye gittik 120 sancım vardı ancak çokta yoğum hissetmiyordum sancıyı doktorumla karar verdik ve sabah 9 gibi suni sancı takıldı akşam üzeri 5 gibi epidural takmak için doğumhaneye indirdiler tekrar yukarı odaya çıkacağımı düşünerek kimseyle vedalaşmamıştımeşimde benimle doğumhaneye geldi açıklığım 6cm olmuştu doğumhanede suyumu patlattılar ve yoğun sancılarım başladı ağrı eşiğim çok yüksek olmasına rağmen inleten ağrılardı çok başarılı bir doğum ekibim vardı 2 ebe 2 doktor ve 1 yardımcı hemşire girdi doğumuma 5 te başlayan sancılar en son 7 de kızımın sesini duymamla bitti o an hiç acı çekmemişim gibi hisettim ki aslında açılmam 9 cm de durmuş ve çok zor bir doğum olmuştu hatta sonlara doğru doğmayacağını ve sezeryana almayı yoksa bebeğe zarar geleceğini bile söyledi doktorum ama insan kendi canı için dayanmayacağı acılara çocuğu için dayanıyormuş biraz daha gayret edelim ben daha güçlü iterim dedim en son bir ebe ve bir doktor karnımın üzerine olanca kuvvetleriyle basarak doğurmama yardım ettiler o an öleceğimi zannettim ama bebeğimin sesini duyduğumda çok şükür diyebildim sadece...
şimdi bayram şekerimle gece gündüz göz göze oturuyoruz Allah herkesin evladına ömür ve sağlık versin tüm doğum yapmış anneleri tebrik ediyorum...
biraz karışık yazdım ama anneliğe alışırken bu işlerle uğraşmak zor oluyormuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?